Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 6-та тема

  • 84 333
  • 373
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 283
Аууууу ooooh!, какво направихте вие бе момичета! Един ден ме няма и хиляди въпроси ми забивате  Joy
Почвам от първия въпрос: бутер тестото на кренвиршите е готово. Разделих го на осем равни части, а самите тях ги нарязах от двете страни на седем срещуположни страни, сложих кренвирша по средата и започнах да повивам  hahaha като застъпвам двете ленти. Това е, много е лесно.За гевречетата или както е казала Пина /май е по-правилно/ охлювчета, рецептата е следната - от проста по-проста и от икономична по-икономична:
1 кг брашно
30 гр мая
към 650 гр. топла вода /приблизително/
1ч.л. сол и толкова захар
50 гр. маргарин
Замесвате тестото и оставате да почине. После си го разделих на топки и всяка топка разточих на кръгче. Намазвам хубаво с маргаринче и наръсвам със сирене. Навивам и става рулце. Това рулце го навивам и .... в тавата. Там пак втасва. Пекох на 200 градуса около 15 мин. Излязоха ми .... newsm78 12 гевречета.
 Отново много ви благодаря за петминутната слава Wink

# 121
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Аууууу ooooh!, какво направихте вие бе момичета! Един ден ме няма и хиляди въпроси ми забивате  Joy
Почвам от първия въпрос: бутер тестото на кренвиршите е готово. Разделих го на осем равни части, а самите тях ги нарязах от двете страни на седем срещуположни страни, сложих кренвирша по средата и започнах да повивам  hahaha като застъпвам двете ленти. Това е, много е лесно.За гевречетата или както е казала Пина /май е по-правилно/ охлювчета, рецептата е следната - от проста по-проста и от икономична по-икономична:
1 кг брашно
30 гр мая
към 650 гр. топла вода /приблизително/
1ч.л. сол и толкова захар
50 гр. маргарин
Замесвате тестото и оставате да почине. После си го разделих на топки и всяка топка разточих на кръгче. Намазвам хубаво с маргаринче и наръсвам със сирене. Навивам и става рулце. Това рулце го навивам и .... в тавата. Там пак втасва. Пекох на 200 градуса около 15 мин. Излязоха ми .... newsm78 12 гевречета.
 Отново много ви благодаря за петминутната слава Wink


Извинявай мила,но може ли нагледно  Laughing,че нещо се омотах Joy Joy Joy

# 122
  • Мнения: 1 283
Плетката за кренвирша е както в темата за крокодила. Сега ще я потърся. Намерих го, Ванчето е дала линк към руски сайт. Вместо плънка аз сложих само кренвирш и нататък както съм обяснила.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112929.0

# 123
  • Мнения: 22 867

Извинявай мила,но може ли нагледно  Laughing,че нещо се омотах Joy Joy Joy

Ето малко помощ и от мен - вместо плънка, както пише Пепика, кренвирш и заплиташ отгоре нарязаните ивички тесто една върху друга.

# 124
  • Бургас
  • Мнения: 133
labrex ,благодаря за снимковия материал  bouquet
Пепика,благодаря за рецептата  bouquet
А ето и какво направих аз тази вечер.Снимките са кофти,че на лампа са правени


Втората е подарък за наши приятели.



# 125
  • Мнения: 1 192
Ще ми заемеш ли една за предстояща кръщенка  Joy Личи си,че с любов си ги правила  Wink

# 126
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Лабрекс,Пепика   bouquet

Сега се зарибих и по крокодила  Crazy

KIKI nik,страхотни питки!Поздравления   bouquet

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 09:00 от kasier

# 127
  • Мнения: 200
pina,моля те кажи как направи тези арабски питки,че ги обожавам а до сега рецепта не съм срещала  Praynig

# 128
  • Мнения: 11 743
Ето по тази рецепта, същата или подобна беше
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/turski-pitki-duner
Важното е, фурната да е силна, да се отваря много бързо и да се затваря, да не пада температурата. Да се загрее тавата с фурната, вади се горещата тава, мятат се питките и се слага пак във фурната. Тавата да не е просто затоплена, а да е загрята на температурата на фурната!
Нищо особено не е рецептата, в изпичането е номера  Peace

# 129
  • Мнения: 1 192
Я споделете правилната технология на печене на питка(моята сега втасва предстои да я пека) Thinking:
-в зягрята фурна или не
-отгоре и отдолу едновременно
-първо от долу,после отгоре
-първо отгоре, после отдолу
 newsm78 Mr. Green

# 130
  • Бургас
  • Мнения: 133
Аз ги слагам в студена фурна.
Първо на долен реотан и след това включвам двата.
Не знам дали е правилния начин,при мен така се получава най-добре.

# 131
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Аз втасвам питките във фурната - само на долен реотан на 2 /при мен има 4 степени/. Като втасат - мажа с жълтък, връщам във фурната и включвам горен и долен на 4. Отгоре покривам с вестник. Малко преди да е готова махам вестника да се зачерви отгоре. Това е. Отнема ми около 30 - 35 мин.

Току що хапнахме поредната чудесна питка, този път навита на охлювчета със сиренце. Жалко, че в момента нямам фото да ви я покажа...

# 132
  • Мнения: 1 192
Благодаря ви.Явно всеки си е намерил своя начин според фурната.Аз я втасвам на 1 долен реотан.Понеже отдолу пече по слабо я пуснах на четири първо там,по някое време включвам на 3 отгоре...Налага ми се да сменям отгоре или да слагам фолио,защото пък там загрява бързо и...имам нужда от нова печка  Mr. Green ... Hug А питката е извадена,ще видим(аз отскоро меся и всяка следваща е по-сполучлива)  bouquet

# 133
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
...имам нужда от нова печка  Mr. Green ... Hug

Я вземи веднъж изгори питката или пък я остави сурова - бързо-бързо ще се сдобиеш с нова печка Mr. Green...

# 134
  • Мнения: 1 192
...имам нужда от нова печка  Mr. Green ... Hug

Я вземи веднъж изгори питката или пък я остави сурова - бързо-бързо ще се сдобиеш с нова печка Mr. Green...
Не става,на мъжа не му пука(що изгорели неща е ял) Wink ,като е гладен и само салам ще яде,оставил ме е да експериментирам... Joy

Общи условия

Активация на акаунт