Отговори
# 60
Бързите тестове за овулация не са особено подходящи за жени със СПЯ, тъй като те измерват нивто на ЛХ, а при СПЯ, то много често е променливо, за това има вариант винаги да е отрицателен или винаги положителен.

# 61
Ако има 2 черти, но едната е по- бледа това си е отрицателен резултат.

А на мен ми е много интересно два дни с една по- бледа черта и после само твърдо отрицателни, дали значат че пикът на тоя хормон, които мерят тестовете е минал. Тоест хипотетично и овулацията е минала...?
Дано да греша, но мисля че нищо не значи.Аз имах 4 теста с две чертички, от която едната по-бледа,накрая отидох при лекаря си и ми и се оказа че няма нищо Tired

# 62
Втората чертичка трябва да е или наситена толкова колкото първата, или по-насителна. И аз съм имала по-бледа втора дори три дена ми показваше така, а овулация нямах. Тези тестове за овулация ми се струват малко несигурни. Най-добре е чрез фоликуметрия да се следи овулация.

# 63
Я чакайте малко, като за по-непосветени - какво да разбирам под горното, че ако тестът ми за овулация - покаже две чертички имам овулация, след това се обличам, гримирам, пътувам (общо : 3 часа ) , отивам при лекарят ми - чакам да ме приеме, преглежда ме ( още 1-2 часа), който казва : "да , имаш овулация". След това се прибирам вкъщи,  нагласям се, чакам да се прибере мъжът ми от работа, казвам му радостната новина и почваме да правим бебе, че то на мен ще ми отиде денят, да не говорим, че той като се прибере скапан от работа, последното до което ще му се ще да чуе е, как  сега трябва да прави и бебе, честно ви казвам - това е за някой , който по цял ден си лежи и няма друга работа, или пък мъжът му е шеф някъде и по цял ден си клати краката, прибира се , когато си поиска или когато жена му му звънне и му каже - идвай, че сега е подходящият момент. Не е за мен - дайте друга идея. Просто тук вие сте пропуснали да уточните - дали мъжете ви, случайно не са на по 20 , или може би вие сте тип Памела Андерсън и незвисимо , колко е уморен мъжът ви, веднага започва да прави деца.... Разбирате ли, че тотално ме отчайвате - аз не мога разчитам на някакви инцидентни  минути с овулация, при мъж, който е смъртно уморен...  Дори и по розовия си бански да легна да се пека на балкона и по токчета да ходя и опашка да си закача , няма да стане . Ще ме погледне, ще каже , колко съм хубава и толкова... При всички ли е така - седите , дебнете и после правите бебе - моля ви кажете, защото това е изключително сериозно и важно, да не споманавам тотално обезнадеждаващо... не става при този динамечен живот, в който хората ходят на работа, уморени са и имат по-важни дела , от това да си гледат чертичките  ooooh! Направо ще полудея, нямах идея , че всичко е толкова трудно...
Аз правя любов , когато знам , че имаме свободно време, когато не сме уморени и когато ми се прави, не  по график, много държа да ми обясните , как точно го правите, зщаото честно ви казвам, благородно започвам да ви завиждам и искам да знам къде се крие вашата тайна!

# 64
За жалост е трудно при нас. И ако наистина много искаш да имаш детенце, а не можеш, то въпреки, че ходиш на работа, все ще намериш как да се лекуваш и да следиш състоянието си, което се отнася и за мъжът ти, стига и той да иска същото. Когато нещо не става по "нормалния" начин се изисква малко помощ от наша страна, за да може и ние да се похвалим един ден с две чертички. Никой не си пие хапчетата и не ходи по лекари  за удоволствие. Звучи отчайващо, но това е начина.

# 65
 Embarassed Явно ще трябва да си вземеме един месец отпуска и  м...та им и на чертичките и на всичко останало ,  като не спрем да се въргаляме из креватите и ще се получи от самосебе си... Heart Eyes Защото, ако напрягам така обстановката и на мен ще ми се отще и някои работи при нас ще почнат да сочат земната ос Laughing
М да , шегувам се аз, обаче и вие си траете , а на мен вече ми се плаче, нямах идея, че трябва да го превърнем в спорт.

# 66
За мен точно в това е затворения кръг. Трябва да намалиш стреса, за да може всичко да е наред с организма ти, но в същото време и да мислиш за 15000 неща. Е, не знам как точно става!

# 67
Ми точно в това е проблемът, който се притеснявах, днес да повдигна, дойде ми на ум като ви четох  вчера и сега - срам не срам, ще ви питам:
Момичета по колко пъти правите ...... , на ден, когато сте в овулация. Също така, ако някоя не се притеснява, може да отговори - колко пъти седмично. Защото една приятелка, която от година не можеше да забременее, ми каза днес, че дебнела с тестове и в тези дни го правили по 5-6 пъти - а тя сега е бременна!!!!!!!!!!!
Страхувам , че аз не мога да очаквам, чак такива подвизизи от моичкия, да не говорим че от себе си не мога да го очаквам. Дали пък не сме остаряли вече ?! newsm78
Я  моля ви, които не са толкова срамежливи, да дадат по една справка - може и на лични, защото аз почвам вече да се чудя , дали пък точно така не са си направили хората децата  Blush

# 68
L`AMOUR искам да ме разбереш по-точно. Явно още не си стигнала до такъв етап да правиш секс под час. Но след 4 години неуспешни опити за забременяване и секс за удоволствие човек стига дотам, че е готов на всичко за детенце. Относно работното време аз работя по 9 часа и пътувам по 2 часа на ден, общо 11 часа. Мъжът ми работи тежка физическа работа, но като стане въпрос за правене на бебе забравяме умората и действаме. За секса докато сме в овулация най-добре е да се прави всеки ден. По-добре е преди самата овулация и сперматозоидите да изчакват яйцеклетката в тръбите(където става оплождането). Тази цялата информация ми е казал доктор, не са мои измишльотини.

# 69
Ми точно в това е проблемът, който се притеснявах, днес да повдигна, дойде ми на ум като ви четох  вчера и сега - срам не срам, ще ви питам:
Момичета по колко пъти правите ...... , на ден, когато сте в овулация. Също така, ако някоя не се притеснява, може да отговори - колко пъти седмично. Защото една приятелка, която от година не можеше да забременее, ми каза днес, че дебнела с тестове и в тези дни го правили по 5-6 пъти - а тя сега е бременна!!!!!!!!!!!
Страхувам , че аз не мога да очаквам, чак такива подвизизи от моичкия, да не говорим че от себе си не мога да го очаквам. Дали пък не сме остаряли вече ?! newsm78
Я  моля ви, които не са толкова срамежливи, да дадат по една справка - може и на лични, защото аз почвам вече да се чудя , дали пък точно така не са си направили хората децата  Blush

Абсолютно ненужно е да правиш секс по 5 пъти на ден, когато си в овулация. Ако всичко със спермограмата на мъжът ти е наред през ден е достатъчно за зачеване. Трудният момент е да се определи кога ти е овулацията.

Аз спирам да си правя тия скапани тестове за овулация щом казвате, че няма голям смисъл. И без това хабя по опаковка и половина на цикъл и от година съм виждала само веднъж две черти. А не знам дали знаете, че и наличието на две черти не значи че 100% сте в овулация.

Не правим секс по график ние, нямам нерви често. Хубаво един месец, два, но подозирам, че така ще се изнервим много скоро, че ще се изпокараме и ще си развалим и секса. А и все още съм в процес на изясняване какво точно ми има, ходих на ендокринолог и трябва да напправя някои изследвания и да видим какво лечение ще ми предпишат след това. Не виждам никакъв смисъл да се хабя в момента и да изнервям допълнително обстановката с дейности по график Simple Smile.

# 70
 Леле, като че та и ми става лошо. Аз определено съм още в началото на лечението на моя проблем и нагласата ми е такава "Прави секс за удоволствие и с много любов, а пък то каквото трябва ще стане", но може би сте прави, че ако в продължение на години няма резултат от сексът за кеф, ще се наложи и вкарване в график Sad. Това ми звучи много мъчително, дано не се налага на никой да го преживява. Аз лично винаги съм мечтала детето ми да е направено с много любов и да дойде като вид прекрасна изненада- неочаквано, но с този нередовен цикъл...не знам.
  Давайте кураж, ако има мами забременели, въпреки тази диагноза, нека се похвалят.
 Hug Hug Hug на всички и хубав ден! Sunglasses

# 71
Ох, момичета, вие не разбирате:
 за всеки мъж - ПРОБЛЕМИ НЯМА... Thinking
Ако съм в овулация, как си представяте, да отида и д акажа: хайде, давай бързо, сваляй гащи, че няма време....  Blush
Добре, ще си затрая, ще го запазя само за себе си, ще го прелъстя, щом зърна двете чертички и ще чакам, обаче, нали се сещате, че така аз съм тази която ще поеме  цялата тежест - стрес, нерви, напрежението от чакането и т.н. 9и резултатът ще е НУЛЕВ, защото , когато една жена е в такъв стрес , организмът й просто ще откаже тя да стане майка точно в този момент и всичко ще отиде на вятъра... А в първия случай , ако му кажа, просто отсега ми е ясно , че ще му се отще, мъжете ненавиждат тези проблеми, ако мислите , че те не го изживяват по някакъв техен откачен начин, неразбираем за нас жените , много се лъжете, както и ако мислите, че либидито им скача нагоре, при  такава деликатна ситуация... Sad
Затова ви питам - вие как се справяте в тези ситуации, чак толкова ..., хм - "свежи" и заредени с енергия ли са мъжете ви?! Разбирам, в определен момент една жена ще приложи всички тайни женски тактики, за да направи атмосферата благоприятна, ще спре да мисли за себе си, за стреса си и т.н., но няма полза, нали трябва да сме много спокойни, за да заченем...
Другото, коеот искам да ви питам е много неудобно, но ще ви питам, по повод на по-горното изказване, че сперматозоидите, трябвао да ме чакат в тръбите от предния ден - това значи ли, че  трябва да се спазват всички ония горещо пропоръчвани по другите теми практики - никакво вземане на дамски душ след секс,  стоене с вдигнати на стената  крака, лежане и никакво ставане след с... , моля ви кажете ми - как стои въпроса, най-вече с дамския душ, кога и как се взима или не се взима ?!  bath1

# 72
Леле, като че та и ми става лошо. Аз определено съм още в началото на лечението на моя проблем и нагласата ми е такава "Прави секс за удоволствие и с много любов, а пък то каквото трябва ще стане", но може би сте прави, че ако в продължение на години няма резултат от сексът за кеф, ще се наложи и вкарване в график Sad. Това ми звучи много мъчително, дано не се налага на никой да го преживява. Аз лично винаги съм мечтала детето ми да е направено с много любов и да дойде като вид прекрасна изненада- неочаквано, но с този нередовен цикъл...не знам.
  Давайте кураж, ако има мами забременели, въпреки тази диагноза, нека се похвалят.
 Hug Hug Hug на всички и хубав ден! Sunglasses

Миличка, всички явно са били на режим много любов, сега са на режим много секс... Упс! Обаче мен ме притеснява, че само като си го мисля и накрая ще изчезнат и едното и другото... Аз все още се ориентирам, но вече отклоних една възможност за ... любов... , тази сутрин под афекта на всичко прочетено дотук, понеже набързо пресметнах , просто светкавично за част от секундата, че след това, ще трябва да стана да гладя ризи и панталони, да пия кафета, да изпращам Мечо и накрая ще изгубя всички 'човечета', които ще ми се стичат, буквално...... по краката , защото няма да мога да лежа половин час с вдигнати крака на стената и други подобни неща, както  правели другите жени... И ...  понеже и аз превключих на канал : 'бебе и нищо по-малко' , вече май ще отбивам офертите за любов по никое време  smile3513

# 73
Хихи, ама вие къде хуквате да търчите след секс бил той за бебе или за удоволствие. Като свършите и хвърчите за банята ли? Да, казват, че е добре е да се лежи пловин час след секс. Това с вирнатите крака е пълна глупост за мен. Ако си с обърната матка, казват че е добре да се сложи възглавница по д-то, ама чак пък да виркаш крака, не мога да си представя да го направя Simple Smile

А ти изобщо защо използваш дамски душ, ако нямаш проблеми с гъбички или не лекуваш нещо?

L`AMOUR не ги драматизирай толкова нещата. Изчакай да се изясни проблема ти. Ако се наложи да ти стимулират овулацията, ако нямаш спонтанна просто ще трябва да правите секс по график. Тези  лекарства не се безвредни и не могат да се дълтат като бонбони, когато ти е кеф. Няколко пъти в живота се пият. Съгласна съм с теб, че е тъпо да задърпаш мъжа си да правите секс точно сега и веднага, независимо от това дали е на кеф, уморен, дали ти си на кеф за секс. Точно за това не го правя и аз. Но пък, ако се наложи лечение, няма да има смисъл ти да пиеш бози и да не правите секс.

Да и аз винаги съм си мислела, че бебето ще стане ей така и няма да го мисля, ама такъв ми бил късмета, не става. Проблеми има и ако се отнася до твоето здраве и ако говориш с него, не мисля че няма да те разбере.

# 74
  • София
L'AMOUR  я успокой малко топката Simple Smile
Изчакай си прегледа в клиника Щерев да се види за какво става въпрос,какви са проблемите и т.н.
Защо драматизираш толкова много,ще се побъркаш,ако продължаваш така,давай го малко по-спокойно пък каквото има да става ще става.
Успех и дано новините след първия преглед да са добри.

Бързите тестове за овулация не са особено подходящи за жени със СПЯ, тъй като те измерват нивто на ЛХ, а при СПЯ, то много често е променливо, за това има вариант винаги да е отрицателен или винаги положителен.
Да така е,поради високото ЛХ което е характерно за жените със ПКЯ,тестовете може да са фалшиво положителни,затова момичета най-сигурния метод за установяване на овулацията е фоликуметрията.

Общи условия

Активация на акаунт