Отговори
# 210
Момичета имам питане- нормално ли е алергичен обрив да се разпростира??...Сутринта детето се субуди със ситни пъпчици и петънца по лицето,малко пъпчици по гръбчето и коремчето.Педи каза че е алергия към нещо...ама сега като го съблякох да го къпем видях че пъпките вече са дооста повече отколкото бяха сутринта..

# 211
Да не е шарка ? Моите деца скоро я прекараха и те бяха така ,сутринта по лицето и корема а до вечерта бяха страшни

# 212
  • София
В 1вият момент и аз помислих за шарка.
На въпроса: възможно е алергичен обрив да се разпространи. Много често алергичните обриви се развиват така.
Ако педиатърката не ти е казала какво да даваш или с какво да мажеш, можеш да посетиш някой спешен център в близост до вас.

# 213
Да не е шарка ? Моите деца скоро я прекараха и те бяха така ,сутринта по лицето и корема а до вечерта бяха страшни

Лелеее, в тези жеги, кошмар ooooh!. Дано да е нещо безобидно,adi_v4.
Честито на малките християнчета! Живички и здравички за радост на мама и татко!
Аз окончателно се отказах от пътуването.
Друг път. С малкия Laughing. В тази връзка какви документи трябваха за паспорт? Миналата година вадихме на дъщеря ми, но съм забравила.

# 214
Ади,зависи каква е алергията.Дъщеря ми беше алергична към всичко зелено(цветя,трева и т.н)и пъпките постоянно се увеличаваха.Едните позавехнат и вече имаше други.И така цяло лято TiredЛекарите ми бяха казали че това се получава понякога при деца със светла кожа и очи и ще го израстне.Така и стана.Но това вашето ми звучи и на мен като шарка.Аз водих дъщеря ми при Балабанова в Хасково-до автогарата има кабинет.След това сме ходили и в Пловдив.Абе бяхме обиколили всички кожни лекари в района и станах половин лекар и аз Crossing ArmsДано при вас се окаже нещо леко и бързо да мине Hug
Поли,и аз мисля да вадя на децата паспорт,но още не съм питала какви документи са нужни.Знам само че може бърза поръчка за 3 дни-около 20лв струва и нормална за 1 месец-7лв.

# 215
abutikon, Angel_Dust, благодаря за информацията.  bouquet  Не съм попадала на такива кремчета още.

# 216
Гали, много е неприятно това с алергиите Sad. Направо не ща да си представям даже. Не се ли опасяваш и за малкия, щом каката е имала?
За документите мъжа ми търча миналата година, само накрая като беше готов паспорта, ходихме заедно да го вземем, че така трябвало. И ни казаха, че важи 5 години и после трябва да се предаде пак в управлението, не знам защо. Аз се чудя и как правят снимки на толкова малки деца. Айде, нашия вече посядва, нестабилно макар, а съвсем мъничките сигурно ги снимат легнали Simple Smile.

# 217
  • USA, Steak State
Сега си представете как се правят снимки на двумесечно Simple Smile
На мен ми се наложи, но в Щатско... беше голямо шоу.
Подаването на документи за паспорт става с акта а раждане на дечко и в присъствието на двамата родители, после пак двамата взимат паспорта.Това за Бг паспортното бюро.

# 218
Melissa's Mom,благодаря за инфото  bouquet
Поли,при дъщеря ми алергията се прояви още на около 10м.Беше лято и тя тогава започна да опитва да ходи и така имаше допир до тревата.То къде ли няма зеленина.Някои лекари ми казваха да не я извеждам много навън и да я пазя да не ходи към трева.Ама аз не бях съгласна да си затворя детето в къщи,а и това продължи до около 5 годишна възраст.Не знам дали някой се е пробвал да задържи едно дете само на пейка,ама това е невъзможно.
За малкия не се притеснявам защото той си тича по тревата,въгаля се и няма проблем.Ако имаше нещо такова щеше да се усети отдавна.Обаче от дъщеря ми още ми държи влага и като чуя алергия направо настръхвам ooooh!

