Бъдещи ЮНСКИ мами 2009! Тема №61

• 15 926
  • 276
  •   1
Отговори
# 150
Франчи, готово!! Peace Голяма хубавица  е малката на Мишел пу-пу Heart Eyes

Vanny_76, и аз си имам белези от пъпки по лицето от самото начало на бремеността,   и не само там, но  и по врата,  и по гърба- затова и преди бях казала, че съм като петниста хиена Mr. Green

За болничните и ние вече го закъсахме и ползваме услугите на кредитни карти, че нали ние плащаме и квартира и кредити и си е е......о майкатааааа Whistling, а само на Андрей заплатата не стига, то тя стига ама ако не плащахме квартирата, а сега  е зле положениетооо! Кризата почнах да я усещам, откакто нямам заплата Mr. Green

Незнам на Яна бебчето колко  е голямо ,но гледам днес при майските мами  са се появили  две супер големи бебета ,чак се стреснах едното  е с размер 56см и двета са около 4.500кг и двете са родени нормално, не ми го побира акъла как са излезли отдолууу  #Crazy

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 11:26 от somebody

# 151
  • София
Здравейте, и от мен мами! Днес ще ходя до клиниката да си взема документите и ще чуем тонове на бебо, дано всичко да бъде като трябва. Сутринта и аз гледах БТВ - за и против секцио, за мен раждането ще бъде нормално, но ако се налага по медицински причини и от това зависи живота на бебо съм за. Иначе подкрепям естественото раждане. Бебка се държи за сега прилично, накупихме и ние козметика, шампоанче "от главата до петите", пенатено кремче и сапунче на Бюбхен, ножичка на Чико, поставка за коритце от магазин " Слънчице", контейнерчета за кърма на Авент, долно ластично чаршафче за детското легло, още 7 бодита с къси ръкавчета, абе нещо пак се поотпуснах. За срещата много ми е тежко вече и гледам повече да лежа, за това ви пожелавам весело изкарване от мен предварително! Хубав и спокоен ден от мен!

# 152
  • Плевен
Вани, ами не ги знам тези доктори, те явно са виждали много бременни и само като ни видят им е ясно кога ще родим  Shocked Нали повече от нас разбират, ама на мен вече ми тежи пък и все си мислех, че с толкова контракции трябва да съм получила разкрити, да са ми изтекли водите и други таква... абе вече от лежане започвам да параноясвам. Като седна на някой стол и като стана все си усещам, че ми е станало влажно между краката и си казвам "Ето, изтичат ми водите, знаех си аз" Абе пълно ку-ку съм вече, повярвайте ми.

Гъди, радвам се за лентичките  Hug

Ей, момичета, главоболието дали е нормално в този период. Направо ми се пръска главата от 2-3 дни, ама днес е върхът!  smile3511 Пада ми кръвното много, дали не е от това  newsm78 Ама май не ми се ще да пия този парацетамол, ама не знам докога ще издържа.

Еееее ,somebody, това с размерите сериозно ли  Shocked Ама как ги раждат тези бебета бе, аз с моята Андреа 3380 и така се бях разкъсала, 3 мес не можех да си седна на дупето.... А пък тези 4 кила и половина  Shocked Ох, още повече ме заболя главата  #Crazy

# 153
Ей, момичета, главоболието дали е нормално в този период. Направо ми се пръска главата от 2-3 дни, ама днес е върхът!  smile3511 Пада ми кръвното много, дали не е от това  newsm78 Ама май не ми се ще да пия този парацетамол, ама не знам докога ще издържа.
Вземи си един парацетамол, не се притеснявай. Аз в началото имах главоболия и пиех по половин, а акушерката ми каза да не се притеснявам, че мога и по цял да вземам, но не повече от три на ден! Иначе ако си сигурна, че е от ниско кръвно пии едно кафе и малко кола! На мен винаги ми помага! Peace

# 154
И още едно допълнение от мен-при близначетата имам наблюдение,че ги слагат в кувиоз почти винаги,"за всеки случай".За да се избегне кувиоза,трябва да са поне в 37-8 седмица родени и дебели-и пак не е гаранция Sad
А бебчета под 2500 ги държат,докато до стигнат това тегло като минимум.
Аз пък от опит да споделя - слагат ги профилактично основно заради температурната адаптация. Моите са ги сложили за 2 часа, наистина 'за всеки случай'  Peace

Ако е под 2500 се държи в кувьоз само ако има нужда  Wink. Бобо се роди в 9ти месец, но беше едва 2,200кг и не са го държали повече от въпросните 2ч в кувьоз, въпреки че беше под 2,500. Подобен е примера и с бебетата на Ди. За тези деца с ниско тегло е важно да са в стабилно здравословно състояние, да могат да се хранят и да започнат стабилно да наддават. При нас това значеше - 3 дни по ред Бобо да не сваля грамове. При Кристиян на Ди беше подобно  Peace

# 155
Ани, не де притеснявай вземи си парацетамол става за бременни, не е вреден и лекаря ми го препоръчва а и вътре в упътването го пише. Ани  и аз ако усетя нещо да ми подмокри и все си мисля че може да е тапа или води.....ама то май е изпотяване Joy
Какво толкова е казал Бареков не съм го гледала Thinking?
Гъди, тъкмо щях да питам за теб, че не бях видяла твой пост отдавна Simple Smile радвам се че си поспала тази нощ и че не си ми "правила компания". Пък  smile3501 за лепенките. Дано помагат наистина.
За тези размери на бебчовците.....ох не знам на мен ми звучат стряскащо. Да ви споделя, че моята кума е родила малкият си син 4850г и 57 см дълъг естествено раждане. А сега ако знаете какъв е кльощав hahaha само да ни е по-лесно раждането пожелавам на всички
Гамби вие записахте ли се за лекцията в мола? Аз не съм ама както настинах май не съм за там....пък толкова искам да дойда. Иначе от окръжна ще имат пак лекция но за кърменето мисля,че беше последният четвъртък от месеца

# 156
DeniDeniDeni  , Gamby , аз съм "за" среща пред мола в 9и30. Другите мами какво мислят?

# 157
Здравейте и от мен! И аз тази нощ спах лошо - ставах няколко пъти до тоалетната, мъчиха ме киселини, ядох мляко с бисквити - общо взето будувах. Краката не ми отичат, но много ме болят, предполагам от това, че спя на едната или другата страна. Вчера бях на лекцията на 9-месеца в Пловдив - беше на тема за дишането по време на раждане. Акушерката Елена, която води лекцията, беше категорична, че аз нормално не мога да родя - много съм била ниска /1,55 съм/. И ми каза, че като ми гледа пъпа - бил се изгладил, скоро ще родя, въпреки че корема ми е все още високо. То моя пъп пък въобще не е бил изхвръкнал и така и не разбрах кво общо има Thinking
The 1, Gambi, извинявайте, но и двете не сте прави  Peace Наскоро сестра ми имаше пререкания с работодателя си и се оплака именно в НОИ и те взеха отношение по въпроса! Въпреки, че има и комосия за защита на работниците, но от НОИ ще я насочат към правилната институция!
В случай, че са нарушени трудовите права/а не осигурителните/ компетентният орган е съответната Инспекция по труда. Не е необходимо да се обръща към НОИ, а те да я препращат към ИТ. Невнесените осигуровки не означават и прекратено трудово правоотношение. Както и, че трудовия договор на работник, ползващ отпуск или болничен /който е вид отпуск/ може да бъде прекратен само при фалит на фирмата. Няма такова нещо. Работник, който ползва отпуск по чл.163/ т.е за бременност и раждане - 410 дни, от които 45-те преди раждането/, може да бъде уволнен само на основание чл.3218, ал.1, т.1 от КТК - при закриване на предприятието.Ако все още не е започнала ползването на този вид отпуск, бременната работничка пак ползва закрила - по смисъла на чл.333, ал.5 от КТ - за прекратяване на посочените основания се изисква и предварително разрешение от Инспекцията по труда.
Извинете ме, че поста стана доста дълъг.Geraldin, надявам се че съм ти била полезна. Hug

# 158
nana7504 , тая акушерка само те е стресирала май... майка ми е 1.50м и е родила 3 деца нормално - първите две по 3300г. без разкъсвания и шевове, а третото (аз) - 4150г. , ама с мноооого разкъсвания и изсипване (защото е било предизвикано с инжекция, без никакви признаци на предстоящо раждане близката седмица) . Така че не виждам какво пречи височината....

# 159
Аз пък се радвам на размерите на тези бебоци  newsm44  Нали и ние може би сме се запътили към подобни габарити и хич не ми звучи стряскащо. А иначе съм чувала за естествено раждане на 6 кг. бебе, майката се е чувствала много добре  Shocked  Така че нищо шокиращо няма, всичко звиси от организма на майката  Peace

На мен тези дни нищо не ми се прави, мързи ме тотално. Има една приказка: ако ме болеше колкото ме и мързеше, да съм умряла от болка досега  hahaha  Имам сумати неща да свърша вкъщи, а грам не ми се пипа, ако може цял ден да лежа и да гледам в една точка...ама по възможност да ми е и хладно, че в топлото не ми е много конфортно...

Адреналинката вчера е трябвало да се омъжва, ама бебето я е изненадало. Знаех си аз, че тя върви някъде с нас  Peace

# 160
То това май не е от значение, колко ще се роди бебето и колко ще стане,като порастне - брат ми също се е родил недоносен в 7-ми месец, 2.100 , сега  е висок 1.90 и тежи 64кг Mr. Green- подвижен скакалец, никога не е боледувал от нещо сериозно, освен първоначалното висене в кувьоз навремето! Аз пък съм се родила преносена  4.100 и 55см, пък съм си миньонче 1.70 висока и преди бях слабичка/въпреки, че ме водеха за най-дебелата от цялата фамилия с моите 52кг Mr. Green/, ще видим за в бъдеще на какви килограми ще остана!! Whistling  А момата ще я видим с какви размери ще излезе, засега върви едричка, амам баща и пък се е родил хипотрофно бебе, ама лекарката каза, че по-скоро с моите рожденни размери щяла да бъде Wink

Жегата  и мен ме  е ударила, вода се лее от мен, аз така не съм потила никога, а юни как ще живеем не ми се мисли, като три от стаите ни са с южно изложение и пече здраво, няма къде да се скрие човек!!! И аз съм с 1кг по-малко вече, явно от топлината 76кг сам Whistling и не ми се яде нищо освен вафли и кисело мляко Mr. Green

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 12:11 от somebody

# 161
  • Пловдив
Anyto според мен те боли главата от кръвното. Пий айрян или много вода да ти се вдигне.
Nana7504 имам приятелка с твоите размери, която си роди нормално. Мисля, че и тук из форума бях срещала такава тема за размерите на майката и нормално раждане.
Не знаех, че има такива лекции в Пловдив. Но сега разгледах сайта и ги видях. Трябва ли да се запиша за следващата на 25.05?
Аз също съм се родила голяма-4 кг, и до 4-5 годинки съм била много пухкава и закръглена, но след това съм била винага слба/като изключим сегашните ми кг/
Обезкосмих се успешно и сега ще се обличма да тръгвам за прегледа. Дано всичко е наред.

# 162
Момичета, дайте бързо мнение! Нали ви писах за болките от снощи! Днес пак е така, говорих с акушерка и ми каза да си взема магнезии! Обаче аз до сега не съм имала проблем и се чудя кой да си купя: Магнерот или Магнерич. Спомням си, че наскоро коментирахте, кой е по-добър ама аз нали съм с деменция  hahaha и не помня! А някой може ли да ми каже каква е цената им? Май ще се окаже, че бебчо предизвиква цялата работа и ако продължава, може и да ме вкарат в болница заради активен плод! ooooh! Сега ми е смешно ама дано да помогне магнезия...

# 163
  • Пловдив
The1 аз пия Магнерот и блистерчето от 20 хапчета струва около 6.20лв. За Магнерич не мога да ти дам информация.

# 164
the1 Магнерота  е по-добрия вариант и по-скъпия- цената е около 5.70лв за един блистер! Аз го пия, болките веднага изчезват след изпиването на първите две хапчета!! Peace Когато болките са по-силни се пият три пъти на ден по 2 хапчета, а ако  са по-слаби три пъти на ден по 1 хапче - на мен лично, щом намаля дозата, пак започва да ме боли корема, затова си приемам по 6 хапчета на ден!!

Общи условия

Активация на акаунт