Строги или меки родители сте. Вашето лично усещане какво е

• 5 182
  • 137
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ей това доста го наблюдавам напоследък, особено при бабите /вкл. нашата/ - че НЕ зависи колко е голяма белята на детето, а колко са раздрусани нервите на жената, която се грижи за него и според това се налагат наказанията и се крещи.

А не бива да е така!

# 61
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ами зависи какво се разбира под строга и мека. По принцип позволявам много неща, които повечето родители забраняват (катерене, стъпване в локви, търчане с все сила по нанадолнище и тн.), но пък това което е забранено е твърдо забранено. Също така наказвам, но пък много рядко крещя и обяснявам за какво наказвам, също така се старая моето настроение да не влияе на реакциите ми спрямо детето ( е понякога не успявам де). Та, ако се сравнявам с другите майки в градинката, то съм мека, но ако става въпрос за поставени правила и спазването им съм строга.
 Понеже е доста темпераментен и има нужда от повечко търчане и движение в сравнение с другите деца, като го пусна в парка в общи линии изглежда доста разпуснато дете - търчи, търкаля се в тревата, катери се, виси от катерушките крещи и се е случвало да ме гледат доста странно, че не реагирам.

# 62
Никак не съм строга,за разлика от баща им.Той все ми мърмори,че много съм им угаждала,много съм ги глезела и щели да ми се качат на главата.За него пък смятам,че прекалено много ги ограничава.И не можем да се разберем.

# 63
  • На тиха улица
Проявявам и твърдост и мекушавост според ситуацията.Позволявам или забранявам спрямо личните си разбирания за допустимост.

# 64
Прекалено съм строга и изискваща.

# 65
Май съм доста мека. Глезя си го. Не е добре.  Sad

* ама това не значи, че като пореве, му позволявам. напротив. почне ли да реве - казвам-  който реве, ме ядосва и няма да стане на неговото. по-скоро му угаждам във фазата преди рева. Но не за да не се стигне до рев, ами просто - идва ми отвътре, искам да му е добре. пфу.
** стигне ли се до рев, постига обратния ефект, ставам още по-упорита, няма да ме манипулира. ама ха.

# 66
Аз обикновено просто му заявявам какво наказание следва после - примерно не иска да спи следобед - ОК , обаче няма да го заведа в Южния парк и ли нещо такова .
Иначе не се карам за щяло и нещяло - разрешавам да скача в локвите , да се цапа ...
Но кажа ли , че тръгваме примерно никакви тръшканици не помагат .
И аз използвам такива похвати - правим си сделки. Искаш филмче - след като си изядеш вечерята. Не изядеш ли - няма филмче. За спането - също така. Незнам дали работи, щото ... абе не винаги работи, като не му харесва яденето, каквото и да му обещая, ц, не става.

# 67
По-скоро строга,ако това = постоянна,безкомпромисна по няколко големи и важни теми,уважавана от децата си.Никой не си позволява да се катери по главите ни,не от "страх" (не викаме,не бием и наказваме 1 на 3 месеца сигурно),а защото подобна опция не им е давана и не знаят какво е да не си легнеш навреме,да ядеш прав пред тв или да се държиш невъзпитано с възрастен(примери само)
*
В басейн като влязат и не излизат докато не си тръгнем Laughing Имам броени на пръсти неща с които компромис не правя,инак за всичко останало съм "мека"и решенията са динамични. Не защото не мога да се "наложа",а защото не виждам сми,и бих лишила децата от възможността да помислят с главите си.

# 68
  • Бургас
по принцип е много относително.зависи кой какво разбира под "мека" или "строга".
аз съм по средата:строга съм,когато ситуацията е сериозна или опасна.
мека съм,когато няма причина да се впрягам чак толкова.оставям понякога детето да командава парада(в границите на нормалното).така и той омеква и после ,когато трябва ме слуша.

# 69
Не знам, понякога си мисля, че правя твърде много забележки. Но има моменти, в които си мисля, че съм я разглезила повечко и за това ми се качва на главата. Не мога да бъда обективна в оценката си по отношение на самата мен точно в тази ситуация.
Старя се да бъда добър родител, както и всички вие.

# 70
Като че ли клоня към по-меките Thinking

# 71
Уверен и щастлив родител съм, за много неща в живота имам колебания, за родителството не. Не знам каква точно..по-скоро мека, но това явно при нас работи добре. По моите си критерии,  имам чувствително в хубавия смисъл на думата , енергично и мило хлапе bowuu.

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 23:00 от valerie

# 72
Когато се касае за живота, здравето и отношението към себе си и другите съм безкомпромисна. За останалите неща съм ларж и разрешавам всичко. Слава Богу, дъщеря ми не злоупотребява с това.

# 73
Аз искам да съм по-строга, ама не става. Мекичка съм! Grinning Heart Eyes

# 74
  • София
Аз съм от строгите,правещи често забележки и понякога и прилагащи и  по-твърди методи родители.... Mr. Green
В нашия случай,смятам,че е от полза,това не им пречи да са разглезени и презадоволени с всичко,но иначе просто ще
ме побъркат...

Общи условия

Активация на акаунт