Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява синдромът на поликистозните яйчници (PCOS)?
Какви са симптомите на синдрома на поликистозните яйчници (СПЯ)?
Какви са методите за лечение на синдрома на поликистозните яйчници (СПЯ) и как се лекува СПЯ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява синдромът на поликистозните яйчници (PCOS)?
Синдромът на поликистозните яйчници (PCOS) е често срещано ендокринно разстройство, засягащо жените в репродуктивна възраст. Характеризира се с хормонален дисбаланс, който води до появата на множество малки кисти по повърхността на яйчниците. Основните симптоми включват нередовен менструален цикъл, проблеми с овулацията и наддаване на тегло или затруднения при загуба на тегло. Ако не се лекува, PCOS може да доведе до дългосрочни здравословни проблеми като безплодие, диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания.
-
Какви са симптомите на синдрома на поликистозните яйчници (СПЯ)?
Симптомите на СПЯ и поликистозата на яйчниците (PCOS) включват нередовен менструален цикъл, липса на овулация, наддаване на тегло, проблеми с косата и кожата и трудности при зачеване. Някои жени също съобщават за прекомерно окосмяване по лицето и тялото. Важно е да се консултирате с лекар за диагноза и лечение.
-
Какви са методите за лечение на синдрома на поликистозните яйчници (СПЯ) и как се лекува СПЯ?
-
Какви са връзките между синдрома на поликистозните яйчници и проблемите със зачеването?
-
Какви са методите за контролиране на теглото при синдрома на поликистозните яйчници (СПЯ)?

са насо4ени към вас. Ще стискам и аз каквото мога само дано да се е полу4ило. Наистина ми се иска да 4уя добри новини от вси4ки ви моми4ета.
. Сега 4ета пове4е добрите новини, моми4етата които са успели да видят така желаните 
. Потърси си друга, 4е така като 4ета тази е направо заплаха за здравето ти. Дано нещата при теб се подобрят бързо. 
, но ве4е спрях да говоря за това пред мъжът ми защото запо4на да се притеснява да няма проблем при него.

уффф Вили и на мен ми дойде вчера така без никакви признаци,а обикновено първият ми ден е доста болезнен,а деня преди М е с много гадна мигрена
и винаги ми излиза по 1 пъпка на лицето.А и кървенето ми е много странно,вчера беше черно и много слабо,а днес е ръждиво кафяво.Какво е това сега
за всички не чакащи гадната лелката
,с Вили ще я удържим дружно,за да не ви навестява,а другия месец и ние ще и избягаме
.
,че май нещо на лиготия ме избива.Извиняваям се
. 
. Kajete mi poemat li se nqkoi ot tezi hormoni po ZK.TSH, Prolaktin, Estradiol i Progesteron?I kolko pari4ki sa po princip?