Септемврийското човече каза "мама" вече

• 10 972
  • 304
  •   1
Отговори
# 15
Асе, аз вчера въведох без да искам млечни - сметана и ементал, защото малкия ми омете чинията с паста и сос от сметана и стопено вътре сирене.
Ей така се въвеждат млечни Mr. Green
Той и Любо е близал от киселото ми мляко с мюсли, но ми се ще като е официално въвеждането да внимавам малко повече Crazy Пък и този АД... абе ще си внимавам и туй то. Чакам да чукне 9 месеца и пробвам. Пък ще видим какво ще стане Grinning

# 16
Ехо-бехо, как сте, мами?
Марти не е вдигал температура от вчера. Дъхът му, обаче, ми мирише "на болест". Нямам представа как да ви го обясня... Иначе не е по-различен от друг път. Може би плаче малко повече, но ако му е лошо...как да не плаче. Давам му от имуностимулантите (вит. С, коризалия, калциев глюконат лактат на сиропче) и му пускам капки в хърхорещото носле. И така Crazy

Гледам, че има пак лексикон..да видим какво съм запомнила:
Слънцезащитен крем - специален не ползваме. Мажа го със защитния на Бочко и го държа на сянка. Той си има тен още от ранна пролет на личицето и ръчичките, леко са му потъмнели и другите части, но да изгори не съм го оставяла никога - винаги, когато мога, го "крия" от слънцето.
Вода пие около 100 мл. Не иска повече, което ме навежда на мисълта, че не му е нужно повече...знам ли... Отделно му разреждам млякото с повече вода от много време. Та и от там си понабавя малко.
Любима твърда храна му е всяка храна, която му дам. Няма отказ Peace Хапва с еднаква охота и зелечуци и каши и плодове.
На работа от тази есен още ми е рано да ходя. Ще стискаме положението до другата. Пък и аз нямам място, което да се пази за мен - ще търся наново.
Ставам, че ако знаете колко работа ме чака.

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 12:42 от Шматка

# 17
Здравейте!
Суйти,благодарско за темичката! HugОнзи ден забравих да ти кажа колко добре изглежда Галето! Страхотна е с тези сини очички!!!
по анкетата:
1.EVELINE-детски крем фактор 30
2.Вода около120 мл на денонощие
3.Любими са му плодовите пюрета,плодовите каши ипюре от морков,картоф и телешко
4.Не съм решила кога ще се върна на работа.Скоро се очаква мъжо да остане безработен и в тая криза ако продължи по-дълго това положение,може и да се наложи да се върна наесен на работа. Но трябва да ангажирам някоя баба, а хич не ми се ще. В крайна сметка има време дотогава, ще се нагласят  нещата според ситуацията.
Ланвинка, честита месечинка на Аида! Да ти е жива и здрава и само да ви радва! newsm51
Беба, ужасна е тази случка със змията! Настръхнах! Дано повече не се повтаря!
Вики, Шмате, Ирини как са болните дечица? Дано да се оправят вече!!!
Лек и усмихнат ден , момичета!

# 18
Здравейте, милички!
От 9ч сутринта кръстосваме улиците. Тези зъбки ще ме съсипят  ooooh! Чак сега заспа малката и се прибрахме у дома, че и аз да хапна и пийна нещо. От вчера минах в третия етап на Дюкан и вече мога да ям по 1 плод на ден, 30г сирене и 30г кашкавал и 2 филийки пълнозърбест хляб. Голям ми е кеффф, особено плодовете много ми липсваха през тези четири месеца. Искам още да отслабна, но с Дюкан мога до тези 67кг. Толкова ми дава калкулаторът му, но аз упоритото животно опитах да падна под него - еми не става. Та сега дано ми се раздвижи метаболизмът от новите храни и да продължа да свалям. И от един момент нататък ще започна японското чудо или 90-дневната, за да може до моренцето на 1 август да съм махнала още 5 килца  Praynig
Суити, много ми харесва анкетата ти и основно въпросът за теностите! На мен това ми е истински кошмар, та моля ви момичета, Асе, помагайте! Малката не иска да пие вода - опитвам с чашка, капачка от шише, биберон, бутилка, капачка от минерална вода, лъжичка, спринцовка от Панадол, специална чашка бибка на Нук. Не иска. Плюе, плаче, сърди се. Купих й чай на Хип госрски плодове - сладък е. Не иска и от него. Опитах вода със захар - пак не! Какво да правя? Една майка ми каза, че и нейното дете било така до втората си годинка и тя му давала айрян. Е да де, ама аз млечни още не съм въвела! Какво да правя? Моля помагайте. Най-големият ми успех е малката да лежи, а аз с лъжичка да успея да й набутам 20мл вода за 15 минути  Cry Страх ме е в тези жеги, че ще се обезводни. Иначе постоянно й мокря личицето и ръчичките, но знам, че това не е достатъчно.

# 19
Ха добър ден сега. Ние поспахме, ама на мен нещо не ми стигна.
Суити  Hug zа темата и чистката. Радвам се zа реzултатите от прегледа, супер. Аz се мотая тук и тия работи(прегледи) ще ги върша в БГ, имам си свястна лекарка там... Макар че не е най добрата идея лятото да се zанимавам с доктори, но.. така се получи..
Сонче, точно се бях zачудила, че отдавна иzчеzна. Браво на котето, отмъстила е, че сте я оставили май  Wink
Дании, да кажа и аz, Бов е прикаzно място, на един хвърлей от София  Peace
Флу, ама как можеш да си толкова твърда бе... Браво. Аz искам да съм такава, но със спортуването например.. Ама съм точно в другата ктрайност  Rolling Eyes
Сега впросите..
1. Никакъв слънцеzащитен още дори не съм купувала. Не ги обичам много, но поне zа БГ ще купя нещо zа малката, каквото и да е. Тука до сега не ми е потрябвал  ooooh!
2. Водата. Мислех, че ще сме най_НЕпиещите, но Ели ни "победи"  Wink . Ми ако е вода, едвам иzпива към 50мл дневно. Ако сложа чай, стига(но рядко) до към 100мл. Определено ми се иска да пие повече, но...
3. Ами... всичко що е zа ядене  Crazy (да не й е уруки де). По лесно ми е май да кажа какво НЕ обича  Wink , напоследък(точно като брат си на времето) zапочна да яде с неохота каша и като че ли банан.
4. Аz zа съжаление май нямам скоро надежда да zапочна работа(щото тука нямам на каква да се "върна"). С непрестанно работещ мъж и двете деца, някак си.. А ми се иска, може да не е от есента, но.. Даже се чудех да раzуча какви въzможности има тук zа надомна работа и има ли "файда" да се zахвана с някаква такава. Вижда ми се супер благодат, това че някои от вас имат въzможност да работят от къщи.
Такааа, да отивам сега да готвя спанак с ориz на дребното. А zа нас какво да е...., оф че досада  Tired

# 20
  • София
Суит    bouquet
браво, че сте си направили профилактика и за резултатите  Hug
Честити месечинки    bouquet 
Петка, ЧРД и от мен! много здраве и радост!   bouquet  
анкета:
1. не мажа нищо. ако е до 16.00 ч - дълъг ръкав и пантолони или на сянка в парка
2. още не му давам вода, но скоро ще му предложа в чашка и от шише мисля да пробвам, че навън ще ми е сложно в чаша. сега си изпива само хомеопатията с водичка с голям мерак.
3. не се е разял още с кеф си се занимава с парче или цяла ябълка, морков, краставица, стрък чесън и т.н. като отчупи парченце - плюе.
4. решила съм, че сега няма да се връщам на работа. Все едно да го пратя кърмаче в яслата - няма как да стане ... до 2 годишен ще си го гледам ЖЗ, искам и повече, ама  Confused
Дани, Любо като че ли започна да заспива малко по-рано, ама пак си кара до обяд на другия ден
да ви кажа такива нощи като последните две сме имали 2-3 в най-първите дни. е имам чувството, че се буди по ... не знам колко пъти  ooooh! с проплакване и това е - трябва гърдата да му стои максимум на 2 см от устата ... нямам против, ама в момента спим на един тесен матрак, който сме приспособили временно в стаята му и е много трудно тримата ...  Confused сега си мисля да се преместим да спим на спалнята през нощта  newsm78 довечера ще го предложа на мъжот  newsm78
Стеф, не можеш ли да връзваш Васко в шезлонга?
Радиии  , вЕрно ли не се успокоява положението като избие зъбчето  ooooh!
 Party браво за кръщенето  Hug така ми си иска и ние да го кръстим вече Любо ... ама ако ви кажа ... не знам кой да му изберем за кръстник  Embarassed вие как избирате, момичета?

# 21
Флу,мила и ние сме много зле с водата ooooh!
Аз я подлъгвах като капвах малко сок от сливи-примерно 10ина мл сок на 100мл вода.Хем за запека,хем за да я пие.Другия вариант е чайчето на Блевит пак така.Няколко гранулки колкото да омекотят вкуса на преварената вода.Вече не и слагам нищо и тя за това едва пие с 300 зора.Слагай нещо във водата за да се прилъгва.Аз мисля,че по-добре да има мааалко сок вътре отколкото да не пие изобщо PeaceА за това,че я мокриш-Симона е почти непрекъснато намокрена в къщи даже.Много ми прегрява детенце.А ти кърмиш ли я???Асето май ще даде най-добър съвет.Аз знам,че щом яде твърда храна,задължително трябва да пие водичка детенцето.Но мисля,че и Джи отказваше  newsm78
В тази връзка исках да попитам-вдигна температура днес,защото свеки я беше навлякла/боди,блуза,жилетка,ританки и терлици/прегряла беше мисля.Съблякох я,наморких я и свали температурата. PraynigБило е от прегряване нали Tired,че се притесних много
Ох спирам
П.с. Флу забравих да те поздравя за килограмите.Браво.Толковаси упорита.Аз като видях моята приятелка и още повече се комплексирах.Изглеждам като свиня майка.Уф
И още нещо-моето септемврийче казва само "бабаааа" аз ще плача вече.Искам да го чуя онова сладко "мама"

# 22
още повече се комплексирах.Изглеждам като свиня майка.Уф
Кажи ми, че това е виц!  Joy

# 23
  • София
беше навлякла/боди,блуза,жилетка,ританки и терлици

е НЕ  fight
ама не и я давай  ooooh!

# 24
Мирка, от четири месеца не кърмя малката. Ако я кърмех нямаше да се тревожа толкова, но знам, че самото АМ натоварва много бъбреците и трябва да се пие водичка, а сега АМ в комбинация с жегите навън и твърдата храна и не ми се мисли! Не съм и направила и изследванията още и ме е страх какво ще излезе Sad Иначе какъв е този сок от сливи? Аз все заглеждам соковете на Хип и Бебевита - плодови са. От тях ли е този сливовият? Готова съм всичко да опитам!
А за кг - просто на мен ми се налага да отслабна. Наистина съм дебела. А ти и Дес изгледжате чудесно и не са ви нужни диети! А вчера една бабичка от съседния блок направо ме съсипа - спира ме и ме заковава с култовата реплика: "Ти знаеш ли, че май отслабна!" И аз й отговорих: "Ами май да, пазя диета". И бабката: "Браво, браво, още 7-8 килца ти трябват и ще си добре!"  ooooh! Еми, лошо ми стана! Аз толкова слаба, колко съм сега не съм била от 7-8 години и всичките ми дрехи са ми големи, но явно пак съм дебела. Туй то!!!
Иначе снощи беше хубава вечер, защото ходихме на вечеря с мъжа ми и родителите ми. Седахме в новото "Уго" - откриха го точно до блока ни - зад "Кауфланд". Има тераса и градинка за коликчки. Беше пълно с деца, малката си игра, поспа и всички си изкарахме добре.

# 25
Stefina , благодаря ти  Hug
sweetkids mama, и на теб благодаря и за темичката също  Hug Гледам една хубава нова тема и моето слънце пак повтаря "мама, мама" .... ох, ще се разтопя  Crazy
Честити 8 месеца на Аида Да расте здраво, палаво дете и да радва целия род  Hug
Флу, и моята не иска вода, нито чай, нито сок... Ако все пак успея да й налея в устата просто обръща главичка настрани с отворена уста и всичко изтича  ooooh! Иначе много обича кисело мляко (давам й по малко да й възбудя апетита), но вече вкарах Йогурта на Хип и сирената попара, така че започнах да й правя айрян - от него изпива по 50-тина мл  baby_neutral            Честита трета дюканска фаза   bouquet и нали знаеш, че щом от години не си била по-малко кг, сега се очаква задържане. Ако имаш сили след време направи пак втора (или каквото избереш), ама това, че по принцип си била повече килца, не значи че не може да искаш да си по-слаба. В крайна сметка най-важно е ти да се харесваш, остави ги другите какво си говорят Hug

По анкетата:
1.Понякога (рядко) мажа с Клоран фактор 50+, ама като й гледам тена, май рядко мажа иначе винаги е под чадър, но пак е почерняла.
2.На кърма е и не повече от 50мл айрян (не иска, не че не давам)
3.Йогурт на Хип, просто кисело мляко и банан. Всичко останало се приема с натъпкване.
4.Няма да работя скоро

# 26
Бре, много се разписахте  Grinning
Първо въпросите на Суит /мац, браво за чистката  Hug/
1. Все още не ползваме защитен крем. Когато е силно слънцето, Джи е на сянка. Иначе ще ползвам 50+ фактор Мустела
2. Течности - ДЖИ НЕ ПИЕ НИЩО освен кърма /ако се броят 1-5 глъдки вода от чаша и то не всеки ден, значи тва са ни течностите/ Смятам да действам по-упорито в тази насока, но не се тревожа. И Спаси беше така, а сега сам търси и пие повече вода от мен.
3. Няма любима твърда храна. С охота и по микродози хапва това, което ям аз и не отказва банан и ябълка... Не че това ме радва, но...  Rolling Eyes
4. Освен ако някой не ми направи предложение, на което не мога да откажа  Wink /разбирайте толкова пари, колкото аз не мога да изкарам сама/ не смятам в скоро време да започвам да работя за друг човек. Тихо-кротко си движа едни мои неща и .. дай Боже наесен да тръгнат. Желанието ми е да не давам Джи на градина преди да е навършила 2 години и да съвместявам лична работа по няколко часа на ден с отглеждането на децата... За целта може би пак ще потърся гледачка, но почасово или ще направя график с бабите и мъжа ми ако е възможно. Нещо такова ми се върти...
ланвинка, браво за добрия апетит на красавицата ти. Сиренцето се въвежда точно както ти планираш, но аз ти препоръчвам да го слагаш в безмесно пюре /дори и за децата смесването на месо със сирене не е добра комбинация  Peace/ Асето ти е писала за това, че сиренето трябва да е изкиснато, а аз ще те светна на трик за бързо обезсоляване в случай, че си пропуснала да го накиснеш от предната вечер. Най-бързо се отмива сълта като залееш бчицата сирене, което ще ползваш с вряла вода. Иначе мота рецепта също не е с чай: 2 сладки сухара, 1 парче сирене колкото кибритена кутийка, 1/2 ч.л. масло, 1/2 ч.л кафява захар, вряла вода. Имай прдвид, че ако си хранила Аида с пюрета на Гербер, можеш да считаш, че си въвела и маслото, защото те съдържат масло.  Grinning
За марките млечни продукти, освен изброените от Асето ще добавя: кисело мляко и сирене БИО /наистина са по-скъпи, но наистина са Био/
Мире, не бързай с проговарянето /моят син е от късно проговарящите деца, например, и съзнателно мамо с обръщение към мен започна да употребява след 1.6 г/ По принцип вероятността отсега детето да "говори" е минимална. По- скоро става дума за усъвършенстване и развитие на речеви способности - изговаряне на звуци, комбинация от звуци, срички, интонацонни подражания и т.н. а не на съзнателно "викане" на мама, татко или баба.
Дании, аз ти казах, мила. Ако не сте го ползвали слинга, ако искаш ще го замениш за по-малките, когато станат?

сварих един картоф и половин морков с малко копър и вдъхновена от емата за сиренето, добавих 1 парченце сирене. Къщата е чиста и подредена, и все още съм сама...  Simple Smile

За Спаси - снощи е бил отново с температура на 39  Cry

# 27
Флу, я стига! Няма да плащаш "данък обществено мнение", я! Много добре изглеждаш! Гордей се,че изглеждаш така и не обръщай внимание на тъпи забележки. Peace

# 28
Вечи,   Hug Hug Hug ГарденияHug Hug Hug Чувствам се добре и това е най-важното, но явно винаги се намира по някоя бабичка да ти скапе настроението  Laughing
Ирини, дано днес Спаси да не вдига повече температура и скоро да си е здравичък при теб у дома!
Петка, честито помъдряване на двойна патеричка! Бъди много щастлива и обичана мама и жена!

Малката се събуди. Излизаме Simple Smile

# 29
Примък....

Общи условия

Активация на акаунт