Ако сте имали спонтанен аборт, в коя седмица загубихте бебчето?

• 128 177
  • 430
  •   1
Отговори
# 390
itsi, angelche cry  Hug

# 391
  • София
Здравейте, аз имам два аборта в 8 и 12 г.с. и едно дете преди тях на 2 г. Ако възрастта ви позволява не бързайте след аборт, новата бременност няма да намали болката и няма да замени този конкретен ембрион/плод. Няма да се върне същото дете с нова бременност, то е с различен сперматозоид/яйцеклетка и няма да има нищо общо. Желаението за забременяване веднага след аборт е като инстинкт при жената.

На мен ми беше много тежко с тези два скорошни аборта, прегръщам ви и за вашите, знам, че е много по-тежко в по-напреднала бременност.

# 392
  • София
Здравейте, преживях спонтанен аборт в 7 г.с., моля посъветвайте ме кога да опитам отново. На 35 години съм, имам едно детенце на 10 години. Благодаря

# 393
Здравейте,

Имам прекрасен син на осем години, след него неуспешни опити за забременяване седем години, след успешно забременяване спонтанен аборт в 10 г.с, изчакахме шест месеца и веднага след това забременях без проблем при първи опит, но за съжаление в 8 г.с мисед. Препоръчаха медикаментозен аборт защото при рутинната пренатална диагностика за синдрома на Даун в 11 г.с откриха че сърчицето е спряло преди три седмици.

Първият път беше истински шок, след 26 часа чакане в коридора на спешното отделение бях потънала в кръв и съсиреци и бебето ми падна в ръцете. ПОМОЛИХ  горещо гинеколожката да ми пусне изследвания, защото не исках да го изживявам отново и на всичкото отгоре съм RH -., ама то говедото НЕ, нямало страшно. Шансовете били на моя страна ( какви шансове та аз съм на 38 години) и три часа лекция с цитиране на статистики и проценти, и обяснения как ще си направим друго #Cussing out Сега след втората загуба отново отказва да направи изследвания, защото все още не съм била стабилна психически след травмата и трябвало да изчакам поне 1 година.

Как да обясниш, че НЯМАМ време за кога да чакам.  #2gunfire

# 394
Yase, съжалявам за преживяното, много е травмиращо, разбирам те напълно. Моят съвет е, ако имаш възможност търси друг лекар, това нещо не ми звучи нормално.

# 395
  • София
Ако имаш възможност планирай изследвания и в България, посети тук репродуктивна клиника или просто плати там на добър лекар. И на мен след първия мисед ми казаха чиста случайност, 70 % са генетични дефекти, имаш дете на 1 г., кърмиш, заради това е, после 6 м. и втори аборт (кухо яйце), който спокойно можеше да се избегне. При генетични и имунологични се видя причината, а хормоните ми си бяха и по време на кърменото в норма.

# 396
Ние започнахме да мислим за прибиране в България и да направим всичко възможно.

Момичета, някоя от вас има ли представа за колко време могат да се направят всички изследвания?

Проблемът е, че и аз, и мъжът ми имаме само две седмици отпуска иначе ще трябва да напуснем работа. А без доходи няма прибиране ( само самолетните билети са около 4500$. Ние сме в Канада) и няма пари за изследвания.

Това което ме побърква най-много е, че нямаме много време. Биологичният часовник тик- така Simple Smile.

# 397
Да се запиша и аз, 5 аборта в 5-6 г.с. Всичките са след ИКСИ... Не виждам светлина и надежда. Вече 12 г мечтаем за дете, какви ли изследвания не сме правили, уж всичко се контролира, но филма се повтаря отново... Незнам как да събера парчетата от себе си и да започнем отново, а и има ли смисъл...

# 398
  • София
Съжалявам мила, поне са изкл. ранна седмица. Потърси и алтернативи-напр. в чужбина. Аз сега опитвам да си пречиствам тялото, пия 10 добавки и се храня изкл. здравословно. То какаво ли се не надява човек  Hug В книгата на Лидия Ковачева имаше за плодовете с чай с мед (книгата я има онлайн в Читанка) и стерилитета, описани случаи, които са завършили с успешна бременност. Но аз просто не мога да издържа-максимум 2 дни.

# 399
Здравейте, в 9г.с. изгубихме бебчо-мисед, сърчицето ву беше спряло,явно за толково са му стигнали силичките Sad ,много тежко го преживяваме Cry
Пожелавам на всички много сили и кураж, нашите съкровища ни чакат, просто е въпрос на време  Hug

# 400
  • София
В 21 г.с. загубих бебето.
 Както си спях се събудих от изтичане на вода.Веднага отидох в болницата и се оказа че мехурът е пролабирал и водите ми изтичат.
 В тази ранна седмица нямаше никакви надежди за бебенцето,включиха ме на система,сложиха ми две хапчета за предизвикване на раждане,пуснаха ми окситоцин и накрая ми сложиха епидурална упойка.

# 401
Здравейте.... за всички ни това е много труден период.. но  нека не се отчайваме,поне така се успокоявам аз.
Аз имам 2 спонтанни аборта.. между 5 и 10 седм. за период от 6 месеца. Чувството не може да се опише...

# 402
здравейте на всички ето я и моята история... преди 9 дни получих силно кървене с болки но реших че е дошъл цикъла ми ( понеже беше близко до дата ми ) но болката се усили както и кървенето продължава 9 дни отодох днес на преглед и ми казаха че  е спонтанен аборт изсписаха лекарства за изчистване на организма ,но за всеки случай извикаха и началник генекология и той каза че вижда нещо във тръбите като извън маточна бременост ... в крайна сметка ми дадаха хапчета и ми казаха ако симптомите не спрат до сряда ще  ме настънят в отделението ...според вас дали е спонтанен аборт.. в прочие съм на 21 години и правим опит за бебе от 9 месеца

# 403
Mariq_G94, ако имаш възможност направи още една консултация с друг гинеколог, не отлагай да чакаш до сряда!! За съжаление няма как ние да знаем дали е спонтанен. Можеш да си пуснеш кръвен тест за бременност, защото за уринарен ще е рано, но най-добре отиди да те прегледат!
Стискам ти палци и горе главата.  Hug

# 404
така и мисля да направя  много ме притеснява да не би да е извън маточна бременност..  така или иначе мъката си е голямо но дано се възтановя по бързо

Общи условия

Активация на акаунт