РУСЕнско детенце, иска на моренце!!!

• 23 286
  • 316
  •   1
Отговори
# 285
chocho-san, благодаря за отговора, ще се разходя днес да пробвам дали ще уцеля лелката  Simple Smile. Вариантът с пресипването в бурканчета не ме устройва, може би не се изразих точно за кутиите - не ме притеснява толкова това, че детето яде от пластмасови кутии, по-скоро, че това е поредното безсмислено количество пластмаса на сметището  Rolling Eyes

Освен стъклата в бурканчетата, голяма част от капачките бяха под всякаква критика. Редовно кремът миришеше на манджа, защото гумента им изолация се е просмукала с мазнина. И изобщо за капачките не бях сигурна колко и как се почистват. Освен това докато си събера 3+3 (за резерва) бурканчета според тяхните изисквания, се наложи да изям (почти изхвърля) кило и нещо гадна лютеница Simple Smile

А как си купуваш кисело мляко Simple Smile (не се заяждам, по скоро е майтап) не сме "пораснали" още да мислим и за пластмасата от храни и напитки, макар че и аз бях от стриктно разделящия си боклука гражданин и също ми е терсене като изхвърлям пластмасовите си бутилки в общия контейнер.
Момичето се притеснява за боклука който ще прави от тези кофички,а не от това,че детето и яде от пластмаса Peace.Това е изключено да го постигне колкото и да и се иска.

# 286
Ами да не го записва на Млечна кухня и да му готви-хем по-хигиенично,хем няма да прави боклук  Peace Joy

# 287
Благодаря на всички за отговорите, макар че май само tasi ме разбра точно, за което  omm . Кисело мляко ям от кофички, понеже не произвеждат вече в бурканчета, но няма за това да спра да ям кисело мляко, нито ще се връщам във времето на прабаба ми да си квася сама вкъщи, не съм такъв хардлайнер. По сходни причини не мисля да му готвя сама, поне на този етап де, при положение, че хората са измислили "Млечна кухня". Не съм наясно с процеса на работа в "Млечна кухня", не съм и ползвала такава досега, нямам и познати, които са я ползвали по времето на бурканчетата,  затова не знаех за парчетата стъкла, това според мен е достатъчно основателна причина да минат на пластмаса. Щом не може със стъклени, не може и точка  topicclosed

# 288
  • Русе
http://goodnews.bg/index/page/picture_details/id/31

Момичета, моля ви подкрепете рисунката на дъщеря ми като гласувате на този линк!

# 289
Наистина искрено вярвам, че ще сме много утре.

Но смятам до последно да моля ............Моля ви, елате! Каузата си струва!    Praynig
Така ще покажем наяве, че сме съпричастни и ни боли и нас и съчувтстваме за огромната болката на семейството на Петя, защото това е най-голямата болка, която може да се случи на човек в тоя живот, затова продължавам да ви моля....елате, хора сме!....

# 290
За протеста утре в памет на Петя разпространих сред много хора, качих информацията и сред приятелите ми във Фейсбук. Някои потвърдиха присъствие- дано са повече.

Относно разделното сметосъбиране- има сключен вече нов договор за концесия, ако не се лъжа с фирма Шеле( ама тук може да ви лъжа). Вече ще има по 4 контейнера ( добавят един нов)- хартия, пластмаса, стъкло и битови отпадъци. Бях чела някъде, че до седмица ще бъдат сложени, но не гарантирам за информацията.

# 291
Peonia, благодаря за информацията за разделното сметосъбиране.  Simple Smile

# 292
Peonia, благодаря за информацията за разделното сметосъбиране.  Simple Smile

dicey, аз също разбрах идятата ти за пластмаста, но исках да ти кажа какво е наложило употребата й, така както и при киселото мляко.
 А относно кухнята, аз лично бях много доволна. Георги си хапваше с охота всичко, и е изключително удобно за майки с по-малки деца, защото се готви под контрол, мисля че имат и диетолог (или някакъв технолог) и най-важното че храната е разнообразна. В интерес на истината Горги предпочиташе кухненските ястия пред моите. Супите ми ги хареса едва когато започнах да им слагам всичко като за нас и леко да задушавам зеленчуците.
Така че успех, дано и твоето детенце да хареса храната.

# 293
Някъде назад в темата говорихте за гормити и докато се рових из нета попаднах на това
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=612479&cat=8
надявам се да е от полза на някой   bouquet

# 294
Аз следя, за съжаление, митинга през нета.  Sad
http://news.ruse24.bg/92695.html
Дано наистина да има смисъл и да няма повече жертви по този булевард.  Praynig Praynig Praynig

# 295
Наистина искрено вярвам, че ще сме много утре.

Но смятам до последно да моля ............Моля ви, елате! Каузата си струва!    Praynig
Така ще покажем наяве, че сме съпричастни и ни боли и нас и съчувтстваме за огромната болката на семейството на Петя, защото това е най-голямата болка, която може да се случи на човек в тоя живот, затова продължавам да ви моля....елате, хора сме!....

Някои дойдохме... Не можем да върнем момичето... Нека почива в мир! Но дано поне наистина вземат мерки сега (макар и вече късно за нея- Петя), да обезопасят преминаването на пешеходците, да поставят знаци- колкото трябва и да си дадат малко зор, че ще остарея докато ги гледам да го ремонтират това международно!

# 296
27 години съм живяла в него район и чак сега започна да се прави нещо по този булевард-дай Боже да го донаправят както трябва,че да не стават повече такива ужасии  Praynig Praynig Praynig

# 297
Откакто започнахте да говорите за тази трагедия/ защото несъмнено е такава   Sad / чета всичко , но ми е малко кофти , защото не зн за кое място точно говорите , отначало помислих че е за международното , после разбрах че е някъде около гарата . Такъв проблем има поне на няколко места в града , аз споменах международното , защото мн често го пресичам дори с детето , ама очите ми са на 8 преди да тръгна   Shocked
Ако не бях на работа и аз бих дошла , ама нямаше как , дано поне има някакъв положителен резултат от това  Rolling Eyes

# 298
И аз подкрепих протеста от разстояние, защото с бебо не мога да дойда.Живея на далеко....
Вчера, обаче имаше подписка на центъра за отваряне и поддържане на подлезите в града / от ученици от МГ/и се подписах.
Но съм си запланувала да запаля на Петя свещичка. Аз също имам загубен роднина при катастрофа- баща ми.И много съчувствам на близките й.
На темата за разделното сметосъбиране...
1. Не сме дорасли за това./ Редовно виждам в контейнера за хартия общ боклук/...
2. Мисля обаче, че с възпитание на децата ни след 20 години ще има ефективно разделно сметосъбиране./ До колкото знам и в детската градина учат за опазване на екологично чиста среда и разделно сметосъбиране/
3. Макар сериозната екокампания колко от нас могат да кажат без да се замислят за какво са двата  контейнера - жълт и зелен???
4. Ако не знаете.... http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/05/15/719912_ekobulpak_napuska_ruse/

# 299
krio,мястото е на междуародното,точно над Централна ЖПГара-спирката,която е след у-ще А.КОНСТАНТИНОВ /бившо у-ще ЛИЛЯНА ДИМИТРОВА/.Между у-щето и пресечката с бул. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Дано да ти е станало по-ясно от недъгавите ми обяснения  Peace Joy

Общи условия

Активация на акаунт