Отговори
# 75
Благодаря Ви Heart Eyes Heart Eyes
И аз към Вип залата съм се ориентирала, само таткото не иска да присъства категорично.Ама не го насилвам Simple Smile
Има време, но питам от интерес Hug

# 76
Ронка, всичко, което си описала пробвах. Един ден стоя гладна и накрая пак не засука. Аз 10 месеца се цедих. Зърното на лявата ми гърда влезе още по-навътре, но не излезе. Направо си стои набито. А от силиконовите зърна дребната получаваше луди колики, както и от много други неща де.

# 77
  • Лавал-Пловдив
Малии като гледам цените - яко ви цедят. Аз в Бг не съм плащала за нищо - ни за стаи, ни за доктори - на мнение съм, че ако стане най-лошото и Господ да слезе да ти води раждането пак няма да ти помогне. А иначе тук таткото е безплатно вътре, та и през целия престой на майка и бебе в болницата и той може да си седи там да помага ( много е смешно, но имам списък с нещата, които БАЩАТА трябва да си носи в болницата за престоя ) Въпроса е, че аз като ветеран не го искам на раждането, защото знам колко си е гадничка ситуацията и не искам да ме вижда в такава светлина. Това си е индивидуална женска работа  Wink
Иначе стая с 4 легла в много добри условия е безплатна, за 2 легла или 1 легло се доплаща нещо, но не е много. Аз обичам да съм сред хора и да си правя мохабед, така че още 3 майки ме устройват. Лекарка си имам също безплатно. За сега си я харесвам ( но съм ходила само 1 път )

# 78
kaka_dora , истината е, че вашите здравни осигуровки са доста по-различни от тези в бГ. Ето виж какво казват момичетата - осигурявали са ги на минимална работна заплата до скоро - това са 14 лева на месец... И това е практика в държавата, а не единичен случай. Също така не съм съгласна, че лекаря не помага... Ако беше така щяхме да си раждаме още по полето и да няма болници, пък което оживее. Щом има практика да се рагжда в болница, значи света е измислил ква е ролята на лекаря в тая ситуация. Иначе ако обикаляш из форума можеш например да прочетеш историята на тъжа мама - ето това се случва като ражда човек на сляпо (за радост не винаги и не всеки тегли късата клечка). Самата тя признава, че е загубила бебето си заради мисля 1400 лева беше казала...
По повод вип стаята. Ами хубаво е човек да си прави мохабед, но предпочитам кенефа да си го ползвам сама. Само мисълта как ни черпят рициново масло и всички търчат в несвяст към тоалетната ми връща весели спомени. Аз бях в двоен вип, но две стаи ползват обща тоалетна помежду си. Т.е. 4 жени - 1 баня с тоалетна. Е, след рициновото масло аз бях най-бърза в оалетната, ама като излязах трите девойки изглеждаха като пекенези  Joy Joy Joy. На мен сега ми е смешно от спомена, но тогава ми се ревеше като знам кво им е било. А на всичкото отгоре аз бях в стая с една девойка, дето беше твърдо убедена, че телевизора облъчва бебетата и не даваше да се пуска, а мастилото от вестниците било токсично та и вестници не даваше в стаята. Гледаше ме и леко злобно всеки път, когато присветкаше светкавицата на фотоапарата (някъде около 400 пъти дневно  Joy Joy Joy). Та като се изнесах в отделна стая се родих направо. Този път не повтарям... Лаф, мохабед мога да си правя като изляза или да помоля таткото да стои с мене и да си говорим... А и първите минути с бебето не бих ги сменила заради лафче с други мами.
п.п. заради вип услугата във тина киркова се научих да къпя бебе на мивка (много ценен урок за първите дни, докато не е паднало пъпчето), показаха ми как се сменят памперси, как се кърми, как се обработва пъп, помагаха ми да се уча да го преобличам - на вид смешни неща, ама при първия сблъсък с бебо ми се струваше цяло изкуство да успея да сменя насран памперс без да му скърша врата например.
Това в никакъв случай не означава, че човек не би могъл да попадне на много свестен екип лекари, ако отиде ей така да ражда без уговорка, но ако не попадне... И друг път сме си говорили за българското здравеопазване и бъговете в системата, ама аз предпочитам да направя каквото зависи от мен.
И едно въпросче - колко струва една пълна фризьорска услуга при вас - подстригване, боядисване и сушене?
Джени, аз не желая мъжа ми да присъства, но за сметка на това ако раждам нормално ще присъства най-добрата ми приятелка. Със сигурност нея няма да я мисля дали ще и е лошо или не, а знам, че ще ми е от голяма полза и помощ.

# 79
 Joy Joy Joy
Ох Герчо, посмях се отсърце с теб.
Наистина стават инциденти, които са често явление само по статистика от форума, а в действителност сигурно са много повече. Sad

Това за Вип-а, мисля, че в Бг е препоръчително. Аз не бях във Вип с Емата, защото нямаше места, та дори ме качиха на етажа със секцио, щото другаде свободни легла нямаше. Та бях с 2 жени, и на двете бебетата бяха в Неонатологията. Confused Можете да си представите как се чувствах...Но всичко е добре, когато има хубав край. С едната мама поддържам връзка и до ден днешен, разкошен човек е. Също банята една, с душ сякаш пика малко дете...това на около 20 стаи. Crazy Абе приключение...а няма как да не се изкъпя през Юли в най-големите жеги.

Тук в клиниката в която ще раждам стаите са с по 2 легла, самостоятелна баня и тоалетна. Ако искам вип ще съм сама, но мисля, че още една майка, която едва ли ще разбирам, поради незнанието ми на език няма да ми пречи. Joy
А и съм на мнение, че щом на някой му пречи нещо да отива сам в стая, чак пък вестник и тв....айде бе. Като се сетя как ме друсаха хормоните точно след като родих... ooooh!

Кака Дора, явно твоите зърна са прецедент, знам ли. Като му дойде времето ще умуваме. Peace

Малката заспа, отивам и аз да полегна, и без това днес всеки 2-ри пост мой. Досадна съм!

# 80
А на всичкото отгоре аз бях в стая с една девойка, дето беше твърдо убедена, че телевизора облъчва бебетата и не даваше да се пуска, а мастилото от вестниците било токсично та и вестници не даваше в стаята. Гледаше ме и леко злобно всеки път, когато присветкаше светкавицата на фотоапарата (някъде около 400 пъти дневно  Joy Joy Joy)
Joyти да не си била с нашия татко в една стая  Joy Joy Joy
Иначе съм права за едно с Кака Дора- мисля, че тя имаше предвид, че понякога може и точно определеното светило да не ти помогне (да не дава Господ).
Иначе в България раждането е още един продукт за продажба- иначе как всички, които сте си плащали осигуровките ще си обясните, че се налага да платите отново за "нормално отношение" ? Но това е болна и дълга тема....
Тук цялото проследяване на бременността е безплатно- плаща се символично за престоя на майката в болницата на ден и се доплаща ако бащата иска да стои и той в стаята. Иначе нямам представа колко души са в стая и има ли ВИП или други подобни. Аз лично от комфорт не се интересувам- само от хигиената, която няма как да не е безупречна по моите наблюдения Mr. Green
Сега намерих една снимка на стая за жени с нормално, безпоблемно раждане....прииска ми се да не ми се налага операция Grinning

# 81
Ох! Ама сте бързииии!

Пак не смогвам да ви изчета...... то човек да не излезе за няколко часа значи!

Само да кажа за варненки: БЕБЕШКО ИЗЛОЖЕНИЕ НЯМА! не се хабете да ходите до там! Нямало достатъчно изложители и са го отменили.

Отивам да почивам, и да чета......

# 82
Girl from Ipanema , моя много добра приятелка я спасиха на косъм и нея и първото и бебе. Ако не беше лекаря и в МА сега и сега нямаше да я има. Тъжно е, но е факт, че тук в бГ всичко се плаща. След кошмара, които изживя мъжа и и майка и не и даваха да ражда пак, че да не се случи най-лошото. В момента има второ бебче на няколко месеца, раждане - минало без проблеми. Да не дава господ, но стават такива неща. Аз незнам дали съм ви разказвала за един много хубав случай - в 28г.с. лежах в тина киркова и там имаше едно момиче със спукан мехур. Всички се молеха с нея да избута до 32 гс., а тогава да е била в 28ма, лежейки от 20-та... Говорихме си дълго и видях наистина какво е перфектно отношение без да си е платило момичето. забравих обаче да и взема тел и бях много тъжна, че не знаех каква е съдбата и и дали е станала майка. Съдбата ни събра отново в деня след секциото ми. Не само, че беше изкарала до 32г.с., ами до самият си термин със дупчица в мехура, лежейки 4 месеца на едно легло неподвижно с глава 20 см по-ниско от краката и. Лекарите не бяха предизвикали раждането и след 32ра, съобразявайки се с желанието и, че всеки ден е малко по-голям шанс за рожбата и. Беше толкова благодарна за всичките грижи и не можеше да повярва, че е получила европейско обслужване без никой никога да и поиска една стотинка. Историята на момичето беше нерадостна - това беше примерно 5-тия и опит инвитро - за радост успешен! Та има и чудесни примери, но за съжаление и много тъжни. Това е от патологията, дето митове и легенди се носят за лекарите изроди. Аз също съм получавала добро отношение - 2 пъти вече лежа там - един път с иван и веднъж с тази бременност.

# 83
Малееее вие сте най-големите фурии  Joy Ха съм ви изпуснала за малко ха нова тема сте почнали  Laughing

Айде здравейте и в тази тема  Hug
Аз току що се връщам от София, видяхме бебчо, всичко си има, развива се в нормите, много е жизнено и хубаво ......... МОМИЧЕНЦЕЕЕЕЕЕЕ  newsm44 
Водих и щерката да го види, през цялото време се чудех дали в екрана да гледам или в щерката какви физиономии правеше  Joy А като разбра, че е момиче па като почна да скача и да вика от кеф, докторката и сестрата се опикаха от смях  hahaha Изпроси си снимки за училището да показала сестричката и изхвърча от кабинета да се хвали на баща й  Laughing
А ето я и моята госпожица която очакваме Октомври ---  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=344560&pid=12275419

От вълнение ви прочетох по диагонал и сега се връщам да ви чета  Peace

# 84
styllisima , честито миличка  Hug

# 85
  • София
Styllisima, колко  е хубава само  lovekiss ,страхотно бебче  Hug

# 86
styllisima , честито момиченце! Hug Hug Hug Hug
Много хубаво се вижда на снимките и е много сладко Simple Smile

# 87
Styllisima- честита Ви хубава новина! Много хубава снимка наистина Simple Smile

# 88
Браво Styllisima, чудесни новини и прекрасно малко ангелче, само така с добрите вести Hug

# 89
Ми докторката взе да направи хубави снимки та да има щерката какво да показва и да се вижда добре  Wink Ама докато хване бебето на кадър се видя в зор  ooooh!  То не беше чесане по носа то не беше въртене   hahaha ама на края успя да го щракне  Peace

Благодаря ви за поздравите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт