Малките сладури ще празнуват скоро първи юни!

• 17 821
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен. Аз не съм влизала от няколко дни и колко много сте изписали, не мога да ви изчета. Ние правихме малко ремонт вкъщи, пребоядисахме си кухнята. Момичета да ви се похваля Коки е с нова прическа, в неделя го заведохме на фризьор с баща му. Сега изглежда като голямо момче, а не като бебе.
Ели дано ви се размине и дано не е пневмония. Бързо да се оправяте. Hug

# 76
  • панагюрище
Ели, от къде пък я набарахте тази пневмония. Дано да се окажат грешни съмненията, че иначе ще натъпкат Гого  антибиотици.Бързо да се оздравявате!

Голяма жега беше и днес.Много дълга разходка направихми с Кристи, даже обядвахме на вън.Но после докато се приберем и госпожицата заспа в количката.Опитах са да я преместя след това в кревата й, но се разбуди и не заспа пак. Чак в 4 ч след обед заспа/и аз със нея/ , та до 6.30 спахме. И сега още е будна.Баща й се опитва да я приспива и май ще успее.

Днес имахме малко проишествие преди да излезем сутринта. Кристи се обърка с паяка.От доста време я гледам, че като се надигне и се наведе на страни и целият паяк се повдига.И все си викам - кога ли ще се преметнеш. И днес се преметна. Не плака много де, мисля че не си е ударила главата, поне няма видими синини или цицини.

Мисля скоро да въведа жълтъка, обаче се чудя как да го направя.Вие какво ще ме посъветвате?

Лека вечер!

# 77
  • София
Ели, дано не е пневмония.

Алекси, то и ние боядисваме, но сме до никъде. Нали Джони ходи на тийм билдинг. И сега се подмотва. А всичко у нас е на вили и могили.

Силванка, със зеленчуково пюре?
Яйцето трябва да е много хубаво сварено. Когато яйцето е хубаво сварено, жълтъкът се рони.
Мисля, че се започваше с четвърт.

Дияна днес беше на РД на съученичка. Към 2 ходих за подарък. Глобус, книжка и бои за лице... олекнах с много финикийски знаци.
На Алекс му хареса. Една кака го разнасяше наляво-надясно. Снимах го с шапка, но трябва да видя дали е станало нещо от снимката.
Почерпих го с домашна соленка Simple Smile
Джони след работа мина да ни прибере, Дияна не беше много доволна (сякаш утре няма да се видят).
Та звъня на мъж ми да го питам къде е. "Спряха трамваите, има катастрофа на Ломско, с жертви". Оказало се, че моторист се е врязал в лека кола. Няма да давам нито на Алекс, нито на Дияна да припарват до мотори.

# 78
Здравейте и от нас Hug
Силванка на същто мнение съм като АнМари. В зеленчуковото пюре, един път седмично по половин жълтък, твърдо сварен.
 Аз вече съм давала на Лаура. Още преди месец като ходихме на консултация  ми казаха да пробвам да давам. Само тук ли са такива бързаци със захранването?  newsm78. За нищо досега не са гледали коригирана възраст( а си хорим на преглед при неонатоложката, която пое Лаура от първия момент след раждането). Rolling Eyes
 Май следващият път като ходим ,ще ме питат дали давам филийки с конфитюр или със шоколад   hahaha, както сме я подкарали. Joy
 Лека и спокойна вечер на всички Hug

# 79
  • София
muyldermans, за захранването... зависи от педиатъра.
Дияна имаше 2 педиатърки. 1вата беше от правителствена б-ца, страхотен специалист. Преди 8г повечето караха на ранната схема. Дияна беше захранена по тази схема, в края на 2ри месец. Дияна се роди 20 дена по-рано.
На 8м я прехвърлих при нова педиатърка. В Правителствена трябваше да плащаме годишен абонамент и педиатърката рече "няма смисъл, търсете нова".

