Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 152
  • 602
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Стига разбира се директорката на градината(която й да е тя)да е съгласна да вземе такова дете.

Няма право да откаже. (Не мога да цитирам закон в момента, но понеже имам приятели в тази сфера с децата с увреждания, ако ти направят проблем, ще питам къде се подава жалба.)

Педиатърката ми каза, че в градините нямат право да откажат прием на дете с астма или диабет. Даже ми каза, че има майка, чието дете е с астма и в яслата са й правили много проблеми заради диагнозата и по-честите отсъствия. Беше категорична, че нямат такова право и че тя лично е писала не едно писмо до въпросното детско заведение по темата...  Tired

Абе присетих се и да ви питам - имате ли представа дали в яслите и в градините изобщо имат спешен шкаф с лекарства и по-специално с урбазон? Мисля, че би трябвало да имат, но не знам дали не греша...

# 241
Стига разбира се директорката на градината(която й да е тя)да е съгласна да вземе такова дете.

Няма право да откаже. (Не мога да цитирам закон в момента, но понеже имам приятели в тази сфера с децата с увреждания, ако ти направят проблем, ще питам къде се подава жалба.)

Педиатърката ми каза, че в градините нямат право да откажат прием на дете с астма или диабет. Даже ми каза, че има майка, чието дете е с астма и в яслата са й правили много проблеми заради диагнозата и по-честите отсъствия. Беше категорична, че нямат такова право и че тя лично е писала не едно писмо до въпросното детско заведение по темата...  :tire

Абе присетих се и да ви питам - имате ли представа дали в яслите и в градините изобщо имат спешен шкаф с лекарства и по-специално с урбазон? Мисля, че би трябвало да имат, но не знам дали не греша...

В яслата която посещава синът ми директорката ми беше казала че имат само температуро понижаващи а при по сериозни случай децата се водят в спешен кабинет които е в болницата
но не знам как е в градините предполагам че и там е така

# 242
Вчера след като прочетох тук че сингулера на прахчета е същия като този на таблетки се обадих на приятелката на майка ми която работи в дрогерия и ходи всеки ден в аптечно в друг град.Тя ми каза ако наистина е така да не се притеснявам и да с еобадя на док да помоля да ни анулира последната рецепта и да напише нова такава но с прахчетата който са безплатни.Днес всичко беше ок,обясних по тел на док какво искам,отидох и вече сме на прахчетата.

А сега да ви споделя и аз за детската градина. Peace
Моя син поминалата година ходи точно 5 дни,колкото да отключи сегашната му алергия и да започне да прави пристъпи(по три на седмица).Тази година май месец когато им се обадих че им го пращам пак,ми измънкаха че се били притеснявали и док да ни изпишел една помпа вентолин и за тях Rolling Eyes.До тук ок,отивам при док и му обяснявам така и така искат да им занесем една помпа и там ще ни я изпишеш ли?А той ми обясни да им кажа да не се правят на паднали от небето и че имат шкаф за първа помощ за който ЩЕ си поръчат ТЕ такава помпа след като ги е толкова страх.Вика да не се правят на прости за   такива деца лекарствата се осигуряват не от майката! newsm78Не съм им казвала какво ми каза док.но те така и не ме попитаха повече за помпа Вентолин Laughing.Личния ми лекар има дъщеря малко по малка от сина ми,която също прави астматични пристъпи и ходи на градина(но е в друга) Peace

# 243
Мария тръгна на градина от 2г - в яслата нямаше места. С астма е от бебе, приеха я в градината без проблем. Тази година ми е ученичка, 5г посещава градина. Почти не сме имали проблем в градината със заболяванията и, а те са повече от 1. Не сме плащали и такса за всичките тези години. За спешният шкаф - аз лично съм занесла в градината и вентолин(който вече се надявам да не ни се налага да ползваме), и метилпреднизолон на таблетки и урбазон на ампули. За Мария това са животоспасяващи лекарства, не мога да разчитам на спешният шкаф на градината.

# 244
  • София
Момичета, струва ми се че ще стане голям проблем със Сингулера. Нали вчера взех една опаковка, а другата ми обещаха за днес че ще я имат. Да, обаче им били отказали доставката, по неясни причини. Не стига проблемите със здравната каса, а и сега да вземе да изчезне от пазара  ooooh! Ако някой го интересува в аптека Ремедиум в кв. Изток има 1 опаковка от 4мг на таблетки. Попитах и за доплащането и казаха че все още се доплаща, за съжаление.

# 245
За Трявна-само направление от личния трябва и ако ще нощшвате там задългително трябва да се обадите защото моге да няма места.Тази година са правили някакви апартаменти.Ние преди няколко дни се прибрахме от там.Много съм доволна-малкия цяла зима мина без разболявания, но сега тия цъфтежи ...дано ни се разминат пристъпите-увеличиха дозата на флексотида на 2х2

# 246
Аз утре вечер ще ходя да взема уж заявените  днес изписани прахчета.Имам предчуствие че нещо няма да е наред,я по рецептата я със липса на прахчета. newsm78

# 247
Момичета аз имам една останала опаковка Сингулер от 4мг. Като се прибера ще погледна пак и ще пиша със сигурност, но ако на някой му трябва да свирка.

# 248
Мами, гледахте ли снощи по нова телевизия ,че е открит протеина ,който предизвиква астмата.Ако някой го е разбрал по добре моля да разясни.
Имате ли повече информация за това?

# 249
  • София - Младост 1А
Мами, гледахте ли снощи по нова телевизия ,че е открит протеина ,който предизвиква астмата.Ако някой го е разбрал по добре моля да разясни.
Имате ли повече информация за това?

Не съм го гледала, а не намерих архив на новините.

В нашата градина ми казаха че имат шкаф с лекарства и да не се притеснявам. Обаче ще взема да проверя какво има в този шкаф, че като слушам marychery... най-добре си е да се провери.

Момичета аз имам една останала опаковка Сингулер от 4мг. Като се прибера ще погледна пак и ще пиша със сигурност, но ако на някой му трябва да свирка.

marychery аз имах нужда миналия месец, но сега имаме. Дали са ни и рецепти и за юли и август. Надявам се да не изчезне от аптеките.

# 250
Момичета не правете грешката да сменяте рецепти за прахчета - те са за деца до 2 години. От аптеката отказаха да ми го дадат защото детето ми е на 4,5 години и нямало да им го платят. За сингулер става въпрос.

# 251
  • Страната на чудесата
Цвети е на сингулер на прахчета, пише от 2 до 5 години newsm78 И също е на почти 5 години, нещо съвсем се обърках вече ooooh!

# 252
Сингулера от 4мг, е за деца до 6. Аз довечера ще проверя срока му на годност и какво всъщност имам налично и ще пиша. Със сигурност имам и от 5мг, ако на някой му трябва. Взех го краят на май, но не съм го давала и няма и намерение.

# 253
И аз се обърках вече хапчета прахчета,уж за мое добро минах на прахчета newsm78.Утре ще драсна дали са ми го дали на прахчета.Но днес док като чукна кода за прахчета му излиза че са безплатни,така ми казаха и вчера в аптеката когато попитах(купувах друга рецепта и попитах ей така информативно).Ако ми го откажат на прахчета една позната ми е пратила едно блистерче и утре вече трябва да е в пощата.

# 254
  • Here, There and Everywhere
marychery, ако спирате Сингулера, опитайте се да го намалявате постепенно. Четох някъде, че не е добре да се спира изведнъж. На моя син го спряхме изведнъж и от тогава е непрекъснато запушен (може да няма връзка с това, как сме спрели лекарството, а че изобщо сме го спрели)

за заместители на Сингулера- става въпрос за лицензите, които имат производителите, когато открият ново лекарство. Има един период, през който забраняват на други фирми да  произвеждат новото лекарство, един вид, производителят да покрие разходите си за разработка. След този лицензен период, лекарството (под друга търговска марка) може да се предлага и от други фирми и обикновено цената му пада. Така стана миналата година със Зиртек, но доколкото четох, на Сингулера лицензът важи до 2012. Според мен, тези неуредици са по- скоро резултат от новите правила и променения режим в аптеките, отколкото от самото лекарство.

Последна редакция: ср, 17 юни 2009, 21:45 от pirinka

Общи условия

Активация на акаунт