ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 728
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ники така е, но тогава съвсем пък не е ясно защо да са и на двете опашки след като след обединяването на двете опашки ще бъдат с всичките си точки вкл. социалните и тогава пак ще се класират

# 586
  • София
Ники така е, но тогава съвсем пък не е ясно защо да са и на двете опашки след като след обединяването на двете опашки ще бъдат с всичките си точки вкл. социалните и тогава пак ще се класират
Тук вече нишката ми се къса - или съм много уморена, или съм малко тъпа, но не разбирам смисъла на тази гимнастика.

# 587
Момичета, а нормално ли е едно дете да фигурира в местата по социални критерии и едновременно с това и в общия списък? И точките на всякъде са различни!

Има дете, което ми направи впечатление, че фигурира по този начина в две детски градини!
Абсолютно всички деца от социалния списък присъстват И в общия списък, но без социалните си точки. Напълно правилно е. Ако детето не се класира заради запълнена социална квота е редно да му се даде шанс да се класира на общо основание без социалните си привилегии.

Благодаря за разяснението!
В този случай родителите трябва просто да решат в коя от градините да запишат детето, тъй като във всички случаи е прието!
Tакава беше идеята на социалните критерии..Децата, които получават точки по тях да са приети ..
Аз бих пожелала и другите деца да са приети, ама...за съжаление за наборите в яслена възраст дори за децата по социалните критерии приемане е гарантиран...

За 2006г г-н Джонев каза,че децата по социалните критерии са само 6% от общия брой кандидатстващи деца (според мен не само от набор 2006г..а от всички набори.. newsm78..иначе доста свободни места от тяхната квота трябва да се окажат..)

# 588
а може ли да ми обясни някой как до днес  до 18.30 бяхме с висок шанс по първо желание.
Днес след 18.30 изведнъж стана СРЕДЕН, при същия брой деца в списъка и същото място на моето дете.
Вчера си направих копие на списъка, за да следя движението по него.
Считам се за интелигентен човек, но нещо не разбирам newsm78 newsm78
Получава се така, защото има разместени кандидатури и пробното класиране ги е засякло и ти е показало шанса към някакъв час. Обаче списъците /опашките/ се обновяват веднъж дневно и към момента на пробното класиране в дадения час не са били обновени, затова виждаш същата опашка, а шанса е друг. Аз поне така си го обясних, ако има друго обяснение - казвайте.
благодаря на Ники. Не се бях сетила за това
Според моите наблюдения днес списъците се обновяват и няколко минути след това се появява новото класиране с новите шансове. Според мен най-вероятно са станали средни шансовете ви защото след вас примерно се е появило още едно дете със същите точки и вече двете деца с еднакви точки се борят за 1 място.

# 589
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Всъщност децата със социални критерии със сигурност влизат, ако при обединяването им се вземат под внимание и социалните точки - ако е така, то по редно е да бъдат и на двете места с всичките си точки, поне да сме наясно къде сме ние останалите!
/нямам нищо лично към тях/

# 590
да попитам запознатите - деца, посещаващи яслена група в ОДЗ, ползват ли предимство К5 (1 т.), ако кандидатстват за друго ОДЗ или ЦДГ през системата? би било редно да ползват, защото смисълът е същият - ходили са на ясла.
Не ползват.
Идеята на К5 е да даде възможност на децата от ДЯ (самостоятелни) да продължат да посещават НЯКЪДЕ ДГ... което за приетите д ОДЗ е гарантирано...

# 591
  • София
Моля за съвет  Embarassed
По първо желание ОДЗто ни е с 0 прием. Обаче обещават, че до октомври ще пуснат 10-15 места. И сега се чудя, при положение, че сме с 8 точки, ще имам ли по-голям шанс, ако оставя тази градина първа. Преди нас в общия списък има 9 деца. Като нас са много Rolling Eyes Да остана би имало смисъл, ако все пак сега се дава тоя входящ номер, ама водим ли се в гранична група newsm78
Опасявам се, че ако сега се пробвам в друго ОДЗ, хем нямаме шанс, хем после като пуснат местата в желаното, ще сме с по-късен входящ...
Дано ме разбрахте Confused

# 592
  • гр.София
ivahilator, за другото класиране и друга група-ще ти се тегли нов номер в момента на класиране.

Идеята беше опашките да се обединят през септември.
 Откъде го измислиха да е още на 30 май?!

Мила-мама, според обясненията,трябва след като си кандидатствала ДО 21 май за тази градина,то независимо кога ти се тегли входящ номер-да му се присвоява датата 23 май.

Което пък означава,че е изгодно сега да нацвъкаме максимум градини-за да сме застраховани с по-ранна дата.

