Twilight/Здрач- сагата- тема 12

• 19 165
  • 414
  •   1
Отговори
# 270
На мен идеята за фен-фикшън много ми хареса. Ето и моя вариант
"Видението доиде секунди преди да усетя парещата болка в гърлото си от мислите на Джаспър. Бела погледна в моите приковани от ужас очи и тогава чух звука от разкъсването на хартията. Аромата на кръвта и ме заля като вълна още в същата секунда, огъня сякаш се разля в кухите ми вени. Опитах да се концентрирам върху лицето което бях видял във видението на Алис - Джаспър. Миризмата напълно го беше завладяла и тои се предаваше. Мислите му бяха несвързани, противопоставящи се на контрола, обезумели и сякаш го тласкаха напред.
НЕ !! Думите ми заглушиха всичко останало. Хвърлих се към нея като я изпратих към масата. Дали това беше звукът от натрошения кристал или от натрошеното ми сърце??Дали отново не бях е наранил в опита си да я защитя. Можех ли изобщо да я защитя??
По скоро инстинктивно застанах на пътя на Джаспър. Годините опит го бяха направили добър боец. Усещах как огъня в гърлото му се разпростира по цялото му тяло, жаждата го беше завладяла изцяло. Стремежа да улови плячката си, да не я дели с никои от нас беше по-силен от всичко. Затегнах хватката около тялото му и леко извъртях глава миг преди зъбите му да щракнат на сантиметри от лицето ми.
Емет сграбчи Джаспър изотзад и го измъкна навън с помощта на Розали, която в този момент леко се бе усмихнала "Знаех си Аз, че това ще се случи рано или късно" помисли си тя. Мислех, че този кошмар никога няма да свърши, чувах успокоителния глас на Карлайл, болката в мислите на Есме "Толкова съжалявам Едуард" предупредително ръмжене излезе от устата ми. Тялото ми все още беше напрегнато, заело отбранителна позиция.
Тогава я погледнах.
Не мислех, че съм способен да изпитам по-голяма болка от тази която изгаряше гърлото ми при аромата на кръвта и. Бях грешал. Отново.
Тя лежеше там на пода до пианото покрита със стъкла, с очи приковани в мен. Болката която предизвика мирисът на кръвта и беше нищо сравнение с тази нова болка. Абсолютно нищо. всяка частица от мен пулсираше от тази болка. Болката, че я бях наранил, бях я изложил на опасност с безкрайния си егоизъм да я направя част от живота си, да бъда част от нейния. Спрях притока на кислород към дробовете си, но тази болка, за разликата от другата не намаля. Сякаш се беше просмукала до всяка част на съзнанието ми, сякаш беше станала част от мен. И в този момент осъзнах, че тя никога няма да изчезне, просто ще трябва да продължа да съществувам с нея. За мен нямаше надежда, но не и за нея. Вече знаех какво трябва да направя.

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 19:41 от ani12544

# 271
Ани, не е лошо  Simple Smile- само бих допълнила, че според мен преди да види Бела, Едуард би трябвало да е концентриран върху мислите на другите - особено Джаспър...ти го споменаваш, но може би Стефени би описала по надълго какво си мисли Джаспър... ако си спомняш, в началото на "Среднощно слънце" Джаспър си визуализираше как ще ухапе онова момиче в столовата, според мен и сега Едуард би трябвало да чува мислите му по отношение на Бела, какво му е разочарованието, че му се е изплъзнала или че другите са го хванали в желязна схватка...Джаспър трябва да се чувства като хванато в капан животно и да мрази Едуард и семейството си ..нали въпреки, че Емет го държи, той се опитва да се освободи и пак да я захапе...а и Стефени описва, че Едуард е в приведена защитна позиция над Бела и ръмжи, докато Емет изважда Джаспър навън...според мен преценява кой е в контрол и кой не...даже и Карлайл като иска да види Бела, минава секунда, преди Едуард да се отпусне и да отстъпи- значи му е сканирал мислите и се е убедил, че няма опасност...  мисля, че анималистичната страна на тази ситуация би била преди романтичната (инстинктите преди болката)

# 272
Тогава я погледнах.
Не мислех, че съм способен да изпитам по-голяма болка от тази която изгаряше гърлото ми при аромата на кръвта и. Бях грешал. Отново.
Тя лежеше там на пода до пианото покрита със стъкла, с очи приковани в мен. Болката която предизвика мирисът на кръвта и беше нищо сравнение с тази нова болка. Абсолютно нищо. всяка частица от мен пулсираше от тази болка. Болката, че я бях наранил, бях я изложил на опасност с безкрайния си егоизъм да я направя част от живота си, да бъда част от нейния. Спрях притока на кислород към дробовете си, но тази болка, за разликата от другата не намаля. Сякаш се беше просмукала до всяка част на съзнанието ми, сякаш беше станала част от мен. И в този момент осъзнах, че тя никога няма да изчезне, просто ще трябва да продължа да съществувам с нея. За мен нямаше надежда, но не и за нея. Вече знаех какво трябва да направя.
Браво!!! Чудесно е !!! И много романтично! Ето кой ще продължи историята, когато Стефани спре да пише!!! Давай Ани! newsm10 smile3521
Пък да Ви се похваля - зарибих две колежки със "Здрач" - купиха си книгата, а аз им натресох и филма-първите им отзиви са, че е мноогоо увлекателна книгата, ама ощи са в началото - ще ги придърпам към нашата мания Mr. Green

