Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 157
  • 602
  •   1
Отговори
# 255
Момичета не правете грешката да сменяте рецепти за прахчета - те са за деца до 2 години. От аптеката отказаха да ми го дадат защото детето ми е на 4,5 години и нямало да им го платят. За сингулер става въпрос.

Тези от аптеката са постъпили неправилно - каквото е написал докторът, това важи. Имат право да ти откажат, без причина дори, но това не означава, че е правилно в случая.
На моята приятелка са й изписали на прахчета, детето е над 5 и никой не е направил проблем, просто е нямало изобщо Сингулер.

# 256
Здравейте,
ние все още нямаме рецепта за сингулера,защото чакаме прегледа при доки,но аз проверих в една аптека и от там ни казаха,че за сингулер се доплаща 30лв.,а за флексотид 6-7лв.
А относно градините-незнам дали имат право да ти откажат или не,защото днес след като се обадих на прецедателката на комисията да я питам дали ще получа разрешение и решение от тях,тя ме попита
-Директорката на градината съгласна ли е да вземе детето?
Аз казах да и така..............,другата седмица ще ходя да си взема решението.
 Hug и лека вечер

# 257
pirinka благодаря за препоръкта. Но аз вече съм го спряла. Бях си го наумила, а обсъжането с докторката вече беше след дъжд качулка както се казва. Та малкият ми сингулер от 4мг е със срок на годност до 10. 2009г. Имам и две кутийки от 5мг - със срок на годност 2010г. Няма смисъл да ги държа докато им изтече срока и ги изхвърля. Ако на някой му трябват да пише - аз няма да ги ползвам.
Новият ни инхалатор се казва Budiair - все още не съм го взела, ще ходя при педиатърката ни в петък, и ще ви кажа отзиви.

# 258
Искам да попитам нещо друго.
На колко от вас децата им имат и диагноза атопичен дерматит?
Мнго от познатите ми с деца с астматични пристъпи имат и атопичен дерматит,а аз незнам кой знае какво по темата при все че и племенника ми е с много тежка астма newsm78

# 259
Моите. И двамата са с атопичен дерматит. При нас е доста тежък понякога. Минко е на рани отзад по крачетата. Мария не е на рани, но кожата е ужасно суха, огнено червена , болезнена. В момента и се бели. Освен по краката от скоро при нас се засягат и устата при Мария и ръцете при баткото. Обиколили сме мнооого алерголози и кожни лекари, аз лично съм най доволна от д-р Ангелова, тя ги лекува най успешно и наистина влага много в пациентите си. За съжаление, при нас овладяване има само с кортикостероидни кремове, вече се плаша колко съм измазала. Най новият продукт който ни изписаха е пПротопик, той не е кортикостероид и може да се маже до 1г без проблен. Но една тубичка, от 10гр струва 21лв, на нас ни стига за 4-5 дена. Което за месец си става солидна сума.

# 260
  • София - между принцеса и...диваче!!!
Запис

# 261
  • Here, There and Everywhere
И моят беше с много тежък атопичен дерматит като бебе, слава Богу вече е по- добре. Аз съм писала преди в други теми, ако някой го интересува мога да дам подробности за нашия случай.
Според някои лекари атопичният дерматит, алергичните ринити и астмата са  прояви на едно и също болестно състояние.

# 262
marychery това е нещото което ме кара да мисля,че наистина има връзка между астмата и атопичния дерматит.
Моя син беше на 1 месец когато отзад на сгъвките на крачетата му започна да се зачервява да се разлигавя понякога и да става на рани.А то милото бебецне търкаше крачетата толкова много че чак му падаха чорапките и пищеше.Казваха ни че може би е подсечено и дрън дрън...А когато го сложех по гръб пищеше и се гърчеше до посиняване,стигна се до там че една кифла ми каза че сина ми има някакви проблеми може би с гръбнака да го заведа някъде на специалист Shocked.Ей богу изкараха го ненормално това дете а беше на месеци...
Така това нещо ту се появяваше ту се скриваше.и на всяко мое питане ми се казваше "ми може да е подсечено,бебе какво искаш" ThinkingНа 10-11 месеца казах на личния че така няма да стане и искам направление за кожен.Отидохме в Добрич при докрор Дърленски.Оправи детето буквално за 2 дни,с някакво правено кремче което беше огромна кутия и цената му беше 12 лв.Обясни ми и че атопичния дерматит не се лекува,затихва и може пак да се появи но окончателно и крайно не се лекува.
И 2 г и нещо след това започнаха пристъпите.Не бях правила връзка между двете неща,но с колкото повече майки споделя толкова почесто чувам и атопичен дерматит Sick

# 263
Ами с това че не се лекува се убедих, ние се бориме години наред. Последно ги водих при декана на медицинския факултет - проф. Цакнов. Та той веднага направи връзката между АД, астмата и алергиите. Каза че при голям % от жените приемали Парацетамол по време на бременноста, децата развиват астма, АД или алергии.
pirinka ако искаш разкажи и при вас как протича дерматита, на мен ми е интересно, аз вече не мисля че има оправяне от това нещо.

# 264
  • Here, There and Everywhere
marychery, аз също чух за подобно изследване за Тайланол (американския еквивалент на парацетамол). Твърдяха че, ако детето приема от лекарството до 1 годинка, също е по- склонно да развие астма. Чух го по тв само, не съм търсила нищо в интернет.
Дерматитът при него беше много тежък, имаше периоди, в които само дупето при памперса не му е било на течащи рани... Положението тотално се промени когато спрях да го кърмя и мина на специално мляко. Това, което му помагаше, според мен беше:
-- всекидневно киснене (5-10 мин.) в топла, не гореща вода в овесени трици (никакви шампоани и сапуни). Не се изплаква, а само леко се попива кожата с мека кърпичка и веднага се маже с хидратиращ (а не омазняващ) крем.
-- най- доволна бях от Атодерма на Биодерма като овлажняващ, всекидневен крем
-- кортикостероиден крем, когато не може без него. Нас ни спаси една кортикостероидна пяна, защото на практика мажехме от главата до петите, така се нанася съвсем лек слой
Много ми се иска да мисля, че атопичния дерматит е зад гърба ни. Опитвам се да спазвам тази профилактика горе, освен това- дрехи само 100% памук, пера с бебешки прах, изплаквам допълнително, сменявам всеки ден дрехи и завивки, не го пускам да се пече и ходи на басейн, но това лято ще опитаме.
Иначе негова астма беше направо предизвестена- от както започна атопичният дерматит и после хранителните алергии, всички лекари ме подготвяха, че най- вероятно той ще развие  и астма.  Sad Сега ми остава да се моля, да я израсте както атопичния дерматит

# 265
pirinka благодаря за информацията. И аз гледам да спавам подобна хигиена - къпя с бебешки сапун или без сапун. Аз лично мажа с Липобаза, от това съм най доволна. При нас също положението беше много зле, имаше период през който дори д-р Ангелова беше забранила кожата въобще да се мокри, и трябваше Мария да я къпя на части. Аз до този момент трайно подобрение не съм видяла, но времето ще покаже.

# 266
  • София - Младост 1А
Искам да попитам нещо друго.
На колко от вас децата им имат и диагноза атопичен дерматит?
Мнго от познатите ми с деца с астматични пристъпи имат и атопичен дерматит,а аз незнам кой знае какво по темата при все че и племенника ми е с много тежка астма newsm78

Пепи е с атопичен дерматит от 4 месечен и съмнение за АБКМ, което така и не се потвърди. Първото му лято, цялото му гръбче беше една голяма рана. Адски тежък период.
На нас ни помогна една възрастна лекарка, позната на майка ми. Д-р Пешева. Тя ми даде повече съвети за това каква хигиена да спазвам, а не толкова какви лекарства да ползвам. Спазвахме строга диета и аз и той, стриктна хигиена, само бели памучни дрешки за бельо, никакви омекотители, само бебешки прахове и прочие. Известно време дори перях с домашен сапун.
Намерих си едни стари писания от този период... ето какви съвети ми е дала лекарката:

- Лятото на планина, а не на море!
- Да де събличат ръчичките и крачетата да го вижда слънцето, но не да се излага прекалено и да се пече;
- Никакво целуване по бузките!!!!!!!!!!!!! (Пепи перманентно имаше лишеи там, бяха напукани и лющещи се);
- По възможност да се къпе без сапун, без гъби, кисета и прочие да се търка кожата;
- След баня задължително намазване с бебешко тоалетно мляко (аз ползвам само Клоран);
- Да носи меки дрешки от естествени материи! Бельото да е памучно, бяло, да няма дразнещи оцветители!
- При прането на дрехите е добре да се изплакват по два или три пъти!
- Диета - без риба, боб, банани, цитруси, мъхести плодове, ягоди, домати, мед, какаови работи и изкуствени зрънчовци и т.н.

Сега почти не му излизат лишеи и рани. Често лишеите засягат и устата. Напуква се и става на рани, които много бавно заздравяват.
В момента има един лишей на ръчичката, но е мъничъки не го третирам с нищо. Иначе са ни изписвали Адвантан и Дипрогента преди.
Но пък при него има един непрекъснат сърбеж на кожата. Дори да няма нито една пъпчица в момента, в който го съблека, започва да се чеше. Ама така се чеше, че чак кръв си пуска. Зимата е по лесно, защото има повече дрешки. Сега да го видите... целия му корем и гръб е на резки. Още не са ме питали от детската градина какво му е, но очаквам включване.

Естествено стриктно следим какво яде, ограничаваме го от някои неща, задължително го мажа с овлажняващо мляко след къпане. И почти всички неща, които е изброила pirinka за дрехите, слънцето, водата...

Хубав ден от мен момичета!

# 267
marychery  да ти е жива и здрава малката  Мария

newsm59

Кошничка с рози, целувки от мен. Поздравявам те мила за РОЖДЕНИЯ ДЕН.
Пожелавам ти Здраве - то Винаги е нужно!
Пожелавам ти Щастие -то никога не стига!
Весел празник от нас!

bigdance2

# 268
Такааа, днес плувкинята в нашия форум има рожден дееен. Затова да не пропусна да й пожелая задочно много успехи, твърдост, както и досега, забавления и болестите да я оставят на мира, за да не се притеснява, че е различна, защото вече всички знаем, че тя тъкмо като различна се представи страхотно и е пример за всички (както й майка й  Wink ), та сега вече е време да не мисле за болести и пак да се престави страхотно!    Gift

Та, Марийке, да си много здрава и щастлива!  newsm67

Меричери, за теб,  smile3525

# 269
  • София - Младост 1А
олеее каква съм "голяма бяла птица" заспала...  Embarassed

bouquet Честит рожден ден на Мария!   bouquet

Да расте здрава, усмихната и щастлива!

Весел празник marychery!

Новият ни инхалатор се казва Budiair - все още не съм го взела, ще ходя при педиатърката ни в петък, и ще ви кажа отзиви.

Какъв е този инхалатор? И може да звучи тъпо ама защо си взимате нов?

Общи условия

Активация на акаунт