В къщи МАРТенче расте,мама от от целувки ще го изяде!

• 12 305
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, мамчета! Честито на всички празнуващи днес  bouquet

С Криси99 вчера преборихме НОИ, остава сега да разбера какво са ми превели и най-вече защо толкова малко #Cussing out

# 196
  • София
Здравейте и от нас. Абе да ви кажа, като вали и сме у дома, повече си почивам, ама на Калин не му е много гот... в този смисъл така, като вали рядко, не е зле, за всеки има Simple Smile

Ще попрося някое мамче, ако има време, да ми замаже муцуната по снимките (http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=374177&pid=12239778), че  Embarassed

Чета, че ваксините не винаги са налични и ги чакате да ги получат в кабинетите - много е странно, направо не мога да повярвам... АМи че нали са по график, ами ако няма, какво ще стане с ефекта  #Cussing out Аз лично бих вдигнала страхотен скандал, как може такова нещо, нали на всяка консултация определят дата за следващата, та могат да си предвидят количества, какво е това нещо  #Cussing out

За ползването на градски транспорт с количката, аз съм облагодетелствена с метро - мнооого е удобно, макар не на всички спирки да има асансьори, но пак е супер. За автобус количката ни е направо огромна, не бих се и пробвала. Най-вече ходя пеш, де.

За режимите какво да ви кажа, тъкмо реша, че Калин вече има груб режим, и той вземе, та направи нещо ново. Днес например стана в 4 сутринта вместо в 2 - изненада Simple Smile

Elg, от дрешките, които вече са малки на Калин, отделям в различни торби: "по  хора" (когато ми даваха дрешки "с връщане" - имам 2 приятелки, които принципно планират и второ дете, та аз заших за всяка приятелка различен цвят конец на дрешките й и сега лесно ги отделям), "неудобни за носене" (оказа се, че има и такива) и "за пазене". Засега е планирам да раздавам дрешки скоро, живот и здраве може и второ детенце да си имаме. Иначе, ако някой около мен се обеби, ще дам с удоволствие, но с връщане  Embarassed

И ние днес поръчахме слънцезащитния крем на СебаМед в нашата аптека и ще си го чакаме тези дни. Зеленко, ама с 30 фактор мажеш всичко и лице и ръце и крачета ли? За лице не трябва ли да е по-силен? newsm78

И къде е този магазин Цар Лъв?

За крема, педиатърката каза, че 50-ти фактор е много и да вземем 30-ти - не каза специално за лице и т.н., а "откритите части".
Цар Лъв е детски магазин в Люлин 9, много ми е близо, а понеже за тези памперси Канбебе питаха много хора, пък ги видях там, та рекох да напиша, някой ако е закъсал толкоз за тях, да ходи да си купи. Магазинът е доста зареден с добри цени, естествено някои неща ги има другаде по-евтино, ама... Има и отделно магазинче само за дрехи, доста заредено също, но за цени не знам, че много не сме купували дрешки. Мога да проверя точно адреса или да обясня как се стига, ако някой го интересува. Но не е голям магазин, може би е наполовината на Штъркел като площ. Или 1/3.

десис, кодът на болничния ми е както следва:
* на първия: Z34.0, причина 14
* на втория: 0820, причина 15
* на третия: Z38.0, причина 15

Шу, много съжалявам за пръстчетата  Cry

kikoimery, ПКК = Пълна Кръвна Картина. Аз питах дали са правили на бебетата със системи, защото на Калин пише в епикризата да му се направи на първия месец, а още не му е правена  Shocked

kremmyto, Калин го преобличаме след банята вечер и ако се намокри или оповръща или нещо подобно. Преобличане за разходка или домашни и външни дрешки не практикуваме още - ми той не излиза от количката, най-много да го гушкам в ръцете ми, не мисля, че се цапа особено...

ЧЕТВЪРТА СОФИЙСКА СРЕЩА: Борисовата градина (до езерото Ариана - това е откъм Орлов мост, истинско езеро, макар и изкуствено - например до сергията със сладолед), 15.05.2009 г.  П Е Т Ъ К. ВНИМАНИЕ: от 11 ч., че да не е голяма жега
Записваме: зелено човече, Тони_ст, ?глафира, поли+, TaniaR, окич, вероники, добро настроение, Вили_ст (3-ма), veselina s p, Рила, Шу

# 197
  • София
Честит рожден ден и на Шуши13! Много здраве, любов и хубави емоции!    bouquet  bouquet  bouquet
За слънцезащтините кремове е права Зеленкото - в другата ни отчетна имаше една мама, технолог по козметика, и тя каза, че фактор над 25-30 е рекламен трик, т.е.- няма такова животно.  Simple Smile Така че - не си давайте парите за тоя дето духа  Wink

# 198
Здравейте!
Днес цял ден вкъщи направо ще откача.

По разискваната тема за памперсите - ние сме с EVY BABY /3 - 6 кг./ и съм доволна много. Пропускат само ако са препълнени, например през нощта.Много дабре ароматизирани от кремчето, което имат и мисля цялото лято да сме с тях.

Коликите вече ни поотминават и като го приспя в 22:00 се буди чак в 6:00 за следващото хранене. Няколко вечери, когато беше по-топло се будеше да пие водичка.

И аз да се оплача от НОИ - още нямам преведен болничен, освен този 45 дни преди раждането. Ходих в понеделник да ги питам - ЗАЩО  #Cussing out #Cussing out #Cussing out  и те с абсолютно равнодушен тон ми казаха, че правели и по трите болнични преизчисление. На хората изобщо не им пука, че от началото на март сме само на заплатата на мъжо .... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 199
на нас също не ни е правена ПКК,абе въобще нищо не ни е правено освен първата ваксина newsm78

# 200
  • София
Поли24, направи си ПИК, за да можеш да си следиш кога и колко са ти изплатили. Аз така направих и сега ще се карам с мойта счетоводителка

# 201
  • София
ПКК се прави по принцип на 6м, но при нас се наложи по-рано, както и при други деца, заради проблемите след раждането
Зелено човече, вчера забравих да питам - правилно ли съм разбрала, че педито ви е против преглед при ортопед? И защо?

# 202
Честити месечинки на всички пораснали бебета!!!

Честит рожден ден на Шуши 13!!!

Хайде и ние да се разпием в темата, докато не е приключила Mr. Green
как успявате наистина да пишете в тези слънчеви почивни дни, едвам ви изчетох Laughing

Значи по темата с обличането и събличането - все още не сме се разголвали чак толкова, че да се налага да се мажем слънцезащитни млека и кремчета, все си мисля, че е добре да са покрити крачетата и ръчичките вместо да се мажем  /малък е/ и да избягваме пркяата слънчева светлина.На главата задължително слагам шапка / лятна/ - с козирка, много ми е сладък , а и няма нищо против. Имаме няколко шапки, които му стават.
за разходките - веднъж го извеждах със столчето за кола върху рамата на количката - много му хареса, но ми е притеснено да седи дълго веме там / изкара около 3 часа в него и ми стана съвестно/. Определено му харесва повече, но излегнат в коша нс количката му е по добре. Цвети не е ли рано да се изправя количката, макар ч е те разбирам - и при на с е такова любопитство , ч е в количката не иска легнал, ен за друга, а защото му доскучава.
Зеленко и ние имаме същата играчка за количка - много я харесва Peace
Изобщо нямаме никакъв режим, освен може би че се къпем и заспиваме по едно и също време вечерта - към 9 - 9.30, от там нататък всеки път е доста различно, събуждане в 1 или в 2, после събуждане в 4 или в 5 пак за яденен и около 7, 8 или 9 оконателно събуждане Mr. Green и взависимост от това събуждането яденето през деня през 3 или 4 часа Whistling
За срещата в петък - много ми се иска да дойдем  - често хпдим в Борисовата и ми харесва много там, не знам защо се притесняват че ще стане горещо, ни е в неделя / когато беше толкова горещо/ изкарахме там цял ден и то аз се обличах няколко пъти с дълъг ръкав Shocked Та, в петък съм на преглед и не знам кога ще сколасам да дойда, защото трябва да стигна от Младост до ТК на преглед, след това да се върна до Младост, да взема Борис, като преди това го облека и нахраня и чак тогава да се донесем - та не знам как да ви намеря като пристигнем, ако сте още там.
На мен също още не са ми превеждали от НОИ пари за половината март и нататък, надявам се тази седмица да има постъпления, ч е сме на каря на възможностите ни #2gunfire
Ели, ако искаш да те вземем с нас в петък към Борисовата градина. А също така, бройте ме и мен за разходката в Младост Mr. Green

# 203
  • София
Зелено човече, вчера забравих да питам - правилно ли съм разбрала, че педито ви е против преглед при ортопед? И защо?

Значи 2 пъти я питах, тя обясни, че се полага преглед при ортопед, но не е задължително, а е ако тя прецени.
Пак му въртя крачетата и по корем нещо му гледаше, каза, че е идеално симетричен и няма показания за ортопед и не е нужен преглед.

vasida
, като е горещо нямам никакво намерение да го мъча Калин да е навлечен - обличам го по-леко и това е. А като казах на педиатърката, че караме по 5 часа разходка някой път, тя каза да мажа откритите части със слънцезащитен крем, 30 фактор, препоръча СебаМед. Защото ние ходихме за смяна на лепенка при нея и той беше по късо ръкавче и късо крачолче  Mr. Green За срещата, ако ми нямаш ГСМ, пиши ЛС и ще ти го напиша, та като пристигнете, се обаждате и ви казваме къде сме - така вече стана няколко пъти, напр. с Д. маймуна и с Тони_ст.

За всички, които идват по срещи в София: Все пак децата не са будилници, че да ги навие човек за срещата да са точни, на всеки се случва. Може от списъците и с още някого да си размените ГСМ, че то и аз съм човек, случва се и аз да закъснея - за Борисовата пътят ми е час и 40 минути в неделничен ден, за петък смятам да тръгнем в 9 ч. и дано до 11 да стигнем. За предната среща в Борисовата закъсняхме 3 минути и имаше вече чакаща мама  Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 204
Васида- благодаря, но в количката ни е голяма и няма как да се събере ме  Hug
Иначе за разходката утре- ако искаш някъде към 11ч да се чуем и после ще звъннем и на Животинче да се разберем.

На мен срещи ще са ми удобни в събота или неделя или някоя люлинска. Още не смея да карам колата (не съм много добър шофьор и сама).

# 205
  • Варна
Здравейте.
Първо честито на рождениците и месечинките!

Преглед при ортопед и на нас ни отказаха с думите "Аз си я следя и здраво, нормално развиващо се бебе, няма да пращам на ортопед." И след това срещнах колежка, чиято дъщеря е имала луксация и ми обяснява как не може да се напипа, трябва на ехограф да се види. Така че може би ще отидем по наша инициатива.

Искам да питам за ваксината Ротарикс. Предложиха ни да я сложим с противохепатитната. Някой проучвал ли я е и смята ли да я слага?
Зеленко, с противохепатитната ваксина проблемът е, че няма в ХЕИ, откъдето я вземат педиатрите. Т.е. не са виновни от кабинетите, то "в склада няма". Което е още по-възмутително, според мен.

И още един въпрос. Някоя мама познава ли кодекса на труда? Интересува ме дали могат да ме съкратят, докато са бременна и по-конкретно има ли вариант "съкращаване на длъжността". Иначе знам, че не могат. Много ми е важно и предварително благодаря за отговора.   bouquet

А, играчки на Таф тойс видях в Щъркел, вкл. този куб.

# 206
  • София
Точно това ми беше мисълта и на мен - че е добре да се види на ехограф. Още повече, че симетрията не е гаранция - на Алекс са му асиметрични гънките, но слава богу, ставите са добре. В другата тема имах едно момиченце, което видимо беше ок, но след прегледа се наложи да носи ортопедични гащички. И всъщност - да не би вашите педита да го правят от незнание, или да искат да си спестят направление  newsm78 Самият преглед не е неприятен. Но вие си решавате  Hug

# 207
  • София
Бухта,
 В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5, 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай:
1. (изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) работничка или служителка, която е майка на дете до 3-годишна възраст или съпруга на лице, което отбива редовната си военна служба;

Съкращаването на щата е по чл.328, ал.1, т.2, следователно трябва да се иска разрешение от Инспекция по труда.
А, сега виждам, че питаш за бременна- ще прочета по-късно.

6) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., предишна ал. 5 - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Работничка или служителка, която ползва отпуск за бременност и раждане, може да бъде уволнена само на основание чл. 328, ал. 1, т. 1.

В случая, както казахме съкращаването на щата е т.2, така че според мен не може да я уволнят по тази причина.

# 208
Честити рождени дни на Кремито и Шуши!   bouquet

Честито и на всички бебоци, родени на фаталните дати през фавруари и март.

Вероники, много е готина шапката-кърпа на Тео и Рая има подобна, но е оранжева - любимия ми цвят. Simple Smile

Зеленко, питах за Цар Лъв, защото там си видяла играчката на Бодливка и ми се прииска и ние да я имаме - много е свежа. Благодаря ти за разяснението - мисля, че ще го намерим, ако тези дни ходим до Банкя ще минем.
И благодаря и за поясненията за слънцезащитния крем, аз се пак ще говоря и педиатърката де, преди да го вземем.

За ортопеда - аз настоях /макар че педито каза, че няма предпоставки за локсации/, защото аз съм се родила с локсация, която са ми излекували още като бебе. Наистина си е добре прегледа да мине и на ехограф. Рая се забавляваше докато доктора и` гледаше ставичките.

За дрешките - вече имаме един голям кашон от домакинския робот, пълен с дрешки и за сега ще ги пазя. Ако пък някоя приятелка реши да роди преди мен за втори път - ще раздавам. Peace

Elg, ама уредите ви не са ли вградени?! Мисля си, че всички поръчкови кухни са с такива, де... Защото и в моята кухня всички уреди /съдомиална, мивка, фурна, котлони и абсорбатор/ са вградени, с изключение на хладилника, защото просто го бяхме купили по-рано. Simple Smile

# 209
Тони- не са ни вградени уредите, защото кухнята не е поръчкова (може да не съм обяснила правилно). Ние си направихме модел на шкафовете (дървени), а уредите са в права редица и отгоре ще има плот. Другата седмица ще пусна снимки.

Общи условия

Активация на акаунт