Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 75 406
  • 858
  •   1
Отговори
# 555
Оплаквам се на педито, че нещо не мога да поставя бебето правилно на гърдата и постоянно имам рагади и как все се мъча да напъхам гърдата по- надълбоко, че да не хапе само зърното. А тя казва: О, недей да правиш така.  NaughtyТвоите гърди са големи и на бебето може да му се догади и да почне да плюе гърдата. Ще търпиш болката #2gunfire- то си знае как му е най- добре да суче.
А сега де? Да търпя ли или да отбивам? newsm78
Ти сериозно ли питаш - ако имаш проблеми със зърната можеш да кърмиш временно със силиконови зърна, освен това се мажи (аз се мажех с крема за зърна на Авент, но може и с гармастан или Ланолин). Като се оправят наистина гледай да свикнеш бебо да захапва не само зърното. Успех Peace

# 556
  • Пловдив
"Кое беше най-стресиращото в първите дни с бебето вкъщи?
.... Кърменето беше другият интересен момент – гърдата ми беше два пъти по-голяма от главата на Дария. Тя (гърдата) я затискаше и Дария така и не засука от мен."

Те на това му казвам аз АВТОРЕКЛАМА  Joy  rotfImao

Цитатът го взех от тук:
http://www.moetobebe.net/read.php?cat=&aid=143

# 557

.... Кърменето беше другият интересен момент – гърдата ми беше два пъти по-голяма от главата на Дария. [
Ухаааааа bombs

# 558
  • София
Нашата педиатърка не пропуска удобен случай да ме порицае за късното (според нея) захранване (а аз рано го захраних, но с бавни темпове и без смяна на кърмене до към 7-8-ми месец):

1. Малко завишение на еозинофилите (като сигнал за възможна алергия) - "така е като не захранихте навреме"(т.е. късното захранване е причина за алергии), а като й поисках направление да проверим въпроса - "оо ами ще изчакаме малко, че може това завишаване да е провокирано от някоя алергизираща храна, приета непосредсвено преди изследванията, ще направим нови изседвания и тогава ако трябва - на алерголог".
2. Споделям, че не мога да го накарам да се нахрани (което е доста обичайно за възрастта му) и казвам как вместо детска кухня хапва кебапчета и кюфтета (естествено казвам го за настроение) и отговорът е: "ами те късно захранените деца повече налитат на пикантните храни" (ако това е вярно, моля да ме извините).

Добре, че си мисли, че съм я послушала и съм отбила вече, иначе кой знае още колко поучителни слова ще има. Тя ми е личен лекар и след като по време на годишния профилактичен преглед още в началото разбра, че още кърмя, профилактиката съвсем се разсъхна и се започна една лекция с почти задължителен характер как без да се бавя трябва да отбия, че да нямама проблеми после.

# 559
... и една още по - компетентна нейна нераждала приятелка я подкрепи твърдо, защото нейното коте и то така, научили го да яде само пиле и сега друго не иска #Crazy

Бе пробвахме я ние нашата котка да я научим краставици само да яде, ама нещо май е повредена, все на месо налита...

Моята номинация е за една акушерка от родилното, според която кърменето на поискване води до "просто зверски" колики (Иво има колики кажи-речи от изписването и - странна работа - успокоява се най-вече с кърмене  newsm78  Mr. Green)

# 560
Моята номинация е за една акушерка от родилното, според която кърменето на поискване води до "просто зверски" колики (Иво има колики кажи-речи от изписването и - странна работа - успокоява се най-вече с кърмене  newsm78  Mr. Green)

Олеее, ами Кико като нямаше колики newsm78 Сигурно ми е некачествена кърмата Mr. Green

# 561
Сестра ми преди две седмици като видя че още кърмя малката, и сериозно заяви да съм я отбивала, че щяла да стане върлина като нея (майка я кърми до 1.5 години и е около 1.78см)  #Crazy

А аз стоя и я гледам с отворена уста и не знам шегува ли се или не... не се шегуваше Mr. Green Mr. Green Mr. Green  То детето цял живот си мислило че затова е толкова висока.

# 562
  • Пловдив
Момичета, чета и се смея на глас така, че от другата стая ме питат "какво ти става"  Joy Joy Joy Joy Joy

Ние с нашата бебка все още сме с малък стаж (както се вижда от лентичката), но вече събрахме сума ти бисери:

1. В болницата, "колежката" по стая - лекарка, второ раждане: "Така е! Или имаш или нямаш кърма и това си е".
2. След като 3 педиатърки ми стискаха гърдите и се изказаха суперКомпетентно: "Не ти стига кърмата, ще дохранваш", майка ми се опита да ме успокои: "Стига си се притеснявала, де. Я колко жени са си отгледали децата с изкуствени млека! Ако не се успокоиш, ще ти спре и малкото кърма дето я имаш!"
3. Майка ми беше истински втрещена и възмутена, като обявих на всеослушание, че спирам да давам на бебка всякакво дохранване и вода: "Какво?! Как така няма да даваш вода на детето?! Да го умориш от жажда ли искаш??? Ама лято идва, жеги?!?!". Следват моите обяснения как, защо и пр... "Да, гледай си децата "по интернет" (има предвид, "четейки в интернет", ама нейсе)! То едно време така съм ви гледала с брат ти!" Аз пак се опитвам да обясня, да убедя и отново пак тирада: "Да, тия тъпи и глупави американци! Те са виновни!" Обясвявам, че тази система не е американска: "Да, то и европейците са същия дол дренки! Абе, каквито и да са по народност - са луди за вързване"
4. На мой въпрос "Добре, но ЗАЩО да давам на новороденото си бебе вода, с какво му е полезна?", отговаря наша близка, лекар: "Как с какво, прочиства му бъбречетата"  #Crazy "А и детето е жадно!" Ха иди че отговаряй на такива аргументи!
5. В болницата за обривите на бебетата имаше две диагнози: "Претопляне" или "Реакция към кърмата" Друго обяснение така и не чух. Под реакция явно се разбираше някакъв вид непоносимост към кърмата (?!?!?!) или нещо като алергична реакция.
6. Най-сладката и абсурдна реплика пак я произнесе майка, след като дни наред се опитва да ме убеждава поне вода да му дам на "горкото детенце": "Американците са виновни! Заради водната криза в света искат да научат децата от малки да не пият вода! За да пестят!" Тук вече  rotfImao rotfImao rotfImao

Последна редакция: чт, 27 апр 2006, 04:48 от Bloody_Marry

# 563
  • Димитровград
A една позната дъщеря и е в Германия и гледа бебето изключително кърмено и тя(бабата),естествено се притеснила как така без вода?Първо дойде да види дали нашето бебе си е Ок и след това явно са и останали още съмнения и попитала една педиатърка.Педиатърката казала,че аз съм луда(нищо ново),а в Германия вода не дават,защото водата им не е хубава и защото климата е друг.В Германия климата бил влажен и нямало нужда от вода,а тук било друго...Освен да ми дадете някой съвет как да и вкараме вода на щерката. Mr. Green

# 564
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Като казвам, че в  момента го отказвам от нощното кърмене и той  плаче като  види чашата с мляко, ми казват " Ами да, затова колкото по- рано го отбиеш, толкова по- добре "   #Crazy

# 565
  • Германия
.......Педиатърката казала,че аз съм луда(нищо ново),а в Германия вода не дават,защото водата им не е хубава и защото климата е друг.В Германия климата бил влажен и нямало нужда от вода,а тук било друго...Освен да ми дадете някой съвет как да и вкараме вода на щерката. Mr. Green
Педиатърката пък колко пъти е пила вода в Германия, за да прави заключения newsm78

# 566
  • Димитровград
Ами сигурно знае поне къде е Германия на картата. hahaha

# 567
  • София
Днес майка ми пак ме "подкрепи" както обикновено- споделйам с нея 4е бебка не мирише на бебе, ами някак на кисело. Тя ми отвръща 4е това е заради кърмата ми- била я опитала и не била сладка, а кисела. "Абе направо вкисната"- добавя.

# 568
......Тя ми отвръща 4е това е заради кърмата ми- била я опитала и не била сладка, а кисела. "Абе направо вкисната"- добавя.
Ами да!Времето като се стопля и  кърмата се вкисва, ти не знаеше ли? hahaha

# 569
А аз вчера "разбрах" защо моят бебок (7 месеца) няма още зъби - ами защото не съм давала кисело мляко! Joy Какво е това - млякото в менюто да е само кърма Naughty Я да му дам кисело мляко с бисквитка, та да видя как набързо ще изкара зъби Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт