Twilight/Здрач- сагата- тема 12

• 19 165
  • 414
  •   1
Отговори
# 210
Много сложна ми се струва тая поредица, иначе не е като да не ме уговарят да чета Crazy
Сега чета Mortal Instruments, а после почвам Vampire Academy.
По-тънки книжки, с по-големи букви Mr. Green

# 211
  • София, България
Кристабел  Hug
много благодаря за бюлетина  Peace

Blush

# 212
Christabel, и аз мерси за бюлетина- после ще го прегледам, че днес съм все в движение  Sunglasses

# 213
  • София
Ей, момичета страхотни сте, много се радвам като давате линкове за клипове или снимки, или като пишете за нещо ново и интересно.

Добре дошли на Деничка и Сенсориа, с тях е много свежо и още по-пълно от към информация  Hug Абе всички сте супер, много е зарибяващо тук  Laughing
Постоянно ви чета и ви следя, нещо тая мания по Здрач вместо да отшумява става все по-силна и постоянна. Да не говорим, че вече нямам търпение да стана собственичка на Затъмнението и да я прочета за втори път.

Иначе и аз не съм съгласна да делим филмите от книгите, за мен те са неразривно свързани и е ненужно да ги делим.  Rolling Eyes

# 214
Големи благодарности, на който ми препоръча "Пясъчна буря "   bouquet изчетох я. Хареса ми много.  Heart Eyes

Смисъла от деленето на книгите и филма ми се губи - нали все пак са все за едно и също.

Благодаря и за новините днес.
Търся си ново четиво  Laughing мъжа ми каза, че ако ме види още един път да препрочитам книгите  Crazy ще ги изгори ритуално пред блока за назидание  Laughing hahaha

# 215
Джулия радвам се че ти е харесала Simple Smile Ще поръчкам малко да си спомня какво друго бях чела и ми хареса Simple Smile

# 216

Да кажа и аз за белязването, когато Бела попита Джейк дали обекта на белязване има избор,
той отговори, че има избор, но кой би устоял на такова ниво на обожание и отдаденост!
Друг е въпроса дали наистина не са предопределени един за друг, и е само въпрос на време
да се намерят, т.е. да е двустранно!
Спойлер 3азоряване
И аз приемам,че белязването е от страна на върколака,а Ренесме не би имала шанс именно заради по горе написаното.Коя жена би устояла на подобно нешто,на мъж,който я боготвори,който прочита желанията й  в погледа й... Peace Но да не забравяме,че Ренесме не е обикновенна жена, както другите белязани.Ако е наследила слабостта на Бела към забраненото и опасното...Склонна съм  да повярвам,че в един момент Джейкъб няма да й е достатъчен...Това обаче не би означавало,че ще я тласне към полувампира.По скоро към някой опасен,властен...дори може би някой от Волтурите newsm78 Все пак може да не е случайно,че предпочита да пие кръв(и то човешка).Не е изключено тя да избере да живее като истински вампир,не "вегетарианец"

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 17:05 от Christabel

# 217
Не е изключено тя да избере да живее като истински вампир,не "вегетарианец"

#Crazy пепел ти на клавиатурата !

# 218
спойлер след-ЗАЗОРЯВАНЕ Ренезме да избере някой от Волтурите? Това би било интересно.... макар че като за Стефени, не би ме учудило, ако напише продължение, дето Волтурите пак идват, и пак ще се приготвим за меле... което обаче няма да стане, защото нещата ще се уредят от самосебе си и бившите врагове ще станат приятели....тогава вече феновете ще я обесят..  Winkособено тийм Джейкъб, щото той няма да се даде без бой, а покрай него и другите върколаци... значи все пак може да има меле....Ю-пийй Outta Joint

# 219
Този трейлър гледали ли сте го? Хареса ми и ви го споделям, дано не сте го гледали  Hug

Цък

# 220
Този трейлър гледали ли сте го? Хареса ми и ви го споделям, дано не сте го гледали  Hug

Цък

Мн хубав, музиката е толкова нежна..

# 221
Спойлер  Зазоряване 
Момчето - вампир не гледаше Ренесме Simple Smile а Бела .
......
И един въпрос : Не ми стана ясно защо майката на момчето - вампир не е станала вампир ? Нали първото нещо което прави всяко дете е да захапе майка си , а момчето е отровно защо не се е превърнала тогава  newsm78
разсъждения по спойлера
хаха не и ли станаха много на Белла Crazy Mr. Green ( в кръга на шегата )
....
само едно захапване ли е достатъчно, за да се стане вампир? Thinking аз мислех, че трябва определено количество отрова да влезе в кръвта Thinking

какво е това Колело на времето? Thinking

# 222
„Колелото на Времето“ (The Wheel of Time) е поредица фентъзи книги. Авторът е Робърт Джордън(той почина през 2007, та е разказвал на жена си как трябва да завърши поредицата, също така е оставил много бележки и аудиозаписи, имаше слухове, че тя ще я допише, тъй като му е редактор, но в крайна сметка е оставила това на Брандън Сандерсън). Включва към момента 12 книги, като приживе той е искал да приключи основната история с книга 12 и е възнамерявал да дописва още поне 2 с предистория. Отделно има пролози и дописвания на книгата в електронен вариант. Peace

Самите книги са с много сложен сюжет, изключително много детайли, измислен свят, странни имена на героите и прочие подобни.

Така, това е урокът, на който ме е научил моя приятел, очевидно съм запомнила нещо от многото пъти, когато ми е говорил за нея. Laughing Той е фен на поредицата и то голям... Аз не си падам особено по фентъзито, та не съм я чела. Държа да отбележа, че освен че са 12 книги, са и огромни като обем... Ама вкъщи са се поставяли рекорди по скорост на прочитане на книга, особено с последната излязла в България Нож от блянове... Party

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 21:44 от Sensoria

# 223
  bouquet за информацията - мен с книги трудно ще ме уплашиш... но определено не се увличам от фентъзитата... Rolling Eyes
за всеки случай, ще взема да погледна Crazy

# 224
брей, аз бях на едно винено парти досега и си мислех, че сте изписали сума ти неща междувременно, а то затишие в темата...тц тц..що така?

няма тема за обсъждане или народа е някъде да разтоварва и празнува?

хм...ако е първото- да предложа аз нещо?.. понеже съм на няколко чаши вино и не ми се говори на вампирски и върколашки теми, да подхванем романтиката?
добре, хайде, от мен да мине, да не е между Бела и Едуард, да е между Бела и Джейкъб, и то в Новолуние.. ако се сещате, нали на Бела на два-три пъти й направи впечатление, че приятелите на Джейкъб я смятаха за негово гадже или поне потенциално (как се побутваха първо, като я завариха с Джейк на гаража, или как й се ядосваха след като Джейк стана върколак и й се разкри, и той я заведе при тях на поляната)- а тя самата се чудеше дали има значение какво другите си мислят, или дали тя самата си мисли за Джейк в тази насока... та се присетих, че и аз в мойта далечна младост (като 15-18 годишна) съм имала такива ситуации, в които някой приятелите или родителите на някой твой "просто приятел" те гледат като потенциално негово гадже, и ти става ясно, че той може би те харесва повече от "просто приятелка", но продължаваш да се държиш "нормално" с него (т.е. да се правиш на тапа) и не ти се повдига въпроса, защото не си готова да го загубиш като приятел, след като си наясно, че не ти харесва като нещо повече... та, в това отношение знам какво изпитва Бела... но от друга страна, нещата между нея с Джейк в Новолуние и Затъмнение отидоха много по-далеч, отколкото аз съм била с моите "просто приятели", и там вече не мога да я разбера защо така го подведе или го държеше " в резерв" ... ("куче в резерв"...хе-хе, не се сетих, че ще се получи шега)

А вашия опит/спомени от (не)далечната ви младост с Джейк-типове какви са?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт