Вече лято наближава,а Октомврийчето щедро ритничета раздава!

• 11 218
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, да споделя нещо интересно (да поразвеселя темата Wink) , което вчера прочетох в една книга за бременността, която ми подариха от женската консултация- кафе може да се пие до 3 пъти на ден Shocked Shocked Shocked Аз винаги съм се чудела дали може изобщо да се пие кафе, а те до 3 пъти смятат, че не е вредно newsm78. Тук много пият кафе - по 4-5 пъти и явно леко намалят дозата за пристрастени бременни Grinning
Иначе и аз предните 2 седмици бях с главоболие- помага малко един душ или лека дрямка при мен, но понякога второто може и да ми увеличи г Grinningавоболието...гадна работа е Sick

# 91
  • Пловдив
Добро утро! За съжаление наистина сме ужасна нация. А преди не е било така (поне аз като бях малка) - вкъщи беше постоянно отключено.
Ох, щях да забравя какво щях да напиша. Съвет към всички, които им се налага да приемат железни препарати - желязото не трябва да се приема в никакъв случай заедно с млечни продукти или кафе (трябва да има поне 2 часа пауза между двете), защото ензимите, които пренасяли желязото и калция били едни и същи (това лекар ми го каза).
Jeny, а ти в крайна сметка каза ли във фирмата си?
А, и за гърдите - и моите не ме болят вече толкова. Само от време на време усещам втърдяване около ареолата, но след няколко секунден масаж и се оправя.

# 92
Добро утро, Дами!
MVinzens, съжалвям за неприятностите, дано всичко лошо е вечезад гърба ти. На мен м ие най-обидно да м исе рови във личните вещи, пространство.За мен е свещено и някакви типове да ми ровят там направо ме побърква ooooh! И ние веднъж преживяхме подобна случка.
ginbay , казах им преди празниците. Стигнахме до извода да не назначава нов човек ,че и без това работата намаля и има колеги, които бездействат. Ще помагам постоянно, защото някои неща не го могат Simple Smile
Girl from Ipanema , аз си е ограничавам с едно на ден, понякога минавам и без Simple Smile
icyangel ivi85  Преди няколко дни страдах от ужасно главоболие и изпих половин парасетамол. Мина ми HugОбаче не трябва да се прекалява, сам о2 пъти съм пила.
joya , много ще се радвам да видя креватчето Hug  Моята половинка не дава нищо да купуваме, какво е това суеверия, слуша пт майка си много рано било.Ама още малко ще поизчакам и почвам да си купувам дребни нещица Crossing Arms
buba_katinka   Hug Hug Hug
divanence   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Ще видиш как след известно време бебоците няма да  ни оставят на спокойствие от ритничета

# 93
Здравейте момичета,
ние снощи празнувахме до много късно, Ники как издържа не знам, но нали е с вуйчо си... Grinning Аз пусках перални и днес ще го правя, ще гладя дрешките и ще подреждам стаята Laughing на бебо, че те милите хич не подготвени, че нали и по-рано се появи малчо Laughing,абе...сладури! Видях ги вчера, мамчето изглеждаше толкова добре, направо не е за вярване , като се има в предвид ужасно дългото и мъчително раждане! Но такива сме жемите!!!!Силни! Laughing Бебо е страхортен, то май няма друг вариянт Wink и така.
 За главоболието Иви, можеш парацетамол, пробвай с половинка, ако не мине изпий цяло, моята док. каза, че няма проблем.
Гърдите не ме болят отдавна, но с киселините и колита се боря от самото начало Confused Деси , при теб как е, мина ли това неразположение? Simple Smile
Джия, супер покупка, да я покажеш после Wink

# 94
  • Пловдив
*Jeny*, радвам се, че ти е отпаднал поне този дерт. И при нас работата много намаля и сигурно колежката ще ме замества - шефа да си решава, каквото и да реши, аз отсега започвам да си подготвям нещата - реших да опиша всичко, което някой друг ще трябва да прави вместо мен - като е написано (ще гледам да го направя максимално ясно) - ще се налага да ме търсят по-малко и ще се оправят сами.

# 95
 HugДобро утро моми4ета.
Благодаря за новата теми4ка,страхотна е,само 4е аз докато се впиша,вие по4ти сте я изписали Hug
Megs 4естит ти племенник мили4ка,жив и здрав да е и много да ви радва.

Onlyone 4естити първи ритни4ета.

Гърдите до 3ти месец много ме боляха,но ве4е не,усещам 4е са по 4уствителни и увели4ават размера си.

Приятен слън4ев ден.  bouquet

# 96
Здравейте момичета. Хубав слънчев ден ви пожелавам. Аз малко съм понастинала, но не смятам да е давам и се тъпча с лимони и мед и мисля, че вече съм по-добре. Съжалявам за неприятните случки, които са преживели някой от вас-но в БГ положението е такова и не виждам как ще се оправи скоро, мисля, че става по-зле и хората се превръщат във все по-лоши същества, вместо да спрът и да се замислят какво правят и да се постараят да станат по-добри и човечни.На нас 3 пъти ни обираха къщата в Балчик, още докато нашите не живееха там и добре ви разбирам. Нямаше кой знае какво за вземане, но е много неприятно да осквернят твоята собственост, а те го бяха направили. Няма да обяснявам как, защото не беше никак приятно за гледане и възприемане. Но спирам с лошите  мисли, всичко е важно да отминава и най-добре е за самите нас да го приемаме по-леко и философски, доколкото е възможно ,защото иначе само на себе си ще навредим, а нещата май няма да можем сами да оправим в държавата ни, уви...Аз се върнах малко назад да ви чета и попаднах на пост на atadar за това как протича ФМ. Аз малко се притеснявам, защото съм на 25.05, при Марков и това ще ми е първия такъв преглед, но мн се разчуствах на обяснението как протича прегледа. Толкова хубаво ми се видя, че чак ми се насълзиха очите и се замислих, че това би било най-хубавото ми преживяване до сега, ако всичко е наред с бебчето...при първата по-реалистична среща с него Simple Smile Благодаря за чудесната емоция, която ми създаде atadar Simple Smile

# 97
Геро, joya - съжалявам за неприятнитевви преживявания. Крадците стават все по-нагли и безцеремонни...  Twisted Evil
seagirl83 – меда и лимоните наистина помагат много. Аз изяждам (или изпивам под формата на фреш) по 7-8 лимона на ден с по една препълнена супена лъжица мед на всяка чаша сок. Само това ми успокоява настинката. Иначе лекарката ми ми каза, че мога да пия и Strepsils с мед и лимон (тъй като е най-лекият). За съжаление имам неприятна кашлица, която много трудно успокоявам. Ако някой знае лек за това моля нека да сподели. Коремът ми се свива като кашлям или кихам и изпитвам много неприятни болки... Кихането го спирам като си запушвам носа, но кашлянето в повечето случай не успявам...

# 98
  • Пловдив
Норе777, не знам как да ти помогна за кашлицата (знам, че е ужасно неприятно), но това, което аз правех (след операцията от апандисита), а и сега - когато кашлям, си хващам корема отдолу (така че да не се мърда много) и това ми спестява част от гадните болки.

# 99
Hope777 , има доста сиропи за кашлица, които могат да се пият от бременни. Консултирай с лекар и почвай. Усложненията от грипа могат да са много по-опасни за вас и бебоците от малко лекарства. Кашлицата може да ти докара контракции.
За главоболието- парацетамола е безвреден при бременност и могат спокойно да се пият до 4 броя дневно. Аз лично толкова не бих изпила, но 2 пъти ми се наложи да лежа със системи заради главоболието, което описвате. Много е неприятно, ама да чукна на дърво не ми се е обаждало от 2 седмици, та надявам се да е отминало. Водят го хормонална мигрена при мен и ми помага лежане на тъмно.

# 100
  • Пловдив
Ger4о, а при мен за хормоналната мигрена нищо не помага. Да чукна на дърво, и при мен не се е обаждала от около месец (ама да не предизвиквам съдбата). Парацетамола и преди не ми помагаше, пие аулин - поне по 2, за да мога да изтърпявам болката, ама сега аулин - нъц! И си го изтрайвам със всичките му странични ефекти - повръщане и т.н. Честно да си призная, повръщала съм на Орлов мост в София (просто не можах да си стигна до необходимата спирка с тролея, наложи се шофьора да ми отвори на един светофар - въобще срам ....).

# 101
ginbay , аз имам супер висок праг на болка и в нормален, небременен период не пия нищо. Лежа на тъмно, повръщам и търпя. Ненавиждам пиенето на хапчета и по тази причина парацетамола още ми помага. Т.е. сигурно в последните 10 години съм пила общо 10 хапчета сумарно. Иначе сестра ми е на инжекции, като я хване криза - тя е много зле и отдавна и аулина не и действа. Много е гадно това с мигрената и само човек, които я има може да го разбере.

# 102
Здравейте и от мен.Преди малко се излюпихме с дребния.Тези дни си лягаме все към 1ч.през нощта и днес едва се вдигнах в 12ч.Дребния даже след мен.Исках да го водя на градина,но ....
Гер40,напоследък не пиша,защото сме често навън и не остава време на ПС-то.Колкото до гаденето-не ми е минало,но не е толкова често.Имам пристъпи за повръщане често,но все по-рядко ми се случва.Матката ми така е изтласкала стомаха,че от малко храна веднага ми призлява,а тъпото е,че не се усещам,че трябва да спра да ям след 3-4 хапки.Не се чувствам добре:уморена съм и ми тежи вече,а жегите едва сега започват,много тъпо.Иначе термина ми е на 6-ти,по софтуера на програмата съм с една седмица назад,но на женската консултация съм със седмица напред,не знам и аз в коя седмица съм.Отбелязала съм таки,която ми казва акушеката на ЖК.
За това,което обсъждате с крадците имам много да разправям,но ще се въздържа.Само ще кажа,че не съм патриот и за съжаление няма нещо в нашата РОДИНА,което да ми е станало мило.Това е най-гадното:чужденец в собствената си родина.Пак сме започнали да мислим да емигрираме,но не ми се оставя майка сама.Преди поне бяха с татко двама и се оправяха.
Вчера си накупих много сладки неща от Калиопе-то в Мола.Имаше размер Л на поли,блузки и потничета.Мисля другата седмица пак да направя едно пазарче,искам още една-две поли и едни дънки.Май-много да ми се наложи да си купя и още 2-3 потника до края на лятото,ако сегашните ми отеснеят.
За бебето още нищо не съм купила,чакам да ми кажат пола в понеделник.Онзи ден изровихме бебешките дрехи на Дани и много им се радвахме.Simple Smile

# 103
Здрасти!

Влизам само да кажа че излязоха резултатите от моя изпит..... Аз съм сред малкото щастливци, които са го взели от първия път! Не мога да си намеря място от кеф вече!!!!
Три месеца учене не са отишли напразно! И двете части съм взела с много малко грешки.
За мен това е огромно постижение! Целия материал, а и самия изпит беше на английски и аз успях да се преборя... а този език не ми е на-силната страна. Ползвам го задоволително добре, но явно разбирам повече отколкото си мисля.... щом успях!

сега ще ми простите, но повода си заслужава:

# 104
За кашлица за съжаление аз не мога да се включа с някаква идейка,защото при мен като цяло рядко се появява кашлица, и преди като настивах слабото ми място беше носа и гърлото, дори и температура не съм вдигала почти висока. Сега съм пак така от ден два, малко ми тече носа, но той и бе това откакто съм бременна и преди това си е запушен почти постоянно, само дето сега и гърлото малко ме наболява. За носа не правя нищо, явно съм свикнала и се търпи, но за гърлото, защото знам, че специално при мен е слабо място и трябва да се пазя, за да не се влоши-смуча мед. Задържам една лъжичка хубав домашен мед в устата, колкото се може по-дълга време, като от време на време го оставям да се стича по гърлото, на мен специално много ми помага,въпреки, че нямам кой знае какви болки сега, но знам че меда си е като антибиотик, но природен и дори и да има някакво възпаление, освен на болата и на него влияе. Иначе и аз пия много фрешове, предимно от портокал, лимон и грейпфрут и гледам да пия повече течности, като цяло и да хапвам повече салатки, за да държа фронта, доколкото мога Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт