ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 652
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 420
Извинявам се предварително, ако е коментирано, тъй като гледам всички сме изтрещели - едни и същи, и подобни на тях въпроси се въртят на последните страници. Но то не е от сега. Бе българино, преди да попиташ, направи си труда да прочетеш поне няколко странички! От уважение поне към Щурчо и останалите майки  Hug , които на никой не са длъжни да губят от времето си и да ходят по срещи и да ви отговарят едно и също по 100 пъти!  ooooh!

Та . . . на нашата опашка за градина по първо желание има 20 деца с 0 т. Те според вас какви са?
а/ отказали се и отишли в чужбина
б/ парашутисти, които стягат екипировката
в/ дебнат в засада и ще атакуват в 17,45 на 21.05

Наистина какъв им е случаят  newsm78

# 421
  • София
*щурчо* благодаря ти за изчерпателните обяснения   bouquet Правилно ли съм разбрала, че генерираното случайно число ще е едно и също за всички ДЗ (ОДЗ и ЦДГ) за които е кандидатствало детето, ако то попадне в гранична група там. Примерно е кандидатствало по 1-во желание в Х ДЗ и по второ в Y ДЗ. Обаче на първо класиране по 1-во желание попада в гранична група (пр. има 8,1 т.) и получава въпросното номерче - при което НЕ е прието. Обаче ако на второто класиране реши да промени 1-во желание с Y ДЗ и тогава попада пак в гранична група (ако все още са останали места) - то няма на ново да получи друго номерче (случайно число) ами ще си ползва това паднало му се при първото класиране.  newsm78

# 422
  • София
Благодаря за всичко, но имам въпрос:
Ние сме с 8.5 т, но в списъка за чакащи сме отбелязани само с 8.1 (ДК брат/сестра), та питането ми е какво е станало с другите 4 подточки и дали ще се вземат в предвид при класирането или трябва да се обърна към Сирма?
Благодаря   bouquet

# 423
Здравейте и аз с едно питане...мъжа ми го назна4иха на работа на 14.05, аз естествено си го вкарах в профила(след като се обадих в НОИ и те ми гарантираха, 4е се отразява о6те съ6тия ден при тях), но дали Сирма 6те си правят труда да сверяват и обновяват данните постоянно?Притеснението ми е да не ни дисквалифицират заради неверни данни?
и о6те не6то какво озна4ава когато в профила името на дъ6теря ми е в синю, а моето и на мъжа ми в розово?

п.п. И на вси4ки ви ли пи6е процент на вероятност за класиране,за6тото при мен няма цифри?
Благодаря ви много предварително  Peace

# 424
Здравейте,
Имам следното питане. Как така след като в списъците има само 10 желаещи (от обикновените а не социални) с повече точки от нас а има 25 обявени места и по всяка логика трябва да сме гранична група с други 30 желаещи (имаме 8.1т) пише НИСЪК 45 Simple Smile
Това означава ли че списъците вече не са това което са и само по индикация виждаш колко се борят?
Дано сте ми схванали въпроса ooooh!

# 425
  • На края на вселената!
Здравейте,
Имам следното питане. Как така след като в списъците има само 10 желаещи (от обикновените а не социални) с повече точки от нас а има 25 обявени места и по всяка логика трябва да сме гранична група с други 30 желаещи (имаме 8.1т) пише НИСЪК 45 Simple Smile
Това означава ли че списъците вече не са това което са и само по индикация виждаш колко се борят?
Дано сте ми схванали въпроса ooooh!
дай линк към списъка

# 426
може ли да питам някой , който е по в час да ми разшифрова!
понеже на първо желание нямам индикация и съвсем не разборам какви са и шансовете  Confused
от общо 26 места за нашия набор в момента в социалния списък има 14 деца, а в общия ние сме с 8.1т и сме 47 подред  Rolling Eyes Rolling Eyes със същите точки с амного деца, така че май попадаме в гранична група Laughing Laughing
ха сега кажете ми какви са ми шансовете  newsm78
благодаря!!

момичета, кото сте били на срещата   bouquet  bouquet  bouquet

# 427
  • София
Извинявам се предварително, ако е коментирано, тъй като гледам всички сме изтрещели - едни и същи, и подобни на тях въпроси се въртят на последните страници. Но то не е от сега. Бе българино, преди да попиташ, направи си труда да прочетеш поне няколко странички! От уважение поне към Щурчо и останалите майки  Hug , които на никой не са длъжни да губят от времето си и да ходят по срещи и да ви отговарят едно и също по 100 пъти!  ooooh!

Та . . . на нашата опашка за градина по първо желание има 20 деца с 0 т. Те според вас какви са?
а/ отказали се и отишли в чужбина
б/ парашутисти, които стягат екипировката
в/ дебнат в засада и ще атакуват в 17,45 на 21.05

Наистина какъв им е случаят  newsm78
д/хора които не са си преправили профила  Peace

# 428

Деца със СОП ще бъдат ли приемани във всички ОДЗ или само в специализираните?
Да,за обикновени градини става дума.

Е как така?  Shocked Ето отговор  на ИСОДГ на мой въпрос чрез формата за обратна връзка в системата: "Деца със СОП кандидатстват за специализирани градини. Там има предварително класиране. Деца, които нямат нужда от допълнителни специални грижи и могат да посещават нормални градини се класират, както всички останали".

В крайна сметка кое е истина?

# 429
И от мен голямо благодаря за инфото и за усилията   bouquet
Това с точката за яслена група е някаква надежда за мен, очаквам да го актуализират скоро.

Щурчо а зададохте ли пак въпроса за 6-те точки които забравих вече кой дава (четох поста ти в страстната)?