# 593
Моля за съвет  Embarassed
По първо желание ОДЗто ни е с 0 прием. Обаче обещават, че до октомври ще пуснат 10-15 места. И сега се чудя, при положение, че сме с 8 точки, ще имам ли по-голям шанс, ако оставя тази градина първа. Преди нас в общия списък има 9 деца. Като нас са много Rolling Eyes Да остана би имало смисъл, ако все пак сега се дава тоя входящ номер, ама водим ли се в гранична група newsm78
Опасявам се, че ако сега се пробвам в друго ОДЗ, хем нямаме шанс, хем после като пуснат местата в желаното, ще сме с по-късен входящ...
Дано ме разбрахте Confused
Аз мисля,че е по-разумно да си харесаш УДОБНА Дг в която има обявени налични повече места..
Това, какво са обещали..за октомври...може да се случи декември или..никога..
Кандидатствай в градина с реални свободни места, ако ви приемат си запиши детето, пък..после кандидатствай след септември за преместване..
Тогава, пак ще имаш същите шансове, понеже входящ номер се дава САМО, когато е нужен..т.е..когато попадне детето в гранична група..А в такава може да попадне, само, ако има класиране за тази група..т.е..обявени свободни места..
Много по-важни от входящия номер са броя на точките..
АКО са малко, не се стига изобщо до входящ номер..
УСПЕХ

bouquet

# 594
Тук вече нишката ми се къса - или съм много уморена, или съм малко тъпа, но не разбирам смисъла на тази гимнастика.
Има деца от социалните, които на общата опашка пак са най-отпред - макар и без соц точки незнам точно как може би имат ибабав ДГ, така че за тях има смисъл от тази гимнастика, защото на второто класиране макар и да са с всичките си точки е твърде вероятно да няма вече места.

# 595
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Всъщност така социалните реално могат да заемат не 40%, а много овече, че дори и на 100%.

Аз все си мисля, че при сливането на опашките е редно, за социални критерии точките да отпадат!

# 596
  • София
Тогава, пак ще имаш същите шансове, понеже входящ номер се дава САМО, когато е нужен..т.е..когато попадне детето в гранична група..А в такава може да попадне, само, ако има класиране за тази група..т.е..обявени свободни места..
Много по-важни от входящия номер са броя на точките..
АКО са малко, не се стига изобщо до входящ номер..
Мерси, че си толкова любезна да отговаряш на всички  bouquet

А мислено ли е след първо класиране тези, които се нареждат на нова опашка (т.е. си реорганизират желанията), да са след децата, чакащи по начало там? Май не е, а вече е късно Sad

# 597
  • София
а може ли да ми обясни някой как до днес  до 18.30 бяхме с висок шанс по първо желание.
Днес след 18.30 изведнъж стана СРЕДЕН, при същия брой деца в списъка и същото място на моето дете.
Вчера си направих копие на списъка, за да следя движението по него.
Считам се за интелигентен човек, но нещо не разбирам newsm78 newsm78
Възможно е. Пример: нека има 15 места за вашата опашка. Вие и още 1 дете сте номер 17 и 18 в списъка, но системата отчита, че 3 деца ще бъдат приети на място, различно от вашата опашка, напр. по-желана ДГ или социалната опашка във вашата ДГ. Така вие, и другото детенце влизате последни по "бал" и системата дава шанс "висок". След 2 часа едно от децата с по-високи точки сменя желанията си и вече вашата градина му е най-желана. Или пък "изпада" от социалната опашка, защото там се е появило дете с повече точки и така системата ще го класира вече по общата опашка. Така на следващото класиране за вас и другото дете с равни точки остава само 1 място и шансът става среден 50%, без имената по общата опашка и поредността им да са се сменили. Това щеше да е по-ясно видимо за нас, ако показваха поредност на желания, ама...

# 598
Всъщност така социалните реално могат да заемат не 40%, а много овече, че дори и на 100%.

Аз все си мисля, че при сливането на опашките е редно, за социални критерии точките да отпадат!

Честно казано нямам спомен кога казаха че ще се сливат опашките. Но при миналогодишното класиране първите две класирания запълниха почти всичко. После се пускаха единични бройки, които при сегашния начин на класиране няма как да се разцепят на квоти (или поне ще бъде много трудно). Така че няма начин приема да е на 100% от социалната квота. Може да го докарат до към 50%, но повече едва ли.
Моето мнение е че ако има обявено едно свободно място е редно да бъде заето от дете от социалната квота, а и няма гаранция че при сливане на опашки може да бъде изместено от дете с баба и дядо в ДГ (дори и да си стои със социалните точки). Така че социалните точки в една обща опашка трябва да останат, дори и те не гарантират сигурно класиране на детето след като се понапълнят местата в ДГ, но поне дават по-висок шанс.

# 599
За съжаление, нито опашките, нито индикациите се променят със скоростта, която бих искала. Ето, от вчера 18, ч. няма никаква промяна.

Общи условия

Активация на акаунт