Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 74 369
  • 858
  •   1
Отговори
# 90
"Кво ми ги пробутваш тия четки, дай да си цокна!"

smile3532 smile3532 smile3532

Ей това ме разби! Затова не се мотайте, а отбивайте, че вижте после какво ви чака. Ама ха!

# 91
Не мога да кажа за това с нервите, че е абсурдно. Аз когато качих на колата и отидох да си взема майчинството на 2-я месец след раждането, един тип не спря на стоп и ме блъсна. Е, кърмата ми намаля в продължение на няколко дни, макар, че бях подготвена и кърменх по-често. Sad Преборих се, но за някои майки може да е истина.

# 92
Аз доктора на АЛИ, ЗА:
"Детето има млечица от честото нощно сукане. Трябва незабавно да се спре, а и е безмислено!" Crazy Laughing Crazy ooooh! ooooh!

Само дето не случи на послушна мама Пела Flutter

# 93
(аз не съм забелязала Дани като яде мляко да ака мляко, ама карай Mr. Green)

Не знам защо като го прочетох, се сетих за теорията, че за да имаш много кърма, трябва да пиеш много прясно мляко. Сякаш кравите не пасат трева, а пият мляко, за да има после за доене Laughing

# 94
  • До хладилника, който обичам
"Ако не изцеждаш гърдите след всяко кърмене докрай, кърмата ти ще намалее и ще спре"
От моята педиатърка. Както се оказа, вече 21 месеца (след като спрях цеденето след първите 4) кърмата нито намалява, нито спира Simple Smile
Интересно обаче, въпреки живия пример в мое лице и деликатната агитация чат-пат със статии, дори на йота не е променила предишното си мнение.

# 95
Сега се сетих:
По принцип Спасчо си върви слабичко детенце, 9 кила няма още, на майка си прилича Mr. Green, но има бузки и топчесто личице и като е навлечен дава вид на дебелаче.
Та като бяхме в болницата една млада лекарка, много авторитетно ми заяви:
Веднага на секундата трябва да спрете това нощно кърмене, че като гледам това дете към затлъстяване върви и тези проблеми където ги имате с дишането, ще ви е още по-трудно." Shocked
А той по това време едвам беше 7 кила, май и толкова нямаше.

# 96
  • вляво от асансьора
Педито на моя позната:"Стига с таз нитратна кърма,нали доматите и краставиците дето ги ядеш са пълни с нитрати?Вземи си формула и ще рахатясаш!"(това защото 1месечното и детенце се будеше ношем)

# 97
Не мога да кажа за това с нервите, че е абсурдно. Аз когато качих на колата и отидох да си взема майчинството на 2-я месец след раждането, един тип не спря на стоп и ме блъсна. Е, кърмата ми намаля в продължение на няколко дни, макар, че бях подготвена и кърменх по-често. Sad Преборих се, но за някои майки може да е истина.
Съгласна!
На два пъти почти пресъхнах от голям стрес. Няма да ви разказвам как се увеличава почти секнала кърма (без да си се успокоила, щото тревогите не чезнат с магическа пръчка) и как реве гладно бебе дни наред.
 Или по-точно кърмата си я има, но не тече, няма го окситоцина в нужния момент (адреналина го потиска), да задейства рефлекса на потичане и така кърмата застоява (вкисва се така да се каже Mr. Green шегичка Peace), а след като не се подават сигнали че трябва мляко и гърдите остават пълни, млякото намалява и спира. Това е положението със стреса мили мами! Thinking

# 98
  • До хладилника, който обичам
Съгласна!
На два пъти почти пресъхнах от голям стрес. ...

Така стоят нещата с рефлекса на потичане, но този проблем със стреса не се среща при всички жени (да цитирам Х. Лотроп - "Някои жени са прородни таланти" и кърмят спокойно независимо от обстоятелствата), а и след това - дори да се появи проблема, нещата са напълно обратими с мааалко търпение... но вие си знаете това Wink

# 99
  • Стара Загора
...и кърмят спокойно независимо от обстоятелствата
Хихи, аз съм от тези със слонското спокойствие Sunglasses

# 100
Да се вкюча и аз с реплика на педиатърката по повод, че имахме проблеми с наддаването в началните дни "Недостигът ти на кърма може да е генетично, щом ти не си кърмена"  #Crazy Е, щом като започнах да кърмя по-начесто и гените се промениха  Laughing и всичко се оправи.

# 101
Да се вкюча и аз с реплика на педиатърката по повод, че имахме проблеми с наддаването в началните дни "Недостигът ти на кърма може да е генетично, щом ти не си кърмена"  #Crazy Е, щом като започнах да кърмя по-начесто и гените се промениха  Laughing и всичко се оправи.
значи кърмата ти е генно модифицирана Wink

# 102
Реплика на моя леля към мен малко преди да родя:
"Щом ще раждаш със секцио няма да имаш кърма и няма да кърмиш."

# 103
"С тези хлътнали зърна е абсурд да кърмиш!" : сестра от неонтологията.
И така този абсурд продължава 19 месеца...

# 104
Разговор с мед-сестра 4 дена след раждането:
-Аууу с тез запушените канали детето нищо не яде Shocked, гладно го държиш!
-Ама как така нали му виждам устата пълна?! Shocked Shocked
Стиска ме отново за кой ли път, та 4ак свитки ми излизат пред о4ите и следва коментар:
-А не, тя кърма няма как да излезе, тва дет те4е е вода!!!

Само дет не ми стана ясно таз вода как и откъде е минала,4е да поте4е! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт