Бъдещи ЮНСКИ майки 2009! Тема № 62

• 15 808
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Лил' като се има предвид, че с мъжа си после ще правите секс....не е препоръчително да гледа това. По скоро,ако е доктор е по-приемливо да присъства.
Не знам-аз не бих искала мъжа ми да гледа и слуша това.  Heart Eyes

# 166
michelle ами една моя приятелка кара така, само че тя се цеди ръчно, не знам как издържа, вече на седем мес. е малката и не иска да суче, само кърма от биберона яде. Все пак опитай се да я научиш самичка да суче, ще бъде голямо облекчение за теб. Попитай по-опитните мами в Кърмаческия форум.Ами то тези биберони дето им дават  в болницата само объркват бебетата и те се отказват от гърдата, че от бибата излиза по-лесно.
Албена супер е рокличката!
приятно изкарване на срещата на софийските мами и чакаме снимки!
maryana верно ли това за АГ, ми то остава само скалпели и кувьози да занесем Shocked Като отидох там по спешност нищо не са ми искали, само чаршафи и завивки за патологията, но то си имаше.

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 13:48 от vanny_76

# 167
Е, то едното няма нищо общо с другото поне при нас. Мен от нищо негово не ме е гнус както и него. Въпросът е 4е тогава ще имам най-голяма нужда от неговата подкрепа, пък и по неговите думи той ще е по-спокоен. а за гледката и ужасите-мисля 4е бързо се забравят като в акъла ти е само ново-сътвореният живот.  Peace

# 168
Не става въпрос кой от какво го е гнус.... Абе това си е псайхо травма,ако питаш мен Simple Smile

По-скоро ще пречи, защото акушерката и доктора са ти постоянно отгоре по време на напъните и ти натискат краката към главата, за да ти е по-лесно да напъваш. Няма как да ти държи нито ръката, нито нищо понеже и ръцете ти са заети,за да си държиш краката към главата. Най-много да седи отстрани, да гледа и да те съжалява, че изпитваш болка. Може би да присъства на тези последните напъни, които са вече в родилна зала....като дърпаш каишите  newsm78 Laughing
Тези каиши са много страшни.... Simple Smile Ама много помагат Simple Smile

# 169
  • Пловдив
Мишле браво на теб, че се цедиш и даваш на малката Моника, но се порови из кърмаческия форум, мисля, че съм срещала такава тема-когато бебето не иска да суче. Ще ти е по лесно ако я слагаш на гърдата и тя да си суче.
Lil_Vixen в БГ може татакото да присъства, но и аз нямам желание да гледа тази гледка, а и не виждам каква подкрепа ще моиже да ми окаже. Само ще гледа как се мъча и няма да може да направи нищо за да ми помогне.
Аз до сега чистих. И аз като Гъди превъзмогнах мързела и реши да изчистя, вместо да вися цяла сутрин на компа. Сега малко ме боли кръста, и ще легна да си почина.

# 170
Въпросът с присъствието на баштата ве4е сме го разисквали, и като 4е ли няма смисъл да се убеждаваме една друга дали таткото може да оказва подкрепа или не.

В България не е прието, въпреки 4е ве4е навлиза. Всякакви доводи от сорта на това, 4е е психи4еска травма, 4е мъжете не са толкова издръжливи и тн

По света е то4но обратното - ако таткото не присъства, едва ли не не е добър башта (така ги възприемат). Моят мъж 6те присъства, не само 4е 6те присъства, но и 6те е активен у4астник - със заси4ане на контракциите, масажи и тн. Кръв не се вижда, така 4е и това не е довод. Присъствието му е много важно и поради друга при4ина - ако не6то трябва да му правят на бебето, а аз не мога да присъствам - таткото е задължително да присъства - никакви процедури не могат да се правят, без да са обяснени на един от родителите поне. И друга многа практи4еска при4ина таткото да е с теб през цялото време - не зависи6 от санитари  Mr. Green таткото 6те ти носи вода, 6те ти помага да се изправи6, ако трябва...Абе за мен специално предимствата са много!

И о6те не6то - вси4ките ми приятели мъже тук са присъствали на раждането на децата си, и никой не казва, 4е е гадно. Напротив, вси4ки казват, 4е това е най-невероятното преживяване, да гу6не6 топлото беб4е, туко 6то изплакало...Но е въпрос на нагласа. Не е въпрос на това какъв е 4овекът, за6тото хората не са толкова разли4ни.

# 171
Ако се роди месец по-рано,надали ще имаш възможността да го гушнеш,аз само я цунках за стотни от секундата,защото незабавно трябваше да бъде сложена в кувьоз. А за грижите след раждането е съвсем нормално мъжа ти да ти помага,но аз предпочетох майка ми да дойде в родилния дом,за да ми покаже това онова за бебето Wink Вече свикнах със всичко...беше въпрос на дни.
Ами таткото какво да гледа,как доктора ти рови с ръкавица вътре и ти помага с разкритието.... има кръв-как да няма...ръкавицата му беше в кръв постоянно...
Всеки има право на избор. Аз и да искаше да присъства мъжа ми просто нямаше да му позволя.  Heart Eyes

# 172
Въпросът с присъствието на баштата ве4е сме го разисквали, и като 4е ли няма смисъл да се убеждаваме една друга дали таткото може да оказва подкрепа или не.

В България не е прието, въпреки 4е ве4е навлиза. Всякакви доводи от сорта на това, 4е е психи4еска травма, 4е мъжете не са толкова издръжливи и тн

По света е то4но обратното - ако таткото не присъства, едва ли не не е добър башта (така ги възприемат). Моят мъж 6те присъства, не само 4е 6те присъства, но и 6те е активен у4астник - със заси4ане на контракциите, масажи и тн. Кръв не се вижда, така 4е и това не е довод. Присъствието му е много важно и поради друга при4ина - ако не6то трябва да му правят на бебето, а аз не мога да присъствам - таткото е задължително да присъства - никакви процедури не могат да се правят, без да са обяснени на един от родителите поне. И друга многа практи4еска при4ина таткото да е с теб през цялото време - не зависи6 от санитари  Mr. Green таткото 6те ти носи вода, 6те ти помага да се изправи6, ако трябва...Абе за мен специално предимствата са много!

И о6те не6то - вси4ките ми приятели мъже тук са присъствали на раждането на децата си, и никой не казва, 4е е гадно. Напротив, вси4ки казват, 4е това е най-невероятното преживяване, да гу6не6 топлото беб4е, туко 6то изплакало...Но е въпрос на нагласа. Не е въпрос на това какъв е 4овекът, за6тото хората не са толкова разли4ни.

Абсолютно така е и тук но Сноууайт нали и вие бяхте на уроците за родители( явно не са разли4ни от тези тук, които поощряват ролята на партньора/треньора и поощтряват разли4ните пози за раждане)

Прави сте няма смисъл да се спори по темата, всеки прави както му е комфортно, само се 4удех дали имат избор в БГ или е както е удобно на лекаря/екипа/.

# 173
Michelle,
няма смисъл да спорим. Просто са разли4ни практиките в България, и тук, където живея. И да може би е по-разли4но, ако не6тата са усложени, както при теб (добре 4е вси4ко е завър6ило добре!). Но при равни други условия (тоест когато вси4ко е нормално), в България не е прието, извън България е пове4е от нормално. Затова не смятам, 4е е въпрос на персонални характеристики или предпо4итания, а на нагласата и разбиранията в об6теството, които всъ6тност от своя страна формират персоналните предпо4итания...Стана много сложно  Crazy

Радвам се, 4е ве4е сте си вкъ6ти и се гледате! И Моника е много много сладка!В крайна сметка това е най-важното!

# 174
Всяко раждане протича различно и при мен нито са ми натискали краката към главата, нито са ми скачали на корема, нито нещо от този сорт. Просто ми казваха как да дишам и как да напъвам. Но пък и аз нито за момент не се бях замисляла за секцио по желание и бях разучила всевъзможни техники на дишане и релакс по време на контракциите и напъните.
Бащата не седи между краката на жена си, седи до главата й. Първо, мястото му не е там отдолу, защото ще пречи на лекарския екип и второ именно заради гледката.
Моят съпруг беше до мен през почти цялото време в предродилна зала. 20-на минути преди да започнат напъните и да ме преместят в родилна, го помолих да напусне, имах нуждата да остана сама. Самият той не настояваше да бъде с мен, не сме го искали и двамата. Важното беше, че в най-трудните часове на получаване на нужното разкритие, най-близкият ми човек беше до мен. Тогава всъщност и болката е най-голяма. После, там на родилната маса е доста по-лесно и бързо.

П.П. Изтривам написаното за да няма обидени!  Peace Peace Peace Peace Peace Peace

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 15:27 от Франческа Салиери

# 175
здравейте момичета!
честито на вече родилите- страхотно се радвам за вас, да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват, а и ние скоро да имаме подобно щастие!!!
аз не съм се включвала, защото нещо имах малко емоционални сътресения и не ми се искаше да пиша тука сълзливи глупости и да ви разстройвам. сега като чета оттук- оттам явно на никой не са му простили хормоните. аз се мислех за непукист, а то к'во стана накрая се разкиснах!
искам да ви помоля за помощ- качих снимки в албулчето с детски стаи, но незнам как да ги наименувам. последните 4 снимки са моите, ако може някоя от вас, която повече от мен разбира да ги кръсти от мое име, ще бъда страшно благодарна!
сега отивам да почета какво сте коментирали!
 Hug на всички!

# 176
# 177
Подкрепям напълно призива на Франческа. И ще кажа за успокоение на първескините, че при мен не съм видяла нито кръв, нито нищо. Когато проверяваха за разкритие не съм усетила никаква болка. Всички бяха много внимателни, обясняваха всичко.

Нашият татко също ще присъства до момента с качването на магарето. Имам нужда човекът, на когото държа най-много, да е с мен в този момент. Ще се чувствам много по-спокойна така. Но, наистина, това си е личен избор. Аз не смятам, че е въпрос на различни култури от различни страни. Това не може да се сложи под общ знаменател. По-скоро е който както го чувства най-добре.

# 178
Здравейте и от мен!

Едно_момиче, много лошо се е получило с дрешките, нещо сушилнята може би суши на много високи градуси. На мен до сега не ми се е случвало такова нещо с моята сушилня, а аз почти всичко суша в нея, освен по-деликатни материи и вълна. За прането на ръка аз хич не обичам, а и покрай децата пера един път в седмицата по няколко перални. Ако това трябва да го пера на ръка  ooooh!  Naughty.

За надуваемите матраци - на по-неудобно нещо не съм спала, е за една, две вечери се издържа, но повече в никакъв случай.

За болката и контракциите - на мен ми се втвърдяваше корема отгоре (като чувство, иначе целия), а ме болеше ниско долу като менструална болка. Контракциите продължаваха около 30-40 секунди и после не боли и не се усеща стягане до следващата контракция.

За присъствието на бащата - тук също е почти немислимо той да не присъства. Моят мъж присъстваше при раждането на Килиан и то доста активно, както го е описала Snowwhite. Не са ме мъчили да ми правят разкритието по-голямо и не са ми висели между краката, аз и не исках. Акушерките ме питаха дали искам да ме прегледат за разкритие и ако съм съгласна чак тогава. Мястото на бащата е повече до главата на майката, но при моето раждане, когато главата започна да излиза (мен не са ме натискали, а изчакваха на контракциите да си напъвам самичка), докторката попита мъжа ми дали иска да види как се ражда бебето, при което мъжа ми веднага се съгласи и гледаше. И до сега разказва, че това е най-страхотното преживяване, което е имал.

Мишел, добре дошла отново! Малката Моника е много красива  Heart Eyes!

Франческа,  желая ти бързо оздравяване и дано не е варицела!

# 179
Момичета, надявам се ще ми простите нахълтването в темичката ви. Правя го, защото знам, че има потребители, които пишат и четат само 'тяхната' си темичка в "Отчетни".

Искам да подсетя мамите от София за събитието, което сдружение "Естествено" организира утре, в случай, че не са обърнали внимание на темата в "Майки":

Ако темата ви вълнува, заповядайте! Входът е свободен.

Общи условия

Активация на акаунт