Отговори
# 45
Именно 3-5 ден на цикъла, а в скобите съм пояснила, че става въпрос за 3-5 ден от кървенето, за да е по-ясно. Знам че има референтни стойности и проблемът е именно там. Дадени са референтни стойности, които са разделени на фоликулярен период, на овулационен, на лутеинен период и накрая има една графа със съкращението "мен", което не знам какво точно значи. Аз все пак мисля,че спадам към първият период, но не съм мн сигурна. Това ми е чуденето?

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 665&Itemid=38
мен. е менструална фаза
(това е за 28 дневен цикъл)

# 46
  • София
Забравих да кажа, че на 14-16 ден се изследват FSH, LH и Estradyol, a на 21-23 ден се изследва Progesteron.
ЛХ,ФСХ,Естрадиол,Тестостерон,Пролактин се пускат на 3-5 ден от МЦ.
Прогестерон се изследва след доказана овулация,обикновенно се казва 21-ви ден,като се счита че е настъпила на 14-я ден но при всеки е индивидуално.

# 47
  • София
Хайде и аз да се разпиша в темата!
Двама гинеколози ми казаха, че имам поликистозни яйчници.
Изследваха ми хормоните, гледаха ме на ехограф, където много ясно се виждат онези черни "петна" по яйчниците.
И доколкото разбрах искат да ми предпишат някакви лекарства, които били за диабетици, но "действали"
При мен има по-голямо окосмяване, но нямам наднормено тегло, а и никога не съм имала!
Искам да попитам, тези, които се опитват да забременеят, правите ли си тестове за овулация и как преценявате кога точно да го направите?

# 48
Здравейте момичета и аз съм с поликистозни яйчници, на снимките се виждат множество кистички, които се пукат, но въпреки това има и големи. Знам, че това е наследствено  заболаване и поразпитах майка ми, тя ми каза, че също е забременяла малко със закъснение - 2-3 години, но  не прибягвала до някакво особено лечение, всичко е станало от самосебе си, проблемът при мен е обаче постоянна болка в областта на единия яйчник, нередовен цикъл, много болезнен когато настъпи, от известно врмее имам и проблем с наддаваето на килограми - качих цели десет през последната година и нямат сваляне, независимо, че се храня, точно както съм се хранила цял живот и и винаги съм поддържала с 10 килца по-малко, а сега трудно влизам в старите си дрехи  Shocked Имам и странни симптоми от пак 1 година - изключително болезнено раздуване на гърдите, май някъде от средата на цикъла - стват по-големи, раздуват се, болят невероятно много, просто не могат да се пипнат и вдигат температура, най-вече вечер .
Ще следя темата ви, зщаото не знам почти нищо за това заболяване и за лечнието му, още повече, че има и проблеми със забременяването.

И на мен ме интересува проблемът с овулацията - кога се правят тези тестове, ако човек няма редовен цикъл, по какво разбирам , че е настъпил моментът, като изключим методът с меренто на темп., зщаото видях да са го отрекли в друга тема.

# 49
Аз пък съм чувала, че заболяването се предава от баща на дъщеря, а не по майчина линия. Мисля си, че при мен е от баща ми, понеже има доста случаи на диабет сред неговите роднини.

# 50
 Gargasmela благодаря за пояснението, именно това ме интересуваше, какво се има в предвид с графата менструация. Аз определено не съм в нея Wink
   Kolibka така е, права си. Според генетичната теория за развитието на този синдром "виновникът" е бащата. От него се предава тази генетична информация на дъщерята.

# 51

И доколкото разбрах искат да ми предпишат някакви лекарства, които били за диабетици, но "действали"

Лекарствата за диабетици са заради инсолиновата резистентност.

Знам, че това е наследствено  заболаване
Относно дали заболяването се предава наследствено, то въпроса е спорен и недоказан.
За овулацията, най- добре лекар да я следи.

# 52
Именно 3-5 ден на цикъла, а в скобите съм пояснила, че става въпрос за 3-5 ден от кървенето, за да е по-ясно. Знам че има референтни стойности и проблемът е именно там. Дадени са референтни стойности, които са разделени на фоликулярен период, на овулационен, на лутеинен период и накрая има една графа със съкращението "мен", което не знам какво точно значи. Аз все пак мисля,че спадам към първият период, но не съм мн сигурна. Това ми е чуденето?

мен= men тоест реф. стойности за мъже. Тези от 3-5 ден са в 1-та графа.

# 53

да, ако е написано на латиница съм съгласна, но ако мен. фаза - не

# 54
 Не, то за мъже си има съвсем отделна графа и си го пише на кирилица Мъже. Аз имах в предвид, че  графата за жени е разделена на 4, като на последната пише "мен", но Gargasmela много добре е разяснила какво се има в предвид с това.

# 55
Привет, момичета!

Публикувам си и тук поста, защото може някоя от вас да ми помогне.
Получи ми се киста след неуспешното ин витро, и се наложиха противозачатъчни...
И с тия стимулации и противозачатъ4ни таблетки за кистата след това нещо ми се обърка цикъла, всъщност ми дойде веднага като изпих и последната противоза4атъ4на таблетка, но беше по-скоро зацапване-1 ден и спря, дали е възможно ... Това е първата М след неуспешното инвитро...

# 56
По въпроса за тестовете за овулация: за тези които имат редовен цикъл на опаковката пише в зависимост от продължителността на цикъла, в кои дни да се прави теста.Аз имам редовен цикъл, но благодарение на Дуфастона, иначе хич го няма Rolling Eyes Според лекаря ми, тези тестове не са много надеждни.Предполагам, че няма по сигурно от лекарското проследяване на фоликулите, или така наречената фоликуметрия  Laughing
Аз понеже миналия месец бях изпаднала в луда паника и си накупих доста тестове Mr. Green Е нямах овулация, въпреки че ми се мернаха 2 чертички, не забравяйте (за да не останете разочаровани) теста е положителен само когато двете чертички са с еднакво силен цвят.Ако има 2 черти, но едната е по- бледа това си е отрицателен резултат.

# 57
Sober_Di много е успокоително това за чертите  Joy (знам, че го казваш за хубаво де)

# 58

да, ако е написано на латиница съм съгласна, но ако мен. фаза - не

Ясно, до сега не съм виждала референтни стойности за менистурална фаза.

# 59
Ако има 2 черти, но едната е по- бледа това си е отрицателен резултат.

А на мен ми е много интересно два дни с една по- бледа черта и после само твърдо отрицателни, дали значат че пикът на тоя хормон, които мерят тестовете е минал. Тоест хипотетично и овулацията е минала...?

Общи условия

Активация на акаунт