Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 146
  • 602
  •   1
Отговори
# 225
gergandi  не,но се очудих при условие че питам за хапчета днес,защо аптекарката ми "натърти" че прахчетата са безплатни.Утре смятам да се обадя на док и да попитам защо не ми изпише прахчета при положение че казвате че разлика няма Rolling Eyes

# 226
denis1906 съжлявам че отговора ми на въпроса ти е точно такъв,и аз бих искала да е друг.На все разболяването на малкия което зачести от как е на градина само това ми трябваше да доплащам сингулер... ooooh!
0
 И  ние ходим на ясла и скоро ще тръгваме на градина и ми е много непосилно да доплащам Сингулер при условие че даваме куп пари за лекарства  и за това силно се надявам скоро да стане пак безплатен

# 227
bg_mama, аз точно в тази връзка питам, защото Куфарджиева им е изписала прахчетата, въпреки че детето е над 5 г. Явно, за да го взимат безплатно.

denis1906, ама именно - и ние много даваме за странични лекарства - антихистамини и разни в носа, за всяко разболяване отделно ooooh!

# 228
denis1906 аз казвам да си питаме личните за прахчетата newsm78.И на нас ни е зор с порастнала вече кака и на една заплата Embarassed.4 човека си е зор да даваме и за сингулар,дайте да опитаме ако мине номера пред личните с прахчета  Rolling Eyes

gergandi дали не ги изписват прахчетата за деца над 5г Rolling Eyes?Светни ме за каква въраст са прахчетата щот кът се замисля сякаш задавам тъпи въпроси Thinking

# 229
  • София
Прахчетата по принцип са от 1 до 2 години. Наистина няма разлика между прахчетата и хапчетата от 4 мг, но не знам до колко години се пие 4мг  Thinking Питайте личните лекари наистина дали могат да ви ичпишат от тях. А то може и в аптеката да ви дадът, защото на мен днес тръгнаха да ми дават от хапчетата, те май са с един и същи код, ама и в това не съм сигурна или просто аптекарката е била разсеяна.

# 230
Здравейте и от нас,ния сме малко по добре,но сега почна яката кашлица и силно промененият глас,за съжаление започна и да плачка повечко Cryама няма как ще стискаме зъби още малко.Само да ви кажа за сингулера на нас също ще ни дадат гранулите за да  не плащам за хапчетата,моята полмуложка каза че се пие до 6 год.Дано да съм ви била полезна   bouquetза всички вас,благодаря ви отново

# 231
Здравейте и от нас,ния сме малко по добре,но сега почна яката кашлица и силно промененият глас,за съжаление започна и да плачка повечко Cryама няма как ще стискаме зъби още малко.Само да ви кажа за сингулера на нас също ще ни дадат гранулите за да  не плащам за хапчетата,моята полмуложка каза че се пие до 6 год.Дано да съм ви била полезна   bouquetза всички вас,благодаря ви отново

Аз утре ще звъня на док,мерси на вс за инфото.Дано стане номера Praynig Laughing  bouquet

# 232
Добро утро
ние вчера минахме на комисия и от септември,живот и здраве сме на градина.Оказа се,че всички дечица с хронични заболявания и ТЕЛК са с предимство във всяка една градина.Стига разбира се директорката на градината(която й да е тя)да е съгласна да вземе такова дете.
А въпросната комисия се казва РИО-районен испекторат по образованието.

# 233
  • Страната на чудесата
nadeto55, и ние стискаме силно палци да се оправите бързо и да ви изпишат здрави.  Praynig Hug
Peace Lucky Plam razkaji malko pove4e za Triavna, kak stava nomera da se otide tam i dali moje da stane vednaga - naprimer s niakakvo napravlenie za dolekuvane newsm78
isepise

За Трявна искат направление от личния лекар -за хоспитализация е направлението, мисля че е №7, пише диагнозата и изпраща за долечение. Направлението трябваше обаче да е издадено не по рано от ? дни преди прием в болницата(май седем, ама не съм сигурна, попитай) Резервация  трябва да си направиш на телефоните на болницата, ето ти телефона на Директора-много е мил и разбран и ще ти обясни всичко, което е необходимо.
Д-р Г.Илиев-Директор болница за долекуване Трявна-0898 543625
Миналата година поне беше той, дано и сега е.

# 234
  • София - Младост 1А
Добро утро и от мен,

Заради пуста работа нямам време да пиша, но всичко изчитам.

Ние също си доплатихме Сингулера, но пък на мен казаха нещо различно. До колко е вярно не знам. Чакам да се върне алерголожката ни за да ми потвърди. Проблема със Сингулера бил според нея такъв. Едно лекарство като се произведе и започне да се предписва на хора с хронични заболявания, фирмата производител притежава нещо като 10 годишен лиценз. Тоест ако друга фирма направи заместител на лекарството няма да го включат като предписание за хронични заболявания в следващите 10 години. Сега този срок бил изтекъл и се чака да се появи ново лекарство, което е заместител на Сингулера. Щяло да бъде безплатно. Не можах да разбера името на лекарството, защото когато бяхме на профилактичния преглед още не беше излязъл списъка на лекарствата от ЗК. Даже не беше сигурна, че ще могат да ни изпишат Сингулера предния месец. Пак искам да кажа, че не съм сигурна дали това е така, нито лекарката ни. Уговорихме се тя като се върне от отпуск да й се обадя и тя ще е проверила как стоят нещата.

Иначе и на нас ни изписаха Сингулера да три месеца и си го доплащаме. За прахчетата никой не ми е споменавал и не ми ги е предлагал. Сега когато вече е изписан надали ще могат да корегират резептата, за да ни дадат гранулите.

В тази връзка пак да ви кажа, че имам неотворени флакончета Флексотид, тъй като ние не го ползваме, но се изписват заедно със Сингулера. Знам че там доплащането е доста по малко - 9 лв., но все пак си е нещо. Без да искам да ви досадя, ако някой има нужда, ще го изпратя.

nadeto55 надявам се подобрявате бързо и да изкарате едно прекрасно здраво лято.

Семирамида, ще се справят. Каквото и да кажа, няма да спра притесненията ти, но чистия въздух е полезен и ще й се отрази добре... дори и в момента да кашля. Дано по бързо да премине лошото и да се радва малката на слънчевите дни.

Вие как се справяте с летните периоди-пращате ли децата на село, при баба, или на лагери?

Ние нямаме баби, лели и роднини извън София. Няма къде да пратя малкия. Стараем се да се махаме от тук през уикендите. На лагер не мога да го изпратя. В градината лагерите започват от 2-ра група. Ще ходи на градина до август и след това един месец майка ми ще го гледа. Но пак в София. Живот и здраве септември ще отидем пак на Сандански за 10 дни.

Тамън щях да те моля да разкажеш повече за Трявна и докато пишех... видях че вече си писала. Благодаря.

Хубав ден ви желая момичета, въпреки прогнозата за лошо време...

# 235
  • Страната на чудесата
Добро утро и от мен,

........... Едно лекарство като се произведе и започне да се предписва на хора с хронични заболявания, фирмата производител притежава нещо като 10 годишен лиценз. Тоест ако друга фирма направи заместител на лекарството няма да го включат като предписание за хронични заболявания в следващите 10 години. Сега този срок бил изтекъл и се чака да се появи ново лекарство, което е заместител на Сингулера. Щяло да бъде безплатно. Не можах да разбера името на лекарството, защото когато бяхме на профилактичния преглед още не беше излязъл списъка на лекарствата от ЗК. Даже не беше сигурна, че ще могат да ни изпишат Сингулера предния месец. Пак искам да кажа, че не съм сигурна дали това е така, нито лекарката ни. Уговорихме се тя като се върне от отпуск да й се обадя и тя ще е проверила как стоят нещата.

.......

Да, аз чух същата информация, докато ни преглеждаха в детска пулмология-лиценза на сингулера изтичал тази година.Явно е вярно, ама защо пак на наш гръб #Cussing out
И още тогава се замислих, то хубаво, че имал завместител, ама не е ясно доколко ще покрие действието на сингулера, пък и какви ли станични ефекти ще има. Нещо като опитни мишлета ни вземат децата, да му се не види Tired

# 236
Здравейте и от мен.Вчера трябваше да взема рецептите за Сингулар.Интересно е ,че във всяка аптека доплащането е различно.Отказах да ги взема засега понеже пулмолога каза да го спрем за два месеца .Но след това ако не се променят нещата не можем да си го позволим.В момента малкия е с гнойна ангина .На антибиотик е,а баткото го лепна някакъв вирус с температура и гърлобол.Той пък е с Изопринозин,антихистамин и Фликсоназе.

# 237
Добро да е и от нас. Ние вчера обсъдихме с нашата алерголожка да спреме вече Сингулера. Моите деца като цяло са добре, така че засега го спиране. Смени ни и Фликсотида с нов инхалатор, не помня как се казва в момента, още не съм го взела, а и в аптеката нямаше. Но утре ще ходя до педиатърката да ни даде рецепта и ще ви кажа как се казва. Той си има схема на пръскане, като дозата се увеличахва при лошо време, мъгли и дъждове, и се намалява при слънчево и топло време, според състоянието на пациента разбира се.

# 238
  • софия
Мами, гледахте ли снощи по нова телевизия ,че е открит протеина ,който предизвиква астмата.Ако някой го е разбрал по добре моля да разясни.

# 239
Стига разбира се директорката на градината(която й да е тя)да е съгласна да вземе такова дете.

Няма право да откаже. (Не мога да цитирам закон в момента, но понеже имам приятели в тази сфера с децата с увреждания, ако ти направят проблем, ще питам къде се подава жалба.)

Общи условия

Активация на акаунт