Отговори
# 180
Меги, честит ти рожденик! Да е много здрав и щастлив!

# 181
  • София/Сливен
Благодаря ви момичета!

# 182
Меги, да ти е жив и здрав Тошко!  bouquet
Честит ти празник, на патерички!

# 183
  • София/Сливен
Благодаря, благодаря!

# 184
Ехеее, днес много пусто бе, то верно времето хубаво, ама никой ли не влиза поне за мъничко в интернет Simple Smile

# 185
А, влизам, влизам, ама ме мързи да пиша Simple Smile

# 186
Е, аз влизам, ама вас ви няма... и не ми излизат нови отговори.... Mr. Green
Ха, здравейте! Hug

# 187
  • София/Сливен
Тъкмо щях да пиша, че днес никой няма. Аз си поспах следобяд. Снощи си легнах в 5, т.е. тази сутрин.
Ето я тортата

Вътре е Гараш - намерих една рецепта, която ни е давала учителката ни по литература в УПК-то. Но не съм я правила тогава... къде ти сметана в Сливен на ония години.

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 13:34 от М_е_г_и

# 188
Здравейте мами!
Ние от скоро ходим на ясла № 14.Да има някой, който да е в първа група?
Ей Пеце, ама той Мирото много пораснал.

# 189
  • Под Сините камъни
Здравейте мами!
Ние от скоро ходим на ясла № 14.Да има някой, който да е в първа група?
Ей Пеце, ама той Мирото много пораснал.
Той расте ,а ние стареем  Mr. Green.Ние пък сме в трета група.Как е малкия Алекс свикна ли в яслата?
Меги много е хубава тортата.Браво

# 190
Меги, много хубава осмицата. Тошко хареса ли си я? Я дай рецептата, че тамън днес си мислех, че не съм правила Гараш от 2-3 месеца и ми се прияде Simple Smile

Коя е ясла 14? Нашата в "Българка" е 15. Утре е на Пламен тържеството и от другата седмица вече е в градината.

# 191
Да ти кажа като за 3 ден не е зле.Опитва да реве ама успяват да го овладеят.Ина4е сутрин ходи с желание докато не стигнем вратата на групата.Надявам се за 1 2 седмици да свикне.А твоя абитюрент как се чувства?
Тая година сякаш имаше по-малко хора на Бакаджика, а?
14 е на площад Левски на ул.Одрин".

Последна редакция: ср, 27 май 2009, 20:27 от leleneeistina

# 192
  • София/Сливен
Ами реших, че сега му е времето да я направя тази осмица, че е лесно изпълнението. Първоначално имах друга идея. Но един път става на 8 години. А пък Велина е момиче и за нейния 8-ми рожден ден няма да върви рали.

Кате, а пък дали Тошко харесва нещо или не, за мен винаги ще е загадка. Той не казва нищо и не му и личи. Аз приемам, че му е харесала. Виж момичетата дето бяха на гости много я харесаха  Laughing

Рецептата

Торта Гараш
8 белтъка
200 г захар
200 г счукани орехи
40 г брашно (препълнена супена лъжица)
Белтъците се разбиват със захарта на твърд сняг (може с 1 лъжица сок от компот). Към тях се прибавят орехите и брашното. Разделя се на 4 части. В намазана с масло тавичка се оформя кръг (4 пъти). Пече се в много силна фурна за кратко време.
Бележка от мен: Вместо да мажа с олио, използвам хартия за печене. Все пак рецептата е отпрди 20 години Mr. Green

Крем:
400 г сметана
200 г захар
400 г шоколад (използвам този дето го продават в Кауфланд на блокчета по 200 г, май беше Stilla. По-добре е натурален шоколад, става по-тъмен крема).
Сметаната се кипва със захарта. Прибава се шоколада. Оставя се да изстине нацяло и се бие с миксер докато се сгъсти и промени цвета си.

Глазура:
200 г шоколад
1 с.л. олио
Шоколадът се разтопява на водна баня с олиото и се залива тортата отгоре.

От мен: не оставям сметаната за крема да заври, изваждам я миг преди да започне да пуска мехурчета. Тя е гореща, захарта се разтопява без проблем, шоколада също. Оставям я да изстине не нацяло, прибирам в хладилника и чакам пълното изстиване.
С глазурата не можах да се справя. Залях веднага след като извадих тортата от хладилника, шоколада се втвърди веднага и не можа да се разлее добре. Трябва явно да постои в стаята преди да се залее.

# 193
Меги ..............  Yum

# 194

Маруся, когато аз отидох да раждам също исках да си платя за избор на доктор, но не е позволено. А и доктора който то води бременността знае кога трябва да родиш и ще го направи така, че да родиш в негова смяна, а дори и да не- докторите в Окръжна са добри.
Янето,д-р Михайлова наистина е със самочувствие, но това неозначава, че не си върши работата. Само ще ви кажа- СПОКОЙНО БЕ МОМИЧЕТА, ВСИЧКО
ЩЕ МИНЕ ДОБРЕ!!!

[/quote]

E ако искаш наистина да му платиш може, Wink аз също бях доволна от раждането и вместо почерпка дадох пликче с 200лв. по мое желание Naughty без доктора да е искал , но май сега го има това за екипа , че се плаща.А и до сега като съм ходила дори и в София предпочитам да дам на лекаря от колкото на болницата.Общо взето като се замисля май все си плащам , не се занимавам с здравни каси и не гледам без пари, че накрая все ни объркват все с проблеми завършваме и ми излиза по скъпо.И наистина вместо да се дават бонбони и алкохоли по добре му дай 20лв със сигурност повече ще го оцени Peace

Общи условия

Активация на акаунт