Автоимунен тиреоидит на Хашимото (7)

• 92 777
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Браво, птица, интересна статия. Аз я прочетох цялата и макар че нещата си ги знаем, тук са обяснени така подробно и ясно, че чак страшно да ти стане. То май понякога е по-добре да не знае много човек, ама нали все искаме всичко да знаем. Най ме притесни момента, че е възможно всички хормони да са в норма, а да има невъзприемчивост на жлезата и да не работи. На практика всяка една жена може да има проблем със жлезата и дълго време да не разбере. Хубаво са го казали - дори лекаря да не ви обръща внимание на оплакванията, да упорствате и да си правите още тестове. Аз 2-3 години мислех, че нещо съм сбъркана - все се оплаквах на лекарите, а те не ми вярваха - млада съм била, от нерви било, децата и мъжа ми ме ядосвали - дрън-дрън! За малко и на психиатър да ме пратят!

p.s. И благодаря, че въобще даде този линк, че да почетем малко руски статиии за скорошни събития. Доста интересни неща има.

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 14:57 от pepvaneva

# 91
И аз неотдавна четох за тази импулсна терапия. Звучи ми като поредния пенкилер. Не бих пробвала.

Впрочем, да ви се представя. Чета отдавна темата, но все не се включвам. На 34 г. съм, с диагноза Хипотиреодизъм и Хашимото, поставена преди 8 месеца.
Данните от изследването ми ще ви покажа утре, защото са вкъщи. По спомен: ТСХ беше завишено, всичко останало в норма, антитела в норма.
В момента съм на 50мг Л-тироксин дневно, но нещата не вървят добре. В смисъл, че продължавам да пълнея (като равносметка - за 1 год. съм качила 12 кг.) и да имам нередовен цикъл. Това бяха и причините, които ме накараха да потърся мнението на ендокринолог + наличието на друг болен от Хашимото в семейството - майка ми.
Сега ще правя отново изследвания. И някои полови хормони ще изследваме, да видим какво става.
Според ендокринолога ми, вероятно ми е ниска дозата. Не знам дали да искам изследване и на пълна кръвна картина, т.е. кръвна захар. Четох в друга тема - за отслабването със сиофор, че е желателно, за да се открие навреме Диабет тип 2.
Стига засега, че окупирах толкова място...  bouquet

# 92
И аз неотдавна четох за тази импулсна терапия. Звучи ми като поредния пенкилер. Не бих пробвала.

Впрочем, да ви се представя. Чета отдавна темата, но все не се включвам. На 34 г. съм, с диагноза Хипотиреодизъм и Хашимото, поставена преди 8 месеца.
Данните от изследването ми ще ви покажа утре, защото са вкъщи. По спомен: ТСХ беше завишено, всичко останало в норма, антитела в норма.
В момента съм на 50мг Л-тироксин дневно, но нещата не вървят добре. В смисъл, че продължавам да пълнея (като равносметка - за 1 год. съм качила 12 кг.) и да имам нередовен цикъл. Това бяха и причините, които ме накараха да потърся мнението на ендокринолог + наличието на друг болен от Хашимото в семейството - майка ми.
Сега ще правя отново изследвания. И някои полови хормони ще изследваме, да видим какво става.
Според ендокринолога ми, вероятно ми е ниска дозата. Не знам дали да искам изследване и на пълна кръвна картина, т.е. кръвна захар. Четох в друга тема - за отслабването със сиофор, че е желателно, за да се открие навреме Диабет тип 2.
Стига засега, че окупирах толкова място...  bouquet
И аз съм почти като теб Hug И живо ме интересува това за Сиофора, защото аз от днес го почнах за отслабване, без да са ми правени изследвания за кръвна захар. Можеш ли да кажеш коя е темата, може на лични. Благодаря ти предварително!

# 93
# 94
Леле, redsonja, първите постове в тази тема са много обнадеждаващи! Сега като стана една фиданкаааа  newsm44  newsm68  Отново благодаря!!! newsm51

# 95
Здравейте и от мен!

Имам една голяма молба към вас - наскоро ми поставиха диагноза и на мен Тироидизъм на Хашимото и аз съм като в небрано лозе, никой нищо не ти обяснява, опитвам се сама да прочета оттук оттам, но заболяването изобщо не е толкова просто. Четох доста от темите ви, ама те хич не са малки по обем, затова бих искала да ви помоля, ако не ви е проблем за малко резюме за това заболяване и алтернативни начини за лечение. Но да спомена и няколко думи за ситуацията при мен - с диабет / не е ясно кой тип/ съм от 10 год., на инсулин, известно време бях на инсулин + сиофор. В тази връзка, понеже видях, че пиете сиофор за отслабване - категорично не го правете без лекарско предписание, изобщо не е шега работа, диабета е не по-малко сложно заболяване като етимология и протичане и сиофора може и да ви навреди много повече отколкото да ви помогне. От изследвания от м. януари на ТРО - 3 000 и ТСХ - 5,90 ми поставиха и диагнозата за Хашимото. Не съм на лечение все още защото казаха, че стойността на ТСХ е гранична, десния ми лоб също беше с гранично увеличение, без възли, възпаления и т.н. От около 1 год започна изместване на цикъла ми - появява се 7-8 дни по-рано, беше стабилизиран за няколко месеца след 3 мес. прием на хормонални, 3 мес. след това отново излезе извън контрол. Предполагаха, че е от диабета, но вероятно е и от двете / и от Хашимотото/. Това е най-важното като че ли.  
Честно да ви кажа, не искам да се предавам и да бъда с две автоимунни заболявания, някой от вас има ли опит в свалянето на антителата? Какво да направя, за да се опитам да настроя организма си към себе си докато жлезата ми не е изцяло разрушена? Четох, че някои от вас практикуват йога и акупунктура - помага ли ви?
Ще съм ви много благодарна, ако накратко ми споменете какво трябва и не трябва да се прави, яде, пие и т.н., изобщо нещо като практически наръчник при това заболяване и начини за справяне с него. Мисля, че това ще е много полезно за всеки един от нас.

# 96
Здравейте и от мен!

Имам една голяма молба към вас - наскоро ми поставиха диагноза и на мен Тироидизъм на Хашимото и аз съм като в небрано лозе, никой нищо не ти обяснява, опитвам се сама да прочета оттук оттам, но заболяването изобщо не е толкова просто. Четох доста от темите ви, ама те хич не са малки по обем, затова бих искала да ви помоля, ако не ви е проблем за малко резюме за това заболяване и алтернативни начини за лечение. Но да спомена и няколко думи за ситуацията при мен - с диабет / не е ясно кой тип/ съм от 10 год., на инсулин, известно време бях на инсулин + сиофор. В тази връзка, понеже видях, че пиете сиофор за отслабване - категорично не го правете без лекарско предписание, изобщо не е шега работа, диабета е не по-малко сложно заболяване като етимология и протичане и сиофора може и да ви навреди много повече отколкото да ви помогне. От изследвания от м. януари на ТРО - 3 000 и ТСХ - 5,90 ми поставиха и диагнозата за Хашимото. Не съм на лечение все още защото казаха, че стойността на ТСХ е гранична, десния ми лоб също беше с гранично увеличение, без възли, възпаления и т.н. От около 1 год започна изместване на цикъла ми - появява се 7-8 дни по-рано, беше стабилизиран за няколко месеца след 3 мес. прием на хормонални, 3 мес. след това отново излезе извън контрол. Предполагаха, че е от диабета, но вероятно е и от двете / и от Хашимотото/. Това е най-важното като че ли.  
Честно да ви кажа, не искам да се предавам и да бъда с две автоимунни заболявания, някой от вас има ли опит в свалянето на антителата? Какво да направя, за да се опитам да настроя организма си към себе си докато жлезата ми не е изцяло разрушена? Четох, че някои от вас практикуват йога и акупунктура - помага ли ви?
Ще съм ви много благодарна, ако накратко ми споменете какво трябва и не трябва да се прави, яде, пие и т.н., изобщо нещо като практически наръчник при това заболяване и начини за справяне с него. Мисля, че това ще е много полезно за всеки един от нас.

