Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 75 407
  • 858
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Преди малко се сетих за едно изказване на акушерка в болницата. Беше от рода да не се кърми вечер бебето, т.е. да има поне 6ч. почивка на стомахчето, че така бебетата свиквали когато си поискат да ядът, та като пораснат пак така и ще му докараме затлъстяване  Mr. Green. Когато пък стане на 9-10г, диабет Shocked. Луда работа  #2gunfire.

# 571
Преди малко се сетих за едно изказване на акушерка в болницата. Беше от рода да не се кърми вечер бебето, т.е. да има поне 6ч. почивка на стомахчето, че така бебетата свиквали когато си поискат да ядът, та като пораснат пак така и ще му докараме затлъстяване  Mr. Green. Когато пък стане на 9-10г, диабет Shocked. Луда работа  #2gunfire.
абе тая що не се  #2gunfire сама. Да й покажа моята щерка, която е била до 1г и 6 м от 3  до 5  нощни кърмения. Детето си ми е в норми и си е съвсем  нормално. А повярвай ми до тази възраст не е имала  повече от 3  часа "почивка" на  коремчето

# 572
за кърменето айде няма да казвам че се повтарям вече ....
но много често и ръсят лафове че бебето което е само на кърма е жадно за вода ....
и как можело да не му давам, то горкото ожаднявало .....
е това беше преди 15 дни защото от тогава се захранваме и милото ми бебче получава по десетина грама водица .... то само си изпива толкова след пюрето или кашата ....

# 573
Момичета, чета и се смея на глас така, че от другата стая ме питат "какво ти става"  Joy Joy Joy Joy Joy

Ние с нашата бебка все още сме с малък стаж (както се вижда от лентичката), но вече събрахме сума ти бисери:

1. В болницата, "колежката" по стая - лекарка, второ раждане: "Така е! Или имаш или нямаш кърма и това си е".
2. След като 3 педиатърки ми стискаха гърдите и се изказаха суперКомпетентно: "Не ти стига кърмата, ще дохранваш", майка ми се опита да ме успокои: "Стига си се притеснявала, де. Я колко жени са си отгледали децата с изкуствени млека! Ако не се успокоиш, ще ти спре и малкото кърма дето я имаш!"
3. Майка ми беше истински втрещена и възмутена, като обявих на всеослушание, че спирам да давам на бебка всякакво дохранване и вода: "Какво?! Как така няма да даваш вода на детето?! Да го умориш от жажда ли искаш??? Ама лято идва, жеги?!?!". Следват моите обяснения как, защо и пр... "Да, гледай си децата "по интернет" (има предвид, "четейки в интернет", ама нейсе)! То едно време така съм ви гледала с брат ти!" Аз пак се опитвам да обясня, да убедя и отново пак тирада: "Да, тия тъпи и глупави американци! Те са виновни!" Обясвявам, че тази система не е американска: "Да, то и европейците са същия дол дренки! Абе, каквито и да са по народност - са луди за вързване"
4. На мой въпрос "Добре, но ЗАЩО да давам на новороденото си бебе вода, с какво му е полезна?", отговаря наша близка, лекар: "Как с какво, прочиства му бъбречетата"  #Crazy "А и детето е жадно!" Ха иди че отговаряй на такива аргументи!
5. В болницата за обривите на бебетата имаше две диагнози: "Претопляне" или "Реакция към кърмата" Друго обяснение така и не чух. Под реакция явно се разбираше някакъв вид непоносимост към кърмата (?!?!?!) или нещо като алергична реакция.
6. Най-сладката и абсурдна реплика пак я произнесе майка, след като дни наред се опитва да ме убеждава поне вода да му дам на "горкото детенце": "Американците са виновни! Заради водната криза в света искат да научат децата от малки да не пият вода! За да пестят!" Тук вече  rotfImao rotfImao rotfImao

Хахахахаа ,абе Блъди Мери ,да не сме сестри с тебе? Като родих проведох абсолютно същия разговор с майка ми. Това ,което си написала  са нейните думи 1 към 1! Shocked  Mr. Green

# 574
  • Димитровград
В предаването "Искрено и лично" за пиърсинга кожна лекарка(не и запомних името) каза-кърменето е много болезнено,хайде да не се лъжем,всички го знаят това.Дано не са гледали много бъдещи майчета...

# 575
В предаването "Искрено и лично" за пиърсинга кожна лекарка(не и запомних името) каза-кърменето е много болезнено,хайде да не се лъжем,всички го знаят това.Дано не са гледали много бъдещи майчета...

и аз го гледах това-беше то4но нещо от рода на"вси4ки тук,които сме раждали,знаем,4е кърменето понякога  изобщо не е толкова приятно ,колкото изглежда по картинките" #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 576
  • До хладилника, който обичам
Не мога да не номинирам един чисто нов лаф от една съседна тема... Това сефте го чувам Rolling Eyes

Докато майката кърми - секс не се прави, за да не й спре кърмата.

Ей така съм си ходела заблудена и в тотално неведение съм правела нередни работи вече 2г 10м... тц, тц...

# 577
Хм, примерно, ако кърмя до 2 години (натам е тръгнало) и не правим секс 2 години, ще забравя как се прави, а и на мъжо, горкия, ще му закърнее.  Sick

# 578
  • София
Не мога да не номинирам един чисто нов лаф от една съседна тема... Това сефте го чувам Rolling Eyes

Докато майката кърми - секс не се прави, за да не й спре кърмата.

Ей така съм си ходела заблудена и в тотално неведение съм правела нередни работи вече 2г 10м... тц, тц...
Ааа, Бу, пропуснала си. Laughing (Преди време и аз от форума го научих де, някой беше споделил "правилото" Joy)

# 579
аз пък да ви кажа,какво ме посъветва днес свекито.....но първо, кърмим се,но се и дохранваме,няма да разправям защо, не му е тук мястото,но само да вметна,че благодарение на кърмаческия,добавка давам само веднъж или два пъти за денонощие,през останалото време сме на кърма,но както и да,е за лафа....бебочката връща след като се нахрани,независимо дали само с кърма или и с Ам, та по този въпрос свекито ме посъветва :Ами вие защо не почнете да й давате кисело млекце? аз моите деца съм ги отгледала така,още от втория ден,защото ми спря кърмата" идваше ми да и кажа,"да,ще се изцедя и ще подквася малко,може пък да не повръща,даже ще сложа и захар,че да й е сладичко"....

# 580
Гинекологът ми (Росен, меката китка Simple Smile) разказва на педиатърката ми:

"Идва при мен една мама. Бебето е на 1 месец. Оплаква се, че бебето я било захапало за гърдата! Да, бе, да! Търси си оправдание пред мъжа си, че любовникът й нещо й е направил! Това бебе да не е крокодил, бе!"

Ама наясно е човекът!

# 581
  • София, Младост 2
Брях пък таз палава кърмачка, с едномесечно бебе и любовник успя да завъди Laughing Stop

# 582
Брях пък таз палава кърмачка, с едномесечно бебе и любовник успя да завъди Laughing Stop
Прави секс жената, не като нас, по форумите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 583
А аз вчера "разбрах" защо моят бебок (7 месеца) няма още зъби - ами защото не съм давала кисело мляко! Joy Какво е това - млякото в менюто да е само кърма Naughty Я да му дам кисело мляко с бисквитка, та да видя как набързо ще изкара зъби Mr. Green

Ами според една много печена зъболекарка, по-късното покарване на зъбите е за предпочитане, защото са по-добре минерализирани, а по-ранното покарване на зъби е свързано с известен недостиг на някои минерали (по разни причини, и всичко е индивидуално, разбира се). Та прави са хората, ако го беше държала детето на кисело мляко, демек на пост и молитва, то зъб до зъб да е наредило  Wink

Аз в краткия се опит мога да номинирам свекито, не за оригиналност а за упорство. Значи номера "ти никого да не изпращаш от къщи че ще ти спре кърмата" тя го повтаря толкова често, въпреки моите любезни (с времето все по-малко любезни  Embarassed ) обяснения, че сега е единствената дето не я изпращам като дойде на гости  Confused

# 584
Ами безумни реплики за кърменето от тъпи американки слушам от както съм родила.Незнам защо но за тях е лудост да кърмиш близнаци ThinkingЗа мен не е, кърмя си ги и двете вече трети месец,нямам намерение да спирам.Децата ми надават по кило и двеста на месец и са здравички,те нека ме мислят за луда.

Общи условия

Активация на акаунт