Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява синдромът на поликистозните яйчници (PCOS)?
Какви са симптомите на синдрома на поликистозните яйчници (СПЯ)?
Какви са методите за лечение на синдрома на поликистозните яйчници (СПЯ) и как се лекува СПЯ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява синдромът на поликистозните яйчници (PCOS)?
Синдромът на поликистозните яйчници (PCOS) е често срещано ендокринно разстройство, засягащо жените в репродуктивна възраст. Характеризира се с хормонален дисбаланс, който води до появата на множество малки кисти по повърхността на яйчниците. Основните симптоми включват нередовен менструален цикъл, проблеми с овулацията и наддаване на тегло или затруднения при загуба на тегло. Ако не се лекува, PCOS може да доведе до дългосрочни здравословни проблеми като безплодие, диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания.
-
Какви са симптомите на синдрома на поликистозните яйчници (СПЯ)?
Симптомите на СПЯ и поликистозата на яйчниците (PCOS) включват нередовен менструален цикъл, липса на овулация, наддаване на тегло, проблеми с косата и кожата и трудности при зачеване. Някои жени също съобщават за прекомерно окосмяване по лицето и тялото. Важно е да се консултирате с лекар за диагноза и лечение.
-
Какви са методите за лечение на синдрома на поликистозните яйчници (СПЯ) и как се лекува СПЯ?
-
Какви са връзките между синдрома на поликистозните яйчници и проблемите със зачеването?
-
Какви са методите за контролиране на теглото при синдрома на поликистозните яйчници (СПЯ)?

.
.
Вече броя часовете
С какво те стимулират? Колко месеца сте правили стимулация, че доки е казал, ако не стане следващия месец, инсеминация?
.Аз много се надявам да стане без нея,а и хапчетата от стимулацията ще действат и следващият месец,само се чудя дали ще се спука фоликула без инжекции
Но няма да ходя сега там на преглед, защото имам записан час при Владимиров от 3 месеца и почти дойде време. Между другото препоръча ми го 1 позната, която 7 години беше ходила при какви ли не д-ри. Незнам точно за проблема при нея,но знам, че и тя нямаше овулация. Отишла при Владимиров, започнали стимулация и на 2-я месец направили инсеминация. После я видях бременна в 4 месец. А това и беше първо инсе
и незнам кои от всичките цифри трябва да напиша, качих снимка на изследването
ще трябва да се кротна малко, ама акъла ми все там....просто съм ужасна.
Аз й казах, че с тестове я засичам чак на 17 ден, но тя си твърдеше, че нямам.