Бременна съм, а месец и половина не качвам кг. Нормално ли е?

• 27 335
  • 142
  •   1
Отговори
# 75
До 5-ти месец бях качила 2кг.,в 6-тия качих още два,а сега съм свалила 3.В началото бебето вървеше малко над нормата,но сега си е с нормални размери.Знам,че не е задължително да се качват много кг, но мисля че не е нормално да свалям.От около 2 седмици нямам апетит и съм сигурна че точно през тези 2 седмици съм свалила 3кг.Вече взех да се тревожа,доки казва че щом бебо е наред няма проблем,но се притеснявам че като не ям ще взема да родя някакво мишле 2кг. Cry

# 76
аз съм +9 в 32 г.с.

# 77
За цялата ми бременност качих 12 кг. и то повечето докато ходех на работа . От 7 месец си останах в къщи и качвах по-малко от кг на месец.

# 78
За цялата ми първа бременност бях качила 16 кг.,като през първите 5 месеца не бях качила нито грам,свалих ги за 2-3 седмици.
Сега (28.г.с.) съм +9 и почнах да качвам от по-рано.Толкова е индивидуална всяка една бременност,няма за какво да се притесняваш.

# 79
Аз до 3тия месец бях свалила даже. Не помня точно, но мисля, че бяха около 2-3кг. Причината беше, че много ми беше лошо и постоянно повръщах. След това всичко си беше наред и до края на бременността си качих 12кг.  Peace

# 80
аз до третия месец слабеех дори

# 81
  • София
Не се притеснявай излишно Hug
За цялата си бременност качих 7 кг,имах само един корем,все едно съм глътнала топка Grinning
Бебето се роди съвсем в нормите-3150г и 50см Peace
Лека бременност до финала Hug

# 82
Уважаема chivas не изпитвайте притеснение ,че килограмите Ви не растат.Нормално е за една бременност да са покачат до 10-12 и това се определя от много фактори-начално тегло,наследственост,изразходвани усилия,качество на храната и т.н.Задължително трябва да посещавате женска консултация,където ще се следят обиколката на корема,височината на матката,детските сърдечни тонове,с ултразвук сърдечни пулсации,растеж на плода,количество на околоплодните води.В 5-ти лунарен месец се изключват аномалии на плода , а след 8-ми се наблюдава стабилността на главичното предлежание.Има портативни апаратчета за слушане на детските сърдечни тонове след 5-ти лунарен месец и с гел можете сама да слушате и изброявате тоновете.Големината на апаратчетата е 15/8/3,5 см и работят с акумулаторна или 9 волтова батерия.Така по всяко време можете да бъдете сигурна,че детето Ви е живо-тоновете се слушат и от околните.Не пропускайте да извършвате изследвания на кръв и урина-женската консултация има задача да ги контролира.Д-р Ив.П.

# 83
Имам същите притеснения...вече съм в 8-ми месец, а от един месец насам вместо да качвам, съм -1 кг...вярно е, че нямам голям апетит, но с 1-та ми бременност точно към края помня, че качих най-много...Иначе бебето си го усещам, има място да се движи... Thinking

# 84
И аз не качвах в началото.Радвай се,че после неусетно се наваксват килцата.
+ това на ден кг-те може да варират до 3+ или -,така че момента,в който се теглиш да се улучва все на тези кг-ми.

# 85
В последните месеци се качва най-много.Моят съвет обаче е освен това което ядеш в момента ,яж повече месо,дроб,яйце по 1 на ден иповече зелени зеленчуци.

# 86
Бих казала засега Wink...И аз първият месец дори отслабнах,но след 4-ия си наваксах Mr. GreenТук няма място за притеснение.Защото както са споменали по-горе моми4етата,наддаването не е задължително по време на бременност.А организма ти крие достатъ4но "запаси" да охрани един голям бебешок.спокойно и се наслаждавай на бременността си.

# 87
  • гр.Стара Загора
До 6-ти месец бях качила само 3 кг но после още 12  ooooh! но вече съм без тях  newsm44

# 88
  • Пловдив
Мила, изобщо не се притеснявай. Аз съм в 23-та седмица и не съм мръднала с грам от теглото си. Но коремчето си го има, бебо се развива съвсем нормално и съответства на седмиците си.

# 89
няма място за притеснение, ако тялото ти има нужда, ще качваш Peace

Общи условия

Активация на акаунт