Ако сте имали спонтанен аборт, в коя седмица загубихте бебчето?

• 128 200
  • 430
  •   1
Отговори
# 360
Разбира се, че е различно  Simple Smile

Към настоящия момент и с много работа върху себе си, мога да говоря за неща, които са ми причинявали неимоверни душевни терзания преди време... а и аз съм на мнение, че човек не бива да задържа емоции - аз си поплаках сериозно (отново), имах нужда и даже стреснах мъжа ми леко, но сега се чувствам добре. Трябва ми още малко време и ще мога свободно да говоря. Вчера си направих експеримент и гледах мода за бременни в пинтерест, както и бебешки снимки и ги приех с усмивката, която казва: И аз ще имам такова прекрасно коремче ... скоро  Hug

Искам да споделя нещо, което в моята глава е много добре написано и поне върху мен има положително въздействие: http://radiofresh.bg/news/svejo/2014-01-28/10-mesta-kudeto-pogre … sim-shtastie.html

*поствам целия линк, защото ще ми е трудно да извадя само това, което искам и да го обясня с една-две думи.

Приятен ден, лейдис   bouquet

# 361
  • Варна
Аз снощи изгледах клип за недоносено бебе, което се бори за живота си и се прибира вкъщи, заедно с родителите си. И го направих без плач!

# 362
Според мен  след такова лошо преживяване ,непременно трябва да се потърси помощ от психолог!Аз не потърсих веднага и това се отрази  отрицателно върху детето, мъжлето и мен!Цялата бременност бях на страх дали няма да се случи пак нещо лошо, а като се роди Спас до 4годишната му възраст  и за миг не съм го оставяла на друг -много рядко мъжлето го пазеше!А имам на разположение и баби и дядовци!Даже и работа не исках да почвам!На 4 години се наложи да заведем  Спас на психолог,защото като говореше взе да запъва на определени букви и тогава разговарях с психолога за това мое отминало нещастие!Сега съм по спокойна, оставям го да го пазят ,а и на градина ходи!Пак съм притеснена когато той не е до мен ,по принцип съм много чувствителен човек, но вече  тази тревожност в рамките на нормалното!

# 363
Шипка, поздравления   bouquet - това е много добър знак Simple Smile

irina_77 абсолютно подкрепям идеята  Peace но тук пак зависи кой как приема нещата. Аз ходих на терапия заради загубата на мама и правих консултации с коучър, когато бях много объркана в собствения си живот. След това бях на мениджърски обучения, които са свързани доста с психологията - не че мога да се отдалеча от проблема, когато в мен гори огън, но вече поне знам как да действам със себе си, за да се отърва от негативните мисли. А отделно от това сега имам един прекрасен човек, който излезе в отпуска заради мен и съм му безкрайно благодарна, че прави всичко, за да преодолеем загубата възможно най-леко.

Нещо, което и преди съм писала - този форум е изключително полезен - тук се чувствам сигурна, че ще науча нещо полезно. Всичко е индивидуално, но когато виждаш какво се случва и на други като теб, винаги можеш да научиш нещо за себе си и да продължиш напред.

# 364
в 8г.с. заради лекарска грешка,в 20г.с. заради скъсена шийка,в 6г.с. по неизвестни причини...към момента-3 живи и здрави деца,родени през 6 години,всичките със серклажи и секцио и много лежане в болницата заради контракции и всякакви други патологии на бременността,2 момчета и дъщеря...най-трудните ,но и най-щастливи дарове за мен...дай Боже всекиму!

# 365
Аз прокървих на 5тата седмица. На скана не се видя дори сакче. Или поне лекарката не ми каза. Аз съм в чужбина. Не знам как процедират тук.
Пише не е забелязана бременност, което за мен значи че няма и сакче.
Интересното е, че още не съм изкарала каквото има да се изкарва. Само кървя, но  не много силно тъмна кръв.
Притеснявам се. Минаха вече 7 дни откакто кървя... Не би ли трябвало да изкарвам и останалите неща.. И аз нямам болки.
Много е гадно, не пожелавам такова чувство на никого!

# 366
Да се запиша и аз в черната статистика.Първият път преди 14 г.в 28г.с.Прокървих в 12-13 г.с и мислех ,че съм загубила бебо,но когато отидох в болницата видяха че има СД.След 3 седмици ме изписаха уж добре,но след 3 седмици обратно в болницата,заради кръвно.И така до 28.г.с вливания по 8ч на ден за подхранване на плода.Всеки ден ме гледаха на УЗ и просто един ден нямаше СД,казаха ми,че сърцето не е издържало на лекарствата.И така системи за предизвикване на раждане и 6 мес кръвотечение и кърма(пих сума хапчета и не можах да ги спра)Оказа се,че са били близнаци и единия е паднал при първото кървене,но като цяло нямало аномалии.Последваха още 2 сп.аборта в 9 г.с. и докторите все повтаряха,че съм млада и здрава и няма нужда от изследвания.3 год правих изследвания,които сама си назначих(хламидии,токсоплазмоза,листериоза и т.н.)дори изчетох учебника по акушерство,за да разбера какво може да предизвика аборт.Всички изследния бяха добри и дори доц.Маркова във Варна ми каза,че съм се справила добре за лаик и че сигурно знам повече от някои неини колеги.
Тогава се успокоих и забременях.Този път без проблеми,без хапчета и лежане в болница.Имах мн лека бременност и сега имам прекрасна дъщеря.
сега пак съм бременна и за момента всичко върви добре надявам се до края да е така.
Искам да кажа на всички да не се отчайват и да вярват,че и техният прекрасен момент ще дойде.Стискам палци на всички.

# 367
  • Sofia
Да се запиша и аз в темата. Имам 3 мисед аборта - в 8 г.с., в 10 г.с. и в 11 г.с. И трите пъти сърцата на ембриончетата спираха. Според лекарите причината е в еднорогата ми матка, която не се кръвоснабдява равномерно навсякъде и това увеличава рискът от аборти и преждевремнно раждане. Все пак около 50% от жените с еднороги матки успяват да износят бременността си до 9 месец, така че се надявам скоро да забременея пак и да вляза най-накрая в добрата статистика  Praynig

# 368
Здр и от мен мили момичета.Съжалявам за всичко, което сте изпитали и изживяли. пожелавам на всички следващия път да си гушкаме  пухкавите си бебенцата. Моята история е следната. Забременях от втория пат, и бях толкова щастлива,че нямам думи да опиша щастието, си но ето че доиде и нещастието и направих  спонтанен аборт в 3 та седмица. Изчаках необходимото време и повторихме опитите и за мое пак огромно щастие  забременях веднага. Толкова щастливи бяхме,че от радост и да не стане нещо не казвах на никого. отидох на лекар за да видят малкото ми беб4е дали има пулс, но то нямаше, и света се срути върху мен.Бях съкрушена.Направиха ми аборта и ми назначиха изследвания, които да направя при доктор Конова. Отидохме направих си изслевания и другия месец трябва да отида за резултатите, но погледнах си резултатите в саита и какво да видя хламидия игг положителен. И сега сам в шок. Не зная какво да правя дано излекувам тази инфеция понеже мисля ,4е инфекцията е стара щом е игг. Някои може ли да ми кае дали е забременял след хламидиа.

# 369
Здр и от мен мили момичета.Съжалявам за всичко, което сте изпитали и изживяли. пожелавам на всички следващия път да си гушкаме  пухкавите си бебенцата. Моята история е следната. Забременях от втория пат, и бях толкова щастлива,че нямам думи да опиша щастието, си но ето че доиде и нещастието и направих  спонтанен аборт в 3 та седмица. Изчаках необходимото време и повторихме опитите и за мое пак огромно щастие  забременях веднага. Толкова щастливи бяхме,че от радост и да не стане нещо не казвах на никого. отидох на лекар за да видят малкото ми беб4е дали има пулс, но то нямаше, и света се срути върху мен.Бях съкрушена.Направиха ми аборта и ми назначиха изследвания, които да направя при доктор Конова. Отидохме направих си изслевания и другия месец трябва да отида за резултатите, но погледнах си резултатите в саита и какво да видя хламидия игг положителен. И сега сам в шок. Не зная какво да правя дано излекувам тази инфеция понеже мисля ,4е инфекцията е стара щом е игг. Някои може ли да ми кае дали е забременял след хламидиа.
Не се притеснявай.Ще се лекувате и двамата и след вече отрицателен резултат на изследването,ще пробвате пак.

# 370
Благодаря, мила за подкрепата. Загубих бебчо в 8- ма седмица.Само, много ме притеснява тази хламидия, понеже чета по цял ден какви ли не неща за болестта, и не ми дава мира. Моят мъж ме успокоява,че щом сам забременяла два пъти нямам проблеми с тръбите, и дано е прав, но знам ли може би е много стара инфекция, понеже  съм с него 6 години и не зная от колко време я имам инфекцията.Никога до сега не бях се изследвала, понеже преди това сам нямала оплаквания, а и честно казано не бях запозната докато не стана аборта.

# 371
ПОЖЕЛАВАМ ТИ МИЛИЧКА ЛЕКА БРЕМЕННОСТ И ЛЕКО РАЖДАНЕ  family4

# 372
ПОЖЕЛАВАМ ТИ МИЛИЧКА ЛЕКА БРЕМЕННОСТ И ЛЕКО РАЖДАНЕ  family4
Дай Боже.Ти не се притеснявай излишно.Аз преди да забременея с дъщеря си помятах 3 пъти-първият в 28г.с.и още 2 пъти в 9г.с.Лекарите в нашия град не ми даваха никаква надежда.Но с беременността с дъщеря ми всичко мина като по учебник.Много лека бременност беше,нито лежах в болница ,нито пих някакви лекарства.Бях убедена ,че с нея всичко ще е наред и че ще се получи.С нея не правих никакви допълнителни изследвания(ФМ,БХС)Когато родих лекарите ме гледаха като изумени и не вярваха,че съм успяла(бях ходила при почти всички и те бяха на едно мнение,че няма да мога да износя)
На теб ти пожелавам,след лечението и след като мине малко време,една ,а защо не и няколко безпроблемна бременност и пухкаво вързопче да гушкате.Не се отказвай и не се предай.

# 373
Спряла СД в 19 гс.
Имам едно момиченце на 7, което износих с лежане и пазене поради скъсена шийка и разкритие. Сега ми направиха серклаж и всичко вървеше добре до прегледа, на който казаха - няма СД.

Въпросите са много. Шокът и мъката - безумни. Другият ми страх е, че съм на 35 и сякаш влизам в надпревара с времето.
Дано ни е писано да се радваме на второ детенце!

# 374
  • гр. София
 Hug
Каквото и да ти напиша, думите в такъв момент не носят голяма утеха. Пожелавам ти да намериш сили да превъзмогнеш болката и да продължиш напред. А че няма да забравиш никога, няма да забравиш. Но намери начин как да се съхраниш. Пък за възрастта не е точно така, не си престаряла. Аз, ако имам някога второ дете, ще е след 35 години, тъй като в момента съм на толкова. Надпреварата с времето е нищо пред надпреварата сама със себе си, затова сега мисли само как да се утешиш. Останалото ще се нареди в даден момент.
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт