Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 6-та тема

  • 84 341
  • 373
  •   1
Отговори
# 105
  • Разград
  • Мнения: 3 114
kasier ,ако замесиш по меко тесто има вероятност да превтаса,ще се разлеят формите.Затова,както са те посъветвали,средно твърдо тесто,за да има възможност да втасва.Така и формите ще са ясно изразени и питката мекичка.

# 106
  • Мнения: 1 283
Малее,как е замряла тази тема...и е избягала от първа страница...

ако трябва всеки ден ще меся и ще качвам снимки,но няма да позволя да се затули темата някъде назад  Peace

  newsm51 newsm51 ето го моя спасител! Викам си почнаха жегите и вече не им се занимава на момичетата, а то кво Касиер е като орлица на темата Hug Питката ти е много хубава! Размиват ти се формите, защото ти е по-меко тестото, но пък при по-меко тесто става по-пухкава питката, докато при по-твърдо тесто се запазва формата, но пък не е толкова въздушна и пухкава. Така, че идеален вариант няма, това съм го разбрала, но и аз като мъжът ти предпочитам навита като охлюв, но вкусна, отколкото красива, но безвкусна.
Краси-мира  bouquet питката ти е много красива, оформянето е на Пина, но за рецептата незнам,  Thinking ако дадеш жокер......... Wink

# 107
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Малее,как е замряла тази тема...и е избягала от първа страница...

ако трябва всеки ден ще меся и ще качвам снимки,но няма да позволя да се затули темата някъде назад  Peace

  newsm51 newsm51 ето го моя спасител! Викам си почнаха жегите и вече не им се занимава на момичетата, а то кво Касиер е като орлица на темата Hug Питката ти е много хубава! Размиват ти се формите, защото ти е по-меко тестото, но пък при по-меко тесто става по-пухкава питката, докато при по-твърдо тесто се запазва формата, но пък не е толкова въздушна и пухкава. Така, че идеален вариант няма, това съм го разбрала, но и аз като мъжът ти предпочитам навита като охлюв, но вкусна, отколкото красива, но безвкусна.
Краси-мира  bouquet питката ти е много красива, оформянето е на Пина, но за рецептата незнам,  Thinking ако дадеш жокер......... Wink


Най-после получих точен отговор на всичките си въпроси.Благодаря Пепика

Благодаря и на всички участници в темата за рецептите,идеите за оформяне и полезните съвети .Помогнахте ми да се осъвършенствам БЛАГОДАРЯ

# 108
  • Мнения: X
pina ,     bouquet     

Рецептата така съм я преписала и така се казва

Питка на розички 

но не съм записала от кого съм я преписала...
Вече три пъти я правя ,много лесна ,много пухкава и мекичка става...

# 109
  • Мнения: 11 743
А, не! Ето заблудих се. Не е моя рецептата и плетката е подобна, но е по- различна.  Peace
Иначе аз с плетката и рецепта съм дала, много сполучлива и вкусна  Peace

# 110
  • Мнения: X
pina ,в любими ли да я търся?

А имаш в албума си едни египетски питки, а никъде не намерих рецепта за тях.Ще се смилиш ли над мен и да я дадеш?    Praynig   

# 111
  • Мнения: 11 743
В подписа ми, 'моите манджи' там е рецептата за питката.

Египетските питки.... бяха един експеримент. Аз арабски питки съм правила, получават се, но целях едни други питки, които ядох в Кайро и помня до ден днешен. Дадоха ми рецепта, но набързо преведена, не много точна, от хора, които явно не се занимават с такива неща. Аз се зачудих, но ги направих, после снимах, за да покажа резултата. Истината е, че не съм доволна. Оказа се, че това си е рецепта за стандартните арабски питки, но с една малка неточност, която ме съмняваше, но спазих, за да видя все пак, дали няма да съм изненадана и да се получи. Тъй, че... която и да е рецепта за арабски питки ще ти свърши работа....

# 112
  • Мнения: 11 743
Искам да допълня, нали е темата за хляб....
Правила съм типичните арабски питки, които се ядът и в Египет, ето такива

http://www.recipetips.com/kitchen/images/refimages/bread/types/b … ita_crumb_500.jpg

Аз исках да направя ето такива
http://media.snimka.bg/2708/011671453-big.jpg

те отвътре не са кухи, а са с много мека средина, с едри шупли, като сюнгер е отвътре. Ядох ги в Кайро, в ресторанта на Пирамидите. Много съм писала за тях из форума, оказа се, че и други са ги яли там, но голяма част от пътувалите до там, както и живялите в Египет не ги знаят. Аз горе долу измислих как ще станат - с много меко/рядко тесто, добре втасало. Пекох подобни, ама не ми се получава същото, защото те ги пекат в едни специфични пещи....  Направо трябва да отида в Египет да си отям на тия питки, друг начин няма, явно....  Crazy

# 113
  • Мнения: 1 283
Не е точно питка, ама.....пък и къде да ги сложа Crazy.....Кренвирши в бутер тесто

и маслени гевречета със сиренце
]

# 114
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Лелеее.Пепика,потекоха лиги тук   bouquet.А бутертестото готово ли е  или ти си му майстора Thinking

# 115
  • Бургас
  • Мнения: 133
Пепика,моля те давай рецептите.
Аууу,направо ми се прияде.
Браво!!!!!

# 116
  • Мнения: 11 743
Пепика , красиви са!  Peace

# 117
  • Мнения: 319
Ауууууууууу  Пепика как само си ги нагласила, как ги направи така хубави  smile3501

# 118
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Аааааа, Пепика, не така, не се измъквай без рецепта за гевречетата Praynig....

Ох, големи красоти пак има тука, браво на всички майсторици  bouquet!!!

# 119
  • Мнения: 11 743
Всъщност, 'гевреците' не са ли охлюви, така да се каже  Thinking Нямат дупка, и са навити като охлюви...

Общи условия

Активация на акаунт