Сегашната педиатърка на Дияна пое и Алекс. Непрекъснато ходи на семинари и обучения.
Тя е за късната схема за захранване. За някои храни се презастрахова. Алекс трябваше да започна да го захранвам началото на февруари, т.е. навършени 8месеца. Не издържах до началото на февруари, захраних края на януари.
Имам храни, които все още не съм въвела. Педиатърката не бърза Simple Smile

Ето и снимката с шапка

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 01:50 от AnMary

# 80
  • София,
ДОбро утро! Tired
Аз едвам гледам, след втора безсънна нощ, причината е алкохолизираният ни комшия отдолу. Предната нощ от 23 до 5 сутринта долу дънеше яка музика и се викаше и крещеше на поразия, тази нощ към 2 часа пак се започна. ВЕче незнам какво да правя  Tired НЕмога всеки път да викам полиция, не е редно да занимавам хората с един пияница, но сама немога да се справя. СЕга съм седнала тук и умувам как се пише жалба, посъветваха ме вчера да пусна няколко жабли до РЪководството на общежитията, все пак тук има въведен задължителен правилник, който трябва да се спазва, но УВИ Embarassed. НЯкой да даде идея как се пише жалба, че на мен ми идват едни красиви думи..... #Cussing out

Ели не се притеснявай, едва ли е пневмония, за запушеното носле съм сигурна, че имате стафилококи, пуснете му един носен секрет. ВЕроника ми беше направила нещо подобно на същата възраст и ни бяха вкарали в болница с тази диагноза, но не беше - просто повечето недоносени се раждат с по изразен рефлукс, връщат храна, т. е. мляко от стомаха в хранопровода. МОята повръщаше много и беше аспирирала от млякото в белите дробове и кашляше, докато се изчисти, и хъркаше дробчето, а и носа и също - имаше стафилокок, естествено лепнат от болницата.
Слванка добре, че Кристи не се е ударила много, тези проходилки наистина са доста опасни, дано нямате повече произшествия.
Аз вчера най после подстригах децата - ВЕроника прилича на малко момченце, много е сладка и ввъобще не плака, а през цялото време се смееше на фризьорката. Hug
ТЯ е будна вече ще я обличам и храня и после ще умувам върху жалбата, но днес вече трябва да я пусна и да задействам нещата, че е направо ужасно. #Cussing out

# 81
  • панагюрище
Добро утро!
Ние днес сме ранобудни, та след малко ще излизаме докато не е напекло много.

И аз мислех като вас - с зеленчуково супа/пюретаодавна вече не яде/  да го давам жълтъка.Благодаря ви!
muyldermans, наистина зависи от педиатъра относно захранването. Наща действа по старата схема и аз изобщо не съм я слушала.Сама си избрах  схемата по която да захраня.

Семирамида, много неприатно това с комшията. Дано да има ефект от жалбите.Добре, че в нашия блок са само баби и дядовци, та няма кой да ни узвучава но нощите.

Ели. щом имат съмнения за пневмония - как са били на Гого ваксина? Нали ваксините се слагат, когато е напълно здраво детето. Нещо не се връзва. Още нещо да питам- защото не слагате ваксините след 6 коригиран месец?  По закон е така за недоносените.
Аз ако знаех когато се роди Кристи, никога нямаше да ги слагам толкова рано.Още ме е яд.

Eто го и кафето. Заповядайте:

# 82
  • София,
СИлванка така е и аз ако знаех никога нямаше да бързам с пустите ваксини, но лошото е че ние майките научаваме последни за това, а прословутите лекари, дето са длъжни да ни уведомят, или забравят, или и те незнаят Mr. Green

# 83
silvanka1 , мерси за кафенцето   Wink Имам нужда от двойна доза, че тази сутрин ни беше много крива...Докато се оправим и тръгнем за яслата полудях направо. То не беше мрънкане, мрънкане. Дали не се беше наспал, дали не му се ходеше, идея си нямам...То верно, че снощи късно заспа, ама чак пък  ooooh! Нищо, айде, ако не сутринта, дано поне останалата част от деня бъде хубава  Mr. Green

И в тази връзка, ето ви нещо интересно за четене  Wink  http://www.jenite.net/2009/05/i-v-tova-ima-neshto-dobro.html

# 84
Привет и от мен. Ние бяхме на разходка до сега и сега Коки спи.
Ели и аз мисля, че не е пневмония, ощи повече, че и кръвните изследвания са му добре на детето. Дани ти е дала добър съвет за нослето направете един секрет. Когато си взехме Коки от болницата хъркаше по същия начин, но пуснахме секрет за изследване и се оказа, че има някаква бактерия в нослето лепната в болницата и така ни го бяха изписали от Първа градска.
А относно ваксините - нашата педиатърка изчака Коки да навърши 6 месеца и чак тогава му ги направи.
Дани не разбрах какво точно те притеснява в написването но жалбата.

# 85
  • Русе
Сега се връщам от доктор. Няма засега нищо, но за да не развиел, да му бием АБ на инжекции. Ей, сега  Crossing Arms. Като не съм искала тогава през устата. Според мен изследванията са добре но според нея не. Сега отивам на частен педиатър, имам й голямо доверие, дано ни се размине АБ, че в болницата го натъпкаха достатъчно. И аз имам съмнения за някакви коки в носа, защото имахме и двамата в болницата. Ще искам и секрет.
Биха му хепатитната преди да минем въпросната педиатърка и затова така се получи. Пентаксим-а след 3- я месец и то ако всичко е наред. А за сега е така.

# 86
  • София,
Ели никакъв АБ наистина потърси и друго мнение.Аза бацилите в нослето можеш да си сигурна! СТИскаме палци всичко да е наред! Praynig Praynig

# 87
  • София
Ели, и аз съм да не бързате с антибиотика. Пусни му секрет, ако се окаже че има бактерия, поне да се знае какво е и да се даде правилниа антибиотик, а не просто някакъв...  Crossing Arms Дано тази лекарка ти даде по-адекватно мнение. Аман вече от доктори и специалисти. Радвам се зе случих на педиатър и тя досега никога не им е изписвала антибиотик. А и винаги досега е знаела какво им е и сме се оправяли. Последния път като видх Лора и тя ми вика, че оше малко и детски пулмолог съм щяла да стана.  Joy Ама то си е почти така, последните пъти като съм ходила, нищо ново не ми казват от това което аз знам и и давам при такива ситуации.

Ивана, ето половината работен ден мина, хайде още малко и дано да мине още по-бързо Wink

Дани, а за жалбата и аз не знам какво да ти кажа. И аз нямам идея как се пише. Преполагам свободен текс обясняваш какво е положението и молиш да бъдат взети мерки  newsm78

# 88
  • панагюрище
Хелче, добре че си случила на педи.
Аз за наща не искам да говоря. Никаква вяра й нямам и затова ходя само на   консултация при нея.Но за съжаление града ни е малък и нямам голям избор от към доктори.

Ели, дано ви се размине АБ. И яз мисля че може да се изчака, но все пак лекарите ще преценят.

Ние довечера сме на бал.Досега гладих тоалетите. Малко се притеснявам за Кристи, защото досега не е била в затворено помощение, където ще се пуши  и ме е страх как ще  понесе цигарения дим.

Извинявам се за въпроса, но кажете ми как се познава че има спазъм или задух- само по затрудненото дишане ли?

Дано да понесе добре ситуацията, макар че смятам да не стоим много с нея.

Приятна вечер на всички!

# 89
  • София
Ели, темп? кашлица? хрипове?
Рядко пневмнията се развива без такива симптоми.
Пусни гърлен секрет. Да си сигурна.

Силванке, гледай да държиш Кристи до прозорец или врата. Забелязала, че съм на Алекс му пречи цигарения дим по заведения, кашля.
Аз спазми съм правила след прекарана пневмония. Недостиг на въздух, задушаване, трудно дишане.

И ние бяхме на разходка. прибрахме се за малко и пак ще излизаме за Дияна. Не спах и аз тази нощ. Правих един флаш на Дияна Simple Smile
Сутринта към 9 и нещо ме събудиха по телефона, за разходка. Но сколасахме чак към 11, защото Алекс си поспива сутрин след закуска.

Препоръчайте ми невролог в София, за мама с доносено дете. Имаше една тема в "майки". Педиатърката пратила майката на консултация. Неврологът написал "лека умствена изостаналост". Това след преглед от 3-5мин.

Общи условия

Активация на акаунт