здравей nadby - в първата страницата на настоящата тема има синтезирани основните неща относно нашето заболяване. Успех на всички нас и дано преборим Хаши-то! Лек и успешен ден и седмица Grinning

# 97
Здравейте ,момичета- съжелявам ,че толкова късно отговарям ,но едва сега имах възможност .Относно хормона с нулева продукция ,това е ТСХ (написала съм го  Blush).Пия по 100мг Еутирокс,от няколко дни съм на 50 и спя като за световно  Tired странното е ,че ФТ4 и антителата са в норма........та и ендо-то е в чуденка и иска допълнителни изследвания .
ПП Птица ,за спирането си права и ендо-то настоява за това,аз обаче сега с намалена доза не се чувствам добре,какво остава ,ако го спра .....
ПП2 някой изследвал ли е хипофиза ?

# 98
Момичета взех си резултатите по телефона,понеже лабораторията ми е малко далече-та ТСХ е 2,26,а Т4- 0.814
Нормални ли са  newsm78

# 99
  • Русе
ZDraveite момичета,

моята история е следната - есента на 2008 г. имам едим мисед, последван от разни изследвания. При щитовидните ТСХ-то ми беше 5,50, всичко друго беше в норма. Почнах да пия Еутирокс. Сега съм бременна във 7 г.с., хормона ми е 3.08 и докторката ми спря Еутирокса, не е ли рисковано това. Аз мисля че е малко височък за спиране. Вие как мислите, ама от черни мисли в малката ми главица...

Момичета, сагата продължава........

Изследваха ми пак ТСХ-то 4,75 е започнах пак Еуторокса. Обаче ....  Anti TPO-то ми в момента е 36,5. Преди 4 месеца си беше 7,300. Какво следва сега още хапове ли ще пия, опасно ли е това за бебчо. Чак вдруги ден съм на лекар, кажете 
  HELP

# 100
Вени, момичетата тук са споделяли, че тироксинът не се спира, дори може и да се увеличи, за да се поддържат хормоните в норма. Важно е! За антителата пиеха други илачи, те ще ти кажат.

Мързел, сякаш са ти добри изследванията, но провери и какви са референтните стойности на съответната  лаборатория, от значение е.

# 101
птица
тсх го дават от 0.3-5
т4-0.8-2.0

значи тсх ми е в норма,но т4 е на долна граница

# 102
мързел, тези реферетни стойностти за ТСХ-то са остарели, вече до към 2,5 е горната граница.

veni1122, добре е , че пак започваш лекарството, ТСХ-то трябва да е нисичко по време на бременност, нужно е всеки месец да изследваш.  Аз едва след като родих разбрах, че  трябвало  и ФТ4 да е в горната си една четвърт. Не се притеснявай излишно, довери се на добър специалист.
За високите антитела пиех селен /цефазел/, но моите бяха трицифрени числа.

redsonja , в момента в норма ли ти е ТСХ-то?

Всъщност лечението на Хашимото е компенсирането на хормона, като го приемаме външно. Така не би трябвало да имаме симптомите.

# 103
мързел, тези реферетни стойностти за ТСХ-то са остарели, вече до към 2,5 е горната граница.

Благодаря-значи с едното съм на горна граница,а с другото на долна. Grinning

# 104
Може да са  в норма хормоните и да има хашимото. При мен е така, от няколко години стойностите ми  са все в нормата, антителата също. Хашимото си е с мен, но просто не ми създава проблеми .....ЗА СЕГА.
И пиеш ли нещо за хашимотото? И аз си мисля, че трябва а има някакви антитела, но явно не е задължително да са над допустимото, НО още не съм сигурна в твърдението...
Какво стана със статията? Аз съм от англоезичното поколение
Интересува ме в статия дали се споменават по-подробно за предполагаемите причини за възникване на хашимото?

Общи условия

Активация на акаунт