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 17:40 от valka1979

# 273
  • София, България

е кажете не е ли страхотен  Heart Eyes

# 274
Направо невероятен! За първи път виждам някой, който да е толкова болезнено красив, че дори небрежността и недостатъците му да са толкова секси! Heart Eyes

# 275
  • София, България
Абе, ако ми е вкъщи му давам точно два месеца и ще започне да ме дразни с недостатъците си  Laughing   НО за щастие такава опастност няма  Joy 

ето още една - нарочно не я смалявам.

цък

# 276
Благодаря на staro-novo за коментара. Допълних го малко Crazy Следващия път по-добре  Hug

# 277
  Тц, направо е отвратителен, мисля да го взема в къщи, та да не се налага да го гледате тука  Mr. Green

# 278
много е готин,сладур Praynig

# 279
Ох, искам си и аз един такъв за мене - личен Робърт, или по-точно Едуард! Praynig Ще си взема вампир за домшен любимец! Laughing
пп. Между другото покрай шеговитото прехласване по красотата му се замислих, че след Едуард критериите ми за мъжете скочиха много и това ме тревожи - имахме една такава тема преди - май ще си остана сама докато не си намеря Едуард Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 21:40 от valka1979

# 280
  • Разпиляна във въображението
ani12544, това, което си написала е просто страхотно. Браво. По-горе имаше още един опит, който също много ми допадна.

# 281
хе хе, ще ме убиете с тези коментари за Роб.. щели да си го вземат вкъщи ... #2gunfire

Ани, като преработиш, дай пак да прочетем.. Laughing

# 282
  • София, България
хе хе, ще ме убиете с тези коментари за Роб.. щели да си го вземат вкъщи ... #2gunfire

Ани, като преработиш, дай пак да прочетем.. Laughing

Това май ще си е престъпление срещу човечеството  Laughing Laughing Laughing

Днес се скъсах да си го гледам  Blush

ето още 2 снимчици, които са ми много на сърце  Blush   

( стари са знам )

# 283
  Тц, направо е отвратителен, мисля да го взема в къщи, та да не се налага да го гледате тука  Mr. Green

е кажете не е ли страхотен  Heart Eyes
пожалете ме, рано сутрин получих сърцебум! Споко ако го взема в къщи след два дена той сам ще избяга, толкоз съм му "набрала"   Joy Joy Joy

снощи пуснах филма на майка ми (след заробяването с книгата) и до 1.30 сутринта го е гледала, много и хареса и потвърди че Едуардо е много хубаво момче, само червилото му идвало в повече, а аз и казах че ще му го махнем много бързо ако се наложи  Joy На мъжа ми му иде да си посегне, виждам го...  Joy hahaha

# 284
Аquariel , браво за майка ти... Sunglasses ти коя версия на филма си й пуснала? в киното наистина червилото много му личеше, но на ДВД рипа, дето го гледам сега, са намалили яркостта на всички червени цветове- включително камиона на Бела.... и въобще не се забелязва

По въпроса за върколаците и белязването, дето дискутирахме преди време- вчера се зачетох в Затъмнение и обикновенно прескачам Джейк като говори, но този път го прочетох внимателно, и там той обяснява следното за Сам и Емили..Спойлер ЗАТЪМНЕНИЕ Джейк казва, че Емили и Леа са братовчедки и нали след като Сам видял Емили, напуснал Леа-  Емили много му била ядосана отначало, но как можело да се бори човек с такова възхичение и ниво на отдаване от страна на мъжа... доколкото аз го разбирам, даже Сам й се е разкрил (защото от обектите на импринитрането нямало тайни) и я е обезобразил още преди да са станали двойка- и са се сближиликогато тя като го е успокоявала, понеже той не можел да си прости какво бил направил.... Но Джейк също казва, че Джаред е импринтрилан на някаква своя съученичка, до която бил седял в училище, но не забелязвал преди промяната си... и че въпросната Ким била много радостна, че почнал да й обръща внимание, защото отдавна тайно била влюбена в него и вече си била надраскала дневника с неговото фамилно име след нейното.... т.е. аз го разбирам, че за жените има избор- и не е любов от пръв поглед

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 10:24 от staro-novo

Общи условия

Активация на акаунт