Вече лято наближава,а Октомврийчето щедро ритничета раздава!

• 11 215
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен!
Аз явно съм една от щастливките, на която досега не й се е случвало да я обират, но да чукна на дърво все пак...Иначе аз също не съм от патриотите ,но не мога да си представя да живея някъде в чужбина, не мога да го обясня.
За главоболието - мен през почивните дни нон стоп ме измъчваше,накрая пих парацетамол и ми мина, определено е от бременността според мен,но слава богу истинска мигрена не съм имала...Други неща ме мъчат обаче- снощи се събудих посреднощ от болки в дебелото черво ниско долу в ляво , по принцип ми е чувствително и като се раздразни става кошмар, притесних се да не се отрази на бебето и сутринта ходих до личната лекарка,пуснахме изследвания на урината и всичко е повече от добре- никакъв белтък и бактерии, но си продължава да ме боли, поне знам ,че няма някакво възпаление . Нямам търпение да стане четвъртък да си видя бебето и да се успокоя ,че и с него всичко е наред...голяма съм паника, мисля,че като мен друга няма! Освен това и кръста ме боли вече..да не говорим,че и от време на време продължава да ми се гади...
Ох, оплаках ви се, много съжалявам, но имах нужда да се оплача на някой, който ще ме разбере! Hug
За болки в гърлото - аз пак да препоръчам прополис /пчелен клей/ ...ПОМАГА МНОГО!За кашлицата -може инхалации с лайка,да успокоява...
Мууни- браво за взетия изпит!Гордеем се с теб Hug

# 106
Мерси за отговорите  Simple Smile
За гърдите - при мен само понякога са чувствителни, рядко, но не са ме боляли, но пък доста пораснаха, тройно почти  Sunglasses bombs, но пък продължавам да повръщам  Sick, е няма как бебка трябва да напомня постоянно за себе си  smile3522
За кашлицата - при мен меда много помага, също сварени орехи, но с черупките, водата се прецежда и се пие, кашлицата минава за 2-3 дни, бабешко е, но е много ефикасно, при мен само това действа, пожелавам ти бързо да оздравяваш Simple Smile

# 107
  • Пловдив
Имам вкъщи една книга с рецепти от баба (така се казва) и ще погледна в нея дали пише нещо за кашлица. Ако има нещо, ще го сканирам и ще ви го пусна. След малко се прибирам и ще го свършва и това.

# 108
Мууни,браво,това е чудесно постижение!!!!
За кашлицата имаше една рецепта,която ми правеха като дете:
500мл.вода,15 ореха с черупките,семенниците на 2-3 дюли /имам целогодишно във фризера/,1с.л. лайка,1с.л.жйлт кантарион,локум 4-5 парченца.Ври на котлона до извиране на половина и подслаждам с 3-4 с.л. мед,небет шекер и лукчета.Сиропчето се сгястява.След 2-3 дни няма и помен от кашлица.
Погледнете и в тази тема,от която взех точната рецепта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=159647.0

# 109
Муууни, браво. Трябва  да се гордееш, като знам колко учи Hug
Деска, добър шопинг. Да попитам какви са моделчетата на поличките в Калиопе? Simple Smile

# 110
Jeny,имаше дълги поли на волани,много фини,но се притесних,че няма да мога да я нося дълго време.Аз си взех ленена пола,под коляното.Модела  е с ластик горе,надолу разкроена,модел "прегърни ме".Много е удобна,не се усеща.Струва 30лв.Имаше бяла и сива.Гледах много рокли,спортни панталони от меко трико,но не ми стояха добре.За по-слабо момиче изборът е голям.

# 111
Благодаря Деска, тези дни ще мина да си закупя нещо. Особено това,че има роклички много ме радва Simple Smile

# 112
ДесиХ2 и аз си пазарувах от Калиопе  и Тера Нова купих си лелен панталон 2 броя и мн сладки потници !

# 113
miracle82, аз също съм голяма паника, два пъти да кихна и пощурявам дали бебето е добре, постоянно тероризирам майка си с въпроси и броя дните до прегледа, че да го видя  Simple Smile

# 114
  • Лавал-Пловдив
Привет на всички  Hug
Честито на  моони която си е взела изпита  newsm74 все такива неща да се случват
При нас - всичко е спокойно, отивам да будя децата за училище.
Хубав ден и много положителни емоции  Heart Eyes

# 115
miracle82, аз също съм голяма паника, два пъти да кихна и пощурявам дали бебето е добре, постоянно тероризирам майка си с въпроси и броя дните до прегледа, че да го видя  Simple Smile

Ще си правим компания значи:)Аз се опитвам да гледам положително на нещата, но не винаги ми се получава...

За дрехите- и аз мисля да намина към Тера Нова, по принцип никак не им харесвам качеството, но за няколко месеца стават ,горе долу толкова издържат дрехите от там.Поне не са никак скъпи,за разлика от дрехите в магазините за бременни.Няма да ги спонсорирам тях -само едни дънки си взех и това ще е, макар че ми останаха очите в една мнг хубава рокля, но струваше 90 лв  и се отказах.

# 116
Момичета, вчера ви писах за притесненията си около скарлатината, хубаво е че нямате мнение, че иначе лошо значи сте минали по-тоя път. Оказава се, че щерка ми може и да я е прекарала, а докторката да не е разбрала... както и аз, но все още не сме установили напълно.
moondream заслужаваш големи поздравления!!!  bouquet

Да споделя, че моето бебче големи ритници ми раздава - почти постоянно си рита, а снощи дори го усетих като си сложих длантта на ръката си върху корема - усети се на ръката ми.
Утре съм на преглед, дано видим пола какъв ще е.
За кашлица ако ти се пият сиропи - мукоплант  на д-р Тайс ефикасен и лекува, аз бях в третия месец когато изкарах невероятна инфекция на дихателните пътища и с този сироп и хомеопатични за гърло се оправих. Сестра ми в деветия месец го пи, също имаше ефект.
Слънчев ден!!!

# 117
miracle82,  kokonata_6,  ДесиХ2 , nin4eto благодаря ви за съветтите за кашлицата, ще пробвам инхалациите с лайка… това с варените орехи съм го правила преди да забременея и има ефект, но сега се притеснявам да го направя.  Съдържанието на йод е голямо, а и на други неща…. Но ще се консултирам и ако може ще го направя Simple Smile
ginbay – хващането на корема наистина малко намаля болката, но понякога не успявам да го направя навреме. Иначе, когато се усетя, че идва кашлицата се опитвам да се изкашлям няколко пъти леко един след друг, но не винаги се получава… Благодаря, че се опитваш да помогнеш. Дано и в книжката да има нещо ...  Hug

Ger4o –  Наистина се опитвам да избягвам лекарствата. Ако до два дни кашлицата не започне да отминава ще поискам от лекарката да ми изпише сироп. Съчувствам ти искрено за мигрената. Слава Богу не съм имала досега, но зная че е отвратително. Майка ми има ужасна мигрена и понякога и правя нещо като масаж със силни ритмични почуквания с върха на пръстите ми по челото и по цялата глава, докато е легнала. Обикновено вечер минимум по двайсетина минути и това мъничко я отпуска и заспива…
moondream Честито за изпита! Пожелавам ти късмет и на другите изпити, които ти предстоят. Стискамм палциии!   Hug

# 118
Моон, благодаря за почерпката, аз не отказвам такива вкусотийки, и Браво на теб!
Нинче, скарлатината се установява с гърлен секрет, взехте ли вече? Иначе и аз съм паника и не знам друго какво да ти кажа Confused
Момичета, ужасно ме болят краката и ми се подуват, утре съм на ЖК и пак ще искам да ми пуска урина ConfusedНе мога да стоя права повече от 3 мин. Много гадно.

# 119
Мууни честит ти изпит. Много се радвам за теб и заслужаваш един прекрасен виртуален букет  Hug

Общи условия

Активация на акаунт