Отговори
# 705
Дейзи толкова се надявах на добри новини от теб, но не губя надежда, другият месец ще 4акам да се похвалиш  Praynig
Хът, Вили сега надеждите за  EFP preggo са насо4ени към вас. Ще стискам и аз каквото мога само дано да се е полу4ило. Наистина ми се иска да 4уя добри новини от вси4ки ви моми4ета.
Валария правилно си решила да не влизаш в другите теми, аз като запо4нах да ги 4ета във всяка откривах по нещо характерно и за мен и направо  #Crazy. Сега 4ета пове4е добрите новини, моми4етата които са успели да видят така желаните  EFP .
Май4ето дано утре доктора ти даде добри новини и вси4ко при теб да е наред  Peace
Лейдибеби добре 4е си се посъветвала с друг доктор, а тази гинеколожка е направо за  #2gunfire. Потърси си друга, 4е така като 4ета тази е направо заплаха за здравето ти. Дано нещата при теб се подобрят бързо. Hug
Моми4ета при мен нищо ново, лелката трябва да ми дойде между 30 ноември и 5 декември. 4ета темата с ранните симптоми на бременност и запо4ват и при мен да се появяват, но не се залъгвам, знам 4е психиката ми играе шега, не ми е за пръв път. И така още не ми е дошла лелката, а аз мисля за следващият месец, правя планове да запо4вам измерване на БТ  ooooh!, но ве4е спрях да говоря за това пред мъжът ми защото запо4на да се притеснява да няма проблем при него.
Пожелавам ви лека ве4ер и на вси4ки които /не/4акат лелката да не им дойде. Hug Hug Hug

# 706
момичета, благодаря ви за подкрепата Hugдокато лелка няма - надежда има.
рали, стискаме и за теб.......
дейзи, при мен плана е горе-долу като твоя - ако не е станало сега, ще пробваме пак декември и ако и тогава не стане, януари инсеминация. искрено се надявам да не се стига до нея, но нищо не се знае. но аз отначало така си бях решила 3 мес с ову и ако нестава - инсе. неискам и да си го помислям даже, но поне имам план на действие. Wink

# 707
Момичета аз предавам щафетата, пращайте всички лелки на мен.
Днес на 17-ти ден след О лелката ми направи засада зад гърба и цъфна без никакви признаци, ей така изведнъж.
 smile3511

Сега чакаме Рали и Хът  Praynig

# 708
"Честито да ти е Вили"  newsm34

Не губи кураж до следващият тираж!!!  smile3525

# 709
 smile3515 уффф Вили и на мен ми дойде вчера така без никакви признаци,а обикновено първият ми ден е доста болезнен,а деня преди М е с много гадна мигрена  newsm78 и винаги ми излиза по 1 пъпка на лицето.А и кървенето ми е много странно,вчера беше черно и много слабо,а днес е ръждиво кафяво.Какво е това сега  newsm78 и корем не ме боли,само леко неразположение в кръста имам.
Продължавам да стискам палци и всичко дето може още  newsm53 за всички не чакащи гадната лелката  fight,с Вили ще я удържим дружно,за да не ви навестява,а другия месец и ние ще и избягаме  smile3540.
 smile3505,че май нещо на лиготия ме избива.Извиняваям се   love001.

# 710
eх, вили така се надявах поне ти да се похвалиш този месец...... Confused не губи кураж следващия месец може да е твоя Peace

дейзи, лиготията е за предпочитане пред депресията, така че давай с пълна сила Laughing

аз да се отчета-  фоликула се е спукал и има данни за овулация - сега до 6 декември ще пия дуфастон и ако не ми дойде до 8-и правя тест. така че за мен стискането на палци продължава още 2 седмици.

прави ми впечатление, че откакто ме стимулират с гонадотропните хормони, гърдите почват да ме болят и да ги чувствам напрегнати от овулацията още. и ми е малко странно, щото преди почваха да си ме болят около седмица преди МЦ.

къде са другите момичата? чакаме отчет....... Whistling

# 711
Sori za kirilicata ama kompa mi e nov i nqmam o6te ka4ena.
Momi4eta pri men nqma o6te nikoj (ot 15 septemvri) Cry. Kajete mi poemat li se nqkoi ot tezi hormoni po ZK.TSH, Prolaktin, Estradiol i Progesteron?I kolko pari4ki sa po princip?

# 712
ladybebi, това е доста време от 15-ти септември без цикъл. Според мен трябва да ти изпишат нещо за предизвикване на цикъла и след това на 3-ти ден да си пуснеш хормоните.
Мисля, че е добре да включиш
ЛХ
ФСХ
Естрадиол
Пролактин
Тестостерон
Андростендион
Пролактин
Това е кажи речи основното. В една друга тема се дискутираше, че по принцип май всички би трябвало да са по здравна каза, ама да си призная аз съм си ги плащала, въпреки, че съм била с направление. Само последния път лекарката ми каза, че може да ми пусне ЛХ и ФСХ по касата и всъщност спестих от тях. А иначе цените в различните лаборатории варират и са различни за различните хормони, но горе долу са от около 13 лв до 16 лв. за един и в зависимост кой. Нещо подобно, даже май най-често е към 15 лв един хормон.
И да ти кажа за Прогестерона : той се пуска 7 дена след доказана овулация, така, че сега като ти предизвикат цикъл пускаш горните хормони на 3-ти ден, следиш си цикъла и ако засечете О, 7 дена след нея тичаш да пуснеш и прогестерон.
ДАно съм била полезна  bouquet

# 713
ladybebi , иначе всички хормони дето си изброила минават през здравната каса, друг е въпроса дали гинеколога има лимит, за да ти ги пусне безплатно. Много често ние, пациентите си плащаме, въпреки че отиваме с направление от личен лекар.
Вземи и направи нещо, че не е нормално да не ти идва толкова време, аз като чаках 3 месеца да ми дойде и яйчниците ми се бяха задръстили от кистички т.е. неспукани фоликули. Не чакай толкова  smile3506

# 714
Здравейте, все пак на 11 ден от приема на Оргаметрил ми дойде и ходих за изследване на хормоните. Резултатите са пролактин в норма, тестостерон също , но съотношението между ЛХ-5.49 и ФСХ-4.69 е 2 към 1. Лекарката ми изписа да пия 3 месеца Линдинет 20 и след това да отида за да види дали са се регулирали хормоните. Също така ми даде направление за ендокринолог , за да ми  изследват щитовидната жлеза. Според вас как са тези резултати лоши ли са . Имате ли отзиви за Линдинет20. Аз 3,5 години пих Ясмин и бях доволна. Естествено вече искам бебе, но явно ще трябва да отложа за 3 месеца. Дано след това всичко да е ок.

# 715
абе, майче как така съотношението между LH 5.49 и FSH 4.69 e 2 към 1 Shocked Shocked Shocked ако действително са тези стойности то те са почти 1към1!!!! т.е. ако LH е 5.49, то  FSH би трябвало да бъде 5.49/2=2.75 или ако FSH е 4.69, то LH би трябвало да бъде 4.69*2=9.38!!!!!! така че нещо май се бъркаш Rolling Eyes
а за щитовидната е хубаво да си я изследваш.

ladybebi, за хормоните, които поема НЗОК виж тук  http://www.nhif.bg/bg/testskods.phtml и се присъединявам към мнението на valaria  smile3521
и въобще  много е важно вече цикъла ти да дойде, така че не губи време, а иди да ти го предизвикат. ще ти бият прогестерон няколко инжекции и  ще ти дойде. не е толкова страшно.

# 716
Това се ми резултатите ,стойностите са тези, които съм написала и понеже за пръв път си   
изследвам хормоните не съм много наясно с тези стойности. Може ли да ми ги обясните, според вас добре ли са или не

# 717
дай някакви референтни стойности и кой ден от цикъла са изследвани?

# 718
Благодаря момичета но при мен е това че съм с АФС  и всякакви такива силни хормони да ги нарека са противопооказни.И д-т Тодорова каза че ще им изпише нещо от рода на дуфастона но преди това иска да види как са тези 4 хормона по горе които писах.
Толкова ли е опасно това че не идва? Sad

# 719
  • София
ето ме пак  Simple Smile
дано има някой буден все още. утре сутрин ще ходя да си пусна хормони,съвсем изключих и сега пиинахме с мъжа по 1,2 уйскита, проблем ли ще е?  Embarassed вобще не съобразих. а и може ли да изпия 1 аулин, защото точно днес ми е най-болезненият ден и не издържам вече?

Общи условия

Активация на акаунт