Има ли други майки, които смятат, че децата им не са от стъкло?

• 21 710
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
ЧеКа, радвам се, че писа в темата! Спести ми доста писане Simple Smile

# 166
  • София
е ясно че няма зорлем да будиш детето щомо часовника цъкнал, че са минали 3 часа....
а и надали пътувате всяка нощ по цяла нощ....

# 167
  • BG
не да си починат 2 часа от стола, а на 2-3 часа от пътуването да се почине 15-30 мин....вярвам че дори твоето д... се нуждае от лека разходчица и почивка при дълъг път чат-пат...какво чудно има за децата....
и това го има и упътванията на някои столчета дори(може и вна всички не знам)....
да не говорим че идва и естествено...да смениш памперс, да го нахраниш и т.н.....

Може да не съм се изказала правилно, но поста на Angel_Dust описва това, което имах предвид!  Peace

# 168
autumnsphere не се ядосвай,от самото начало ти беше ясно,че така ще се получи в темата.Ти сама си преценяваш какво да правиш или неправиш на детето си.Всеки родител си поема отговорността от действията.
Аз лично правя това,което сметна за добре и се съобразявам само когато преценя.Следя ти темата,но не смятам да спра да слагам дъщеря ми седнала в мен или в количката.
Не разбирам защо винаги се стига до нападки,обиди иронични подмятания и т.н.
Едно е да си изкажеш мнението,съвсем друго е да се опитваш да го натрапваш на някой и да го обвиняваш,че не прави като теб.Направо е смешно. ooooh!

# 169
  • София

I feel dazed and confuuuused... Crazy

Ако до преди няколко страници ми се искаше да кажа "Майната ви!", сега ми се иска да кажа "Майната му!" Wink

# 170

Природата си е природа, не трябва да вървиш с/у нея, гнуто като се роди и след малко тича, човек може ли? Не, защото не е устроен така. Съгласна съм да се водим по бебетата, но без никаква странична помощ, без да ги вдигаме ние, без да им осигуряваме нещо удобно, за което да се хване - тогава ок, нека седне, ако ще и на 3 месеца.

Искаш да кажеш, че дъщеря  ти като бебе никога не е стояло в полулегнало положение, примерно, защото съгласи се, в полулегнало няма как само да застане, трябва да я подпреш и да и помогнеш. Кърменето в скута на  бебе е точно това - подпираш го в полулегнало положение, и колкото по-голямо става, толквоа по на седнала бие позата. Или пък никога не си й придържала главата, да не увисне като съвсем малка. Или пък никога не си я взимала на ръце и носила, защото като бебе няма как сама да се покатери в ръцете и на раменете ти. И какво се оказва - можеш да помагаш на бебе да си държи изправена главата, да стои полулегнало/полуседнало, да стои изправено в ръцете ти, но не можеш да му помагаш да стои в скута ти, защото... защото някой е казал, че е вредно. ...

Искам да кажа, че лежа, докато сама не успя да седне.
Изправи се, когато сама успя да стане.
Проходи, когато сама успя да стане.
Никопга не е слагана в проходилка, играеше на пода, далеч от всякакви неща, за които може да се придърпа и да стане. Когато го направи, тогава сама си осигури достъп, до каквото й трябва.
Никакво побутване, подаване на ръка и подобни - всичко сама, тогава, когато организмът й има физическата възможност да го направи, а не да я сложа да седне, защото й се е сторило интересно.

Преди това разбира се премествах от точка А до точка Б, но в легнало положение.
Храненето - в легнало положение.
Носене - също.

Не ангажирам никой, това си е начинът, който смятам за правилния за моето дете.

# 171
  • София

Е тва вече ме разби! Не мога да повярвам... Shocked

# 172
Защо? Ти седнала ли очакваше да я носим? Или легнала или хваната подмишниците, никога не бих й натоварила гръба, само, защото ще ми е по-удобно да я разнасям.
А и детето ми въобще не обичаше да го пипаме, ако посегнеш да го вдигнеш, надаваше рев Laughing

# 173
  • София
Опа, сори, не схванах...

За носенето с ръка под дупето, то това им е рекламата на слинговете, че имитират най-естествения начин, по който майките векове наред си носят децата.

# 174
Опа, сори, не схванах...

За носенето с ръка под дупето, то това им е рекламата на слинговете, че имитират най-естествения начин, по който майките векове наред си носят децата.

Става, но пак легнала, това за кратко беше възможно, защото много бързо дръпна на ръст и беше невзъможно.

# 175
Хм,моята дъщеря пък започва да реве ако я нося в легнало положение.

# 176
  • В заешката дупка
Знам, че не си навита много за второ дете, Никол. Иначе ако някой ден все пак имаш, представите ти може и да се променят. Особено ако имаш дете, кето много категорично си показва как иска да бъде вдигнато така, че да вижда света около себе си, а не погледът му да се рее само в тавана.

# 177
  • В заешката дупка
Между впрочем, позата в слинга не е като легнала на под или легло, а е бая превита, подобно като в утробата.

# 178
  • София
Погледнете тук:

http://www.sleepywrap.com/index.php?page=stroller-baby-carrier#flexedabducted

Не ми се превежда, но идеята е, че позицията в слинга, наподобява точно тази на майката, която носи детето си, подпирайки го с ръце под дупето. Цитатът е от www.sleepywrap.com, цялата статия е всъщност за това колко вредно е хоризонталното положение за бебето. И пак, моля ви, не ме обвинявайте, че не приемам чуждото мнение, просто поддържам дискусията.

# 179
Знам, че не си навита много за второ дете, Никол. Иначе ако някой ден все пак имаш, представите ти може и да се променят. Особено ако имаш дете, кето много категорично си показва как иска да бъде вдигнато така, че да вижда света около себе си, а не погледът му да се рее само в тавана.

Е как да не съм навита? Навита съм, давай го, ако имаш в повече  Mr. Green

София много категорично показваше, че иска да седне, още от 3 месеца, все едно начало на коремна преса, е, когато стана готова, няколко месеца след това - седна, преди това и да реве и да се тръшка, няма да я сложа да седи.

Общи условия

Активация на акаунт