Малките сладури ще празнуват скоро първи юни!

• 17 817
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Силванка, не се притеснявай толкова. Мисля, че няма да е проблем, само ако нещо е прекалено задимено, я изкарайте в друга стая или излезте навън малко. обикновено при спазъм започват да свиркат гърдите, понякога ако е силно изразен се чува и без слушалка, някои деца започват да кашлят. Дано да изкарате добре и да няма проблем. Настанете се до някои отворен порзорец (естествено гелдай да не ви духа Simple Smile)

Моите диванета се събудиха и ще се оправяме за разходка. Нещо какво им става тези дни, много рано стават сутрин и следобед също.

АнМари ме изпревари Wink

# 91
  • София,
СИлванка весело изкарване на бала довечера  Hug и не се тревожи на Криси нищо няма да и стане, а и времето е топло ще има предполагам отворени прозорци и няма да се усеща толкова дима.
МОмичета аз написах жалбата даже и я пуснах по мейла, сега ще чакам отговор. Снощи обаче едва удържах мъжо да не слезе долу и да "Му счупи главата на алкохолизирания", щото после ще изгонят нас от общежитието и къде ще отидем тогава. Tired СЕга усилено търсим апартамент, и даже съм навита на една малка, но преустроена гарсониерка, но да знам че си у моя и че няма да ме изгонат от нея, а и ако попаднем на съседи ще е супер, а не като тия, ей и аз съм от село, ама такава простотия не съм виждала, честно Ви казвам. #Cussing out
Аз готвя в момента и чакам ВЕроника да се наспи и да излизаме и ние пак. От вчера с комшийката, не тази отдолу де Joy се правим на готвачки и разменяме манджи за децата, то така или иначе и двете винаги готвим като за цял полк,  Blush но е по лесно де. Единия ден едната готви основното , а на другия ден другата прави супа и крем. Днес ние намазахме супа и мляко с ориз. Аз правя огретен за утре на обяд, а после ще правя и кремче. Wink Ми така де, а като им писне и от наште манджи, пак ще минем на вариант кухня или пюрета, лошото е че и двете госпожички много са капризни и всичко бързо им омръзва.
А забравих да Ви кажа, че вчера с комшийката се правихме на красиви, боядисвахме се взаимно и резултата е две руси кокошки.  Joy Изпробвахме един уж обезцветител за корени, обаче се слага в боята и моята боя по принцип става едно тъмно между кестеняво и тъмно русо, а сега съм направо жълто - бяло русо, немога да се възприема Sick. Днес даже ходих да си търся някакъв професионален мат, ама ненамерих. Май ще се обаждам пак на фризьорката и парите дето уж реших да ги спестя от боядисването, сега ще ги дам за дооправяне Mr. Green, ама то аз съм си карък и миналата година така се бях жлътнала Mr. Green
А днес пък нямаме топла водя цял ден, и е просто ужас, дано я пуснат до довечера, че как ще къпя децата Thinking

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 16:41 от Семирамида

# 92
Силванка  весело изкарване на бала довечера. Ще видиш, че на Кристи ще и хареса. smile3525

# 93
  • Варна
Днес Сладка мама има рожден ден! Да е жива и здрава и много обичана!  newsm59
Как ли е малката Дарина - отдавна Сладка мама не е писала.
Дани, хубаво си направила, че си пуснала жалба.

# 94
Честит рожден ден на Сладка мама. newsm59 nbirthday newsm67  Gift  ura

# 95
  • София
Честит рожден ден на Сладка мама Simple Smile

Дани, дано "оправите" съседа.
Гарсониера под наем ли търсите, или ще купувате. Много зависи в коя част на Сф е обаче. При нас, явно заради всичкия жълт, черен и бозав народ от Илиенци, наемите са си високи.

Сложихме нов матрак на Алекс. От магазина не ми се обадиха, че е пристигнал, та ходих да питам. И го взехме. Идва малко висок.
Опасявам се скоро да не напиша "Алекс прескочи". Да последва примерите на кака си Simple Smile

# 96
  • Русе
Нищо му няма на моето агънце. Обикновен ринит, който ще лекуваме с капки. Отдъхнах си. Голямо разминаване в мненията на двете педиатърки, но определено имам доверие на втората. Първата изписа АБ на инжекции а втората обикновени капки  ooooh!

Честит рожден ден на Сладка мама  newsm67

# 97
  • София
Чудесни новини Ели.
Не всеки лекар е добър лекар. И не всеки лекар е добър диагностицик.
Имах една лекарка, която ми хвана пневмонията със слушалка, на други им трябва снимка.

Алекс опищя всичко тази вечер. Оказа се, че бил огладнял по-рано Simple Smile Сега спи блажено на новият матрак Simple Smile

# 98
  • София,
Честит Рожден Ден на Сладка мама и много целувки на Даринка!    party023 nbirthday  party023

Ан - МАри честита придобивка на Алекс, само спокойни и сладки сънища му пожелаваме.
Ели, ето добре че не я послуша тая, иначе щяха да надупчат детенцето за няма нищо #Cussing out, абе какви са тия тъпи лекари, ей това немога да го разбера, как так  ще реши, че е пневмония ,ми то бебе на два месеца с пневмония се лекува в болница - на системи и под постоянно наблюдение  #2gunfire, ох направо се вбесявам на такива умни глави. Добре че се намират и свестни тук таме де иначе сме го закъсали яко! Гледахте ли репортажите дето ги даваха наскоро по новините, че много от лекарите спекулират и пращат деца в болница с диагнозата пневмония, а те нямат такова заболяване и само дърпат пари от здравната каса. #Cussing out
РАдвам се, че е добре мъника, слагайте си капчиците и ще се оправите. Вземи си една помпичка за издърпване на секретите и Стеримар или физиолог. разтвор, пръскаш в ноздрата и после издърпваш с помпата, много е ефикасно. Аз страшно съм се специализирала в това Mr. Green, а и Вероника е свикнала и като и е пълен носа сама си носи помпата и стеримара и ме кара да чистим нослето. Mr. Green
СЕга я сложих да спи, но още не е заспала и ме вика, ЛЕка нощ на всички! Hug

А само да вмъкна, че търсим жилище да си купим, не ми се живее повече под наем, така или иначе ще давам пари да е нещо за нас си. НО търсим в Младостите и тук в Студентски град, Дървеница, Дианабад, защото не ни се иска да сменяме училището на баткото, а и тук си ни харесва, свикнали сме си.  Hug

# 99
  • София
Честит рожден ден Сладка мама! Да си жива, здрава и много щастлива мама!   bouquet

ЕЛи радвам се че новините са добри. Ама наистина пневмонията се лекува в болница и задължително се пуска антибиограма за антибиотика. Ние нали изкарахме миналата година и двамта бяхма в болница. Лора беше даже с пристъп. А иначе и аз съм чувала за това където лекуват по болниците уж от пневмония, а на детето му няма нищо. Даже нашта лекарка се усъмни че Дани не е бил с пневмония, защото седя много кратко време в болницата, но те го изписаха с антибиотик за вкъщи през устата, така че едва ли е било така, въпреки че не ми дадоха да видя снимката. За това не ме учудва че правят така.

Дани, дано да обърнат внимание на жалбата ти  Praynig и да не ви тормозят повече. А за апартамента, може би сега е удачен варянт ако намерите нещо подходящо, защото и цените преполагам в момента са по ниски. А ако вземете в Дианабат, ще сме съседи Wink

Лека нощ ви казвам и аз, дано да спим де, че Лора нещо се събуди преди малко и плака. Всъшност май на сън бълнуваше, защото беше седнала в леглото, плачеше и викаше Ам-ам. Като я сложих да легне и беше със затворени очи.  #Crazy Май започват вече да сънуват, защото и друг път ми се е лучвало така уж се е събудила и говори някакви несвързани неща... веднъж си търсеше шапката  Joy

# 100
# 101
  • панагюрище
Добро утро!
Ние ли сме най - ранобудни днес  newsm78
Мислех че ще поспим повечко след като снощи легнахме в 23.30ч,  но Кристи се събуди в 7.30ч. Нахраних я към 8.30 ч и сега спинка вече. А пък аз ще използвам момента за да сготвя за обяд.
Иначе снощи беше много хубаво.Кристи беше център на внимание и обект за снимане.ТъЙ като е най- малкият човек в родата и всички много и се радват. За моя радост не беше запушено заведението, пък и нямаше много пушачи.

