Малките сладури ще празнуват скоро първи юни!

• 18 113
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
Дани-и при мен е така с работата Sick. Но аз и не искам да се връщам там. Стига ми ,че изкарах кошмарна бременност заради тази работа #2gunfire. Търся нещо друго,но наистина с тази криза е много трудно.
А със съседа поне оправи ли нещата?

# 181
  • Варна
Дани, Ивана е права - нямат право да те махнат. Ако няма да започваш друга работа, издействай си поне да продължат да те водят на работа - в началото си пускаш платена отпуска, а после 6м неплатена - за да имате шанс за ясла/градина.
И моята длъжност ще я съкращават (знае се поне от 8  месеца), но гледам да взема максимума от ситуацията.  Wink
А ако отидете с Вероничка до Сандански за ден-два дали няма да й се размине  newsm78.
Ицко как е - свикна ли?
Ивана, много се радвам за Жорко. Аз не се бях сетила да разказвам тази приказка - ще я включа в репертоара.  Simple Smile А те тържество по случай "края на учебната година"/24 май ще имат ли?
АнМари, още 2-3 дни и сте рожденници (колко бързо лети времето).
Алекси, нищо не казваш - как сте?
Мидичка, оправиха ли хладилника?

# 182
  • София,
МОмичета какво да ВИ кажа, мен ме е яд най вече за колектива и за шефа, искам си го, някак си не ми се разделя с тях, но винаги съм знаела, че този момент ще дойде. Tired
Аз немога за момента да предявявам никакви претенции, просто от лоялна гледна точка, този човек някога ми протегна ръка и ме извади от едно блато, в което бях попаднала и ако бях останала там сега щяхда съмв някоя лудница със сигурност. НО човекът ме взе и ме измъкна, като се има в предвид, че бях съвсем неука в тази област, научи ме на много неща, накара ме да се запиша да уча, пускаше ме на лекции и упражнения, изобщо немога, нямам право да се оплача от него, после след около година и половина, понеже работех при него и при още една жена, която се помещаваше в същия офис - т.е. две счетоводни къщи с различни шефове и аз работех и при двамата, няма да ви казвам колко ми е било трудно, но се справях. ТА шефката, реши, че няма нужда от мен и буквално ме натресе на него Sick, той можеше да ме изхвърли и да ми каже и аз нямам нужда от теб, защото си беше така тогава наистина нямаше много работа, но той не го направи, а напротив , даже ми увеличи заплатата. Когато забременях, също ми подаде ръка, направи така както исках аз, за да мога да получавам по голямо майчинство, през цялото това време не ми е взел нито лев за осигуровки, абе човекът си е много свестен. Обаче в последно време е много затруднен, повечето фирми които води са строителни, а кризата удари най вече в строителството и по този начин фирмите му са длъжници и така, трудно му е. СЕга е взел една възрастна жена, незнам пред пенсия ли е тя или е пенсионерка, но и дава половината от моята заплата, така че това го устройва, но нея я е назначил за постоянно, а не по заместване, момичето което беше по заместване е напуснало преди два месеца и той се е принудил да търси нов човек тогава. Абе явно си има проблеми и той и засега неможе да ми предложи нещо по съществено, от което да имам нужда. Предложи ми да направи така, да ме съкрати и да ме прати на борсата, по този начин хем ще взимам някакви пари, хем ще ми върви трудов стаж, хем ще мога през това време да си търся нова и хубава работа, а и най вече да реша проблема с Вероника. ДАже имам чувството, че човекът ми реши голямата дилема какво да правя с нея, аз наистина предпочитам да си я гледам. Иначе на варианта да си остана в къщи и да ми пусне неплатен отпуск, той каза, че няма проблем, но ще е по добре да съм на борсата, там все пак ще взимам някакви пари newsm78, а пък после ако немога да си намерая нищо ще го мисли, все пак той се ангажира още с мен. Ама и аз колко съм наивна нали Joy
А с комшията съм до под крушата. Моят мъж не ме подкрепя в начинанието ми, казва че в Студентски град е така, който живее тук няма право да се оплаква, ама на него не му пречи шума, много важно. Снощи написах една жалба, той половината ми я оряза, аз доста я бях поукрасила, нали си имам дар слово Mr. Green, обаче днес домакинката беше отишла да обядва като я потърсих, а сега ВЕроника спи и немога да сляза да я търся и пак ще я изпусна и няма да успея да подам жалбата. Накрая ще сляза долу и ще се сбия с въпросния комшия, а после ще го осъдя и така, то май няма смисъл да се разправям изобщо с него. Hug Ще си купя газов пистолет и ще му разкажа играта #2gunfire
Ох, ooooh! стига че се олях, ама ми е много кофти, още на никого не съм казала за работата и ми е много криво, то какво ли да им казвам на наште ще се изпопритеснят и те.  Tired

# 183
  • София
Дани, и аз мисля, че нямат право да те уволнят. Ако искаш пусни питанка в "майки", темата е "Майчинството счетоводно". Момичетата са разбрани, ще ти кажат точно по кой закон и алинея се защитават майките.
Може да стане при съкращение на мястото или закриване на фирмата. Мен ме съкратиха точно по този начин преди години, Дияна беше на 7месечна възраст.
И аз тогава нямах намерение да се връщам там на работа, но пак ми беше адски криво.
Сега поне си знаех от рано. След като ми изтече майчинството и аз ще търся работа.
Щом имаш добри отношения с шефа... може да се разберете.

Вики, да, времето лети страшно бързо. На 29ти ще водя Алекс на консултация. Да видим колко е пораснал за една година. Като ме хванат родилните болки на 29ти вечерта... ще пиша и ще си припомням Simple Smile

# 184
  • София,
Ох, незнам какво да правя, но той човека точно това ми обясни, че и да си взема отпуска няма да може да ми плаща, ще ми се начислят там някакви пари за 40 дни, които ще са върху майчинството, естествено, и ще са малко, но ако се наложи ще си пусна и отпуската естествено, няма начин. И после ще ме съкрати така, че да отида на барсата, за да взимам някакви пари, иначе ако ме пусне в неплатена ще е по кофти, ще остана без пари, докато на борсата ще взимам някой и друг лев, само дано да събера 5 години трудов стаж, че да са девет месеца поне и ще избутам зимата и болестите, пък после ще му мисля. Hug Апък ако се оправят нещата и потръгне работата той ще си ме вземе пак, няма проблем, просто и той е затруднен. НО пък ми търси работа при негови приятели. Peace и ми обеща ако му изпадне нещо да ми се обади Rolling Eyes
А Ицко е добре, днес били в Габрово и на Етъра, а утре май ще ги водят в Съевата дупка.

# 185
Привет момичета. smile3525
Дани няма право да те уволнява, но може да те съкрати или по взаимно съгласие или ако съкратят длъжноста ти. Направи така, както ще ти бъде най - изгодно. Надявам се Вероничка да е по - добре. Hug
Вики Hug Коки е добре, вече е все по - стабилен и няма спирка, непрекъснато е в движение, а и аз с него.

# 186
  • София
Дани, това е решение. Взимаш заповед за съкращение и отиваш на трудовата борса. Но не помня колко месеца ще ти плащат от там,

# 187
Дани, това е решение. Взимаш заповед за съкращение и отиваш на трудовата борса. Но не помня колко месеца ще ти плащат от там,
newsm10
Зависи от трудовия стаж.

# 188
  • София
Дани е писала в "Майчинството счетоводно" и са й отговорили.
Дано всичко се развие благоприятно за нея.

# 189
# 190
  • София,

ДОбро утро и от нас!
НИе цяла нощ кашляхме ужасно и вече сме отново на инхалации с Вентолин.
ДА аз писах в темата за майчинството и ми отговориха, сега си изчислих трудовия стаж и установих, че за моите 7г. трудов стаж вкл. и майчинствата ще имам право на 8 м. с обезещетение от борсата, което не е лошо, тъкмо ще избутаме зимата. пък напролет ще видим, а и може да си потърся нещо което да го правя от вкъщи, в краен случай ще гледам дечица по часово Hug, така или иначе гледам едно, нищо не ми пречи и още едно да гледам. Mr. Green
Алекси ти какво работиш, да не си счетоводител newsm78
Ивана лека работа на тебе Hug
ЦЕлувки и прегръдки на всички мъници.
А нещо много мами ни се губят напоследък и Хелче не съм я чувала, днес ще и звънна да ги чуя.

# 191
  • София
Здравейте, ето ме... докато ви изчета... В Санднаски нещо не ми остана време да пиша, само ви прочитах набързо Simple Smile
Дани, много кофти така с работата, но пък наистина ако искаш ти да си я гелдаш, това е доста добър варянт. А колко ще ти плащат на борсата? Минималната ли?
Мидичке, още ли нямате хладилник? Много гадно и то точно в тези жеги  ooooh! Дано да ви го оправят скоро. Ако нещо са ви забравили се сетих че може да вземете една хладилна чанта от тези които вътре се слагат едни пълни със синя течност. Слагаш ги във фризера и после в чантата, мисля че поне половин ден трябва да издържат, даже повече. А примерно съседите да помолиш да ти ги слагат тези в техня фризер. Ама дано да се оправите с хладилника най-добре. Той ако е в гаранция, спокойно може да им се накарате как така се бавят или да ви дадът някакъв да ползвате временно. На нас когато ни се беше развалила сушилнята се наложи 2 седмици да я оправят и ни дадоха оборотна. Аз настоях де, иначе едва ли биха дали.
Много се радвам за Вики, че всичко е наред  Hug Много да го нацелуваш.
АнМари то не остана време до големия ден  Hug

Ние днес сутринта бяхме на Рожден ден на едно детенце от квартала. На 1 годинка стана. По едно време им стана скучно и искаха да си ходят, ама те там бяха все по-малки дечица и им омръзна бързо. Само нападаха масата с храната... ще вземат да си помислят хората че не ги храня вкъщи  Embarassed Като донесоха тортата и забравиха че искат да си ходят и после не мога да ги прибера... А рожденничката духна свещичката и заспа Simple Smile По едно време Лора като се присети за нея и започна да я търси, много беше смешна Simple Smile

А от Сандански хич не ми се прибираше, но няма как. Имам работа тези дни и чак след 4-5 ще можем пак да отидем. А от 21ви сме на море, да видим дали ще им хареса. Аз мислех да ги заведа докато бяхме в Сандански на басейн, но нещо бяха много непослушни и се отказах.

Пак се олях  ooooh! ще гледам да не отсъствам вече толкова Simple Smile

# 192
hellche , добре сте се завърнали от Сандански  Hug

Момичета, знаете ли дали мога да прехвърля снимки от един албум в друг, които са кажени  в снимка.бг? Виждам, че съм правила няколко албума на Жорко, искам да ги организирам в един  Thinking А как се преименува албум  newsm78

# 193
Аааа, преименуването го нацелих  Mr. Green

# 194
Здравейте Hug
Да използвам докато Мимето спи. Макар ,че преди 15 мин се събуди с рев. Така и не разбрах защо плаче. Но се успокои и пак заспа.
Дани-дано вероничка се оправи бързо. Много гадно е това време. В януарчетата е пълно с болни дечица. Затова и за пореден път отложих ваксината. Иска ми се да мине още малко време. През другата седмица трябва да намеря време да я заведем на невролог Мария. Че откакто проходи не сме я водили. Да видим какво ще каже. НА психолог не смея да я заведа . Страх ме е какво ще ми каже.
Вчера ходихме да видим какво е станало с нашия хладилник. Казаха ,че още не бил дошъл компресора. Мъжа ми им каза да се постараят да стане скоро,защото сме с малко дете. За закуска и вечеря само каши ядем. А кухнята я давам на съседката да я съхранява. Но ми е неудобно вече. Все трябва да се съобразява с нас. Да си е у дома ,за да ни дава бурканите. А с тези жеги не смея да я оставям навън храната. Само чревна ифекция ни трябва.
Та днес се обади половинчо ,че тези с хладилника щели да дойдат към 4. Да видим какво ще направят.
Хелче-това за хладилната чанта е идея ,но аз се надявам довечера да си имаме вече хладилник.
Вие иначе как сте? Май много ви хареса на Сандански?

Общи условия

Активация на акаунт