# 219
  • София
Благодаря на всички за пожеланията  Hug
super.mama.ani честито християнче и на Вас   bouquet На нас пък за косичката нищо не ни казаха какво се прави, само да я прибера, нищо повече.
adi_v4 дано не е шарка. На мен също ми се е случвало миналото лято бебето да се обрине по този начин, така и не разбрахме от какво стана, но мина за 2 дена, дано и при Вас да е така  Praynig
За паспорта - на нас ни казаха, че двамата родители задължително подават документите, но може само единият да вземе паспорта  newsm78

# 220
  • София
Момичета имам питане- нормално ли е алергичен обрив да се разпростира??...Сутринта детето се субуди със ситни пъпчици и петънца по лицето,малко пъпчици по гръбчето и коремчето.Педи каза че е алергия към нещо...ама сега като го съблякох да го къпем видях че пъпките вече са дооста повече отколкото бяха сутринта..

моят само веднъж и направи такъв ал обрив....беше на седмица, аз изядох едно варено яййце и се опъпчи....обрива ту се засилваше, ту понамаляваше, като се и местише....ту на едната буза, ту на корема...и така 3 дни...и после изчезна....

другият път когато се обрина беше на вашата възръст...от имунизацията за шарките....ако сте я слагали скоро като нищо може да е от нея....

# 221
  • София
Момичета имам питане- нормално ли е алергичен обрив да се разпростира??.......
хм какви са пъпките на вид- псо скоро като супер дребни петънца без връхче или имат връх или са релефни? възможно е да е розеола, освен алергия... имало ли е детето Т наскоро или червено гърло?
предписаха ли ти да мажеш/ даваш нещо?
най-безобидното е сиропа калциев глюконат лактат, който се води хран. добавка, без рецепта се дава, както и за мазане фенистил гел.
може да се разнесе обрива според мен ако причината му продължава да е в контакт с детенце Thinking

# 222
ами и аз реших че е шарка ама педи каза"Не е" Ако и една шарка не могат да разпознаят ще взема аз да завърша медицина..Аман..Пъпките са без връхче,на моменто много червени на моменти не...изглеждат релефни..Да,преди това имаше доста висока темп,която поддържа 2или3дни,но гърлото е добре..Според педи е алергична реакция...хранителна..Изписа Фенистил капки и както и гела да го мажа..Аз си мислех че е от Нурофена+свещичка Еферлган,ама като продължи да се опъпчва и след като вече не давам нито едното се замислям дали не е от ACC kid сиропа.За храна не мога да се сетя да е ял нещо различно от това което си яде по принцип..никаква нова храна не съм давала,така че според мен не е от храна...Сутринта звънях на педи,каза че не било нормално да се разпростира,ще го водя като стане следобед да го види..

За паспорта-вадих зимата-искаха първо да подам заявление за адресна регистрация на детето в общината и след това с акта за раждане,плюс снимки попълваме документа.Обаче при нас беше задължително двамата родители по време на подаването на документите,а за взимането може само единия.

# 223
  • София
хм ами аз не съм лекар ама ми прилича на розеола. обрива се появява 3-4 ден и се скрива от самосебе си до 48 часа някъде средно. сина ми пи аериус сиропче за обрива и по 1 път на ден калциев глюконат лактат. по принцип не е задължително гърлото да е червено, но това е един от симптомите и често се бърка с гнойна ангина, както стана апропо и при нас  Rolling Eyes

а за какво му даваш този сироп ACC kid- не спомена да има кашлица или аз се бъркам нещо? newsm78

пиши какво е станало Peace

# 224
  • София
Не пишеш скоро ли ви е била имунизацията за шарките, но тя дава реакции 1-2-3 седмици по-късно...именно Т висока, обриви, понякога диария и разни други такива......

Иначе....понякога...когато детето вдигне мн висока Т и после я свали може - веднага общо взето да се получи такъв обрив.....който постепенно от главата слиза по тялото и заминава.....

Общи условия

Активация на акаунт