Казаха,че има такива точки, които ще се дават допълнително СЛЕД септември (или поне аз така разбрах), защото..винаги можело да се случи нещо непредвидено..
Една от директорките много драматично заяви да я разпнем, защото миналата година при нея дошло момче, което държала за ръка малкото си братче и искало да го запишат на Дг, понеже майката починала..и..кой да го гледа това дете? Та..тя го записала..
...
т.е.... От 1200 случая, чухме за един...
...
Та..и сега така...ако някой му се случи нещо подобно и ..3т за сираче не са достатъчни...ще добавят от Общината..
пу-пу..да не се случва..
Лошото е,че тия хора , които реално имат нужда...не ходят да молят за точки обикновено...
..
Та..ДА...има си я тази екстра..

Значи подозренията ни се оказаха верни, както обикновено!  ooooh!
Сега вече очаквам с нетърпение официалния отговор на Фандъкова на този наш въпрос в новото писмо. И понеже имам съмнения, че пак ще се опитат да ни лъжат, да заобиколят малко истината, ще взема да изискам от Общината официално копие на приетите от СОС Правила, заверено от общината.
И защо са казали пред вас вчера, че тези (до) 6т. ще ги дават след септември - на кого ще са необходими тогава? newsm78 Приемът отдавна ще е минал, местата попълнени. Ако след приема се "появи" някой "специален" случай, така или иначе трябва да го набутат като наднормена бройка. Обясниха ли механизма? ЩЕ ги записват ли в системата тези специални случаи изобщо?

# 430
  • София
Ние сме с 8.5 т, но в списъка за чакащи сме отбелязани само с 8.1 (ДК брат/сестра), та питането ми е какво е станало с другите 4 подточки и дали ще се вземат в предвид при класирането или трябва да се обърна към Сирма?
Благодаря   bouquet
Провери дали в тази детска градина са посочени всички подточки .Ако мислиш че сте ощетени пиши на обратна връзка или тук на лични на г.Джонев

# 431
  • София
Щурчо, Ели  и на всички останали които са били вчера са били на срещата  и сега споделят информацията специални благодарности      bouquet Heart Eyes Simple Smile

# 432
може ли да питам някой , който е по в час да ми разшифрова!
понеже на първо желание нямам индикация и съвсем не разборам какви са и шансовете  Confused
от общо 26 места за нашия набор в момента в социалния списък има 14 деца, а в общия ние сме с 8.1т и сме 47 подред  Rolling Eyes Rolling Eyes със същите точки с амного деца, така че май попадаме в гранична група Laughing Laughing
ха сега кажете ми какви са ми шансовете  newsm78
благодаря!!

момичета, кото сте били на срещата   bouquet  bouquet  bouquet

Аз като гледам, огромна част от "нормалните" деца попадат в гранични групи. Така че няма какво повече да ни баламосват, че ставало въпрос за "малка" част - да, може да става дума за малка част от местата (голямата ще я заемат деца на "активни борци" и други с екстри), но всъщност в лотарията май ще участват значителна част от кандидатстващите деца.

# 433
  • София
Благодаря   bouquet

Преди може би седмица зададох на ИСОДГ чрез формата за обратна връзка в сайта същият въпрос - и при моето дете така се получава. Копирам ти направо техния отговор:
"Просто съответните градини не са избрали тези допълнителни критерии - затова и не ги виждате в кандидатурите. В страницата на всяка градина са изброени избраните доп. критерии.  "
Т.е. ако получаваш подточка по ДК3 например, а съответната градина, в която кандидатствате, не е избрала този допълнителен критерий, във вашата кандидатура няма да бъде отбелязана тази подточка.
Надявам се да съм го обяснила добре!

Здравейте и аз с едно питане...мъжа ми го назна4иха на работа на 14.05, аз естествено си го вкарах в профила(след като се обадих в НОИ и те ми гарантираха, 4е се отразява о6те съ6тия ден при тях), но дали Сирма 6те си правят труда да сверяват и обновяват данните постоянно?Притеснението ми е да не ни дисквалифицират заради неверни данни?
и о6те не6то какво озна4ава когато в профила името на дъ6теря ми е в синю, а моето и на мъжа ми в розово?

п.п. И на вси4ки ви ли пи6е процент на вероятност за класиране,за6тото при мен няма цифри?
Благодаря ви много предварително  Peace

До 23.05. Сирма са длъжни да си правят нужните проверки. Щом от НОИ са ви казали, че всичко се отразява още същия ден, значи няма място за притеснение от дисквалификация. Ако детенцето се класира и вече се стигне до момента на записването в градината, и евентуално някой ви изиска сметка, че не си е свършил работата по засичането на информацията с НОИ, то една служебна бележка от работодател би доказала нещата. Но едва ли ще се стигне до там  Peace !
За втория ти въпрос - и при мен няма проценти. Пише само "Шанс за класиране - Нисък - брой на чакащи отпред"  Tired !

# 434

Деца със СОП ще бъдат ли приемани във всички ОДЗ или само в специализираните?
Да,за обикновени градини става дума.

Е как така?  Shocked Ето отговор  на ИСОДГ на мой въпрос чрез формата за обратна връзка в системата: "Деца със СОП кандидатстват за специализирани градини. Там има предварително класиране. Деца, които нямат нужда от допълнителни специални грижи и могат да посещават нормални градини се класират, както всички останали".

В крайна сметка кое е истина?
                Истината е , че НОВИЯ Закон за просветата НЕ  е приет.В него има записано,че задължително се приемат по 2 деца със СОП и по решение на комисия могат да са 3.Това значи,че действа стария закон и за децата със СОП няма предимство.

Общи условия

Активация на акаунт