За пленума се стяга вече АПРИЛското човече

• 12 748
  • 308
  •   1
Отговори
# 90
Аги, ако са разведени и са отнети правата на единия родител. Това се среща доста рядко. Може би даже дете с неизвестен родител (името на бащата да липсва в акта за раждане) се среща по-често като случай, отколкото родител с отнети права. Мен всъщност най- ме притесняват бабите и дядовците, които работят в ДГ - никнат като печурки след дъжд, да ги таковам с извинение. Във всяка опашка има поне по 3-4 такива, направо е нереалистично по колко внуци имат тия хора.

Бубке, аз имах кървене с Иво, но даже не се разбра точно от какво е било. Веряотностите бяха да се  е спукала киста в яйчника (напоследък се оказа, че съм с поликистозни яйчници, добре че го разбрах, чак след като забременях с двамата от първия път  Joy ) или да е имало още една яйцеклетка, която не е била оплодена (моето кървене обаче беше в рано в 10 седмица). Доколкото си спомянм, ако кървенето е леко, не продължи повече от 1-2 дни и е с кафява кръв, няма от какво да се притесняваш. Опасно е, ако е обилно и с ясна кръв. Дано не се появи повече.

# 91
  • Варна
Рени, дано мине бързо и неусетно  Hug
Аз съм на зъболекар днес, тръгвам след малко. Хич не съм в кондиция, как ще  се прибирам с колата не знам.
Ники днес едвам отиде в ДЯ, не иска  и това е. То сега излезе, че му е сотанала една седмица. Следващата ще е на вилата на свеки, че баща му го няма, а аз ще съм на работа. Стана ми мъчно, ще си изпусне тържеството. Мислех, че поне ще го гледат в града, а те щели да го влачат ба вилата. Така оставам сама за 5-6 дена, тъпо ми стана...
Бубка, дано не се повтаря  Praynig

# 92
  • София
Юлче, такива внуци на баби и дядовци в системата  би трябвало после да отпаднат от опашката като ги проверят, че не отговарят на критериите. Май трябваше да се сложи срок, от когато да работят в системата, защото сигурно в градините се енапълнило с лели новодошли да робатят, за да уредят някое внуче.

# 93
Рени, май си е шарка, нищо нека си я мине.
За поръчка свиркайте и аз да се включвам, на Некст много ми харесват нещата, но сама  не ми се поръчваше , че нещо не мога да се оправя. Янче, дрешките са много хубави , но предполагам , че на Ема ще са страшно големи.

Красе, успех на зъбаря.

Бубка, радвам се , че не е нещо сериозно  Hug.

И аз се чудя дали са реални тези баби и дядовци  newsm78, май така са си ги цъкали точките. Дано директорките са стриктни при записванията , за да се освободят още места. Иначе мен пък ме дразни тази точка от яслите, не ме нападайте, знам че повечето я имате. Значи второто , живот и здраве , ще ходи най-вероятно фиктивно   на ясла , за да си я спечели тази точка и ще заеме мястото на дете , което наистина се нуждае да е там. Освен това има деца , чиито родители са искали да са в ясла и не е имало места.
Здраве да е, просто така си разсъждавам. Иначе за сега Ема е вътре по първо желание  Peace. Надявам се да няма много размествания през останалите дни.

# 94
  • Варна
Оцелях, обаче не сеоткрива кой знае каквъв проблем, а мен си ме боли главата  Thinking
Отивам да се сборя със Социалните, ядосаха ме само за 2 минути.
От днес съм официално безработна, напуснах "строителя". Дано да е за добро! Обеща и работа да ми намери, ей няма такъв изрод просто  ooooh!

# 95
Добре де, но "отнети родителски права"какво означава? Thinking Примерно имаме мъж и жена, без брак, осъден е той на издръжка, тя получава правата  и гледа детето, имат режим на свиждане и т.н. Той с отнети права ли е? newsm78

# 96
  • Boston, MA
Татянче, ако ти кажа, че не съм снимала шкембето тоя път.  Laughing Айде, довечера ще го направя, наистина е срамота.

# 97
Ами аз не съм юрист, но мисля, че отнети родителски права означава, че няма право да вижда детето и няма право въобще да взима решения, касаещи детето (примерно не може да протестира при евентуалн оизлизане на детето в чужбина, за което обикновено се изисква съгласие и на двамата родители). Отнемането на правата става през съда, води се дело и май е доста трудно да се осъществи - може би при доказан тормоз над майката и детето. Баща, който няма брак с майката, но е припознал детето и името му присъства в акта за раждане, не е с отнети родителски права. Такива случаи би трябвало да има много малко, да не кажа почти никак.

# 98
Да, отнемането на родителски права става само чрез дело в съда - специално за това, а не в обикновено дело за развод напр.
Поводът е тежко провинение на родителя - малтретиране, излагане на детето в опасност, но също и дезинтересираност, неплащане на издръжка за дълъг период и пр.
Не е толкова трудно да се лиши родителят от родителски права и доста са зачестили тези дела, а преди години са били единици на година и то наистина при драстични случаи.

Каквото описва Аги - това си е непосредственото упражняване на родителските права от майката, без обаче бащата да е лишен от тях.

# 99
  • София
леле, верно че утре е първото класиране. И Соня е с много малки шансове пък да видим.Майка ми е учителка, ама не можем да ползваме никаква допълнителна точка.

Диагнозата ни официално е варицела. горкото дете-цялото и личице е в пъпки и мрънка, че я болят, но засега не се чеша.
Лошото е , че съм сама с двамата и няма как да изведа Влади и той горкия на хубавото време си седи по цял ден вкъщи.

# 100
Ау, Бубке, добре че съм аз значи  Laughing  Hug

Я кажете за тези баби и точки, нищо не разбирам  newsm78

Днес ми е много важен ден. Сега излизам, но после ще пиша 2 новини  Grinning

# 101
Ужас, приятелката е писала, че има родител с отнети родителски права, а всъщност няма. Но така печели решаваща точка ooooh! Сега дали ще я "хванат" ми е много интересно, мисля че не! Wink

# 102
  • Варна
Аги, като няма после документ, нали се сещаш как ще отпадне от класиране. При нас документите се проверяваха от директорката на место, а сега в последствие от хора от Общината по градините пак. Така, че не виждам как ще стане без документ.
За Варна останаха още 10 дни да чакаме, то вече не се издържа. Децата се гонят от яслите на 29.05, а класирането не се знае кога ще излезе, дали няма да е чак в понеделник.

# 103
  • София
Добро утро!

Снощи Соня вдигна 37, 8 Т. днес сутринта също толкова. снощи имаше 2 пъпчици на вратлето, около ушето и 3 на корема. днес има една на бузата и още 2 на крака. това шарка ли е?
Естествено следобяд ще я водя на лекар. Но в яслата имат 6 деца с варицела, та очаквам да е това.

Янче, нали ти беше написала, че като избият пъпките /дори една/спира Т.?  newsm78
А,Рени,при нас Т-та беше докато не спряха да избиват. Преживяхме я доста тежко, с висока Т и отпадналост.
Рени, а защо не ги изведеш двамата?

# 104
  • София
Рени, защо неможете да използвате предимството с майка ти?

Аги, мисля, че все още може да се киригира приятелката ти!

Танче, чакаме новините!

Бюти, заразна е Сонята и затова.

Общи условия

Активация на акаунт