Ели, много се радвам че сте добре. А пък това за болниците е живата истина. Имам брадовчеди, който работят в здравната каса и такива неща са ми казвали за лекарите, че направо да ти настръхне косата.Всеки гледа как да източи касата за пари и хич не ги е грижа за здравето на хората.Много са малко вече съвестните лекари.

Честит рожден ден на Сладка мама, на патерица!

Заповядайте кафенцето. Да ви е сладко!   За ivanah специално Laughing

# 102
  • Русе
Мерси за кафенцето че и аз имам нужда!
И аз знам че нарочно пишат пневмония и й имам едно на ум на тази педиатърка, защото преди година-две така ме засили с баткото. Тя знаеше че той боледува много и вечно казваше че е бронхит или пневмония. Познаваше но вечно с инжекциите тръгваше а имаше не толкова тежки случай и минавахме с АБ през устата. Отидох при нея за направление за ортопед а тя ми взе акъла  ooooh!. Както и да е. В понеделник ще ида при нея на контролен преглед и ако каже че всичко е наред и уж АБ помага, ще й обясня какво точно давам на малкия  и колко тя е познала  #Cussing out
Да питам: защо точно се отлагат ваксините, при положение че детето се развива добре  newsm78 Не забелязвам Гого да има някакво изоставане - вдига си главата, като го обърна по корем се набира, въобще реагира като едно нормално доносено бебче, чува, пули се. Качва си килцата нормално. Че има да наваксва  е ясно но за мен наваксването е на кг а не във физическото развитие  newsm78

# 103
  • София
Ели, за ваксините ще ти обяснят другите мами.
При Алекс нямаше отлагане. Може би ако трябваше да отлагат трябваше да се отлага около месец.
Е, аз отложих една (пентаксим). Поради съмнение за варицела.

Вики, как е синчето?
От тази сутрин имам позивни на моя самосвал (т.е. изкарвам пясъци). Та се сетих за него. Как са изследванията?

Аз след малко ще дам прасковка на Алекс (белена) и може би ще се разходим.
Ще пропусна разходката, нервите ми не са в ред.

1во веселата част. Идва време за обяд. Влизам в стаята, оглеждам я, Алекс го няма Simple Smile А той се скрил зад един огромен заек и заспал.

А тук започва ужаса.
Взимам го да го храня. настаняваме се в хола. Лапна една лъжичка, глътна, лапна 2ра лъжичка и каза само "ъъъ", не може да си вземе дъх. Почервеня целия. Обърнах го по корем, потупвам го по гърба, нищо. Продължава да не може да си поеме дъх.
Започвам да бъркам в устата и да вадя. При носоглътката напипвам нещо пластмасово. В 1вия момент си помислих, че е имало нещо в пюрето. Оказаха се част от пластмасова количка (гумите). Явно е разглобил количката и е заспал с гумите в устата. След това тези гуми са тръгнали към гърлото с 1вата хапка пюре.
Алекс не се уплаши, не плака. За разлика от мен. От многото напъни повърна 1вата хапка.
Развесели се и започна да ми пее, и да цвърка щастливо.
Успях да си спася детето.

Дадох нареждания на Джони довечера с Дияна да съберат всички дребни играчки. няма да ги хвърлям, ще ги прибера някъде. Повечето са в кашон, до който Алекс няма достъп. С тази количка явно Дияна си е играла и след това е била захвърлена под леглото.
няма да й се карам, но ще й кажа какво се е случило.

Дохраних Алекс. хапна си много добре, изяде цялото пюре.
Сигурно му е било странно защо мама плаче и се усмихва. След като го нахраних започна да ми бърше сълзите с лигавника си Simple Smile
Сега спи Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 14:18 от AnMary

# 104
  • София,
ПРИвет  Laughing
Днес е празник, ама ние незнам имаме ли именници! newsm78
ДА им е живо и здраво името на всички! ДА са весели и щастливи!  bouquet
НИе днес спахме многоооо - аз до 9, а ВЕроника до 9,30 Laughing
И после бързахме да излизаме на разходка, но нещо времето се разваля и се прибрахме рано. Ходихме на кафе, то пък нямаше ток  newsm78, много странно, даже казаха, че няма да има ток в целия Студентски град, някаква профилактика, но ние имаме.  Tired
НА обяд изпрах лятната количка, че беше станала ужасно мръсна, а зимната съм я прибрала, дано изсъхне за следобедната разходка,ако не ще излизаме без количка или ще извадя зимната пак.

Общи условия

Активация на акаунт