Ако сте имали спонтанен аборт, в коя седмица загубихте бебчето?

• 128 208
  • 430
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Темата ме разстрой изключително, не е за вярване през какво сте минали  Cry Най - дълбоко и искренно Ви пожелавам, в скоро време време да сте най- щастливите и грижовни майки Hug
А при мен в 12 г.с на нормален преглед се установи, че плодът е спрял развитието си в 10 г.с Моля се с всички Вас скоро да се срещнем в отчетните Hug

# 76
  • samokov
В 8 г,с

# 77
Споннтанен аборт в 20седмица. преди 3ри години.И втори спонтанен аборт в17седмица. И двете бременности са след инвитро.
Бяха две момиченца. Това се случи преди 10 дни. Причината вероятна инфекци но нокой не казва каква. Сега незнам какво да правя. Какво да иследвам кого да потярся. Мили изтрадали момичета нека си помогнем. Ако има някоя от вас която е преминала през тоз кошмар но после е намерила вярното лечение и има вече реализирана бременност нека сподели за да можем и ние да се радваме на наши дечица. Сега аз тепърва започвам да се ровя. Ако намеря вярната причина и лечение ще пиша. И на мен както на вас ми страшно мъчно и тежко.

# 78
awrora777 , миличка, тежко е това , което си преживяла и още преживяваш.Намери си добър специалист, който да ти назначи нужните изледвания.След първият аборт правила ли си някакви изследвания?Според мен трябва да направиш задължително
-генетични и имунологични
-токсоплазмоза, листерия
Кураж мила Hug Сигурна съм, че ще откриете причината и не след дълго ще гушкаш твоето съкровище!То те чака!

# 79
парвия пат в 9 месец а втория в 6 месец много ми е тежко

# 80
  • Варна
Май сме много момичетата с такива проблеми.  newsm12  Много съжалявам.Моят миссед аборт беше в 10 г.с. и вторият спонтанен в 3 г.с.

# 81
Миналата година малко преди Великден-5-6 г.с.,причината за спиране на развитието е най-вероятно грипа ,който прекарах с висока температура.И преди 3 дена-спонтанен аборт/мисет/в 10 г.с..Чакаме хистологичните резултати. Sad

# 82
awrora777 съжалявам за това през което си минала. Кураж и сили.

Правила ли си редукция? При мен е от това, както и при още няколко момичета, с които заедно правихме процедурата. При мен се видя намалени води в 21 г.с., в 25 родих. Знам колко е тежко.

Сега д-р Стаменов ще ми прави биопсия за да види дали няма остатъчна инфекция. Аз правих 2 опит сега Май, захвана се, но не се разви. Също ще правя имунология, ТАТ и МА, ТСХ.

# 83
Имам 3 мисед аборти след инвитро - един  в 7ма г.с, друг в 4 г.с. и последния в 10-11 г.с. отделно имам и извън маточна бременност до 9г.с., но тя не от инвитро.

# 84
  • Някъде там...
awrora777, аз имам аборт в 17 г.с. през 2007 г. след вътрематочна инфекция. И аз правих редукция след ин витро. Сега си имам близначки, от втората бременност. След аборта правих биопсия на ендометриума, установи се че има инфекция и я лекувахме с антибиотици. Освен това правих ДНК тест за хламидия, микоплазма и уреаплазма, имунологични изследвания.

# 85
Поздрави на всички по тази тема . уж съм ци намерила добър специалист . След първия спонтанен аборт не съм правила по-специални иследвания. Но сега са ми назначени . Някои съм направила на за сега всичко е в норма . Излезна ми само висок ТАТ но хормоните на щитовидната жлеза са в норма и при това положение не се предприема хормунално лечение , трябва да пия аспирин протект преди да забременявам по-дълго време. Имам и завишени НК 17 при норма 11 ще се правят имонулогични вливания но това е непосредствено преди зачеване и дай боже по врем на бременноста.Чакам втори цикъл и започва с ислеване на хламидия , токсоплазмоза листериоза и т.н. Жабче беше споменала за :биопсия на ендометриума : Как се прави това . напиши по-подробно. Моля те. Или някой друг ако знае.
Някой беше питал колко време да се изчака след голям аборт за забременяване . Препоръчителен срок на лекарите е 6-8 месеца за да може лигавицата да се въстанови

# 86
  • Някъде там...
awrora777, биопсията ми я правиха в клиника Надежда. С катетър с вакуум се прониква през шийката на матката и се взима парченце от маточната лигавица. Прави се хистология на тъканта и така се установява има ли инфекция. При мен имаше, правих два курса с антибиотик, после пак биопсия за да се види дали се е изчистила инфекцията.
Бих ти препоръчала да направиш и ДНК тест на цервикален секрет за микоплазма и уреаплазма.  Peace Те не се изолират в обикновените микробиологии.

# 87
  • перник
Забременях от първо инвитро,бяха се хванали 2,прокървих в първите седмици и лежах в Перник никои лекар не видя,че бебетата вече са 3,едното се разделило. Наложи се редукция по медицински причини в 12 седмица на едното бебе.Останаха ми еднояйчните близначки,но за съжаление всичко приключи в 26 седмица с спукване на мехура и почнаха да ми изтичат водите на едното бебе (имаха разделителна ципа) отидох в Майчин дом,задържаха ме със системи но само 4 дни.Бебчетата ми се родиха в 26 г.с и живяха 3 дни.
Болката е жестока. newsm45
Предполага се,че от инфекция се е спукал мехура.Още не съм взела епикризата и трябва да мине месец за резултатите от аутопсията на бебетата.Дали е от редукцията или от некомпетентни лекари в провинцията на които като им се оплакваш те ти казват"Така е, много плодна бременност" #Cussing out
Заради редукцията аз пиех антибиотик всеки месец по предписание на моята док. от клиниката но последните дни ми се появи течение на което лекаря тук в Перник където ходех на консултация не обърна внимание.Но вече каквото да се каже или напише е излишно,бебетата ми вече ги няма newsm45

# 88
doroti76 съжалявам. И при мен имаше редукция и инфекция и спукан мехур. Аз родих в 25 г.с.
Знам какво ти е. Минала съм през това.

Направете биопсия за да видите дали няма остатъчна инфекция.

# 89
doroty76  Hug Hug Hug Съжалявам че и ти си преживяла този ад. Незнам какво да ти кажа, защото нищо не е в състояние да те успокои. Единственото е, че не трябва да се отчайваш и отказваш. Наплачи се, вдигни глава и отново в борбата  Hug И при мен бяха три при първо инвитро и след редукция загубих бебето в първия ден на 18-та седмица. Това не се забравя. Болката винаги ще остане. Но трябва да имаме сили да продължим напред и да не се обръщаме назад. Аз спрях да си казвам ".. ами ако..", така е по-лесно. Планирай следващия опит. Вярвам, че той ще завърши щастливо! Вярвай и ти!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт