В къщи МАРТенче расте,мама от от целувки ще го изяде!

• 12 301
  • 293
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте мами Hug
чухте ли че от 01.01.2010 Пентаксина ще е безплатен,щели да премахнат тази хееи
И аз го чух това, ама нас това за сега няма да ни огрее. Нищо, за следващите Sunglasses

За сокчетата - аз нали го водя Алек при 2 педиатърки, та и двете ми казват да давам сокчета, аз им кимам разбиращо и естествено след това си правя каквото аз мисля за добре, т.е. не давам. То аз не съм сигурно дали са ни минали коликите още, пък да му предизвикам още...

Нагаина, Слънце, ако знаете как ви завиждам за морето. Толкова да ми се ходи, а мойто мъжле не си пада, предпочита планината. Като се замисля, че миналата година почти по това време се разхождахме по самотни плажове и лагуни  loveuuu (бяхме в меден месец) Беше невероятно Heart Eyes

Тук днес беше ужасно топло и аз най-после се престраших да изведа Алек по дънки и чорапки. Отгоре беше естествено с дълъг ръкав (бавно, но сигурно напредвам в процеса по разголването). В тази връзка се сетих Нагаина май ти беше писала, че се притесняваш, че като носиш бебчо в кенгуруто крачетата не са завити. Като е по-хладно времето (в смисъл нормалните температури, които бяха до онзи ден) аз просто слагам и ританки под панталонките Peace

Ели аз пък не съм забелязала да пишеш неграмотно Peace Пък и ако трябва да се правят забележки на всички, дето пишат така....

Шапчиците - Алек също не ги уважава, ама аз съм настоятелна. За месечинката свекърите дадоха парички да му купя подарък и аз му взех една лятна шапка, супер сладурска е, на райета от различно синьо, пък и някаква специална се оказа - с 15 слънцезащитен фактор. Имаше и шапка с 50ти, ама не ми хареса на вид. Та на етикета пише 3-4 месец, а мога да кажа, че в момента му е тамън Rolling Eyes

Хайде лека и спокоиюйна вечер на всички Hug

# 46
 Banghead как съм си мъчила сама душичката.Но от къде да знам,аз разчитах много на педито.Нямаше до кой да се допитам.До преди седмица живеехме на място,където бях абсолютно сама,и едва сега,когато през нощта ми остана време,и се поразрових тук там,осъзнах как съм навредила на малката.
Роси,наистина я водят за най добрата в града,много отзивчива е,но с тез сокове как ме подведе.Иначе по цял ден сме навън,някой ден може да побутаме заедно количките.
Ние се храним на 4 часа от около месец(на АМ сме).В началото ядеше по 140 мл.,от известно време сме на 120.Аз мислех да вдигам грамажа,но май няма да е,особенно сега в жегите,едвам изяжда по 100.
До сега бях при нея,и как кротко си спинка тази вечер,даже си гука насън.Много ми е гузно,за това което и причиних,дано скоро се възстанови.Лека вечер от нас

# 47
Здравейте! Всички да сте живи и здрави! Бебчетат да растат без проблеми ! Времето да става все по-хубаво и да сме по разходки, да минават коликите!
От време на време се зачитах в темите, но чак сега мога да се включа. Ние за съжаление си имаме малко здравословни проблеми. Аз получих тромбофлебит след изписването и спряхме кърменето, а Гиновева като й падна пъпчето имаше гранолом и пъпна херния, та ходихме по хирурзи и лекари и вече ще я лепят. Дано се оправи! Разбрах, че много деца имат проблеми заради щипките, с които връзват пъпчетата. Надявам се вече да са се оправили, нали са по-големи! Ние досега сме излизали само 3 пъти. Днес бяхме навън и беше много горещо, оказа се, че съм от тези, които навличат бебетат, та по пътя си оправих грешката. Една моя приятелка ни срещна и ми каза, че е по-добре по-леко облечено дете. Искам да ви питам какво адаптирано мляко давате на децата си. Ние сме на Милумил 1на Милупа. Яде по 120 мл 5 пъти на ден, обаче ака на 2 - 3 дни веднъж. И какво ви е мнението за ваксините, по-добри ли са тези, които се закупуват? За момиченцата кои памперси са най-добри? Ние ползваме Памперс ню бейби, пробвахме Либеро. Разбира се винаги възникват въпроси и мъжът ми веднъж попита какво пишело в упътването, ама бебето не се ражда с инструкция за употреба! Затова опита учи и детето, ама ми се струва, че аз нещо много съм се шашнала. С каката бях много по-самоуверена.
Весел и приятен ден ви желая, с повече усмивки и гукане и по-малко рев!

# 48
  • варна
добро утро мамчета Hug
днес имам рожден и искам да ви почерпя но нещо не успявам да къча картинки Embarassed
лек ден на всички
аз отивам да newsm39 и после да се приготвя за вечерта

# 49
  • Стара Загора
Добро и от мен. Ся да питам аз. От скоро Световната Здравна Организация препоръчва късното захранване (след 6 месец) и по този повод детската кухня в Ст.З я направиха от 10 месец на детето а беше от 4 месец. Е кажете ми каква е разликата и какво ще стане при положение, че голямото ми дете е захранен по старата схема преди 5 години защото тогава СЗО твърдеше че рано трябва да се захранват децата а пък видиш ли след 5 години за другото ми дете хоп точно обратното. Еми не съм съгласна с това. Митко беше на 1 месец - сокче, на 2 месеца кисело мляко, на 3 плодово пюре и на 4 детска кухня - е не съм го изгледала и не е пораснал ли? И стига с това, че при всяко захранване коликите се увеличават - всяко дете си е различно. Моето пък тогава нямаше никакви колики. Тези форуми само могат да побъркат и объркат представите на някоя майка.

# 50
  • София
Привет!
Чакам да ми спрат тока - за профилактика. Какво ще правя със стерилизирането не знам  Rolling Eyes
Бодливка, и тях слушах, покрай баща ми. Поздравче за теб  Simple Smile Hug
Джуджанка, и аз съм на мнението на Никита - трудно се чете този цвят  Embarassed
За сокчета е мнооооого рано.
Още не сме излизали по къс ръкав.
Ради и бебе, честит рожден ден! Много здраве, любов и хубави емоции!  Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Слънцето, не са само форумите - моят д-р също препоръча късно захранване. От това, което съм чела и аз съм на мнение, че е по-добро. А това, че много каки, батковци, а и ние самите сме отгледани така и "нищо ни няма", за мен не е аргумент да променя решението си.
ох, мръннн

# 51
  • София
Добро утро   food010
radi i bebe, Честит рожден ден! Много здраве и късмет ти пожелавам, да си заобградена от много любов и усмивки!   bouquet

dimginjan - и аз съм с Милумил 1НА, само че и давам единствено вечер- по заръка на педка, че Мария не наддаваше добре само от кърменето. С Милумил си почнахме от началото и не съм го сменяла- няма никакви проблеми, а имаше период, в който й давах по 2-3 пъти на ден.
За обличането- навличането- оставете бебетата как ги натъманисват, ами- аз виждам по- големи деца, които си играят по градинките, скачат, тичат- и с пуловери и жилетки облечени!

Колко време продължава кризата на растежа- около седмица май?

Ей, рок- мамите, Faith No More ще идват, но в Бургас- на Спирит оф Бургас. Още не е официално обявено, но е сигурно. Не че много съм ги слушала, но присъстват в листата ми на харесвани  и си пея 3-4 техни парчета. А иначе любимците са ми Ред Хот- ммм- много ги харесвам!!!  Даже успях да отида на концерта в Сърбия 2007ма! Също и U2 и Guns'n'Roses  са ми фаворити superuu

# 52
  • София
Окич, май имаме сходни музикални вкусове  Simple Smile И Ред Хот харесвам, и Фейт.  Peace За последните и аз четох, че ще идват.
За обличането - и аз се ядосвам като видя деца навлечени с вълнени жилетки.  Rolling Eyes Но ме е страх съвсем да го пусна гол.  Blush А баткото, като лятно бебе, още от няколко дневна възраст го извеждах по голи баджачки и ръчички  Laughing
Я да ви питам нещо за капките Колийф - скоро ги спрях и ми се струва, че Алекс ака по-редовно след спирането им  Rolling Eyes Забелязали ли сте при вашите бебета да имат леко запичащ ефект? То не може да се каже, че е бил запечен, тъй като не е акал твърдо, но акаше през ден-два  Rolling Eyes
И да не пропусна - честит имен ден на празнуващите днес!   Hug  bouquet

# 53
radi i bebe жива,здрава и винаги усмихната  Gift

Добро и от мен. Ся да питам аз. От скоро Световната Здравна Организация препоръчва късното захранване (след 6 месец) и по този повод детската кухня в Ст.З я направиха от 10 месец на детето а беше от 4 месец. Е кажете ми каква е разликата и какво ще стане при положение, че голямото ми дете е захранен по старата схема преди 5 години защото тогава СЗО твърдеше че рано трябва да се захранват децата а пък видиш ли след 5 години за другото ми дете хоп точно обратното. Еми не съм съгласна с това. Митко беше на 1 месец - сокче, на 2 месеца кисело мляко, на 3 плодово пюре и на 4 детска кухня - е не съм го изгледала и не е пораснал ли? И стига с това, че при всяко захранване коликите се увеличават - всяко дете си е различно. Моето пък тогава нямаше никакви колики. Тези форуми само могат да побъркат и объркат представите на някоя майка.

и това го има,но всяка майка си решава,защо са направили кухнята от 10 месец,при нас е все още от 4,само че вече дават храната в пластмасова купичка(от тези дето продават готовите храни в магазините) в която топлата супа не може да седи,да не говорим и че тези купички не се затварят хубаво,а искат по 10 стотинки на купичка,не може да си донесеш бурканче,задължен си да вземеш с тяхна купичка,защото те били стерилни newsm78

# 54
  • София
Слънце, бялата завист ме полази....Цопни, ако можеш, едно пръстче и за нас двенките...

Бебата я обличам в боди и памучен космонавт. Имам в количката и двата вида одеала за всеки случай.

Спи с напълнени гащи без проблем, поне за момента. Но й ги сменям често, защото от Памперс Слийп енд Плей така жестоко се обрина, че нямам друг изход. Спирам изобщо да купувам от тази марка.

Никита, и аз вместо да свалям излишните килограми съм качила два или три. Не смея да се кача на кантара. Но съм решила да се взема в ръце...от понеделник

За срещата: ако ще бъде в 14 часа, ние няма да дойдеме. На мене ми е забранено да се намирам на слънце по това време...  Cry

Когато е хладно и сме с кенгурото, и аз слагам на малката дънки и отдолу тънки ританки. И за красота едни сладки обущета Blush

Креми, ние също сме на АМ и именно защото намали количествата храна в жегите,, смъкнах интервала на 3 часа, че иначе почва много да се изнервя малката. И пиеме много вода.

Кое име празнува днес????

Ради, честит рожден ден....Само щастие да те съпътства в живота.

# 55
Добро утро   bouquet
Ради ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Tada Жива и здрава и най-щастливата мама на света!!
За сокчетата - аз давам от как направи месец и половина. От моркови и ябълки. Добре ги папа, не се мръщи, даже лакомо се облизва. Всяка мама все пак сама си решава кога и как да почва.  Peace Коликите да са ни напънали повече от сокчетата не съм забелязала. Даже вече мисля, че ни отшумяват, а рева си е от чист серсемлък вече, щото нито се пъне чак толкова, нито пък присвива крачета. Даже го забелязахме, че като го оставим сам да си пореве децибелите намаляват, даже и спира и в момента, в който някой от нас двамата се появи в полезрението му рева се усилва за част от секундата...
А в Перник, незнам детската кухня от кой месец почва, а е чист срам при мен  Embarassed Embarassed Embarassed при положение че майка ми е управител на въпросното предприятие (Детско и ученическо хранене).
Аз днес мисля вече да се запролетявам и да вадя сандалите  Peace Шуши, айде прибирай се вече, да бутаме заедно количките  Hug

# 56
  • Стара Загора
baby_moni  ами точно поради тази причина, че СЗО (Световната здравна организация) препоръчва късното захранване. Аз пък така и не разбрах на какво основание го препоръчват това късно захранване.
Честит рожден ден на Ради и Бебе и от мен.
Днес какъв имен ден е? Аааа по старо Кирил и Методий това ли е?

# 57
Ха здравейте и от нас,

radi i bebe, ЧРД!  bouquet

Веси- Елия още от първия ден плаче ако е наакана или е много напишкана.

Да ви се похваля, че всяка сутрин взе да ме удостоява с прекрасни усмивки. Много ми е сладичка. Rolling Eyes

Снощи сънувах, че с Добро настроение сме си сменили бебетата  Joy

Хайде лек и усмихнат ден

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 10:16 от Elg

# 58
От много разходки навън, нямам време истински да ви изчета, но ще се опитам следобед Simple Smile

# 59
  • София
 Представете си виртуални ягоди! Е, черпя ви с тях за месечинката на Илката. Grinning Grinning
 Честито и на всички останали 11-мартенчета!
 Относно сокчетата- на големите деца съм давала от втория месец и не съм забелязала рязка промяна в поведението им от това. Е, сега ги отричат. Хубаво. Не се натискам да бързам, ама да не изпадаме в истерии от едно сокче.
 За дрехите- дори майка ми, която е ярък привърженик на закаляването, се опита да ми каже, че Илия е леко облечен, ама на мен пък ми пука какво мисли по въпроса. Не може аз да се потя по тениска, пък на него да му сложа жилетка. Когато на мен ми се прииска да се съблека гола, събличам и него гол. Като го гледам никак не е нещастен от това.
 Еля, не мисля, че някой трябва да обижда друг, затова че е неграмотен, но трябва да призная, че и мен правописът ти ме боде в очите. Казвам ти го, просто защото мисля, че е по-добре някой да си знае кусурите, за да се опита, АКО ИСКА, да ги оправи. Пък ако за теб не е важно да пишеш правилно, пиши си както те кефи. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт