Всички НОЕМВРИйки да изпъчим гърди,скоро,че сме мами и на външен вид ще проличи

• 13 913
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Nadejdata_08, успокой се, аз например за резултат 1:490 мога само да си мечтая. Моят вероятно ще е под 1:200 само заради възрастта, отделно ако ми излязат някакви разминавания в показателите пък съвсем.

Аз друго не мога да схвана и моля, ако някой разбира да ме светне. Съвсем никакви показатели на Синдром на Даун ли не се хващат на ФМ? Защото навсякъде чета, че само чрез амниоцентеза се откриви, никога на ФМ, а нали най-малкото той често е свързан с проблеми със сърчицето и т.н. - нещо, което би трябвало да може да се види от специалист?

# 76
  • home!sweet home!
Tess , мисля че размера на гънката на врата, както и липсата на ностна костица говорят точно за Даун!

# 77
Мисля че в някоя от темите някой беше писал че HIPP Natal се намират рядко. Преди малко си ги взех от едно магазинче само на HIPP в тунелчето до техникума по мода и дизайн на облеклото на черни връх. Струва 7,10 и ако се пият редовно стига за полувин месец. Хубавото им е че са хранителна добавка и са като сиропче Simple Smile

# 78
Не знам, навсякъде тръбят как ФМ не откривала едва ли не нищо.

# 79
Aми тогава има ли смисъл да се ходи и на фетална щом нищо не се открива? Ще взема и нея да пропусна и  без това адски мразя да се разкарвам по лекарски кабинети, няма друго нещо на света, което така да ме потиска.

# 80
Предполага се, че ФМ открива структурни аномалии, дефекти в невралната тръба и т.н. НО синдромите почти всички обясняват, че не ги откривала...

# 81
За мен ФМ /при добър специалист!/ е много важна и не бих я пропуснала!
Не съм на същото мнение за БХС в късна възраст, смятам го за съвсем ненужно изследване.

„Феталната морфология” (фетус = плод, морфос = структура, логос = наука) представлява обстойно и високо-специализирано ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. В зависимост от гестационния срок се получава информация относно феталното развитие и нормалното протичане на бременността.
Феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. синдром на Даун. Между 11-14 г.с. плодът обаче е твърде малък, което налага повторна оценка на феталната морфология в по-късен срок на бременността.

# 82
  • София
Аз също не бих пропуснала ФМ, даже бих отишла максимален брой пъти  Mr. Green Но познавам хора, които не искат да я направят и са готови да поемат риска евентуално да родят и отгледат дете с увреждания.

# 83
Точно ФМ не познавам някой да е пропуснал да направи. По-скоро пропускат хора, които са от по-малките населени места и не знаят (защото няма кой да им обясни), че изобщо съществува ФМ. Аз също не съм правила с първата си бременност, защото не бях и чувала за ФМ, въпреки че тогава бях в София.

# 84
Момичета много ме успокоихте и сега съм по-добре! На ФМ ходих предния ден преди да ми вземат кръв за БХС. Всичко беше наред според доки. Така, че смятам вече да не се тревожа излишно и да си се радвам на бременността. Много прегръдки! Hug
Ще пиша пак.
Стискам палци резултатите Ви да са добри! Praynig

# 85
Мацките от Варна, както и останалите де Simple Smile

Може ли някакви отзиви за Гранд хотел Варна, по-скоро за Долфин-Марина? Simple SmileНякой да е ходил?Търся нещо all inclusive, ама очите ми станаха на понички вече Crazy

# 86
  • home!sweet home!
Мацките от Варна, както и останалите де Simple Smile

Може ли някакви отзиви за Гранд хотел Варна, по-скоро за Долфин-Марина? Simple SmileНякой да е ходил?Търся нещо all inclusive, ама очите ми станаха на понички вече Crazy

Ние ходим всяка година в Рубин, само той е на плажа и има басейн /освен ГХВарна, де/, препоръчвам ти го!

# 87
Привет!
Да се отчета и аз за днес.Вместо да се оправям вече от към гадене и повръщане,аз си продължавам с пълна сила да повръщам.Имам голям апетит,а нищо не ми се яде.
Момичета,защо никоя от вас не ми отговаря на въпросчетата,които задавам Cry Вчера писах,че плацентата ми е със задна стена.И ако някоя от вас може да ми отговори дали е добре.
Онзи ден бях питала за БХС дали по интернет успяхте да си видите резултатите.
Малко се натъжих , когато никоя не ми е отговорила  Sad
Nadejdata_08,стискам ти палци.Всичко ще е наред!

# 88
  • Къде ли не
Хрисси  аз мога да ти дам отзиви за гранд хотела. Бяхме миналата година там и много ни хареса сега пак ще ходим. Обслужването е много добро за българските стандарти и базата е хубава. Яденето и пиенето е на корем. Те всички са в един затврен комплекс и едва ли са много по - лоши от грандхотела. Определено си струва парите.

# 89
Елена, аз нямам представа по въпросите ти. Ако някой друг знае?

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 15:57 от Ивa

Общи условия

Активация на акаунт