Всички НОЕМВРИйки да изпъчим гърди,скоро,че сме мами и на външен вид ще проличи

• 13 887
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
  • home!sweet home!
Можеш Парацетамол, също Панадол (предполагам може и Нурофен - това от на детето, ако имаш). Ще попитам аз гинеколога за Нурофена, че такова купувам за Андрея. Но Парацетамол спокойно можеш да пиеш.

Благодаря ти

# 61
да споделя, че днес дадох кръв за БХС. Ако някой ще ходи и иска бързо да мине най-хубаво е още предния ден да си платите на касата. Самата каса работи от 9ч., а лабораторията е от 8,30. Така че всичко ще ви е готово и ще сте първи в даването на кръв (наистина доста са туткави лаборантките).

# 62
Здравейте момичета!
Да се оплача и аз от страхотно главоболие снощи. Така не ме е боляла главата от както се помня, чак ми се повръщаше. Знаех, че не бива да взимам никакви лекарства и доста се поизмъчих. Най-накрая не издържах и се обадих на лекарката си. Тя ми каза, че мога да взема абсолютно всичко, от което може да ми мине главата. Попитах за аналгин, защото само това имах вкъщи под ръка и тя ми каза, че няма абсолютно никакъв проблем.

# 63
Леле, момичета, най-благородно ви завиждам за срещата  Hug. Ако живеех още във Варна, щях с най-голямо удоволствие да се присъединя към варненските мами, да си изкарате приятно  Peace
Аз не съм писала последните дни, защото моето гадене не отшумява, а става все по-зле Sad Вече буквално трябва да изпълзявам от леглото, за да отида до банята  ooooh! Откриха ми инфекция в урината, която ще лекуват с антибиотици (уж били безвредни за бебето....) и смятат, че гаденето ми се е влошило заради нея. Дано да са прави, че иначе няма да мога да издържа още дълго, дори хапчетата против повръщане не помагат  Outta Joint На този етап не съм успяла да се наслаждавам на бременността си, но сега се моля с излекуването на инфекцията да се отърва и от кошмарното гадене! Абе бебо да е добре, другото ще се преживее  Party
Някой спомена за подуване на корема вечер - като балон ставам, мъжо снощи пита дали съм сигурна, че бебето не е пораснало, не можело така да се подувам  Laughing
Лек и ползотворен ден на всички  и да ви минава главоболието Hug

# 64
Пак с предложение

За да не се усложняват нещата с часа на   срещата ще я направим от 15,00ч. и който иска може да се включи и до по- късно. Аз лично като инициатор ще стоя максимално дълго - до 18,00ч. примерно , а и обичам да съм по градинките. На кой  когато му е удобно. В крайна сметка  ще си е бърборене  без край  .  А ако ни хареса винаги може да си правим нови уговорки.  Hug
За всеки случай си давам телефона за навигация ако някой се изгуби по трасето - 0878 44 72 32

zlitova - дано мине бързо и да започнат само хубави моменти за всички ни.

Хайде чао за сега, отивам на вливане  Sad

# 65
Ще гледам да дойда от 15.00ч. Може пък и да е облачно, да не ни пече на тиквите.

# 66
Аз ще пиша допълнително, че не съм много сигурна към колко..
Мария, ще ти звънна ако има нещо.

# 67
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Големи кошмари сънувах тази нощ,надявам се да не се сбъднат.Аз също съм с главоболие от 10 дни,явно е хормонално нещо,като не мога да издържа,пия парацетамол,той е безвреден.Апетитът ми се възвърна и сега си хапвам порядъчно,особено вечер. Mr. Green
наслаждавам се и на кафето сутрин,че ми се гадеше от миризмата му доскоро.

Към мамите от Пловдив,аз съм навита за среща,но ако е някоя неделя,защото 2 съботи са работни.Този Хип натал откъде мога да си го купя,дали го има във Вис Виталис? newsm78
Аз още пия фолиевата киселина+феро фолгама.Докторката онзиден ми изписа Топ Левюр,днес ще си го взема.Исках да се размина само с едно хапче,понеже трудно ги гълтам,но не става работата и ще се мъча още.Ще си изпия ФК,имам още около 20 хапчета,няма да навреди,тя си е водоразтворим витамин,излишното количество се изхвърля с урината.Някои доктори наистина препоръчват до 5 месец да се пие,други до 3,когато вече е завършило развитието на невралната тръба и после няма смисъл.Абе на когото не му се пият хапчета,да набляга на зеленчуците и плодовете,те колко са полезни в този момент,е отделен въпрос,но да не задълбаваме толкова.
Стискам палци и аз на тези,които са на изследвания,чакаме хубави новини. Praynig

zlitova  -не се притеснявай за антибиотиците,няма да навредят на бебето,дано всичко мине бързо и да се изчистят бактериите.На мен все още не са ми вземали микробиология,нямам оплаквания,но все пак мисля,че трябва да направя едно изследване,незнам дали се полага от касата и кога обаче newsm78

Слънчев и ползотворен ден на всички. Hug

# 68
Здравейте момичета!
Днес си разбрах резултатът от БХС - 1:490. Много съм притеснена. Докторката там каза, че трябва пак да го направя. Рискът бил нисък, но трябвало пак да го направя. Но това може да стане чак след 15 седмица. До тогава и аз ще се побъркам. Този БХС много натоварва психически.  SadСега ми остава само да се моля на Господ всичко да е наред.  Praynig Две години се борихме за бебче. Сега не си намирам място. Извинявам се, че Ви натоварвам с моите грижи. Но като споделя с Вас сякаш ми олеква.
За срещата смятам, че е страхотна идея. Аз ще дойда на следващата. Всички Ви прегръщам Hug!
Другата седмица влизам в 15 седмица и пак ще пиша за резултатите!

# 69
Nadejdata_08,  не се трвевожи де. Нали си говорихме в миналата тема по повод резултатите на нана5кова и се видя, че има адски много случаи на висок риск и после с бебетата всичко е наред. Само нерви за майките и излишни амниоцентези. Много, много съм против този БХС при здрави, необременени родители и при добри резултати от ФМ. Не може това да е рутинно изследване, в каквото се превръща. Аман от изследвания значи, до гуша ми дойде все да имам да давам кръв за нещо или да се мъкна до майка си гъ*ина за не знам си колко D ехограф. Преди няколко години не се правеше нито фетална, нито БХС. Само искат да ни взимат парите.

# 70
Здравейте момичета!
Благородно ви завиждам за срещичките.
Аз вчера отидох на доки заради паренето при уриниране и болките ниско долу.и честно казано се разочаровах от нея.Пусна ми изследвания само на урината и ме прати да си ходя,без дори да чуе сърчицето на бебо въпреки че си бях взела час и си платих за редовен преглед ,който обикновено включва ехограф.А на въпроса на мъжа кога може да се види пола на бебето отговори че не гледа нищо когато съм отишла в не от нея определения час.С една дума ми каза да ходя само когато тя ми е определила.Такова отношение не съм очаквала.Аз и днес съм си с парене и пия едни прахчета за неутрализиране на урината  и се наливам с вода ,микробиологията ще отнеме 3 дни.
За главоболието имам го доста често и като стане нетърпимо пия панадол ,но от обикновения.
Надеждата _08 ,стискам палци всичко да е ок!
Лек ден на всички!

# 71
Здравейте момичета!
Днес си разбрах резултатът от БХС - 1:490. Много съм притеснена. Докторката там каза, че трябва пак да го направя. Рискът бил нисък, но трябвало пак да го направя. Но това може да стане чак след 15 седмица. До тогава и аз ще се побъркам. Този БХС много натоварва психически.  SadСега ми остава само да се моля на Господ всичко да е наред.  Praynig Две години се борихме за бебче. Сега не си намирам място. Извинявам се, че Ви натоварвам с моите грижи. Но като споделя с Вас сякаш ми олеква.
За срещата смятам, че е страхотна идея. Аз ще дойда на следващата. Всички Ви прегръщам Hug!
Другата седмица влизам в 15 седмица и пак ще пиша за резултатите!

Nadejda_08, не се шашкай , резултата ти не е лош, навсякъде където съм чела този резултат се дава като нисък риск, няма смисъл да се тревожиш излишно. Аз затова не исках да си правя БХС, мнг често са подвеждащи резултатите,но сега от ЖК на частно ми се полага и ще ми го пуснат. Не си мисли, че му има нещо на бебето ти, ти на ФМ беше ли?какво казаха там?

# 72
  • Пловдив Белащица
Янечек, все пак при ДАУН няма семейна обремененост. Случва се на напълно нормални, здрави двойки, единственото доказано е, че с възрастта рискът се увеличава. Но на моя приятелка, зълва й (на 19 год) роди бебе с ДАУН, така че никой не е застрахован. Но друг е въпросът, дали искаш да знаеш това предварително. Ние имаме шанс поне дотолкова, че имаме информация, че се правят такива изследвания. А всеки сам решава дали да се подложи на този "стрес". А парите никой не може да ти ги вземе, ако ти не искаш да ги дадеш  Wink. Имам познати, които не правят БХС, а директно се подлагат на Амниоцентеза, макар да са под 35 год.
Така че тези, които не са минали още БХС и смятат, че един евентуален резултат с висок риск единствено ще ги стресира, просто да не се подлагат. А и това че рискът е определен например на 1:300, означава, че една от 300 майки с такива резултати ще роди дете с дадена болест. А не означава, че като се роди здраво бебе, резултатите са били грешни.
Ето ако на някой му се чете за изследванията http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=663

# 73
Пак закъснях с писането и днес. Просто имах доста работа
За срещата аз съм 50/50 понеже вчера мъжа ми ме сюрпризира, че сме щяли да ходим до някаква къща на наш клиент на около 40 км от София и незнам дали ще успея. Но за всеки случай ще си запиша на Мария тел. ако успея да звънна.

# 74
Здравейте!  bouquet
Аз днес съм при доки, направо нямам търпение да стане 5 и да видя бебчето, че тези дни постоянно го мисля.
За ученето не ми се иска да минавам задочно, просто за мен правото е прекалено трудно за да се учи задочно.Снощи пак го обсъждахме с мъжа ми и най-вероятно след втория месец ще си взема жена да ми помага,докато съм на лекции,защото ми се иска да е при мен и не ми иска много да го оставям в Хасково.
За БХС ще видя днес какво ще ми каже доки.Аз миналия път го питах информативно за изследването на хорионните въси и амниоцентезата и той каза че за него са рискувани, още повече след моите спонтанни аборти,така че се надявам ФМ утре да е наред,за да не се налагат други изследвания.А за микробиология мисля днес да си направя, че имам едно бяло течение -не е много силно ,но ме притеснява.
За срещичката-аз принципно събота и неделя често ходя в Борисовата с кученцето ми и мога да се отбия за малко да ви видя, стига някоя от вас да няма нищо против животните- иначе ако имам време ще се опитам да дойда сама.
Това е за сега от мен, ще пиша след прегледа!
Приятен ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт