Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 74 342
  • 858
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Много готина темичка сте спретнали  newsm10. Само дето докато чета се чудя да се смея ли или да плача. Особенно на некомпетентното мнение на уж прехвалени педиатри, които трябва да са заинтересовани за доброто на децата ни. Така май се поотплеснах  newsm78.
Да се запиша и аз:
Преди месец на среща с една мама дето роди 1ден преди мен:
Тя: Вечер яде ли?
Аз: Да 2-3 пъти на нощ.
Тя: Ох така се радвам, че не кърмя. Иначе незнам как щях да издържа да ставам да я храня вечер.
За протокола, тази жена никога не е кърмила детето си и тогава на 5м., то беше вече на кухня(детска). Давала му даже сладолед и пържени картофи да опитва  #Crazy.
Съжаляваше ме как още не съм заместила ядене.

Друга изцепка е една мама дето спря да кърми, понеже от топлото и се пресичала кърмата. То като е така да не ядем сирене и никакви млечни продукти през лятото, че то и на животните сигурно им се пресича. А ние будалите ядем. А и на децата си даваме посред лято да пият пресечено мляко. Голяма простотия  Shocked.

# 226
Сега се сещам за още една любима моя реплика. Бебка първите един-два месеца имаше силни колики и съответно доста плачеше. Шефката ми ми обясни, че бебето на сестра й също така плачело като малко, докато било на кърма, чудили се защо, докато не попаднали на някакво светило в педиатрията, което им обяснило, че най-вероятно майката има "нервна кърма". Това се получавало при някои майки - особено при по-нервните - и чрез кърмата бебето получавало "нервни вещества", и познайте какво ставало бебето? - нервно, разбира се! После минали на Фризолак и проблемът с нервите на майката и бебето бил решен. Според шефката ми и моята кърма беше "нервна".   newsm68

# 227
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
хахахахах нервна кърма хахахахах Joy Joy Joy hahaha hahaha Joy Joy Joy

# 228
  • Варна
 #Shocked каква е тая "нервна" кърма бе ?!.... то бива простотия при нашите лекари ама чак пък толкова  smile3511

# 229
Да ви кажа честно - чета и се чудя да се смея ли, да плача ли?
А когато пуснах на мама да прочете (хем ни е гледала мен и брат ми  по Спок и ранното захранване) гледаше с невярващи очи и все ме викаше Ощипе че не сънувам!
Беше втрещена от бисерите на "педиатрите" и се чудеше как може толкова "умност" събрана на едно място
Само да вметна, че тя се опита да ми пробута при щеркатка ранното захранване и сокче от 40 ден, ама не нам не с таким пунтам Mr. Green

# 230
  • СОФИЯ
Хаха-ха, нервна кърма!! Joy Joy Joy

Чакайте и аз да ви кажа : моя приятелка , като разбра че имам намерение да кърмя дълго ме изгледа ужасена: Ами като ти изпадат зъбите и косата какво ще правиш? #Cussing out   Благодарих и за загрижеността hahaha

# 231
Днес на гарата посрещаме майка ми и брат ми и докато чакаме да пристигне влака се заговаряме с едно младо семейство с бебе, което се оказа, че е 1 ден по-голямо от моя бебок. И майката ми се хвали колко вида вече пюрета яде детето й и на отговорът ми, че моя е само на кърма (дори без сок) тя казва: педиатърката ми каза, за да го предпазя от алергии да го захраня рано#Crazy (и тя го започнала както му е редът със сокчета втория месец и т.н.).
Това го чувам и аз често: "Да се захрани рано детето, за да "свикне"  #Crazy с новите храни!", че знаете ли колко лошо иначе Naughty Mr. Green

# 232
И не само, 4е трябва да се захрани, за да свикне с новите храни. Редовно от българки тук се 4ува репликата: ама как така си гледаш детето като местните, то стомах4ето трябва да по4ива!!! (това към моя приятелка, 4ието бебе е изклю4ително кърмено). Това е дежурна реплика на бг педиатри и баби към родили тук майки, и те ги слушат. Все пове4е се убеждавам, 4е ние, българите, знаем пове4е от вси4ки - дори от лекарите тук, които прилагат тази схема на кръмене и захранване от пове4е от 30 год., при нали4ието на Ла Ле4е лига, безплатни консултации за кърменето в  еврейската болница, специалисти по лактация в поликлиниките и т.н. Ние знаем пове4е от тях.
Ей това не мога да го разбера  newsm78 .

# 233
Мама_п, ми то и у нас останалите се чудят как така ние знаем повече от педиатрите, дето от 30 години я препоръчват тая схема на ранното захранване...

# 234
мале, колко са ми грозни такива думи като "моцате", "цоцате", "цицате" и прочие!

Моята свекърва казва "да цуцкате".

# 235
А пък аз:"Цоква си"...  Mr. Green

# 236
А пък аз:"Цоква си"...  Mr. Green

Е, а пък аз му викам :"Цоци" Simple Smile

"Хайде бебето да цоци!"  hahaha

# 237
Аз най-редовно употребявам думата "цоцкам". Често наричаме с мъжа ми кърменето "цоцинг" - нали сме англоговорящи  Mr. Green.

# 238
  • София
Цоцинг е яко.

Хем смешна тема, хем тъжно да ти стане от толкоз много неграмотни.
Що си мисля, че навремето повече се е тачело кърменето поне в България - леля ми е горда, че е кърмела братчеда до 2 годинки.

Ние сме още малки и не получавам много коментари - какво ли ще стане като порастнем?, но се сещам за една приятелка, която си е хранила щерката 9 месеца само на кърма (имала е много). Детенце обаче вървяло слабичко и докторката казала, че сигурно е щото е гладно и не се наяжда добре. Направили пробно кърмене - почнала тя да суче и след 5 минути спряла и това било. Докторката казала: Е, аз кво ти казах!? Обаче премерили детенце и то било изяло 260 мл.

Това за четката и мен ме впечатли (или пък ужаси) най-много.

# 239
  • София
лелее.. ние си се смеем, ама "Вземи го нахрани това дете!!!" бяха постоянни реплики на свекито и наи-накрая върха беше като ми се яви един ден (детето беше на 4 мес тогава)с бурканчета картофено пюре.. Аз като не съм можела да му направя баба ще го нахрани..

Общи условия

Активация на акаунт