Twilight/Здрач- сагата- тема 12

• 19 165
  • 414
  •   1
Отговори
# 135
ей, вие докато се прибера от работа и взема децата от градина/ясла, и сте почнали голяма дискусия (не по същество)... Laughing чакайте сега да успокоим топката ...нали избягването на заяждане е едно от правилата на темата (към които се стремим), сега влизам в ролята на медиатор...  newsm78

Сенсориа, права си, че клипа не е нов... мисля, че Мона Лиза се засегна от втората част- излезе малко като изтъкване, че твоя е заслугата (което сигурно си е така, де- ти си го качила... просто на фона на мълчанието ти в темата от толкова време, сигурно ентусиазма, с който се завръщаш, изглежда  малко в по-голяма доза за Мона Лиза и някои от други пасивно четящите... аз лично нямам нищо напротив, но не ми е да споря/разговарям с теб за първи път, така че не се учудвам... Hug днес дори за Мейгън Фокс успяхме да се "сдърпаме" Party )

Дени, приветствам балансирания ти подход, и че не искаш да влизаш в спор и бързо преминаваш към обсъждане по същество..  Hug

По въпроса за спора с линковете, кредетирането и т.н.- след като сме почнали, да се опитам и аз да обясня в какво се състоеше спора според мен... Дени и Сенсориа като пишещи за Туайлайт лейдис се засегнаха, че използваме страницата им при дневните ни бюлетини, но не даваме линк към тяхната статия, а към първоначалния източник (но използваме преведеното заглавие или резюме)... извинихме се за това, и обещахме да си ползваме направо първичните източници, като продължаваме да даваме линкове към тях за преводите на български... от там изискването вече стана по-максималистично, и ни бе поискано да не ги кредитираме просто под "тук", а с цяло изписване на името им- което вече за нас не е практично или етично, защото трябва да почнем да го правим за всички източници, за да не се набива само тяхното име на очи (Сенсория и аз имаме различие по виждането на стандартите за правене на това- в блогове е по-често- макар че и в нашия любим Робсесд много често слагат кредита под "Източник" и не се занимават да изписват името...освен това, във форуми много рядко се пишат източници на снимки, статии- стандарта е друг..) ... така че, решението, което аз лично взех за моите бюлетини тук е, да включвам Туайлайт лейдис по-рядко, и то само за преведени неща и за техни рубрики- всичко друго, което мога да го намеря от друг източник, ще си направя труда да дам линка там (макар, че признавам, че те самите актуализират страницата си често и е удобно, като качат снимки- за днешните с Роб разбрах от форума им, в който също участвам, но ако трябваше да дам линк, щях да дам към Госип гърлс..) ... и така, за мен този въпрос бе приключен... те си имат техните съображения, искат труда им да се зачита (и тук имаме различие- аз лично също съм писала в блога им и сум превеждала там, но ми е все тая кой ще ми ползва материала, ще ме цитира ли или не, и там и тук в темата правя тези неща доброволно и заслуги не чакам... Wink ) и съм приела изискването им, но го балансирам с правилата за реклама тук в бг-мама, както и това, че четящите могат да се дразнят ако им се натяква дадена страница

Сега...Как виждам спора за днешните линкове, пуснати от Сенсориа... може би е пак въпрос на ентусиазма й- тя е превела нещата момичето, иска да се похвали, дава линк- но не е обяснила защо, и на Мона Лиза й се струва като скрита/открита реклама, и на фона на спора за линковете/кредетирането, го приема като демонстрация, че ако ние не даваме препратки, Туайлайт лейдис сами могат да си ги дават...  та, това е недоразумението... от Туайлайт лейдис знам, че за тях е без значение дали ще има препратки към тях или не, но просто държат да бъдат кредетирани по определен начин...... може би компромисния вариант за темата тук - преди да се разрази спор за реклама, конспирационни теории, наш и ваш отбор, би бил обратния вариант-  ако се разберем в темата, че Сенсориа (или който и да е) иска да дава линкове към неща, с които са свързани (те са го превеждали, например), да го даде като скрит линк под "тук" ( с обяснение)- така може да си прави реклама сам на себе си, но по-дискретно...

В заключение ... всички сме фенове... нека сме си полезни... ако Дени и Сенсориа имат желание да участват и те с бюлетини (с разнообразни източници, естествено), са добре дошли...  иначе съм сигурна, че постовете им ще са достатъчно информативни за всички ни (нали си говоря с тях и на другия форум, имам наблюдения), така че няма какво да се делим на "на ти парцалките, дай си ми...какво беше там" и да няма място за всички в темата....

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 20:08 от staro-novo

# 136
Леле какъв роман :Мmrgreen:

Темата май отдавна е изчерпана и по-скоро има личностен, отколкото общофорумствен или.. общотемен (ама че дума) характер.
С едни неща, които Тина каза съм съгласна, с други не съм, но в крайна сметка на кого му пука... Crazy
За редактор няма да се пиша, един проект (блог и форум) заема цялото ми свободно време.

Ще пиша тук, когато искам, когато имам желание, когато имам време, когато имам какво да кажа, когато ми е скучно, когато ми скимне, един ден може да пиша, друг ден може да пиша 20 пъти, но това няма да е реклама или конспирация. И не знам защо някой би си помисли обратното...

В крайна сметка Twilight е мое хоби, не ми е професия, член от семейството или нещо подобно.
The whole point is to have fun Grinning!

П.С. Aquariel отново ме накара да се усмихна, не просто да се усмихна, ами направо да си лепна една 24 каратова, несваляема усмивка на лицето.
Мисля, че и насила не могат да ми я вземат Grinning!! Не си я давам!!
В крайна сметка блога го правим точно с тази цел.

Та... така.

Let's talk Twilight с други думи (или нека си говорим за Здрач)..

# 137
Темата май отдавна е изчерпана и по-скоро има личностен, отколкото общофорумствен или.. общотемен (ама че дума) характер.

Тук под "тема" имаш предвид разговора между нас си (този път с публика  Peace ) а не темата като тема в бг-мама, нали?
Защото като тема в бг-мама си обсъждаме много добре нещата, мисля ( и гледаме да не влизаме в между-личностни спорове- освен ако не се появи някой Туайлайт-хейтър- тогава се засягаме лично и скачаме в хор... #2gunfire)

# 138
не мога да разбера, защо постоянно се създава вихрушка и всичко се превъща в спор, дърпане кой колко и къде  Tired и то между определени хора, а другите са публиката и ръкопляскат на силния на деня ooooh! Tired ooooh!

невероятно много ми хареса миналата тема в края и тази в началото, когато нямаше линкове и Роб-ове замесени Mr. Green

дори по едно време се замислих, че темата не и е място в Кино и телевизия, понеже се обсъжда Сагата.... дали не е време да се направи нещо по въпроса?

пускането на линкове и снимки води до ах-кане и ох-кане... какво повече може да се  коментира по тях? Thinking

филма Здрач отдавана не е коментиран, а само бегло споменат... за Новолуние  информацията е оскъдна.... Thinking

# 139

Тук под "тема" имаш предвид разговора между нас си (този път с публика  Peace ) а не темата като тема в бг-мама, нали?

Точно 2то имах предвид, темата в бг мама Wink
Но input-a ми по темата/спора/дискусията е дотук.
Не намирам смисъл аз, или който и да е друг да се хаби повече.

Аз намирам идеята на звездичка за отделяне на книгите и филмите за повече от прекрасна!

# 140

дори по едно време се замислих, че темата не и е място в Кино и телевизия, понеже се обсъжда Сагата.... дали не е време да се направи нещо по въпроса?

аз предложих по-миналата тема да разделим книгите от филмите, но никой не реагира... което би означавало, че едната тема ще остане тук в Кино и телевизия ( и ще се обсъждат Роб-ските неща, снимките на Новолуние, и Здрач-филма , и ще се пускат снимки), а другата ще отиде в частта за литература, и там ще се обсъждат само книгите

сега остава някой да каже, че и от бюлетините няма нужда, и ще намалим значително натоварването за мен, Мона Лиза и Кристабел... Sunglasses

# 141
Това, което мога да кажа е, че не се опитвам да се изтъквам, самопохвалвам или нещо подобно, нито пък да си правя скрита/открита/закрита/каквато й да била реклама на каквото и да било. В блога пиша и превеждам за  удоволствие, защото имам възможност в момента. Wink Не съм лейни или перез хилтън, та да го превърна в моя професия и да  изкарвам пари от това...  Simple Smile Относно кредит-а с име смятам, че така е етично и не трябва да се отнася само до конкретния блог, ами въобще за всеки източник. Peace Занапред когато се случва да пускам линк към статия, която съм превеждала или е лично моя авторска, не мисля да се самокредитирам, някак смешно ми изглежда hahaha

За бюлетините - ще откажа за съжаление. Confused Просто няма да имам възможност физическата възможност -  модерирам в 2 форума, ъпдейтвам блога, влизам в сесия скоро и така нататък... Много ми е натоварена програмата.

Смятам темата за приключена и очаквам с нетърпение дискусия относно филма или книгите. Hug

Звездичка
, има доста новини около New moon, порови се и ще откриеш. Примерно, този уикенд ще излезе официален плакат на филма Wink

Очаквам по-положителна насока на разговора и да се насочим към книгите и филмите, за които е самата тема...

# 142
  • София, България
Еее  Laughing , аз си обичам бюлетина  Mr. Green

Аз съм скептична относно разделянето на темите, защото пак ще се пише навсякъде за всичко.

# 143

Точно 2то имах предвид, темата в бг мама Wink

ОK, now I'm confused... Искаш да кажеш, че в темата не обсъждаме нищо за филма или книгите, и само се намираме на лаф или спорове?? В какъв смисъл "личностен характер".. (явно е риторичен въпрос, ако си приключила в въпроса...

Аз намирам идеята на звездичка за отделяне на книгите и филмите за повече от прекрасна!
..

Дори и 5 теми да направим за феномена Туайлайт, няма да разреши въпроса за тона на обшуване, или фокуса на постовете или обсъждане ... нека се разберем първо "междуличностно"  Laughing тук кой какво иска от събирането ни в бг-мама на темата Туайлайт и намерим баланса между различните интереси и очаквания (ако може да се каже, че има такива... но оставам с впечатлението, че влизаме в темата с очаквания за нещо- за приятно обсъждане, за научаване на нещо ново, за задаване на въпрос, за "плакнене на очите" ако щете, а някои- за да четат какво ние другите си обсъждаме).......  

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 21:22 от staro-novo

# 144
Тина, мисля, че вече никой не желае да коментира между-не-знам-каквисите конфликти, освен теб Mr. Green
Нека спрем!

А разделянето на темите според мен е добра идея, не заради тона, а защото на някои хора не им се чете за Роб и Кристен, не им се гледат снимки и т.н. Тези хора искат да си коментират четивото само. Други искат точно обратното... При отделни теми всеки ще може да преценява кога да пише и чете в едната и кога в другата според настроението си.

# 145
  • София, България
Ако не искате да си правите самореклама, можете да махнете рекламата в подписите си като за начало.

Колкото до разделянето на темите - ще пуснем анкета и ще видим.
Едва ли има някой фен на книгите, който не е фен на Роб  или ако има то той определено не пише тук.

По повод пускането на собствени преводи и самокредитиране, можете да прилагате собствената си ценностна система и да кредитирате и източника от който сте превели статията или сте копирали снимки и клипчета.

# 146
Мона лиза, мила, до кого мислиш да продължаваш със заяждането Mr. Green
Говори си, не ми пречиш...

Я вижте цитат от JustJared:

Rob and Kristen were in the taxi with his parents. Its love I tell you.
Превод: Роб и Кристен бяха в таксито с неговите родители. Любов е, казвам ви.

Би било хубаво, но аз не вярвам да са двойка.

# 147
Откриването на нова тема (в друг раздел) отнема 20 сек... иначе ще изпишем 3 тона мастило да  обсъдим въпроса или гласуваме да ги делим ли, да не ги ли делим... не е ли най-добре някой фен на книгите просто да пусне тема, и да я обяви тук, и вече хората ще знаят къде да се насочат... а тук ще останем само любителите на филма и каста, Роб включително

то ще се види- ако другата тема тръгне, ще променим правилата и фокуса и тук, и ще насочваме появилите се с въпроси и коментари по книгите, към другата тема...

Казвам го така (някой друг да открие нова тема), защото аз не съм най-големия фен на книгите... не че не бих ги обсъждала, ако има друга тема- но че аз съм повече по визуалните изкуства, и тази тема тук, в Кино и телевизия ми харесва...

# 148
  • София, България
След кратка, но кървава схватка на лични може да се каже че сме изяснили позициите си  Peace

Извинявам се на четящите тук за липсата на бон тон от моя страна  Laughing

Айде да се връщаме към извора  Blush

# 149

Звездичка
, има доста новини около New moon, порови се и ще откриеш. Примерно, този уикенд ще излезе официален плакат на филма Wink

честно казано, предпочитам да не обсъждам предстоящите филми, че за мен се губи тъпката от неочакваното Blush

Общи условия

Активация на акаунт