Примерна схема за захранване (15)

• 50 995
  • 507
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, мисля да започна с оризова каша на почти 6 месеца. От коя оризова каша сте доволни? Педиатърката каза да е млечна, а аз мислех безмлечна. Какво значение всъщност има? Thinking

# 196
  • На бял кон в Pierrefonds
Момичета, мисля да започна с оризова каша на почти 6 месеца. От коя оризова каша сте доволни? Педиатърката каза да е млечна, а аз мислех безмлечна. Какво значение всъщност има? Thinking

Мисля, че няма значение каква марка е кашата. Опитай с Милупа. Аз започнах с безмлечна, защото кърмя на поискване, обикновено 30-60 минути преди кашата.Правя я с вода, защото не ми се цеди кърма. Бебка засега я приема така. За млечните не съм съвсем сигурна, но в по-предните теми имаше дискусия дали производителите ги правят с АМ или със сухо мляко. Аз лично предпочитам аз да си я направя, т.е. ако ще давам млечна, то ще купя безмлечна и ще добавя АМ. Но това - в по-късен етап от захранването.

# 197
  • София
change of heart , кашите на ЗРЪНЧО и на ХУМАНА са с обезмаслено прясно мляко. НА ХИП са с АМ. По-добре давай по-нататък от тези с обезмасленото прясно мляко.
Аз купувам предимно безмлечни и ги правя винаги с АМ - така е по-хранителна за детето и си набавя нужните количества мляко.
Кашите на Милупа и ХИП са добри. Не стават на бучки. Нестле и Фризокрем на мен ми стават на бучки, независимо от Т на водата, с която ги правя.
На Милупа може да ти се виждат скъпи, но всъщност са доста икономични. С една оризова изкарахме цял месец!

# 198
Благодаря! Значи на Хип няма безмлечна, така ли? Аз мисля с кърма да я правя. Слага се същото количество както ако е с вода, нали?
А относно самото захранване с оризовата каша, постепенно увеличавам лъжичките всеки ден, нали? И до кога така? 5 дни или докато почне да яде голямо количество? И после примерно кога картофче? На прав път ли съм  Thinking

# 199
Благодаря! Значи на Хип няма безмлечна, така ли? Аз мисля с кърма да я правя. Слага се същото количество както ако е с вода, нали?
А относно самото захранване с оризовата каша, постепенно увеличавам лъжичките всеки ден, нали? И до кога така? 5 дни или докато почне да яде голямо количество? И после примерно кога картофче? На прав път ли съм  Thinking

Защо на ХИП да няма безмлечна? Има и оризова и чиста овесена и елдена Peace
За количеството АМ или кърма, която трябва да се добави, си пише на всяка опаковка каша.
Кашата се дава повечко дни, особено ако е първа храна. Предвиди си поне 7-10 дни. За количествата не се притеснявай. В началото те не са важни. Картофче, след кашата може. Аз например след кашата започнах да давам плод, защото слагах плода в кашата Wink

# 200
Момичета, някой може ли да ми пусне линк с въвеждане, количества и видове мазнини при захранване? Благодаря!

# 201
# 202
Някой може ли да ме насочи към храни, богати на желязо, освен месото. Втора седмица от както се захранваме с твърда храна, засега съм въвела морков, тиква и картоф. Синът ми е на почни 7 месеца и е изцяло само кърмен преди въвеждането на храните. Мога ли да започна с месото след като навърши 7 месеца или да избера кашата, а плодовете да са накрая? Сигурно се повтарям с тези въпроси, но все пак очаквам мнение. Благодаря Ви предварително!

# 203
Jagar, за желязото от Косе Босе Храни с високо съдържание на желязо
За другите ти въпроси не мога да ти помогна Sad

# 204
Благодаря ти Espa! Simple Smile

# 205
  • София

Ако няма заместено хранене е по-добре да се дава безмлечна, т.к. се осигурява нужното количество мляко с кърмата или АМ. Т.е. в този случай е безсмислено кашата да е млечна. Когато се замести хранене, може да се дава млечна.

# 206
Espa, благодаря Hug Ако разбирам правилно, след 6-ти месец, тоест след захранването, се дава растителна мазнина по половин лъжичка в пюрето (домашно или готово)? А след като маслото се въвежда чак след 8-ми месец, как се спазва следното:

Дневната норма от мазнини обикновено се покрива с храната и кърмата/АМ, плюс добавянето на 1/2 до 2 ч.л. мазнина в пюрето или кашата. Обикновено половината от това допълнително количество е масло, другата половина – някакво растително олио.

# 207
Някой може ли да ме насочи към храни, богати на желязо, освен месото. Втора седмица от както се захранваме с твърда храна, засега съм въвела морков, тиква и картоф. Синът ми е на почни 7 месеца и е изцяло само кърмен преди въвеждането на храните. Мога ли да започна с месото след като навърши 7 месеца или да избера кашата, а плодовете да са накрая? Сигурно се повтарям с тези въпроси, но все пак очаквам мнение. Благодаря Ви предварително!
Ако не греша според препоръките на Косе Босе, месото може да се даде един месец след началото на захранването, така че е по-добре първо да въведеш една или две каши или няколко плода и тогава да въвеждаш месото.

# 208
Здравейте! Благодаря ви за всички ценни съвети, написани в тази и предишните теми! Simple Smile
Да се присъединим и ние в отбора.
Започнах да захранвам бебето на 6 месеца педагогически, няколко дена след това се наложи да прекъснем захранването и започнахме наново на около 6 месеца и 3 седмици.  Премислих и реших да комбинираме педагогическото с класическо захранване. В момента е на 8 месеца и е захранен със следните , от зеленчуците - картоф, морков, тиквичка, броколи, от плодовете - банан и ябълка, от зърнените храни - ориз, елда, просо (под формата на каши, разбира се). Много ще се радвам на вашите съвети по следните ми колебания.
1.Всичко му приготвям вкъщи и с въвеждането на нови зеленчуци удрям на камък - купувам му само био зеленчуци, и по-голямо разнообразие от това не мога да му осигуря, евентуално мога да добавя чушка, карфиол и пащърнак малко по-нататък, та какво мислите за едно такова зеленчуково разнообразие, достатъчно ли е  на този етап?
2. Количествата и броя на храненията - горе долу хапва по около 60 мл. твърда храна по 2 пъти на ден - зеленчуково пюре на обяд и зърнена каша с плод следобяд, как ви се струват тези количества при положение, че няма заместено кърмене и не се предвижда да има такова преди годинката.
Мисля след 2 седмици да му въведа месото, а месец след месото или повече глутена. Дотогава мисля да му въведа още 2 каши - царевична и от кафяв ориз.
Какво ще кажете? Благодаря ви !  bouquet

# 209
Lauren, и аз съм в подобна дилема. Чакам пазара на био-плодовете и зеленчуците да се раздвижи малко, че разнообразието в момента е доста скромно. За зърнените-може да въведеш още амарант и киноа, кафявият ориз няма нужда да го въвеждаш отделно.Количествата ми изглеждат ОК, може и повечко, но ако не иска-толкоз.
Лично аз се ориентирам постепенно към готовите "био" пюрета, защото ако чакам съответните плодове и зеленчуци да се появят на пазара в сезона си, това означава да яде ябълки и круши например чак на годинка  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт