Отговори
# 135
  • о`майна лунна нощ е
Спокойно момичета. На лични ме посъветваха да сменя апартамента  Mr. Green /беше шегичка съобщението/. И двата пъти успяхме да съберем голяма част от живака, а после минахме и с прахосмукачката. Дори да е останало нещо, ще е толкова дребно, че едва ли може да навреди. Лошото е, че вси ги трошим по никое време и трудно можем да реагираме със сяра.

Вчера звъннах в нашето кметство да питам дали ни е готово Удостоверението за раждане. Бяха го издали още на 08 май. Следобед се натоварих с количката и отидох да си го взема, заедно с бележката за поредност на децата. Носете и двете лични карти като взимате и вашите.

# 136
  • София
Спокойно момичета. На лични ме посъветваха да сменя апартамента  Mr. Green /беше шегичка съобщението/. И двата пъти успяхме да съберем голяма част от живака, а после минахме и с прахосмукачката. Дори да е останало нещо, ще е толкова дребно, че едва ли може да навреди. Лошото е, че вси ги трошим по никое време и трудно можем да реагираме със сяра.

Бейлис ,а и останалите момичета,при счупен живачен термометър мястото на ,което се е счупило се слага сяра на прах(продават я в аптеките от порядъка на 1-2лв.е пакетчето),и трябва да престои 24часа,после ще я почистиш.Това го знам от лабораторните по безопасност,все нещо ми е останало в главата Mr. Green

# 137
  • София
Важна част от сутрешната дискусия (освен, че сме изявени химички всичките) е, че Тилията се включи - бях я заподозряла в тайно раждане, ама ето я Simple Smile

Айде, аз бягам при доки, до след малко.

# 138
  • Русе
Честита мома на Бани! Да й е жива и здрава и  много послушна!
Голямо бебе, брей!  #Crazy

Да живеят живачните термометри. Имам няколко, презапасих се  Mr. Green. Дигиталните трупат прах в къщи.
Глум, бях ги забравила тия теми  Joy. Развесели ме рано сутрин.

Вчера водих юнак Гого на педиатър. Имаме една в града, която е супер. Посъветваме какви дойтори да посетим, т.е. никакви, защото на детето нищо му няма. Прегледа го обстойно и каза че изглежда супер за недоноско. Посъветваме да спра едното нощно хранене и да му давам вечер Фризофом за коликите. Бре, наистина снощи спа много спокойно. Дори леко преживя пропуснатото хранене. Много е готина докторката. Половин час само го оглежда и 20 мин. после коментари. И то само за 20 лв.  Mr. Green Супер оферта. Даже се разбрах с нея да я ползвам за частен личен лекар и ако имам нужда да звъня по всяко време. Много съм доволна.
От мен толкова, отиваме  на разходка.

fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed на всички чакащи.

# 139
Glum - много сладко за бебешкия форум! Simple Smile Мерси, че ме разсмя! Hug

# 140
  • о`майна лунна нощ е
Ние утре сме на контролен преглед при педиатърката да видим колко сме наддали. Според мен си суче добре - щом на почти всяко хранене ми връща и продължава да търси, значи преяжда. Ще видим. За сега съм с розовите очила. Дано утре не запея друга песен.

# 141
  • Бургас
здравейте моми4ета с малко закьснение да се похваля и аз на 9.05 родих нашия син Теодор 3860кг. 53см. в бургаската болница нормално.ве4е сме в кьщи и се ма4им с кьрменето но маи все е гладен тео и на 2 4аса се храним, дали е нормално да хапва 30/40гр. или е малко.аз го тегля на кантар преди и след хранене

# 142
Здравейте и от нас. Моята бебка става все по непослушна. В болницата беше най-доброто дете - папкаше и спинкаше. Сега вече сме гладни на всеки три часа, като часовник и заспиваме само на ръце. Родилите вече мами, при вас появиха ли се колики #Cussing out. Ние макар и малки все бързаме напред. Вече от два дни ни свива коремчето и пищим неистово. Почнахме с капки инфакол и ми казаха да давам по една точна настъргано индийско орехче. Дали е възможно да преяждаме и затова така рано да се появиха гадните колики? Аз все още и давам да суче и от двете гърди защото се притеснявам, че не и стига, пък може да се окаже, че я прехранвам и от там да идват проблемите.

# 143
Честит юнак наНина 76. Брей че голям. да ти е жив и здрав и много щастие и радост да ти носи. Hug

# 144
  • Стара Загора
Добро утро мами  Hug Hug Hug Бани 4естито съкровище,тя много голяма бе пу-пу да ви е жива и здрава и много ви радва,на теб бързо възстановяване  newsm51 newsm51 newsm51  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover стиснати палци на вси4ки 4акащи скоро ще мине и замине и вси4ки ще си гушкаме сладките бебоци  babyДнес ще се изведем за малко на тераската,малко,по-малко и другата седмица на разходка  на 21.05 ни е първата консултация да видим колко сме наддали  smile3504 Целувки на вси4ки

# 145
malachika, неонатолога ми каза, че коликите се появяват още на 5-7-я ден. Пикът им бил на 20-я ден.
Аз редувам Инфакол и Колийф. Горе-долу е добре положението, само вечер към 18-21ч. пръцка, тръцка, пъшка, но към 22ч. заспива облекчен.

# 146
Стиснати палци и от мен за всички, на които днес може и да се случи случката  Wink   bouquet
Момичета, може ли някоя от вас да ми даде линк към страницата на НОИ, от която се проверява дали има изплатени болнични? Мерси предварително!!!

# 147
  • о`майна лунна нощ е
Зайо - просто набери в Гугъл НОИ и веднага излиза.

http://www.nssi.bg/
https://benefits.nssi.bg/EGN/

# 148
здравейте моми4ета с малко закьснение да се похваля и аз на 9.05 родих нашия син Теодор 3860кг. 53см. в бургаската болница нормално.ве4е сме в кьщи и се ма4им с кьрменето но маи все е гладен тео и на 2 4аса се храним, дали е нормално да хапва 30/40гр. или е малко.аз го тегля на кантар преди и след хранене

nina долкото съм чела, ако сте на кърма му е добре за момента, все пак е само на 6 дена Simple Smile Simple Smile Simple Smile  
Да ти е жив и здрав Тео и да почне да хапва скоро повече, за да не тревожи мама!
Мисля, че до края на месеца трябва да достигне 700-800 мл на ден, няма значение колко на хранане, важното е сумарно...понякога яде повече, понякога по-малко. Но говоря в случая само за кърма, защото от това съм се интересувала.
Като цяло - не се притеснявай колко хапва, а колко наддава! Simple Smile Ако си качва килцата - всичко е наред!
За честото хапване - ОК е да хапва и на час понякога - и затова не се грижи. Чак след втория месец се регулира режим до колкото знам...Simple Smile

А за коликите - вчера питах доки, дали има шанс да ни се разминат, щом досега не са се появили - той каза - забрави...до 3-ия месец във всеки един момент може... Sad Иначе аз спазвам строга диета, за да не се получат - не ям млечни много, никакви пикантни, пържени, газирани и ядки! Разнообразна храна - на фурна или варена, супички всеки ден, зелени ябълки и вода - това е позволено. Simple Smile
Свива ни коремче определено..но не и с писъци, просто се гърчи милото понякога болезнено, но като цяло бързо му минава и все още капки не сме давали.

# 149
Бейлис, много благодаря! Виждала съм я тази страница, но не бях сигурна, че е това, което търся...

Общи условия

Активация на акаунт