ПЛЕВЕН - 99

• 14 875
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Сега ме болят шевовете от преди 3 г, невероятно човече съм аз  Crazy
Като се развали времето повече ли болят?  Mr. Green
Шегувам се, де. Напълно е възможно.

Офф, спи ми се вече, ама чакам още 50 мин., че чевето ще се събуди в 12ч. да яде и няма смисъл да лягам. Ми вие що не спите, бе дами? Спете докато можете поне вие  Laughing

# 121
Като се развали времето повече ли болят?  Mr. Green
Шегувам се, де. Напълно е възможно.

И друг път си се гаврила с мен с тоя въпрос  Mr. Green Верно бе, болят ме като клякам от 1-2месеца. Като разглобена съм. Старост-нерадост  Flutter

Тоя Божидар още не е заспал. По цял ден ми виси на врата и сега пак ме чака да ида  Tired

Прибра ли си Мити? Разказвай за Калинчо  Heart Eyes

Умрях от киселини днес,че и сега ме мъчат пак  Sick

# 122
Бе, нормално или секцио - каквото ти е писано, ще го преживееш. Да са живи и здрави и майки, и бебета, пък болките минават и се забравят.
На тези, които им предстои раждане - не се плашете, момичета! Всичкият зор е за часове и минава, остава резултатът!

Много ме е гнус от всекакви инсекти. Вчера сутринта в мивката на банята - хлебарка. От най-черните и големите. Sick Потресох се, но бързо действах с чехъла. Всяка пролет е така, покаже се по някоя и после изчезват. Ама, в старите кооперации /нашата от 59 г./ е така.
Не знам кво е хуботник, не ща и да знам.

Валенце, добре. Утре, ако не ти пиша до някое време, подсети ме, че знаеш колко съм изфирясала напоследък.

Атракция, не е от старост. От бременност ще да е, щом е от 1-2 месеца.
Срам ме е да споделя, че и мъжове четат тук /прощавайте, уважаеми фталл!/, но - много ме боли срамната кост /под операцията/. ВСе едно отбор футболисти ме е ритал целодневно там, такова ми е като натъртено.

# 123
  • София
Дивиана,мен при втрата бременност ме болеше всичко от кръста надолу.Някъде към третия четвъртия месец ме пращаха и на ..ортопед.е ,той ортопеда не е за срамни кости Mr. Green,ама човека ме пообара и вика -бегай.Пий вика парацетамол като те боли.Не пих.Мина ми....като родих Laughing.А претендирам,че тогава си бях младичка,демек не е от възрастта.

# 124
Дивиана,мен при втрата бременност ме болеше всичко от кръста надолу.
Е, аз съм така, но не ми се влизаше в подробности,че деликатно малко  Wink Ще ми мине.
Лека ви нощ, отивам да го гътам,че не мой стане утре-подготвила съм му културно-масова-ще го водя на консултация с мен, пък дано му покажат бебето Simple Smile

# 125
  • Плевен
Хей,вие какво сте се разписали по нощите?
И като няма внос на Нурофен с какво ще го заместваме и аз не давам на Меги парацетамоли и тем подобни..... newsm78
Атракция,споко и на мен ми направиха 3-4 шева без упойка.....направо щях да умра. Confused Rolling Eyes
Валенце, дано не се налага да ползваш хапчетата. Peace
Иначе аз не знам кое раждане предпочитам,аз също не мога грам да търпя болка,но за моя радост родих много бързо без да кажа и гък даже за сметка на това после близо месец не можех да си седна на дупето от възпалени хемороиди.... Tired

# 126
Не съм го прибрала, че много ме е страх да не се зарази бебето. Сигурно утре или най-късно в петък ще го взема. А как ми е мъчно за него...да не почвам пак  Simple Smile
А то милото Калинче е голяма кротушка, пу-пу. Единствено е буден между 18 и 21ч.През останалото време само спи и яде. В 21ч. го къпя, храня и отнася плувката.
Но пък когато е буден изобщо не иска да си будува в леглото, а само в ръцете ми. И ако го оставя за минутка започва да крещи и да се гърчи като гъсеница. Та се носим около 3 часа  Grinning
Нощем си спи - яде сега в 12, после към 5 и сутрин в 8-8.30.

ВСе едно отбор футболисти ме е ритал целодневно там
ама човека ме пообара и вика -бегай.
Joy Joy Joy Ама как ме разсмяхте значи...
То бива бива деликатност вашето...... Laughing

# 127
Ей ме на и мен по нощите Simple Smile
Сега като си се гледаме и това е единстеното време,което мога да си открадна, и то ако не съм заспала преди тях Simple Smile
За сестра ми определено и аз мисля,че я боли толкова защото й е кротко бебето и сестрите почти през цялото време й го гледат Simple Smile Я да й го тръснат на 3-я ден да се оправя абсолютно сама,не секцио ами не знам как да е раждала да видиш как ще се оправи Simple Smile Ама сега мама постоянно до леглото,всички са около нея,сестрите я глезят и така. Не че не я боли,просто има много време да мисли за това. Аз като знам колко ме болеше от шевовете и не можех да седна си мислех какво ще правя като ми дадат децата,ама като ме зарязаха на другия ден сама с тях дето хабер си нямам как се гледа бебе,камо ли две,и няма кой да питаш,да видиш как изтръпнах .
Та това е истината - както и да раждате мили бъдещи майчета - болка ще има,за да ценим сигурно този дар,който имаме - да бъдем майки.
Ех,че патетична станах посред нощ Simple Smile
Дикси,аз не съм разбрала какво му е на Мити ,но дано е добре.
И пак с моите въпроси около шарката - ако Ивайла не се разболее докато на Здравко му завхнат пъпките какво? Заразна ли е,трябва ли да е под карантина? Оф,тъпа работа.Ако се разболява да го кара сега,че не си представям цял месец или повече да сме затворници. И да ви питам от какво разстояние може да се прихване,от какъв контакт? Питам,защото го изведохме днес малко пред блока,защото ние такова нещо като тревна площ,камо ли площадка немаме,а само коли - паркирани и движещи се,та имам предвид,че деца не виреят там,има ли опасност да зарази някой? Само при допир ли е,по въздуха ли,знам ли и аз  newsm78 Гледам,че личната проветрява след нас.
А ,и най-хубавото на тази варицелка е,че не мога да го къпя десетина дена  Shocked Това беше върха. В тая жега е супер. А и къпането на сестра му е проблем,защото ако види,че я къпя и ще ревне да влиза и той.
Грета,не го казвай пред приятелката си и дано не чете,но мога да се успокоявам само с нея Simple Smile И голямо благодаря за помпата  Hug

Ох,и да не забравя пак - ето го малкия Преславчо Simple Smile http://de4ica.multiply.com/photos/album/40/40 първи мигове на бял свят

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 23:49 от Djina

# 128
Аффф, с тия приказки за шевове и болки ме върнахте ... На мен ми шиха епизиотомията без упойка - май 6 или 7 бяха, та си болеше /всъщност това ми беше болката от раждането, другото не го усетих/. Два дни ходих превита и после се оправих - както каза Djina - като ти го тръснат в стаята, се стягаш и няма накъде.

И пак с моите въпроси около шарката - ако Ивайла не се разболее докато на Здравко му завхнат пъпките какво? Заразна ли е,трябва ли да е под карантина?
В инкубационния период шарката не е заразна. Не съм сигурна, но някъде бях чела, че такава е в периода 2-3 дни преди да избият пъпките до завяхването им.

# 129
Благодаря Кати.Т.е. няма как да се предпазят другите защото просто няма как да знеш кога ще избият пъпките  Confused Явно затова се предава навсякъде.

# 130
Да, точно това ми каза и сестрата в градината, когато отидох да нося съобщението, че Митака е с варицела. Няма как да ги предпазят, защото, когато избият пъпките вече е късно.
Желателно е при бебо да не ходите следващите 3 седмици. Всъщност не съм сигурна дали тези, които са го карали, разнасят заразата. Питах нашата лекарка, но тя не можа да ми каже категорично.

# 131
  • Плевен
Джина,спокойно с тая шарка. Градът е пламнал,така,че не е ясно кой на кого я предава Grinning . А относно къпането това са отживелици (според форума). Даже четох,че водата успокоявала много,но без сапуни и търкане. А Михаела я изкъпах,защото косата й беше стана все едно е залята с олио. Нищо не й стана,даже се успокой детето с чистата косичка. Късно прочетох, че може да се къпе,чак след 5-6 дни откакто се разболя.
За раждането да се изкажа и аз. Естествено,но пък имах 2-3 шева само. Малко ме болеше 2-3 дни,все едно натъртено,но си бях 6.

# 132
Абе аз това къпане или не съм разбрала,но според мен лекарката каза да не го правим ,защото по този начин заразата се разнасяла до безкрайност - предполагам чрез водата. Иначе не ми е казала да не го къпя,че нещо ще му навредя на пъпките. Но ще го чакам поне да му завяхнат и тогава.Ако не види зор.Пък ще го изтривам с влажна кърпа и това е.

# 133
  • Плевен
Djina, как ще го изтриваш с мокра кърпа нали ще разраниш пъпките? Ето ти за къпането  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76571 . Ти най-добре ще прецениш какво да направиш.

# 134
Митака не го къпахме десетина дни даже - нищо му няма, никакви белези, а му е много бяла и нежна кожата. Баща му се изкъпа на седмия ден /трябваше да ходи на работа/ и останаха белези тук-там. Иначе казаха само дупето да се мие с водичка.

Общи условия

Активация на акаунт