Лятото дойде - ОКТОМВРИйче на морето да се заведе

• 28 938
  • 477
  •   1
Отговори
# 75
За заспиването - сам в стаята си, слагаме ги с Маги едновременно, затварям им вратата и да заспиват, това около 22 часа. После спят до сутринта, рядко се будят, ако са жадни. Миналата година по едно време и ние спяхме четиримата на нашето легло (след като Маги се роди). Ей, такава мъка няма, ходехме с Митко целите посинени, защото Блажко спеше напряко и получавах редовно по някой къч в ребрата. Накрая изнесох и креватчето на Маги в неговата стая, обясних му, че там ще спи със сестра си и ако дойде при нас - бой. Първата нощ се опита да се премести към 2-3 часа при нас, но с Митко бяхме непреклонни, не му дадохме и така за 2-3 нощи се научи, че ще си спи в неговия креват. Обаче понякога го намирам да спи при Магдалена или обратното - тя е отишла да спи при него  Crazy. Кеф им е да се ръчкат.
За храненето - отдавна се храни сам, все още доста се цапа и в началото също много се притесняваше. Не обича аз да го храня и дори той се опитва да храни Маги. Laughing
За обличането - Маги вече се опитва сама да се облича и то донякъде с успех, но Блажко едвам се е научил да си сваля гащите, за да пишка и после пак аз трябва да ги вдигна. Много е назад от момента, когато ще се облича и съблича сам.
За косата - трагедия... Зелче, всяка вечер като дойде време за къпане и се започват едни уговорки "Къпа НЯМА!" "Без коса!" и т.н. Някой път номерът му минава и му обливам само телцето, ама в повечето случаи е толкова мърляв, че няма как да си спестя "удоволствието" да го изкъпя. Къпането минава с рев и понякога с бой. Какво ли не пробвах - нова гъба, канчета, играчки за баня... По-лесно е като го къпя със сестра му, но и това не винаги има успех. Излизаме и двамата мокри, той се дере като за световно, а аз мога да убия с поглед  Twisted Evil.
За говоренето - вече доста се отпуска, започва да прави и изречения. Говори доста смешно, бърка ударения, някой път и нищо не му се разбира.  Laughing Но полага усилия. По този повод пак за къпането - обяснявам му, че ако не го изкъпя и ще мирише като тигъра, а той застанал срещу мен и ми отговаря "Нека! Бате иска мирише като тигър!" hahaha Joy
Инатът му е страшен, като си науми нещо и не мога да излезна наглава с него. А като го питам иска ли бой, дежурният отговор е "Да! Нака!" Върхът беше един ден като го ступах, защото наби сестра си (заради някаква количка  Crazy) и тази запетайка си извади сака от гардероба и тръгна да си събира багажа. И най-нагло ми казва "Мама марш! Бате събила багаж, ходи баба Уси! Мама зла! " Crossing Arms Спукала съм се от смях, баба Уси е майка ми, която все го глези, та човекът там ще се спасява.  Crossing Arms

# 76
Хайде и аз в кюпа Simple Smile

За заспиването - в нейното креватче  с четене на приказка или на изгасена лампа и разказване на приказка. През нощта ако нещо не й е добре пита може ли да дойде при нас и се гушкаме, но е рядко.
За часа - дори и да легнем по-рано, преди 22:00 рядко заспива.
За храненето - сама, но понеже го прави от много време та в яслата не се налага да й помагат и вкъщи от време на време й се ще аз или татко й да й даваме.
За обличането и събличането - сама - като понякога казва: "Мамо (тати), може ли ти..."
Този филм с буденето и искането на нещо го гледахме нощи наред...само дето тя не казваше, а направо си плачеше и ние само предполагахме и понеже предположенията не са верни тя се ядосваше още повече. Накрая я оставихме да си поплаче и й обяснихме, че може да говори добре и е хубаво да си казва какво иска, за да можем да й го дадем.
За миенето на косата и тя се пазари и казва: "Ама косата няма да я миеме мамо?" и хем го заявява, хем пита Mr. Green  Имаше период в който не искаше да се къпе и миехме ръце, лице, дупе и зъби, но сега откакто се затопли всеки ден минава през банята, като 1 -2 пъти в седмицата мием и косата.

Таси, ще му помогнат в началото, пък и като гледа другите деца сам ще иска да се съблича като тях. Освен това до есента има  достатъчно време. А колкото до яденето - гладен няма да стои и ще се нахрани, но ако има кой да го нахрани няма да откаже Simple Smile

# 77
Към 21ч. лягаме ,но е абсурдно да заспи сам .Трябва да започна да го местя за да свиква ,че вече е голям.
Не се храни сам ,а за събличането се справя само със слиповете и панталоните засега.
evelinar ,мале опасен е  Joy Joy Joy

# 78
Таси- не се шашкай Peace Пламена яде сама, съблича се сама и що годе се облича, ама немам нерви да я изчакам Embarassed  Мисля, че всичко това е така, защото ходи на ясла Wink много бързо се научават, когато гледат едно от друго  Grinning Ще видиш, че за месец- два ще има корена промяна на Краси  в градината Peace и аз не вярвам да ги оставям гладни и не облечени  Mr. Green

п.с. Евелинка- евала на малкият ти мъж и багажа си събира  Laughing

# 79
  • София
Хах, Евелинка, спука ме от смях Simple Smile
Таси, Димитър когато ходи на ясла е самостоятелен и вкъщи, дори не позволява някой да го храни, но само 2-3 дни да не е на ясла и почва да казва "Аз съм малък, ти ме храни, ти ми вдигни гащите, ти ми дай гърнето ..." Така че да знаеш, че много бързо свикват като гледат другите деца какво правят.
А пък Димитър когато ми се ядоса ми казва "Ти си бедна мама, нямаш палички!" и мисли, че това е най-голямата обида  Laughing Нямам идея откъде го е научил това.
Оска, да ти кажа и аз така замръзнах преди 1 седмица когато Д. падна от стълбите на една много висока пързалка и направи салто във въздуха и си прасна главата в земята. Изобщо не реагирах да го хвана, макар че бях на 50 см от него. Разминахме се и тоя път с леки рани по челото. Отделно пък цялата ръка беше в рана, заради инат да рита с джапанки.
За къпането - всяка вечер уговорката е "Мамо, нали тая глава не?!"
За спането - спи си в леглото, заспиванто е 99% само и единствено в мое присъствие, иначе рев. Една вечер се събуди изплашен и вика "Мамо, тука има една голяма и лоша муха, изгони я!" - сънувал е нещо, трудно му обясних какво е сън.
Да ви се похваля - вчера записах Д. в детската градина за септември и съм много щастлива, надявам се тук да сме по-редовни отколкото на яслата, дано намалеят болестите вече. В групата имаме няколко познати момиченца. Повечето са момичета - 15 на 9. Аз се майтапя с Димитър, че ще хване някое гадже да го облича, щото той не се справя особено от кръста нагоре, а той се дразни  Grinning

# 80
Оска, въхищавам се искрено на хора като теб - пределно толерантни и коректни! Аз също се старая да съм търпелива към другостта и различността, но... има конкретни случаи, както сега, когато си имам твърда позиция и съм я изразила! Както каза Илиана, в случая обвинението е доста сериозно! Това е последният ми коментар по въпроса - просто повече думи не са нужни!
Евелинка, голяма фога този батко  Joy Багаж си събира човекът и при баба да си ходи. Ееееех, то и моята майка го глези Марти ама той не иска и да чуе да ходи доброволно пир нея!
Заспиването - през деня спи на леглото на кака си, вечер при нас  Confused Чета му приказка, докато заспи. Но това спане при нас просто ме влудява. Сестра му от съвсем мъничка си спеше самичка, заспиваше си съвсем спокойно сама в стаята и поне вечер имахме възможност със съпруга ми да се видим, да поговорим. А сега - никаква възможност за уединение, никакво време само за нас двамата. Понякога дори се налага да си кажем по нещо на английски вечер, за да не ни разберат децата  Crazy
Къпането - нямаме проблем с миенето на косата, но за теки, които имат, се продават едни като предпазни козирки специално за дечица за къпане, за да не им влиза вода и пяна в очичките.
Относно обслужването сам - мъкааа, мъкаааа  Embarassed Умее да се храни сам и то изключително добре, но освен ад си събуе гащичките друго не умее. Все още дори не говори! Всичко разбира и си общуваме, като аз му задавам разни въпроси, на които да ми отговори с да или не. Но е мъка, повярвайте ми. Няма здравословен проблем причина за забавянето на говора, но търпението ми е на изчерпване, все ми се ще да започне преди да тръгне на градина! Пожелайте ми успех!
Целувки на дечицата!

# 81
  • Някъде в Европа...
Привет , момичета!

Евелина, смяла съм се до сълзи с мишока ти... бре, че умник..
Оска, хиляди извинения, че изобщо не ми остава време да ти пиша Лс, но да знаеш, че ни най-малко не съм те забравила  Hug

Заспиването - спи при мен на сплнята. Лягам до него и си приказваме на загасена лампа, по някое време му казвам Ради, лека нощ и си затварям очите, той мълчи, мълчи и заспива...Около 22х заспива
Къпането - и ние ммсе с уговорки за главата, но в банята става лесно миенето й...
Самостоятелността - храни се сам, съблича се сам и горе долу успява и да се облече. Като се съблича си сгъва дрехите и си слага чорапчетата в пантофките. Това е научено от яслата....Сам се обслужва за пишане и акане, ако не съм около него,  даже и не разбирам кога го прави. Сам си взема гърнето, събува се и сяда. Ако само е пишал, сам се обува и си го изхвъря, ако е акал  - идва да му избърша дупето. Таси, не се притеснявай, много бързо ще се научи в градината...

Малко за нас сега. Аз започнах работа, успях да се прехвърля. Вече втора седмица работя. Колективът е добър, нямам оплаквания и от началството, няма почти никаква работа и обстановката е много спокойна като цяло. Даже вече и заплата взех  Simple Smile. Карам шофьорските курсове. Минах вътрешния изпит, следващата седмица ще са листовките пред ДАИ. Кормуването ме плаши доста, имала съм 10 кормувания и ми е голяма каша в главата, честно казано....
Ради е добре, ходи на ясла...Вече почти всеки ден баба му или дядо му го вземат от там, няма проблеми, позволих си още няколко вечери да го оставя сам, а аз ходех да спя у баба ми. Майка ми е очарована от него, много слушал, сам заспивал....Миналата седмица жбеше болен, аз не си взех болнич, че все пак ми беше 1 работан седмица и го гледа баща ми. И той е възхитен от него, но появя ли се аз и се променя коренно, става голяма лига....

Много започна да хърка като спи, казаха ми че имал 3 сливица. сега 3м, ще му капя по 10 дни - коларгол и ще пие Перитол и след 3 м ще видим какво ще правим......

Друго ново не се сещам...
Много целувки и прегръдки на всички

# 82
Оска, Диди, и на мен ми се е случвало така да не мога да реагирам  Embarassed.
Забравих да допиша вчера, че имаме голям проблем и с прането на дрехите на Благун, не си ги дава диването и туй то! Как ли не го лъжем вечер да му хвърля за пране тениската и панталонките, страх го е, че Макуун (Макуин Светкавицата - всичките му тениски са с него почти) ще се намокри  Crazy.
Радвам се, че ви развеселих. По този повод, Блажката се е научил да ми вика и "мамут" (понеже Митрий се обръща така към мен в повечето случаи). Представям си какво ли си мислят съседите, особено в съчетанието "Зъл мамуте, ела тук!"
Ейрче, успех с шофьорските, не е трудно, щом аз взех книжка  Mr. Green. Ще се научиш като вземеш книжка и започнеш да караш кола. Неволята учи най-добре, започнеш ли да караш сама из улиците, без никой до теб, много по-бързо се свиква, нещо като да те пуснат в морето без да знаеш да плуваш - или се давиш, или започваш да плуваш  Wink. По този повод да те успокоя - в града и да се удариш, едва ли би имало сериозни последствия, големите сакатлъци стават на дълъг път.
По този повод,   Flowers Rose Flowers Rose - за жертвите от катастрофата. Cry

Последна редакция: сб, 30 май 2009, 21:56 от evelinar

# 83
еййййййййй, порастнаха бебешоците  Thinking
И Симона що-годе се справя с нещата...сега си е втълпила, че е голяма кака, то аз и го втълпявам, де, да се подготвя  Naughty ...само спането ни е дерт, че спи при нас и не знам бебето като дойде дали всички ще се търкаляме на спалнята  newsm78 ...иначе с другите неща проблеми нямаме  Peace
КОТЕ, нали на 01.06. щяха да излязат резултатите?  newsm78 Иначе честито за ДГ, аз май пак изтървах влака...

# 84
КОТЕ, нали на 01.06. щяха да излязат резултатите?  newsm78 Иначе честито за ДГ, аз май пак изтървах влака...

Тогава излизат  Peace просто сега се обаждат на хората които са приети в две градини, в коя предпочитат за да могат да наместят другите деца  Peace Аз съм подала на едно място и си чакам заветната дата  1.06

evelinar- ама не си прала играчка, щото била мръсна, според Плама и не съм я видяла кога я е набутала там   Crazy "Зъл мамуте, ела тук!"- Joy hahaha Joy аз съм стигала само до лоша мама  Tired

Ейрче- и от мен успех, няма да се шашкаш  Peace всичко се научава с практика и с едно-две ожулвания  Wink

спирам  Heart Eyes

# 85

Тогава излизат  Peace просто сега се обаждат на хората които са приети в две градини, в коя предпочитат за да могат да наместят другите деца  Peace Аз съм подала на едно място и си чакам заветната дата  1.06

Peace Ок, значи може и да ни огрее...надеждата не е умряла.. Hug

# 86
Mамчета, вчера имах голямо родителско вълнение... имах абитуриент от яслата Simple Smile
Децата бяха подгорвили 40-50 мин програма, с песнички, сценки, стихчета  и танци.. Напълни ми се душата.
Подаръка за нас родителите беше портфолиото с работи на децата през времето, което са прекарали в яслата.
Снимков материал ще дам по-късно ..

# 87
Здравейте и от мен!Влизам със добрата новина,че Вяра е приета в детската градина! PeaceМного се радвам.Днес изнесоха списъците с приетите дечица.Относно порядките в градината не се притеснявам изобщо,Вяра има изградени навици и това няма да е проблем,но с оставането сутрин ще си имаме доста главоболия.Още отсега я подготвям за това,как сутрин ще я оставаме при децата и ще ми казва 4ао и целувка,а ве4ер ще я прибираме,какво ще правят там и за вси4ко за което се сетя и разказвам.Надявам се това да и е в помощ.Тя заспива сама, храни се сама,дрешките yмее да си съблича,но още не се справя добре с обли4ането на блузките,без памперс е и сама си сяда на гърнето или си казва.Заиграва се с децата и   ще се вклу4ва в заниманията с другите.Само пустото му оставане ми е голям дерт.Вечер заспиват и двете с кака си около 21.30h.,с миенето нямаме проблем,само за главата малко се опъва.В банята все още я е страх и се мием в стаята.Вече определено се отпyска да казва повече дyми и като е там все ще я разберат какво иска.
Коте,поздравления за първите вълнения около изявите на Мишо!Тепърва ти предстоят много такива,пожелавам ти ги от сърце! Hug
Аирче,радвам се 4е си намерила своето място в новия колектив!Вече си поставила началото!  Peace
На вси4ки,които още са в очакване на новини за приема в ДГ им пожелавам успех! Hug

# 88
О, чудо! Shocked
Обадиха ми се преди малко от ДГ да ми честитят, че и Симона е приета...Ами сега?
Аз съм в паника...Не знам какво следва, как ще стане номера, направо съм си неподготвена...
Най - ме е страх да не ми донесе точно сега някоя шарка, защото съм чувала, че е много опасна при бременност...А аз не съм карала едрата...
Егати майтапа...то иначе - кеф...при тоя недостиг на места, като резултат от кандидатстудентски изпит си беше....
Айде, честито на всички  bouquet

# 89
И аз съм тук Wink
Снощи ми стана трудно да ви пиша, но сега няма да пропусна

за "инцидента" - нямам коментар - неудобно ми е, че точно в нашата тема се случва EmbarassedМисля, че повече от 3 години са достатъчни, за да си имаме някакво доверие. Само се надявам Недоразумението  да не откаже никой да пише в този форум...

за мишоците - моя Криско е вкъщи в момента /с конюктивит от яслите/...Иначе сме приети в градината, която пожелахме и сега ще подаваме декларация за потвърждение на мястото. През октомври ще направим новото попълнение...В този ред да попитам mia ata - Симона ще тръгва на есен на градина, нали? Дотогава бебенцето ви живот и здраве ще е поотраснало, а и не вярвам да започнат веднага да носят зарази... В момента в яслите е фул с Варицела - не е изключено да се обзаведем и с тая екстра, но по-добре сега.

AIR, специални поздрави на Ради от нас и  Heart EyesПоздравления на теб - започна с доста промени наведнъж Hug

Евелина - поздрави и на Батко - посмяхме се, а аз после ще се включа пак за да разкажа каква "тротоарна екзема" имам от моя син и кви сериали се разиграват у дома Wink

Общи условия

Активация на акаунт