Банята,10та тема

• 72 774
  • 527
  •   1
Отговори
# 195
  • София
До сега никога не сме имали проблем с Дейзи 13, по стечение на обстоятелствата сме поръчвали за нас или за близки 5 броя и скоро ще поръчваме 6ти. Обикновено взимаме за база някой от техните модели и променяме - размери, врати и т.н.

Ужасно неприятно е, че при corset нещата са се объркали  Tired Нашият проблем е бил само с цената - високи са им цените. Обаче пък шкафовете не помръдват - най-старият ни е от 2002, преди това на негово място 2 сменихме.

При нас направиха замазката на пода на банята, но понеже правим замазка на цялото жилище - повечко време отнема. В момента правят на трапезарията, шумът е достоен за уважение  ooooh! Като свършат - започват стенитена банята, че са по тухли - нали свалихме всичко старо ...

# 196

не сме я пробвали още, но тази седмица и това ще стане, тогава ще докладвам.
Да, параваните са поръчка.
ще чакам с нетърпение мерси  Hug
а параваните от къде поръчахте?

# 197
  • София

не сме я пробвали още, но тази седмица и това ще стане, тогава ще докладвам.
Да, параваните са поръчка.
ще чакам с нетърпение мерси  Hug
а параваните от къде поръчахте?

Global Doors

# 198
  • София
... При нас направиха замазката на пода на банята, но понеже правим замазка на цялото жилище - повечко време отнема. В момента правят на трапезарията, шумът е достоен за уважение .... нали свалихме всичко старо ...

get_real (и всеки които скоро е правил подова замазка),

моля споделете ориентировъчни цени за София, имам оферти от 8 до 18 лв на квадрат (труд и материали, всичко) и съвсем накратко някаква технология - време, дали е шумно, абе - имам нужда от ориентир какво ме чака ....

Ще съм ви много благодарна  Hug

# 199
  • София
Здравей, при нас цената на замазката като материал е 140лв кубика + 40лв. транспорта. За целия етаж до сега сме ползвали 6 кубика, като само за едни 2 кв.м. не стигна, та майсторът ще си я забърква на място. Докараха ни я на три пъти.
Като цена на работа трудно мога да те ориентирам, защото първо - майсторът ни е близък и ни прави пореден обект и второ - дава ни комплексна цена за замазка на под, измазване на стени, подзиждане на прозорци и колони, изграждане на една стеничка, бутане на една друга и лепене на плочките в банята и гранитогреса в трите стаи и коридора. Това променя цената надолу като единица за отделните пера работа.

Технологията, която той ползва е с полу-суха замазка. Продава се готова, поръчваш я и ти я носят с камиона. Специфичното е, че трябва в рамките на деня да се сложи, защото инач стяга и се разваля. Шум по принцип няма, при нас просто правим замазка точно върху главата ни в спалнята на горния етаж, затова се чува как ходят хората и си говорят и как дишат даже.
Трябва добре да изсъхне, за да може да се лепят върху нея плочките. Ние си пускаме парното през нощта и спим на отворени прозорци, за да дръпне за 2 дни вместо за 3-4.... Мръсно е. Като на истински строеж. То самата замазка е май пясък, цимент...
Трябва да се лепят относително бързо след това плочките, защото иначе пък пресъхва и започва да се рони.
Ами това е за сега от мен Peace

# 200
... При нас направиха замазката на пода на банята, но понеже правим замазка на цялото жилище - повечко време отнема. В момента правят на трапезарията, шумът е достоен за уважение .... нали свалихме всичко старо ...

get_real (и всеки които скоро е правил подова замазка),

моля споделете ориентировъчни цени за София, имам оферти от 8 до 18 лв на квадрат (труд и материали, всичко) и съвсем накратко някаква технология - време, дали е шумно, абе - имам нужда от ориентир какво ме чака ....

Ще съм ви много благодарна  Hug

Къде ще полагате замазка ? Идеята е да се нивелира под или пълнеж ? Какво ще полагате върху замазката? Имате ли някакви срокове, с които трябва да се съобразявате ? Равна ли е основата и ако не е, до колко мм/см са разликите ? Всичко това има отношение към вида замазка, която трябва да изберете.

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 15:24 от mimi4ka

# 201
Да се включа и аз по темата, но с въпрос.
Започваме ремонта. Направиха ни 3Д проект  за скромните 50 лв. Много ми хареса как ще изглежда. Калкулираха ни плочките и цялата санитария - 3500 лв за 20 кв. баня. Много ми се видя. Това е без тръби, че и тях ще ги сменяме, без замазки, без труд, без къртене. Че тя ще дойде към 5000 лв. Не е ли много за една баня в панелен блок? Ваште бани колко излязоха? и какви са вариантите за по-евтин вариант?

# 202
  • София
Да се включа и аз по темата, но с въпрос.
Започваме ремонта. Направиха ни 3Д проект  за скромните 50 лв. Много ми хареса как ще изглежда. Калкулираха ни плочките и цялата санитария - 3500 лв за 20 кв. баня. Много ми се видя. Това е без тръби, че и тях ще ги сменяме, без замазки, без труд, без къртене. Че тя ще дойде към 5000 лв. Не е ли много за една баня в панелен блок? Ваште бани колко излязоха? и какви са вариантите за по-евтин вариант?

Гея, 20 квадрата баня със стените ли искаш да кажеш или 20 квадрата ти е помещението?
Защото моята баня е 3,5 квадрата, но със стените (че нали и за тях купуваме плочки) е 20 квадрата и до тук разходите ни за банята (без труд, само материали) възлизат на посочената от теб сума, а имаме още неща да купуваме за банята. Но в нашия случай можеше да излезе и много по-евтино, примерно можехме да вземем по-евтини плочки, по евтин моноблок, смесители...

# 203
Абе 20 кв. е със стените, бе. Една нищо и никаква смотана баня - 5 бона? Абе много ми се вижда, да ви кажа.Верно, че според проекта ще изглежда супер, ама.....

# 204
Гадно, нали? Виж си разбивката и прецени дали плочките, които си си харесала не могат да бъдат заменени с някои по-евтини. Мебели за баня имаш ли и на каква цена са? А санитарията и смесителите? Изтъни си нещата и пак тегли чертата  Grinning

# 205
Абе скъпичко си излиза всяка баня независимо колко е голяма.Нашата е малка 19 квадрата от до вс ни излиза около 3500 лв ама това е без труд че има кой да ни го направи ама не питайте с колко мъки се свихме до тука.

# 206
Не можеш ли да пуснеш проекта? Или поне опиши точно нещата, за които ти искат толкова пари.

# 207
  • София
На нас с работа, плочки, подмяна на ВиК (без сериозно местене), материали (демек теракол, фугирол...) + смесителите и санитарията ще ни излезе към 3500 лв. Тук обаче не включвам шкафчетата и др. "дребни" аксесоари като закачалки напр. А плочките ни са испански около 28 лв./м2. Е, имам и малко фризове и декоративни плочки. Имай предвид, че обикновено те ускъпяват много, защото са на бройка и са скъпи. Ако проекта ти е хубав и е с много подобни елеминти нищо чудно да върви нагоре.
Аз си правих проекта сама и си смятах плочка по плочка (за стените де) колко точно ще ми трябват, къде ще се реже и т.н., така че взех точно брой плочки + 3 от цвят, а дек. плочки и фризовете ги взех точно колкото ми трябват без запас. За сега всичко е ок. Ние почти свършваме и скоро ще пусна снимки.

# 208
Ами толкова си излизат горе-долу Simple Smile.... ей сега извадих и аз да видя колко беше, та при мен е 2700 (тук влиза вградено казанче, вентилатор, плочките, мивка, окачената тоалетна, огледало+шкаф, лампи, аксесоари, батерия мивка - за душа си ползвах старата, нямам душ панел) За параван трябват още примерно 1000 (в моя случай) и като сложиш и майстора + тръбите и си на 5000 лв Simple Smile) Не че е смешно, ама така си излиза....
Иначе по-евтино може като от всяко перо вземеш по-евтино - плочки за 20 лв кв м, а не за 50 напр. (или пък провери дали нямаш излишно много декорни плочки и/или фризове, които качват цената - зависи си от проекта де...), по-евтини варианти за санитарията, за шкаф и т.н.
Това става с много обикаляне и сравняване на цени....
Просто реши кое е най-важно за теб - напр. плочките дават цялостната визия и си ги искаш, макар и по-скъпи, но пък може да вземеш по-евтини мивка или тоалетна. А между другото си има и мн симпатични плочки и в ниски ценови класове...

# 209
Плочките са доста хубави и са 36 лв. квадрата, само дето ни е бутнала някакъв фриз, и цената е на бройка - 20 лв. Мисля, че отпада фриза. Ще видим да поорежем и от нещата, които си харесахме, ще вземем евтините варианти, смятам аз.
Ние отидохме в Рока-та, ей така на майтап, но проекта ни изкефи и ето ни сега, почваме.

Общи условия

Активация на акаунт