Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави анасонов сироп?
Как се правят американски бисквитки?
Как се прави рецептата за ХАЛА?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави анасонов сироп?
-
Как се правят американски бисквитки?
-
Как се прави рецептата за ХАЛА?
Рецептата за ХАЛА започва с разтваряне на маята в топла вода, последвано от добавяне на захар, яйца, олио, сол и брашно. Тестото се омесва и оставя да втаса преди оформянето му във формата на ХАЛА. За кръгла ХАЛА тестото се разделя на топки, сплесква и оформя. След изпичане готовата ХАЛА се поръсва с мак или кунжут и се оставя да изстине.
-
Как се прави локум?
-
Може ли някой да преведе рецептата за торта с меренг и шоколадов мус?
):
?
...

лошото е ,че английските мерни единици са ми абсолютно непонятни и не съм сигурна ,че съм я преписала точно.аз намерих следното и ти го предлагам като на ценител: ЩОКОЛАДОВ ВЕЛВЕТ :120 гр бадемов марципан /паста от бадеми/ .,1 яйце., 65 гр.захар ,1 жълтък., 40 гр масло., 40 гр какао., 2 белтъка. крем : 200 гр черен шоколад., 40 гр. масло., 30 гр.захар., 3 белтъка., 30 мл.портокалов ликьор или лимончело., кората на 2 портокала или 2 лимона / корите/ Яйцето се разбива с 50гр.от захарта,добавя се жълтъкът.към леко разтопеното масло се добавя какаото и се разбърква. с останалата захар се бият белтъците на сняг. върху силиконово килимче или хартия за печене се смесват -бадемов марципан, какаово-маслен крем,внимателно белтъците. разделям на 2 части и пека във форма 7-8 мин на 190 гр . изстива. шоколадът се разтопява,добавя се маслото ,кората на плодовете настъргана и ликьор . белтъците за крема се бият на сняг със захарта и се добавят. бърка се и се загрява на слаб огън до сгъстяване. двата блата се слепват с крема. НО ПАК НЕ Е ТРЮФЕЛ-ТОРТА