Въпрос за овулация при кратък цикъл

• 18 759
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Марбела, то това е похвално, но при положение,че не се сдухва от секса по график. Моя е на мнението : давай да правим секс, пък каквото стане ! Да, ама не ! Naughty  Предния месец ей така сме изтървали ову-то и каква полза, че правихме 4 последователни дни след това?? Щото точно когато е деня може я да заспи, я да не иска...Затова следенето е от нас, пък ако се паднат точните дни и желанието му-няма лошо!! Mr. Green

# 31
  • В сърцето на живота!
marbella защо се оплакваш пък ти? Thinking
Моя мъж и той се съобразява с това и все ме пита сега ли е момента Joy И като му кажа че е това е момента той вика:айде давай! Joy hahaha

# 32
не се оплаквам бе  Laughing,
само дето като сексим по график, и двамата сме малко отекчени, когато няма графици е по забавно, а е и за удоволствие. на мен вече взе да ми писва 1 година да следя всичко и взех да си казвам " каквото стане", ама моя не е съгласен с това....при него "за каузата " си струва всичко да се опита. ама аз като си гледам краткия цикъл, и късната ову, се чудя как ли ще стане спонтанна беменност?  newsm78
ето миналия месец например следих стриктно, но нямах ову.....та май попаднат на 1 от 12-те месеца без ову. #Cussing out

# 33
  • Шумен
ехх че сме и ний Simple Smile понякога ме избива на смях. По график, извън график но годинките ни минават. аз съм на 34,той на 38.И на мен не ми харесва идеята за график. но както и вие казвате-няма да му кажа за тестовете . и успех на всички ни Hug

# 34
Аз също съм с кратък /21-25 дневен/ цикъл! Като реших да започна с тестовете за ову първите месеци започвах да се тествам още от 6-ти ден! Така разбрах, че при мен ову-то е между 9-ти и 12 ти ден /варира в различните месеци/. Успех на всички!!! Peace

# 35
Датата на овулация се смята минус 14 дни назад. Например, аз имам 26 дневен цикъл.

26 - 14 = 12   Моята овулация е на 12 ден от 26 дневният ми цикъл.

# 36
Датата на овулация се смята минус 14 дни назад.
Не е задължително. Лутеалната фаза не е непременно 14 дни. Така че овулацията трябва да се засече по някакъв начин - БТ, тестове за овулация, фоликуметрия.

# 37
  • Burgas
Момичета досега не съм мерила БТ и не съм правила тестове за овулация и този месец смятам да почна да меря БТ,кога трябва да започна,след като ми свърши МЦ и колко време се държи термометъра,5 минути ли?

# 38
  • В сърцето на живота!
Момичета досега не съм мерила БТ и не съм правила тестове за овулация и този месец смятам да почна да меря БТ,кога трябва да започна,след като ми свърши МЦ и колко време се държи термометъра,5 минути ли?
Ако е живачен терм. - 5мин. ако е цифров - до сигнала (аз чакам малко след сигнала)
Колко ти е дължината на МЦ?

# 39
  • Burgas
3-4 дена,като последния само зацапва.

# 40
  • В сърцето на живота!
Как така 3-4 дена?
Имам предвид от първи ден на цикъла до другия цикъл колко е? 28 дена ли е,30 дена ли е?

# 41
Под дължина се има предвид целият цикъл, от първия ден на кървенето до последния преди следващото кървене.
Прочети тук за БТ:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8236.0;all
В Библиотеката има линкове към стари теми, където е коментиран въпросът.

# 42
  • Burgas
Извиняваи не разбрах въпроса Laughing  почти винаги 22 дена,много рядко 24-25.

# 43
  • В сърцето на живота!
Извиняваи не разбрах въпроса Laughing  почти винаги 22 дена,много рядко 24-25.
Ми аз на твое място бих почнала веднага след като ти свърши МЦ

# 44
  • Burgas
Благодаря ти и аз така смятах да направя,надявам се вече да се получи,успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт