НОЕМВРИЙЧЕ весело лудува за забрани не ще и да чува

• 17 584
  • 295
  •   1
Отговори
# 60
их, язък значи, как можаха да отменят концерта на Депеш. Още не мога да си намеря място.
Дара е във фаза кътниконикнене и съм на предела на нервичките си. Във вторник я хвана дрисък, но се справихме относително бързо. Обаче е такъв инат, такова тръшкане, че немам думи. Бибата ужким я бяхме отказали вечерно време, но се видях принудена и пак я въведох.
Хайде сядам да си пиша домашното по инглиш. Лека нощ.

# 61
Здравейте,момичета  Hug  Hug  Hug
Мисля днешният ден или по-скоро вечер  Grinning да го бележа като завръщане в темата,че то това мойто станааааааа  Whistling половин година.
Естествено първо ще ви призная,че съм много не в час с новините.
Попрочитам от тук от там,но  Blush
Просто аз,силно те прегръщам  Hug
Креми,Лилчо  preggo много целувки на коремчетата и на как Кари и бате Васко.  love001

Мисля да не ви пълня главата с моите ядове,защото вече отминаха,слава Богу  Praynig Вчера приключихме с одисеите  newsm44 Много ми беше притеснено,но се оправихме.И както съм обещала,веднага щом приключим се завръщам и ето ме  Wink Сега обаче няма да ровя за снимки да ви черпя виртуално,ще пестя време,за да пиша повече.Чувствайте се почерпени,вече си имаме жилище и сега обзавеждаме на ум  Grinning

За Габо какво да ви кажа...ще ви пусна някоя по-нова снимка да я видите.Към днешна дата е леко неразположена,има зачервено гърло,но се надявам до ден -два да е добре.Опитва се да говори нещо ,не спира за секунда на едно място,вече дори ако се случи веднъж в месеца да се застои за минутка някъде и проверявам дали е добре  newsm62
И понеже прочетох последните две страници,да се изкажа и аз по въпроса за магзаноСа  #Silly
Аз също оставям Габи сама да играе по площадките,разбира се аз не хуквам на шопинг,а си посядвам на някоя пейчица и едното ми око е при нея.Разрешавам и да се катери по пързалките,по катерушките,но в тези случаи съм достатъчно близо за д я хвана ако се засили да лети,кат опосума от Ледена епоха,и достатъчно далече,за да си мисли,че се справя сама.Майката на моя кръщелник,не му разрешава да се катери по пързалката,защото щял да падне,дори го държи под мишниците,когато се пуска,не му разрешава да седи в пясъка,защото ще се нацапа,не му разрешава да тича,защото ще падне. ooooh! ,а той е на 3 години... и когато преди две седмици го взех от ясла,заведох ги с Габи на една площадка,Габи се зарови в пясъка ,а той ми казва-"Кръстница,искам на парзалката"...казвам-"Алекс,ходи и си играй,разрешавам ти"..аз мисля,че ме пита дали може,а той искал да го придружа,защото децата щели да му се смеят doh После ми идваше да набия майка му и когато и казах,тя ми отговори,"Не ме интересува,по-добре комплексиран и здрав,отколкото свободен и потрошен"...Та всеки си има свои разбирания  Rolling Eyes Ето пресен пример от тази вечер,Габи се заигра с едно момиченце на около две години и половина и докато си играеха онова започна да я щипе по бузите,бръкна и в окото без да иска,казах веднъж да внимават,но картинката продължи.Габриела обаче не страдаше от това,седи и си кротува,като никога.Не се намесих и не го правя докато виждам,че нещата са под контрол,оскубали се,бутнали се,скара ли се за кофичка...оставям първо да се разберат по между си и ако не намерят общ език,тогава се намесвам,ако Габи е виновна,я моля да се извини и понеже не може с думи,даваме целувка за сега,ако другото дете е виновно също моля да се извини на Габи и изобщо не ме интересува дали някоя майка няма да се разсърди,но честно казано до сега не съм попадала на такива майка,все готини бе smile3503

За яденето-ние сме много ларж  Whistling като неиска,изобщо не я насилвам,ако иска,като и огладнее газурата,тръгва по мен и крещи "Ааааааааам" Grinning

Сега даи питам,какво става с Националната среща,че изобщо не съм в час,ще се осъществи ли изобщо и ако да,да поровя назад да видя какво е положението,,за да не ви ангажирам да ми пояснявате  Wink

Ами ще спра,защото вероятно поста ми е доста хаотичен,но едва ли е от загуба на тренинг,май винаги съм си била така  #Silly

Спокойна нощ ви желая  Hug

# 62
  • София
Мерги Честито! Няма по- хубаво нещо от самостоятелността. Със сигурност сега нещата рязко ще се подобрят. Радвам се, че се върна, защото ме гонеше носталгия по нощните смени, които давахме с теб миналото лято. Hug

Момичета, благодаря на всички за комплиментите и вниманието!  bouquet Ще се "видим" след няколко часа пак, защото моето момче започна да става в 6. Сигурно трябваше да съм си легнала отдавна, но завъртях последния епизод на Лост и сън не ме лови.  Rolling Eyes

Лека нощ на всички!

# 63
Сигурно трябваше да съм си легнала отдавна, но завъртях последния епизод на Лост и сън не ме лови.  Rolling Eyes

Еее,защо ме подсети за Лост,Тони днес е дежурен и немога да го гледам без него,ще се сърди,а така нямам търпение  Simple Smile

Надявам се да започнем отново с нощните дежурства  Wink

# 64
Добро утро!

Мерги, добре завърнала се, душицо  Heart Eyes Дано си все така редовна, както преди  Hug
Честита ви самостоятелност! Знаех си, че нещата ще се наредят както трябва  Hug
Чакам с нетърпение да видя порасналото Габи  Heart Eyes

Цеци, честито ти фото! Със здраве да си го ползваш и много хубави моменти да запечаташ  Heart Eyes
Радвам се, че на Васето дупето е по-добре  Hug

Таш, в крайна сметка конюктивит ли се оказа? Дано по-бързичко му мине на хубавеца  Heart Eyes

Катенце, хубавото е, че вече имате поставена диагноза  Hug

Галенце, целувки за Никича и за теб  Heart Eyes Дано не ви се случват такива неприятни случки повече  Hug

Креми, направо изтръпвам при такива ситуации  Confused Добре, че всичко се е разминало  Praynig

Тианка, монтираха ли ви секцията? Хубавичко ли стана? Хайде, похвали се , де  Hug

Канелка, в крайна сметка какво решение взехте за банята  Mr. Green Гледам, че пак си се разбъбрила за нея  Hug

И аз смятам, че децата трябва да бъдат по-самостоятелни, за да се справят по-лесно сами в определени ситуации  Peace Разбира се, че подкрепям мнението ви, че не трябва да ги изпускаме от поглед, но с мярка и до една определена възраст. Но те не трябва да усещат нашето "наблюдения", т.е смятам, че не на всяка цена трябва да сме им лепнати за дупетата  Laughing Ще дойде време, когато няма да имаме тази възможност и няма да бъдем преки свидетели на това, което им се случва. В тези моменти, дечицата трябва да знаят как да се справят сами с възникналия проблем  Peace Разрешавайки родителят проблема, идва момент, в който 4-5 годишно дете тича при родителя си и казва : "Мамо, мамо, а пък "еди кой си " ме удари." или "...ми взе топката" или каквото и да е  Laughing Преди 2 години , докато си работих в двора, с гръм и трясък влезна един разгневен баща на тогава 7-годишно едро момче и започна да се саморазправя с моя тогава 4-годишен синковец защо бил ударил сина му  ooooh! Еми смешна картинка  Crazy
За бутането на по-малките деца, смятам, че е напълно нормално. Преди години Ицко беше в тази ситуация и ми беше много болно, че по-големите не го искат , защото бил малък, а гледам сега и той го прави  ooooh! Опитвам се да му обясня, че не е хубаво, че и на него няма да му е приятно, ако остане сам и няма с кого да играе, но децата си знаят и си искат тяхното, просто ние не можем да им контролираме играта и не трябва  Peace Играта на децата всъщност е мини модел на "играта" на възрастните. Т.е все едно да ръководиш живота на порасналото си дете вече мъж  ooooh! Знаете какво се получава  Peace

Като знам, че не ми е ден за писане, защо изобщо се захващам  Laughing

Хубав ден, милички  Heart Eyes

# 65
Здравейте майчета   bouquet

Желая Ви ПРЕКРАСЕН ДЕН  Hug

Роси много хубаво си го казала "Играта на децата всъщност е мини модел на "играта" на възрастните."  Hug

# 66
Добро утро!

Мерги, душЪта!  Hug

Мариянка, липсват ми часовете по английски с теб  Confused Преди си знаех, че два пъти седмично ще се видим със сигурност, а сега на високосна година  ooooh!  Съжалявам за концерта на Депеш.

Таш, как е Алекс? И Лена от вчера вечерта пак е хремава  Confused Сутринта леко й беше гурелясало оченцето - веднага й се запушват слъзните каналчета. Ако утре я върнат за конюнктивит  #2gunfire

Днес са пренаредили списъците за ОДЗ-та и градини и съвсем се обърках  newsm78 "Социалните" само 40% от местата ли ще заемат? Юлче, Дианка, ударете едно рамо  Praynig

# 67
Да, 40 %. Ако не ти е станало ясно досега, че имаш възможност да те приемат само в градината по първо желание (евентуално), сега би трябвало да ти се е изяснило.
Аз още се чудя какво да правя с малкото демонче. В градината на първо желание е в гранична група, с вероятност около 2:1 да го приемат. Обаче се чудя дали да не го запиша на самостоятелна ясла до градината на брат му и догодина да ползвам допълнителна точка и да кандидатствам за ЦДГ, което също е до градината на брат му. Ако сега го приемат в ОДЗ по първо желание, ще трябва да ги водя в два различни квартала (и нито един от тях не е кварталът, в който живеем  Rolling Eyes ).

# 68
  • София
Добро утро,
Моят синковец ме вдигна в 5 на крака, до 6 и нещо играх с него на спалнята и после вече нямаше на къде и го пуснах в хола. Човекът хапна стабилно, намаза си едно мляко на лицето за хубава кожа  Mr. Green, изпи си сока, изгледа 3 серийки на бебе Айнщайн и го заведох на ясла. Върнах се и къпах каката, че се беше напишкала, сложих и да закуси, проснах едната епралня и пуснах нова. Сега Таня е на пиано и след малко ще търча да я взема и заведа на градина.

Стефан не спи спокойно от няколко дни, дали зъби го мъчат  newsm78 има 16 засега.

Цеци, честит фотоапарат.
Креми, направо ми се разтуптя сърцето като прочетох за детенцето.
Мерги, честито ви жилище   bouquet

За игрите по площадките - ами аз да ви кажа не водя децата ми на такива места, или свеждам до минимум посещенията.
Мойте играят вечер до 8-9 на двора, има доста деца от блока, дворът ни няма излаз на улица, никой външен не може да влезе сам. Оставям ги да си се дърпат и карат колкото си искат. Забелазала съм, че когато направя забележка после ме дебнат и правят точно това, което аз не давам, така че ... да се оправят сами. Взел му някой играчката - ами да си намери друга или да успее да си вземе неговата. Ще  пореве, ще се потръшка и после се заиграва.
Напоследък Стефан си пада екстремист - качва се на едно хълмче и решава, че може да скочи като големите - след като си ожули челото и аз на няколко пъти го хванах в полет, сега пада внимателно  Mr. Green
Та и мен като Елица можете да ме замеряте с камъни  Mr. Green Аз съм на принципа, че щом нещо се изнесе навън с него могат да си играят всички - винаги предупреждавам Таня като завлачи играчки, а Стефан още не разбира. Ако нещо им е много ценно просто си играят с него у нас и това е, но за сега нямаме такива ценни играчки  Wink Wink а и като се счупи нещо взимаме ново /то и бездруго всичко им омръзва толкова бързо/

Да ви се похваля - вчера бях на контролен преглед за очите - професорката каза, че съм идеална и са махнали всичко на 100%  Simple Smile По този повод минах на един лек шопинг и се сдобих инцидентно с 3 чифта сандалки  Simple Smile

Взех си и нови слънчеви очила. Ето ги:http://www.resortsunglasses.com/images/Sunglasses/Rayban%203321% … %20$249.95%3B.JPG

Отивам за Таня, че да не ме чака. После ако имам време пак ще се включа, че нещо много работа.

# 69
Добро утро!

Блазе ви, че можете да си говорите за ясли и детски градини, че и шансове за влизане да знаете. Аз съм в пълно неведение. Рони няма да ходи на ясла, отказахме се, но пък подочувам, че сега било времето да го записвам не на ясла, а на детска градина и като тръгне на градина, да започваме веднага да търсим училище... Shocked Joy

Юлче, хубав метод си споделила за укротяване на чужди опърничави деца, ще се възползвам ако ми се наложи.

Мерги, честито!  bouquet

Цеце, честита ти придобивка! Grinning Много хубави снимки да направиш! За тежестта - сам по себе си не тежи наистина, обаче като вземеш още куп джидавки, дори да не са към апарата, ами разни играчки, води, закуски, памперси... става ужас. Рони напоследък няма много снимки навън точно по тази причина. Само като излизаме с Ангел взимаме фотоапарата, но заради обиколки на магазини, скоро не се е случвало.

Роси, говоря си аз за банята, но само за да се убедя колко правилно постъпваме като не я разбиваме. Wink
Таш, ужасни купувачи сме, да. В големите магазиви ние сме единствените, които взимат по една плочка и обикалят с нея целия магазин, после взимат втора, трета и пак така... Струва ми се нормално. Laughing Искам да съм 100% сигурна, че си пасват по всички параграфи, защото две плочки за под и стена, сложени на различна височина и на различно разстояние от източника на светлина в магазина /а не дай си боже смесени източници/, не могат да бъдат сравнени коректно ... Joy А в малкита магазинчета плочките са само по 1 бройка и залепени и няма как да ги разнасяме. Laughing
Бързо оздравяване на оченцето на Алекс! Hug

Бояна, и на мен ми харесаха постовете ти в темата за връзката секцио-убийци. Изумителна връзка, пък ако ще авторът да е нобелист! ooooh!  Joy

# 70
Здравейтееее,
има ли за хвалене след излизането на списъците или положението си НЕпроменено, поне при нас е така. Номер 53 сме в исканото ОДЗ,а да видим и след 23-ти кво ще става.Не разбирам какво трябва да чакам и да следя, но се надявам,че ще го изпишат с ясни букви в профила на детето и в "секция Кандидатури" все пак съм с висше образование, ма моля ви се Simple Smile
Изобщо не искам да си помислям, че няма да го приемат есента, моля се на всички богове, за това, защото трябват парици. А за частна ясла нямаме възможност;

Жу страхотни очила,да са ти честити, браво за резултатите Simple Smile  Peace
Мергичестит ви нов дом! Страхотна новина,добре дошла, надявам се с пълна пара да се завърнеш в редиците.

За игрите на децата мисля, че всички сме се разбрали, то в интернет пространството рядко от един път можеш да останеш рабран, защото всеки има различни разбирания и усещания за написаното, но крайна сметка исках да кажа всичко онова, което вие сте писали в мое допълнение, не се различавам от вашите разбирания, действия и маниери....
Залагам винаги на това детето да е самостоятелно както аз съм била от малка. Затова и държа да спи в отделна стая още от пеленаче, защото имам определени изисквания, всеки да си знае собственото пространство и детето да израства в собствена среда, стая и да има нещо само негово.Като порасне да иска да остане сам ,да си влезе и да затвори вратата.
та така де, много задълбах пак.... По-добри от нас няма, така че.....  Embarassed Embarassed Embarassed

# 71
  • София
Мерги, welcome back  Hug Честита придобивка, със здраве да си я обзавеждате и ползвате  Heart Eyes

Темата за площадките е неизчерпаема и надали има 100% правилно поведение, приложимо във всички случаи, тъй като и децата, и родителите, и градинките и условията са различни. Гледам, че всички изповядваме подобни принципи, ама като си ги напишем тук, понякога звучат различно според нагласата на четеца  Mr. Green

Само благородно завидях на Ванилия, че живее в санаториума, и аз искам там  Crazy

Гале, много съжалявам за случката на площадката, никога повече такива преживявания  Praynig Hug

Хубав ден  Heart Eyes Hug

# 72
Привет отново!

Да Ви се похваля, вчера си сготвих коприва...само аз я ям разбира се...
защо ми се мръщят на зелените гозбички вкъщи  Thinking
та ако се сещате за Попай ейййтакава сила ме удари днес и
като се хванах от сутринта до сега чистене... Joy
Сега хапнах пак коприва...следобед hahahaнезнам какви ще ги върша...

По повод площадките...не ми завиждайте! но като тръгнем
и аиде на плажа...плаж колкото искате! всеки си играе и никой на никой не пречи  Wink

Хубав следобед и Ви прегръщаме  bouquet

# 73
Здравейте мамчета! Wink
 Мерги честито! Знам,че отдавна го бяхте капарирали,а сега сте се нанесли Peace
Теди намери ли си работа?
Жу и на теб все се чудя как успяваш да си толкова мултифункционална мама,като кухненски робот всичко в 1 Crazy Очилата са страшнии,честито!

Еличкетърсиш ли ми работа Wink Днеска нещо с еприсетих за тебе и исках да те чуя просто така,но се усетих,че сигурно почивката ти е минала и няма да те притеснявам Wink

Ивчето е триколка от вчера,подарък и е,така и се радва,че само го вика колелото"ела" Laughing,от тези с ръчката,сещате ли се? Също така като види коте и почва"ня...наааа" и си удря ръката уж да бие котето,защото миналата седмица още едно коте я драсна с нокът по пръстчето и тя още помни,после ми дава пръстчето с трагична физиономия да и го цункам,за да мине Heart Eyes Laughing Това се повтаря на има-няма 10 мин Laughing
Отвори ми се малко работа,после пак ще пиша Hug
П.С. Цеце страшна снимка за ненастроен още апарат,честито със здраве да си го ползваш и много парички да изкараш с него Hug

# 74
  • София
Малко почивам, че ме заболя главата  Simple Smile

sladurka честита ви количка.
Теди, така ми се дояде коприва. Ще взема да направя тия дни, въпреки, че сигурно сама ще си я ям - тъкмо за сила  Laughing
Ние ще идваме в края на май в Бургас, но само ще оставим децата и ще ходим до Истанбул. Навръщане ако решим да поостанем ще пиша пак.
Досега не съм оставяла Стефан с нощувка на никой та да видим как ще се справят наште.

Днес е терминът на зълва ми, ама нещо бебка не ще да излиза май - в очакване сме  Simple Smile

Мислих да сляза долу да пия едно кафе, ама като видях, че е 28 градуса и се отказах.
Ще отложа за по-късно и ще сменя кафето с ментичка  Wink
Ей, от както спрях да кърмя се пропих  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт